Ευρώπη - Αμερική σε... μία ώρα με διαστημοπλάνο

ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΥΠΟΤΡΟΧΙΑΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 30 Ιαν 2022 15:10

Τα τελευταία χρόνια η αεροδιαστημική βιομηχανία προσπαθεί να κατασκευάσει έναν νέο τύπο αεροσκαφών, τα οποία να συνδυάζουν τα χαρακτηριστικά συμβατικών αεροπλάνων και διαστημοπλοίων. Τα σκάφη ονομάστηκαν διαστημοπλάνα και ο αναπτυσσόμενος τομέας του διαστημικού τουρισμού βασίζει την ύπαρξή του σε τέτοιου είδους σκάφη με ορισμένα μοντέλα, όπως αυτό της Virgin Galactic του Ρίτσαρντ Μπράνσον να έχουν ήδη πραγματοποιήσει δοκιμαστικές πτήσεις.


Εχουν παρουσιαστεί διαφόρων ειδών σχέδια τέτοιων σκαφών, ενώ κάποια από αυτά έχουν μπει σε διαδικασία δημιουργίας των πρωτότυπων μοντέλων τους. Πρόκειται για σκάφη που θα πραγματοποιούν υποτροχιακές πτήσεις, θα μπορούν δηλαδή να βγαίνουν από τα όρια της γήινης ατμόσφαιρας και ακολουθώντας μια διαδρομή μέσω Διαστήματος να φτάνουν στον προορισμό τους πολύ ταχύτερα από ό,τι τα συμβατικά αεροσκάφη.
Η κινέζικη εταιρεία Space Transportation ανακοίνωσε ότι κατασκευάζει ένα ακόμα μοντέλο διαστημοπλάνου. Το σκάφος θα τοποθετείται σε ένα πύραυλο ο οποίος θα απογειώνεται κάθετα. Όταν ο πύραυλος φτάσει στο επιθυμητό ύψος το σκάφος θα απελευθερώνεται από αυτόν και θα ξεκινά το ταξίδι του με ταχύτητα περίπου τεσσάρων χιλιάδων χλμ./ώρα.Το σκάφος θα βγαίνει στο Διάστημα για να πραγματοποιεί το ταξίδι του, ενώ ο πύραυλος θα επιστρέφει στη Γη για να χρησιμοποιηθεί ξανά. Σύμφωνα με την εταιρεία το σκάφος θα μπορεί να πραγματοποιεί υπερατλαντικά ταξίδια σε λιγότερο από 60 λεπτά. Τα στελέχη της αναφέρουν ότι η κατασκευή του πυραύλου και του σκάφους βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και αν όλα πάνε σύμφωνα με τον σχεδιασμό η πρώτη πτήση του θα γίνει το 2025. Προς το παρόν η κινέζικη εταιρεία δεν αναφέρει το κόστος για να κλείσει κάποιος θέση με το σκάφος της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass