Τέλος η απώλεια σήματος GPS

ΟΙ ΣΗΡΑΓΓΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΟΥ GPS ΟΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΤΗΣ GOOGLE

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2024 15:01

Οταν κινούμαστε σε άγνωστες διαδρομές, είναι φυσιολογικό να έχουμε «ανοιχτά» τα δεδομένα του κινητού μας τηλεφώνου, με σκοπό να καθοδηγηθούμε σωστά και να φτάσουμε στον προορισμό μας χωρίς παρατράγουδα.
Ακόμη και έτσι όμως, η διαδρομή μας μπορεί να γίνει περίπλοκη εάν μεσολαβούν τούνελ, καθώς το σήμα από τους δορυφόρους δεν θα φτάσει στην κινητή μας συσκευή. Ωστόσο, οι χάρτες της Google ενσωματώνουν ήδη μια λύση που δεν επιτρέπει να χαθεί το GPS και κατά συνέπεια η τοποθεσία σας.


Για να συνεχίσουν, όμως, να λειτουργούν σωστά οι χάρτες της Google στα τούνελ, είναι απαραίτητο να υπάρχουν «φάροι» Bluetooth στις σήραγγες. Οι συγκεκριμένοι φάροι εκπέμπουν μόνο σήμα στις κινητές συσκευές των χρηστών και δεν λαμβάνουν δεδομένα από αυτές. Αυτό το σήμα επιτρέπει στην Google να συνεχίσει να καθοδηγεί τους οδηγούς που χρησιμοποιούν τους χάρτες της, συλλέγοντας δεδομένα κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, ακόμα κι αν βρίσκονται μέσα σε σήραγγα.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εφαρμογή Waze, η οποία ανήκει στην Google, χρησιμοποιεί ήδη τους Bluetooth φάρους για να διατηρεί σταθερό σήμα όταν ένας οδηγός περνά μέσα από τούνελ, αλλά το είχε μόνο η Waze.
Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν χάρτες Google αντί για Waze όταν πραγματοποιούν διαδρομές με το αυτοκίνητό τους. Για όλους αυτούς τους οδηγούς, υπάρχουν καλά νέα για τα Google Maps που απέκτησαν πλέον δυνατότητα χρήσης των Bluetooth φάρων, αυξάνοντας την αξιοπιστία των οδηγιών και φυσικά την ασφάλεια του οδηγού.
Οι χάρτες της Google είναι ήδη ενημερωμένοι και μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη νέα αυτή τεχνολογία. Για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία θα πρέπει να κάνετε τα ακόλουθα βήματα.
Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να έχετε ενημερωμένους τους χάρτες, η οποία όμως είναι διαθέσιμη προς το παρόν μόνο σε λειτουργικό Android. Σύντομα, όμως, θα εμπλουτίσει και το λογισμικό iOS των iPhone.
Ανοίγοντας τους ενημερωμένους χάρτες της Google, πατάμε πάνω δεξιά στο προφίλ μας και μετά επιλέγουμε ρυθμίσεις. Στις ρυθμίσεις, βρίσκουμε αυτές της πλοήγησης και στην ενότητα Επιλογές Οδήγησης επιλέγουμε την ενεργοποίηση της επιλογής Beacon μέσω Bluetooth. Αυτό ήταν.
Όταν την ενεργοποιήσετε, θα σας ζητηθεί άδεια για να γίνει σάρωση των κοντινών Bluetooth συσκευών, με αποτέλεσμα το GPS να μας εντοπίσει και μην επιτρέψει να χαθούν τα δεδομένα εάν περνάμε μέσα από ένα τούνελ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass