Το ChatGPT απέκτησε… φωνή

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2023 16:28

Η OpenAI κυκλοφόρησε μια έκδοση του δημοφιλούς chatbot ChatGPT που μπορεί να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες μέσω προφορικού λόγου. Όπως συμβαίνει με την Alexa της Amazon, τη Siri της Apple και άλλους ψηφιακούς βοηθούς, οι χρήστες μπορούν να μιλήσουν στο ChatGPT και αυτό θα τους απαντήσει.
Για πρώτη φορά, το ChatGPT μπορεί επίσης να ανταποκρίνεται σε εικόνες. Οι χρήστες μπορούν, για παράδειγμα, να ανεβάσουν μια φωτογραφία του εσωτερικού του ψυγείου τους και το chatbot να τους δώσει μια λίστα με πιάτα που μπορούν να μαγειρέψουν με τα υλικά που έχουν.
«Προσπαθούμε να κάνουμε το ChatGPT πιο εύχρηστο και πιο χρήσιμο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της OpenAI για τα καταναλωτικά και επιχειρηματικά προϊόντα.
Tις επόμενες δύο εβδομάδες, όπως δήλωσε η εταιρεία, η νέα έκδοση του chatbot θα αρχίσει να διατίθεται σε όλους όσοι είναι συνδρομητές του ChatGPT Plus, μιας υπηρεσίας που κοστίζει 20 δολάρια τον μήνα. Το bot, όμως, μπορεί να απαντά με φωνή μόνο όταν χρησιμοποιείται σε iPhones, iPads και συσκευές Android.
Η Alexa και η Siri παρέχουν εδώ και καιρό επιλογές φωνητικής αλληλεπίδρασης μέσω smartphone, φορητών υπολογιστών και άλλες συσκευών. Ωστόσο τα chatbots όπως το ChatGPT και το Google Bard έχουν πιο ισχυρές γλωσσικές δεξιότητες, καθώς είναι σε θέση να γράφουν άμεσα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να ανταποκρίνονται σε κάθε θέμα που θα τους ζητηθεί.
Η Open AI, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, παρουσίασε το ChatGPT τον Νοέμβριο 2022 και έκτοτε το ενδιαφέρον του κοινού σε όλο τον κόσμο αυξάνεται σταδιακά. Το πειραματικό διαδικτυακό εργαλείο μπορεί -σαν να είναι άνθρωπος ειδικός- να απαντήσει πειστικά σε διάφορες ερωτήσεις, να γράψει κείμενα επί παντός του επιστητού (κατάλληλα για δημοσίευση ακόμη και σε επιστημονικά περιοδικά), να γράψει ποιήματα και τραγούδια κ.ά. Η ικανότητά του οφείλεται στο ότι αντλεί πληθώρα πληροφοριών από το ίντερνετ, τις οποίες μετά επεξεργάζεται και συνδυάζει, μιμούμενο το στιλ ενός γιατρού, ενός δημοσιογράφου, ενός φοιτητή, ενός ροκ σταρ κ.ά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass