Το πρώτο ιπτάμενο όχημα των Γερμανών

ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΠΤΗΣΗΣ 200 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΥΠΟΡΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2022 13:10

Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο του ομίλου Volkswagen, V.MO, έγινε πραγματικότητα. Έχει αυτονομία πτήσης 200 χιλιομέτρων και αρχικά θα αποτελέσει εναλλακτική μορφή μετακίνησης για εύπορους Κινέζους.


Πρόκειται για ένα drone μεταφοράς επιβατών, κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL), σχεδιασμένο και εξελιγμένο από το κινέζικο παράρτημα αστικών εναέριων μετακινήσεων (Urban Air Mobility) της VW. Παρότι αρχικά θα απευθύνεται μόνο σε εύπορους πελάτες, οι σχεδιαστές του είναι βέβαιοι πως στο μέλλον θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επέκταση της εναέριας αστικής μετακίνησης στις κινεζικές μεγαλουπόλεις. Το V.MO είναι ηλεκτρικό με αυτονομία 200 χιλιομέτρων και ικανό να μεταφέρει τέσσερις επιβάτες μαζί με τις αποσκευές τους. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το ωφέλιμο φορτίο του. Τα φτερά του εκτείνονται στα 11,2 μέτρα και για την πτήση του χρησιμοποιεί 10 έλικες. Οι 8 από αυτούς χρησιμεύουν στην κάθετη απογείωση και προσγείωση, και οι 2 για την οριζόντια πτήση. Οι πρώτες δοκιμές του αεροσκάφους θα ξεκινήσουν τους προσεχείς μήνες και θα συνεχιστούν με ένα εκτενές πρόγραμμα εξέλιξης του V.MO. Στη διάρκειά τους θα γίνουν οι κατάλληλες ρυθμίσεις και θα διορθωθούν τα όποια προβλήματα προκύψουν, και σε περίπου έναν χρόνο -το καλοκαίρι του 2023- θα γίνει η πρώτη πλήρης και ολοκληρωμένη πτήση.
Το πρόγραμμα εναέριας μετακίνησης (Air Mobility Project) στην Κίνα ξεκίνησε από τη Volkswagen Κίνας το 2020. Στόχος της εταιρείας είναι να εντοπίσει και να εφαρμόσει λύσεις αστικής μετακίνησης, κάτι που κάνουν φυσικά και άλλες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες (όπως η Honda ή η Suzuki), νεοφυείς επιχειρήσεις και φυσικά οι μεγάλες εταιρείες αεροπλοΐας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass