Tο νέο διαστημικό όχημα της Toyota

ΕΝΑ ΣΕΛΗΝΙΑΚΟ QUAD ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΜΟΤΕΡ

Δημοσίευση: 05 Νοε 2023 17:52

Ένα από τα πολλά και εντυπωσιακά πρωτότυπα του φετινού Japan Mobility Show ήταν και ένα διαστημικό quad της Toyota, με τετραδιεύθυνση και αναρριχητικές ικανότητες.
Δίπλα στο πρωτότυπο του ηλεκτρικού της Land Cruiser και το πιο συμπαγές σε διαστάσεις Land Hopper, η Toyota παρουσίασε στο Σαλόνι του Τόκιο κι ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό διθέσιο πρωτότυπο, που μοιάζει με σεληνιακό όχημα.

Πρόκειται για το πειραματικό Toyota Space Mobility, στο οποίο στρίβουν και οι τέσσερις τροχοί και καθένας εξ αυτών διαθέτει τον δικό του ηλεκτροκινητήρα. Οι αναρριχητικές του ικανότητες του επιτρέπουν να σκαρφαλώνει σε ογκόλιθους ύψους μέχρι και μισού μέτρου, και να κατεβαίνει πλαγιές με κλίση μέχρι και 25 μοίρες.
Το Space Mobility είναι μικρό σε μέγεθος, με μήκος μόλις 3,46 μέτρων -σχεδόν όσο ένα kei car- αλλά αρκετά πλατύ, καθώς φτάνει στα 2,175 μ. Οι Ιάπωνες υποστηρίζουν πως το δημιούργησαν για «αδυσώπητα εξωγήινα περιβάλλοντα» και συνεπώς έπρεπε να το κάνουν ευέλικτο και ανθεκτικό στα σκληρά εδάφη.
Η Toyota σκοπεύει να προχωρήσει στις δοκιμές και στην εξέλιξη αυτού του πρωτοτύπου, ώστε μέσω αυτού να εξελίξει τεχνολογίες που θα χρησιμοποιήσει σε σεληνιακά οχήματα - όπως το Lunar Cruiser.
Πριν από λίγες μέρες, άλλωστε, η ιαπωνική εταιρεία είχε παρουσιάσει και το Baby Lunar Cruiser, που βασίζεται στο FJ40 και διαθέτει ελαστικά χωρίς αέρα με ένα ηλεκτρικό μοτέρ μέσα σε κάθε ζάντα.
Αυτός είναι ένας νέος, παράξενος αγώνας δρόμου για το φεγγάρι, καθώς ένα ανάλογο σεληνιακό όχημα εξελίσσει και η Hyundai και η Nissan.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass