Στόλος drones τεχνητής νοημοσύνης

ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΕΚΠΟΝΩΝΤΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΚΟΣΤΟΥΣ ΕΞΙ ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2023 16:04

Με στόχο την ισχυροποίησή της, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ θέλει να δημιουργήσει

έναν μεγάλο στόλο από drones τεχνητής νοημοσύνης και για αυτόν τον σκοπό το Πεντάγωνο ζήτησε από το Κογκρέσο ένα ποσό ύψους έξι δισ. δολαρίων. Στόχος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ είναι η παραγωγή αυτών των drones να ξεκινήσει άμεσα και να ολοκληρωθεί εντός της προσεχούς πενταετίας. Το drone που έχει επιλεγεί για να παραχθεί είναι το XQ-58A Valkyrie της αμερικανικής εταιρείας Kratos Defense & Security Solutions. Το drone έχει μήκος δέκα μέτρων ζυγίζει περίπου ένα τόνο χωρίς καύσιμα και μπορεί να μεταφέρει συνολικά έως 600 κιλά φορτίου και εξοπλισμού. Το XQ-58 είναι σχεδιασμένο ως αεροσκάφος stealth συνοδείας για την υποστήριξη των πολεμικών αεροσκαφών F-22 και F-35 κατά τη διάρκεια αποστολών μάχης, αλλά αναμένεται να αναλάβει από εδώ και στο εξής και άλλες αποστολές όπως επιτήρησης, ανεφοδιασμού ακόμη και αντιμετώπισης εχθρικών αεροσκαφών.
Το XQ-58A Valkyrie κοστίζει περίπου τρία εκατ. δολάρια και ανάλογα με το ποσό που θα εγκρίνει το Κογκρέσο θα γίνει γνωστός και ο αριθμός του στόλου αυτών των drones ο οποίος σε κάθε περίπτωση αναμένεται να είναι πολύ μεγάλος.
Να σημειωθεί ότι αμερικανικός στρατός έχει ξεκινήσει την προσπάθεια δημιουργίας αυτόνομων πολεμικών αεροσκαφών τεχνητής νοημοσύνης αλλάζοντας εντελώς τον παγκόσμιο γεωστρατηγικό χάρτη.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass