Διαβεβαιώνουν

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2015 10:10 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:45

 

*ΔΙΝΕΙ εξηγήσεις-και υποσχέσεις- ο ΕΛΓΑ Λάρισας με αφορμή το χθεσινό σχόλιο «χαλαζοβαρεμένοι». Σημειώνοντας: Στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου που επλήγη από χαλάζι οι εκτιμήσεις έγιναν σταδιακά σε διάφορες χρονικές περιόδους διότι υπήρχαν πολλές διαφορετικές καλλιέργειες (αχλάδια , ροδάκινα, σταφύλια κλπ ) και διήρκησαν μέχρι τον μήνα Οκτώβριο (αμπέλια). Εκτός αυτού είχαμε επικαλυπτόμενες ζημιές (ζημιές που ήταν στις ίδιες καλλιέργειες) αυξάνοντας τον όγκο δουλειάς, δηλ. Παγετό 11-4-2014 στο Δαμάσι, Βροχόπτωση 27-04-2014 σε Τύρναβο & Δαμάσι, Χαλάζι 26-05-2014 στο Τύρναβο και Βροχόπτωση 14-09-2014 στο Δαμάσι .

Επίσης ζημιές είχαμε σε Αργυροπούλι , Αμπελώνα , Ροδιά & Βρυότοπο, όπου έχουν ήδη κοινοποιηθεί τα πορίσματα και έχουν πληρωθεί οι αποζημιώσεις, επειδή ο αριθμός των δηλώσεων ήταν μικρός ενώ στον Τύρναβο ήταν 543 δηλώσεις και στο Δαμάσι 490 αντίστοιχα. Επιπλέον το διορθωμένο αρχείο από τον ΟΠΕΚΕΠΕ παρελήφθη στις 18-12-2014, που σημαίνει πρόσθετη εργασία σε ό,τι είχε ήδη γραφτεί.

Και ο ΕΛΓΑ διαβεβαιώνει : «Η κοινοποίηση των πορισμάτων Δαμασίου και Τυρνάβου καθώς και η πληρωμή των αποζημιώσεων θα γίνει μέσα στον Φεβρουάριο, όπως έχουν ενημερωθεί οι εκπρόσωποι των φορέων της περιοχής». (Μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης δηλαδή. Κι αυτό τους τρελαίνει τους αγρότες).

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass