Η Samsung επιθυμεί να παρέχει internet μέσο δορυφόρων

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2015 20:25

 

Μια από της μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο της τεχνολογίας, η Samsung επιθυμεί να κάνει το αιδούντο, δυνατό. Σύμφωνα με ένα κείμενο το οποίο διέρρευσε πριν από λίγο καιρό, η εταιρία επιθυμεί να ξεκινήσει ένα νέο εγχείρημα το οποίο θα αφορά την παροχή υπηρεσιών Internet, αλλά με ένα διαφορετικό τρόπο. Όχι με καλώδια , όχι με οπτικές ίνες αλλά μέσο δορυφόρων.

Σύμφωνα με έρευνες οι πληροφορίες που μοιράζονται σήμερα οι άνθρωποι έχουν τεράστιο όγκο, πολύ περισσότερες είναι οι απαιτήσεις αυτών για πληροφόρηση. Έχει υπολογιστεί πως με τέτοιους ρυθμούς πολλαπλασιασμού των απαιτήσεων, έως το 2028 θα χρειάζονται 200 gigabyte πληροφορίας σε μηναία βάση για κάθε άνθρωπο, και αυτό πολλαπλασιάζοντας το επί πέντε δισεκατομμύρια χρήστες του Internet. Ο αριθμός είναι τεράστιο και το ποσό της πληροφορία αστρονομικό, έτσι και η Samsung επιθυμεί να λάβει γρήγορα μέτρα.

Σύμφωνα με το πλάνο της, επιθυμεί να εκτοξεύσει 4,600 μικρούς δορυφόρους οι οποίοι θα περιστρέφονται γύρο από τη Γή και θα παρέχουν Internet για όλα τα κινητά τηλέφωνα και τις φορητές συσκευές. Έχουμε δει παρόμοιες προσπάθειες για την παροχή πληροφοριών-internet και από άλλες εταιρίες όπως η Facebook, μέσο των ιπτάμενων αεροσκαφών.

Το να καταφέρει κάποιος να εκτοξεύσει τόσους πολλούς δορυφόρους για αυτό το σκοπό είναι κάτι δύσκολο και φυσικά ο πιο ακριβός τρόπος. Το να επιτευχθεί, είναι κάτι που μπορεί να συζητηθεί. Αυτό που δεν έχει συζητηθεί είναι ποια θα είναι η επιβάρυνση των χρηστών.

Γιάννης Παπαθανασίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass