Διαγωνισμός Καινοτομίας σε Διαστημικές Τεχνολογίες

*ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 28 Οκτ 2023 14:30

Με πρωτοβουλία του Corallia, την υποστήριξη της θερμοκοιτίδας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος στην Ελλάδα (ESA BIC Greece), του Ελληνικού Cluster Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών (si-Cluster) και του έργου ENTREPRENEDU, διοργανώνεται το “Hack The Business Greece”, ένας εκπαιδευτικός διαγωνισμός καινοτομίας και νεανικής επιχειρηματικότητας στον τομέα των Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο διαγωνισμός, που θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις, αποσκοπεί στο να εκπαιδεύσει και να εμπνεύσει νέους φοιτητές, επιστήμονες, ερευνητές, και εν δυνάμει επιχειρηματίες ηλικίας 18 έως 40 ετών, μέσα από την κατάθεση ιδεών για την επίλυση προκλήσεων που σχετίζονται με τον τομέα του Διαστήματος (εφαρμογές Παρατήρησης της Γης και Γεωεντοπισμού, Δορυφορικές Τηλεπικοινωνίες, μεταφορά Τεχνολογίας από το Διάστημα στη Γη και αντιστρόφως, κτλ.).
Η Α’ φάση αφορά πέντε τοπικούς διαγωνισμούς σε Αθήνα, Βόλο, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη και Χανιά, που θα πραγματοποιηθούν στις 3-5 Νοεμβρίου 2023 με συνδιοργανωτές το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), τη ΜΟΚΕ του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας (ΜΟΚΕ ΠΘ), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ),. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ), το Πολυτεχνείο Κρήτης (ΤΕΠ).
Οι προκριθέντες της Α’ φάσης θα επωφεληθούν από συνεδρίες συμβουλευτικής καθοδήγησης (mentoring) και ένα εισιτήριο για τους τελικούς (Β’ φάση) στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου στο @Corallia, όπου θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε μία διεθνή κριτική επιτροπή με σκοπό την ανάδειξη των 4 κορυφαίων ομάδων και να αποκτήσουν πρόσβαση σε μία σειρά παροχών.
Ο διαγωνισμός Hack The Business Greece αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για νέους που επιθυμούν να γνωρίσουν μια αναπτυσσόμενη τεχνολογική περιοχή που προσφέρει ευκαιρίες απασχόλησης, να έχουν μια μοναδική ευκαιρία δικτύωσης με αντίστοιχους φορείς, να αξιοποιήσουν πρακτικά τη θεωρητική τους κατάρτιση, δημιουργώντας πραγματικές λύσεις για υπαρκτά προβλήματα, και να οδηγηθούν ακόμη και στη δημιουργία της δικής τους επιχείρησης.
Δηλώσεις συμμετοχή έως 31 Οκτωβρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass