Η Amazon λανσάρει ανθρωποειδή ρομπότ

Φόβοι για απολύσεις εργαζομένων με την αυτοματοποίηση εργασιών

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2023 7:14

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Φόβοι για περαιτέρω περικοπές θέσεων εργασίας εκφράζονται στην Amazon καθώς η εταιρεία τεχνολογίας πειραματίζεται με ένα ανθρωποειδές ρομπότ, προσπαθώντας να αυτοματοποιήσει ακόμα περισσότερο τις αποθήκες της.

Αρχικά, ξεκίνησε να δοκιμάζει το Digit, ένα ρομπότ με δύο πόδια που μπορεί να πιάσει και να σηκώσει αντικείμενα, στις εγκαταστάσεις της. Η συσκευή αυτή χρησιμοποιείται για πρώτη φορά, με σκοπό την ταχύτερη μετατόπιση των κενών κουτιών.
Η φιλόδοξη προσπάθεια της εταιρείας να ενσωματώσει τη ρομποτική σε όλη την εκτεταμένη λειτουργία της έχει πυροδοτήσει φόβους για τις επιπτώσεις στο εργατικό δυναμικό της που αποτελείται από σχεδόν 1,5 εκατομμύρια ανθρώπους.
Ο Τάι Μπρείντι, επικεφαλής τεχνολόγος της Amazon Robotics, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Σιάτλ ισχυρίστηκε ότι «αν και θα καταστήσει περιττές ορισμένες θέσεις εργασίας – η ανάπτυξη ρομπότ θα δημιουργήσει νέες. Θα εξαλείψει όλες τις επιπόλαιες, τις εγκόσμιες και τις επαναλαμβανόμενες εργασίες μέσα στην επιχείρηση της Amazon.»
Ο ίδιος μάλιστα αρνήθηκε το ενδεχόμενο περικοπών σε θέσεις εργασίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «Οι άνθρωποι είναι αναντικατάστατοι και τα ρομπότ δεν πρόκειται να καταργήσουν θέσεις εργασίας. Η δυνατότητα των ανθρώπων να σκέπτονται και να εντοπίζουν λύσεις σε προβλήματα, δεν αντικαθίσταται. Ποτέ δεν έχω βρεθεί σε αυτοματοποιημένο περιβάλλον εργασίας που δουλεύει χωρίς προβλήματα στο 100% διαρκώς».
Σε ξεχωριστή εκδήλωση, η Amazon ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει και ένα ρομποτικό σύστημα που ονομάζεται Sequoia σε μια από τις αποθήκες της στο Χιούστον σε μια προσπάθεια να επιταχύνει τις παραδόσεις. «Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να βοηθά στην αναγνώριση και αποθήκευση του αποθέματος κατά 75% πιο γρήγορα και να μειώνει τον χρόνο διεκπεραίωσης των παραγγελιών έως και 25%.» είπε κλείνοντας ο Τάι Μπρείντι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass