Σκορπώντας τον τρόμο στο διαδίκτυο

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2016 19:34

* ΣΥΜΦΩΝΑ με δημοσίευμα των New York Times, οι εισαγγελικές αρχές της Γερμανίας σχεδιάζουν να λάβουν νομικά μέτρα εναντίον όσων διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δη σε κρίσιμες στιγμές, όπως οι πυροβολισμοί της περασμένης Παρασκευής στο Μόναχο.

Το παραπάνω διαβάσαμε χθες βράδυ στο protagon.gr. Χαρακτηριστικό το γεγονός εκείνης της ημέρας – και όχι μόνο- πως όταν άρχισε να μεταδίδεται η είδηση της επίθεσης, υπήρξαν συγκεχυμένες και συχνά αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των δραστών και την ανάμιξη ισλαμιστών στην επίθεση.

* * *

* ΑΥΤΟ είναι το μεγάλο θέμα του διαδικτύου. Εκεί που κάποιοι δίνουν πραγματικό αγώνα να πληροφορήσουν άμεσα και ταχύτατα το αναγνωστικό κοινό, υπάρχουν και αυτοί που σκορπούν φόβο και τρόμο. Αθόρυβα και αβίαστα. Έτσι για πλάκα αλλά με φθόνο και κακία. Μέσα από τον υπολογιστή τους. Και να σου κι άλλοι που κοινοποιούν χωρίς δεύτερη σκέψη. Χωρίς κριτική. Και μεγαλώνει ο φόβος, πολλαπλασιάζεται η παραπληροφόρηση...

Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass