Σε καταμαράν μετατρέπεται το Cybertruck της Tesla

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ... ΣΤΥΛ

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2022 17:40

Μπορεί να μην έχει κάνει την εμφάνιση του ακόμη αλλά αποτελεί θέμα συζήτησης από την στιγμή που ο Ελον Μασκ το παρουσίασε.

Το πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό φορτηγό της Tesla, το φουτουριστικό Cybertruck, αναμενόταν να κυκλοφορήσει μέσα στο 2021 αλλά ο Μασκ ανακοίνωσε το περασμένο καλοκαίρι ότι λόγω έλλειψης μπαταριών δεν είναι εφικτή η μαζική παραγωγή του. Η Tesla έχει δεχθεί περισσότερες από ένα εκατ. παραγγελίες για το Cybertruck και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα πρώτα οχήματα θα παραδοθούν στους κατόχους τους το 2023.
Ο Αμερικανός επιστήμονας Άντονι Ντάιαμοντ σχεδίασε μια πλατφόρμα που μπορεί να μετατρέπει το Cybertruck σε… καταμαράν και μηχανικοί τον βοηθούν να την κατασκευάσει. Το Cybertruck θα «κάθεται» πάνω στο Cybercat όπως ονομάζεται η πλατφόρμα και θα μπορεί να διασχίζει τη θάλασσα με ταχύτητα 40 χλμ./ώρα. Η πλατφόρμα θα μπορεί να μεταφέρει το Cybertruck σε αποστάσεις 185 χλμ. Μάλιστα δημιουργούνται δύο μοντέλα της πλατφόρμας με το ένα μοντέλο να διαθέτει υδροπτέρυγες που θα ανυψώνουν το Cybertruck πάνω από την επιφάνεια του νερού για ακόμη καλύτερη υδροδυναμική κίνηση. Το απλό μοντέλο της πλατφόρμας θα βρίσκεται σε μια τιμή περίπου 30 χιλιάδων δολαρίων ενώ το μοντέλο με την υδροπτέρυγα θα κοστίζει περίπου 40 χιλιάδες δολάρια. To Cybertruck θα έχει μήκος 5,8 μέτρα, πλάτος 2,3 μέτρα και ύψος 2 μέτρα και θα εμφανιστεί σε τρία μοντέλα. Το ένα μοντέλο θα κοστίζει 40 χιλιάδες δολάρια και θα διαθέτει έναν κινητήρα που θα προσφέρει αυτονομία στο όχημα για περίπου 400 χλμ. Θα αναπτύσσει ταχύτητα 0-100 χλμ./ώρα σε διάστημα 6,5 δευτερολέπτων.
Το μοντέλο με δύο κινητήρες θα κοστίζει 50 χιλιάδες δολάρια και θα έχει αυτονομία περίπου 500 χλμ. ενώ θα πιάνει τα 0-100 σε διάστημα 4,5 δευτερολέπτων. Το μοντέλο των 70 χιλιάδων δολαρίων θα διαθέτει τρεις κινητήρες, θα έχει αυτονομία περίπου 800 χλμ. και θα αναπτύσσει ταχύτητες 100 χλμ./ώρα σε περίπου τρία δευτερόλεπτα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass