Το αυτοκίνητο που μπαίνεις… περπατώντας

ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Δημοσίευση: 25 Ιουλ 2021 16:15

Η Pininfarina είναι μια ιταλική εταιρεία που από τη δεκαετία του 1930 σχεδιάζει υψηλής αισθητικής και καινοτόμων τεχνολογιών μοντέλα για εταιρείες όπως η Alfa Romeo, η Peugeot, η Fiat, η GM και η Maserati.

Η εταιρεία θέλει να διατηρήσει το όνομά της στην κορυφή της σχεδιαστικής πρωτοπορίας παρουσιάζοντας μια νέα δημιουργία της. Πρόκειται για ένα φουτουριστικό αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου με ένα πρόγραμμα εικονικής πραγματικότητας. Το Teorema όπως ονομάζεται αυτό το όχημα είναι βγαλμένο κυριολεκτικά από ταινία επιστημονικής φαντασίας και σε περίπτωση που επιτευχθεί η κατασκευή του θα φέρει επανάσταση στην αυτοκινητοβιομηχανία. Πρόκειται για ένα ηλεκτροκίνητο σπορ αυτοκίνητο το οποίο δεν διαθέτει πόρτες αλλά ένα «κέλυφος» όπως το ονομάζουν οι σχεδιαστές του που κινείται μπροστά ή πίσω με τρόπο τέτοιον ώστε οδηγός και επιβάτες να εισέρχονται σε αυτό περπατώντας.
Καθώς θα μπαίνουν στο όχημα το πάτωμα θα φωτίζεται για να καθοδηγεί οδηγό και επιβάτες στις θέσεις τους. Τα καθίσματα θα μπορούν να ρυθμίζονται με τρόπο τέτοιο ώστε οι επιβάτες να κοιτάζουν ο ένας τον άλλο για να έχουν καλύτερη επαφή και επικοινωνία στη διάρκεια της διαδρομής. Τα καθίσματα θα μπορούν επίσης να οριζοντιώνονται για να ξεκουράζονται οι επιβάτες αν πηγαίνουν μακρινό ταξίδι με το αυτοκίνητο.
To Teorama θα έχει μήκος πέντε μέτρα και μπροστά θα υπάρχει μόνο ο οδηγός, ενώ πίσω του θα υπάρχουν δύο σειρές με δύο καθίσματα η κάθε σειρά. Θα υπάρχει ένας ευρύχωρος διάδρομος μέσα στο όχημα για να κινούνται σε αυτόν οι επιβάτες. Ο οδηγός δεν θα έχει τιμόνι αλλά ένα σύστημα με χειριστήριο ενώ θα υπάρχει και επιλογή αυτόνομης οδήγησης αν κάποια στιγμή θέλει ο οδηγός να ξεκουραστεί ή να σταματήσει να οδηγεί για να μιλήσει με τους επιβάτες.
Το όχημα αυτό θα είναι ένας πραγματικός οδικός πύραυλος αφού θα έχει ιπποδύναμη 1,900 αλόγων και θα μπορεί να πιάνει ταχύτητες 350 χλμ/ώρα. Σε περίπτωση που το όχημα κάνει την εμφάνισή του στην αγορά για να το αποκτήσει κάποιος θα πρέπει να καταβάλει ένα ποσό που εκτιμάται ότι θα κινείται πέριξ των δύο εκατ. δολαρίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass