Τα καλύτερα applications άσκησης του 2022 για γυναίκες

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2022 18:51 | Τελευταία ενημέρωση: 09 Ιουν 2022 19:14

Η διατήρηση της καλής υγείας και της ευεξίας δεν είναι απλώς σημαντική. Είναι απαραίτητη. Αυτό το μάθαμε όλες μας, σε όλον τον πλανήτη, τα τελευταία χρόνια. Υπήρξαν στιγμές όπου ακόμη και άνθρωποι που δεν είχαν καμία σχέση με το «ευ ζην», αποφάσισαν να προσέξουν τον εαυτό τους και να δώσουν μία ευκαιρία στο σημαντικότερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στο σώμα μας... Υγιεινές συνήθειες. Αυτό σημαίνει δύο πράγματα: σωστή διατροφή και σωματική άσκηση.

Κάπου εκεί μπαίνει ο παράγοντας «τεχνολογία» στο παιχνίδι. Συνηθίζουμε να λέμε ότι τα κινητά τηλέφωνα προξενούν αρκετά κακά, όμως είναι αλήθεια ότι έχουν προκαλέσει μία επανάσταση στη ζωή μας. Υπό τις σωστές προϋποθέσεις μπορούν να γίνουν ο σημαντικότερος σύμμαχος στην προσπάθεια όποιας επιθυμεί να βελτιώσει την υγεία της, αφού μπορεί να βρει εύκολα και να χρησιμοποιήσει κάθε είδος εφαρμογής που υπάρχει διαθέσιμο: από αυτές που προσφέρουν συμβουλές μόδας για να αλλάξεις το στιλ σου και σε διασκεδάζουν στο τραπέζι του blackjack μίας online πλατφόρμας όπως το PokerStars Casino, έως εκείνες που ελέγχουν τη δίαιτά σου την κατανάλωση θερμίδων ή σε κρατούν γυμνασμένη με συμβουλές άσκησης σε ανοιχτό ή κλειστό χώρο.

Η τελευταία κατηγορία όχι μόνο μπορεί να καταγράψει την άσκησή σου, τα βήματα και τις θερμίδες σου, αλλά ακόμη και να σου στέλνει ειδοποιήσεις όταν πετυχαίνεις στόχους ή όταν χρειάζεται ενθάρρυνση. Και πολλά άλλα ακόμη… Υπάρχουν, μάλιστα, πολλές εφαρμογές που θα κρατήσουν το μυαλό σου συγκεντρωμένο στον στόχο του και θα σε διατηρήσουν ενεργή. Είναι σαν να έχεις ένα προσωπικό γυμναστή στην τσέπη σου 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα και κάποιες από αυτές τις εφαρμογές θα βρεις εδώ.

Αν ψάχνεις τον τρόπο να προπονηθείς για να γίνεις πιο δυνατή, το «Tone and Sculpt» είναι αυτό που ψάχνεις. Η εφαρμογή σού επιτρέπει να καθορίσεις εσύ το πλάνο γυμναστικής που θέλεις έως το σημείο που νομίζεις ότι φτιάχτηκε αποκλειστικά για εσένα. Επιλέγεις τον προπονητή που σου αρέσει μεταξύ γυναικών με διαφορετική εξειδίκευση, όπως στη δύναμη, στην αντοχή, στο barre ή στη γιόγκα. Επίσης, μπορείς να επιλέξεις τον αριθμό άσκησης που θα ολοκληρώσεις σε μία εβδομάδα, το επίπεδο δυσκολίας, τον εξοπλισμό που θα χρησιμοποιήσεις και τη διατροφή σου. Σύντομα βίντεο και οδηγίες σε βοηθούν στις ασκήσεις σου, ενώ μπορείς να φτιάξεις ακόμη και πλάνο διατροφής. Καταγράφεις καθημερινά τη δίαιτά σου ή δίνεις στην εφαρμογή τη δυνατότητα να δουλέψει για εσένα, με τύπους διατροφής μεταξύ παμφάγου, vegetarian, vegan και ψαροφαγίας.

 

ASKHSH 1

Αποφάσισες ότι η έντονη γυμναστική δεν είναι για εσένα; Μπορείς να δοκιμάσεις τότε την εφαρμογή «Melissa Wood Health». Η γυμνάστρια Μελίσα Γουντ-Τέπερμπεργκ, έχει λογαριασμό στο Instagram όπου μοιράζεται ασκήσεις, κυρίως για pilates. Η μέθοδός της σε βοηθάει να διατηρήσεις σφριγηλό σώμα, με κοντρολαρισμένες και ήρεμες κινήσεις. Στην αρχή κάθε άσκησης οφείλεις να επισημάνεις πόση ένταση θέλεις να έχει η άσκησή σου, αφού ο στόχος είναι να δυναμώσεις κτίζοντας με μία καλύτερη σχέση με τον εαυτό σου. Τα βίντεο pilates και γιόγκα είναι διάρκειας 10 έως 30 λεπτών το καθένα, ενώ ανανεώνονται κάθε Δευτέρα. Μην ξεγελιέσαι από το «χαμηλής έντασης», διότι δεν σημαίνει «μικρής προσπάθειας». Οι συνεχείς επαναλήψεις και οι κινήσεις που απαιτούνται θα σε κάνουν να δεις με άλλο μάτι τη γυμναστική.

Εφόσον τα παραπάνω σου φάνηκαν ενδιαφέροντα και η γιόγκα είναι κάτι που σε ενθουσιάζει, τότε το «Alo Moves» είναι φτιαγμένο για εσένα. Πρόκειται για μία εφαρμογή που σε συνδέει με καθηγητές γιόγκα μέσω μίας ευρείας γκάμας μαθημάτων. Θα πρέπει να απαντήσεις σε μία σειρά ερωτημάτων που αφορούν τη φυσική κατάστασή σου, τον στόχο σου και το αγαπημένο σου τρόπο εκγύμνασης. Άλλωστε, η εφαρμογή προσφέρει και τη δυνατότητα της κλασικής γυμναστικής, μαζί με μία λίστα ασκήσεων για την ψυχή και το πνεύμα.

Το «Alo Moves» μοιάζει περίπου με το Netflix των εφαρμογών εκγύμνασης, αφού φιλτράρει τις προτιμήσεις σου. Έτσι, με όλα τα παραπάνω μειώνονται σταδιακά οι διαθέσιμες επιλογές και καταλήγεις σε μία σειρά μαθημάτων, 20 έως 60 λεπτών το καθένα, μεταξύ 70 καθηγητών. Η προσωποποιημένη κατηγοριοποίηση σε βοηθάει να μην χάνεις άσκοπα χρόνο με ασκήσεις που δεν σε ενδιαφέρουν ή δεν σου αρέσουν, ενώ το περιβάλλον της εφαρμογής είναι τέτοιο που σε κάνει να νομίζεις ότι δεν βρίσκεσαι στο κινητό σου, αλλά σε κάποιο στούντιο γιόγκα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass