Μίνι πυρηνικά εργοστάσια στη Σελήνη

ΤΡΟΠΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ ΑΝΑΖΗΤΑ Η NASA

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2021 14:15

Μπορεί η NASA να ανακοίνωσε την αναβολή της πρώτης επανδρωμένης αποστολής στη Σελήνη μετά από μισό αιώνα, αλλά συνεχίζει να σχεδιάζει όχι μόνο την οργάνωση επανδρωμένων αποστολών στον φυσικό μας δορυφόρο αλλά και τη δημιουργία μόνιμων βάσεων. Στο πλαίσιο αυτό έχουν δρομολογηθεί διαφόρων ειδών σχέδια όπως η κατασκευή ενός διαστημικού σταθμού σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη που θα υποστηρίζει την ανθρώπινη παρουσία στην επιφάνειά της.

Οι ενεργειακές ανάγκες των βάσεων που θα δημιουργηθούν στη Σελήνη και ενδεχομένως αργότερα κάποιων αποικιών θα είναι μεγάλες. Η αμερικανική κυβέρνηση σκέφτεται πολύ σοβαρά τη χρήση πυρηνικής ενέργειας για τη λειτουργία αυτών των βάσεων. Για αυτό τον σκοπό το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ και η NASA αποφάσισαν να συνεργαστούν σε ένα κοινό πρότζεκτ.
Ανακοίνωσαν ότι δέχονται προτάσεις από τον ακαδημαϊκό και τον ιδιωτικό τομέα για τη δημιουργία ενός πυρηνικού αντιδραστήρα ουρανίου με μέγεθος τέτοιο που θα χωράει μέσα σε έναν πύραυλο με διαστάσεις 4 x 6 μέτρα. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου του 2022 και η πρόταση αυτή θα αφορά έναν αντιδραστήρα σε αυτές τις διαστάσεις που θα μπορεί να κατασκευαστεί και να σταλεί για δοκιμή στη Σελήνη εντός της τρέχουσας δεκαετίας.
Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει να αφορούν αντιδραστήρες πυρηνικής σχάσης. Πρόκειται για τη διαδικασία κατά την οποία ένας ατομικός πυρήνας διασπάται σε δύο ή περισσότερους (μικρότερους) πυρήνες, ενώ εμφανίζονται και σωματίδια όπως νετρόνια τα οποία μπορούν με τη σειρά τους να προκαλέσουν σχάσεις δημιουργώντας έτσι μια αυτοσυντηρούμενη αντίδραση που σε ελεγχόμενη, χαμηλή ταχύτητα παράγει εκμεταλλεύσιμη ενέργεια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass