Δημοτικότητα και... σύννεφα

Δημοσίευση: 03 Μαρ 2015 11:00 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:25

 

* ΣΕ διαρκή λίμιτ απ είναι η «μετοχή» της κυβέρνησης στο χρηματιστήριο της... κοινωνίας.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρίας Metron Analysis και την ανάλυση του εκλογολόγου Στράτου Φαναρά που δημοσιεύτηκαν το περασμένο Σάββατο στην εφημερίδα «Παραπολιτικά»:

- «Οι θετικές αξιολογήσεις για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του ο πρωθυπουργός ανέρχονται στο πρωτόγνωρο 81%. Η δε δημοτικότητά του έχει εκτιναχθεί στο 82%, δηλαδή 35 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από το ποσοστό που κατέγραφε προεκλογικά.

- Οι θετικές αξιολογήσεις για τη νέα κυβέρνηση επίσης κινούνται σε πρωτοφανή επίπεδα, με 76% (από το 26% που κατέγραφε προεκλογικά η προηγούμενη κυβέρνηση).

- Η εκτίμηση ψήφου που διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει με ακόμη εντονότερους ρυθμούς την προεκλογική άνοδό του και ανέρχεται πλέον στο 47,6%, ποσοστό που θυμίζει τις καλύτερες μέρες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. του παρελθόντος.

-Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 23,8% της Νέας Δημοκρατίας (42,1% προς 18,3%)».

* * *

* ΩΣΤΟΣΟ, τα πρώτα σύννεφα αρχίζουν να παρατηρούνται στον ορίζοντα.

- Σύμφωνα με τον Στράτο Φαναρά, «τα ποσοστά αποδοχής του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα είναι πρωτοφανή (αν και είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από συγκριτικά στοιχεία -και δημοσιευμένα και αδημοσίευτα- ότι αυτή είναι η πρώτη μετεκλογική εβδομάδα που παρουσιάζουν μια μικρή κάμψη)».

- Σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που παρουσίασε ο καθηγητής Νίκος Μαραντζίδης στο ΣΚΑΙ, «ο ενθουσιασμός για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπληρώσει τις υποσχέσεις του μειώθηκε σε μια εβδομάδα από το 73% στο 53%, με τους πολίτες που πιστεύουν το αντίθετο να αυξάνονται από το 19% σε 40%» (ως γνωστόν, οι μεγάλες προσδοκίες όταν δεν εκπληρώνονται οδηγούν σε πολύ μεγάλες απογοητεύσεις...)

ΜΑΚ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass