ΚΙΝΑ: Ενεργοποιήθηκε το εθνικό δίκτυο υπερυπολογιστών

Πάνω από 200 πάροχοι υπηρεσιών που προσφέρουν εφαρμογές, δεδομένα και υπολογιστικά μοντέλα

Δημοσίευση: 14 Απρ 2024 16:55

Το Πεκίνο ενεργοποίησε το εθνικό δίκτυο υπερυπολογιστών του, σε μία ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Τιεντσίν, που βρίσκεται στα βόρεια της Κίνας.

Η εν λόγω τεχνολογική πλατφόρμα έχει ως στόχο να εξαλείψει τις διαφορές στην υπολογιστική ισχύ μεταξύ της προσφοράς και ζήτησης, αλλά και να παρέχει υποστήριξη για την ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας. Για την επίτευξη του παραπάνω στόχου θα γίνεται χρήση δυνατοτήτων τεχνητής νοημοσύνης, προκειμένου να ενισχυθεί η συλλογική καινοτομία στους τομείς του εξοπλισμού των υπολογιστών, των αλγορίθμων, αλλά και των εφαρμογών και συστημάτων στον τομέα των υπολογιστών, όπως δήλωσε ο ειδικός επιστήμονας Κιάν Ντεπέι από την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών, που ηγείται της ομάδας των ειδικών για την προώθηση της αναφερόμενης τεχνολογικής πλατφόρμας υπερ-υπολογιστών. Πάνω από 200 πάροχοι υπηρεσιών που προσφέρουν εφαρμογές, δεδομένα και υπολογιστικά μοντέλα έχουν ενταχθεί στο δίκτυο, συνεισφέροντας πάνω από 3.200 προϊόντα που περιλαμβάνουν ψηφιακές καινοτομίες αιχμής, όπως ο επιστημονικός υπολογισμός, η βιομηχανική προσομοίωση και η εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης. Η κατασκευή του εθνικού δικτύου υπερυπολογιστών ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2023, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass