Δήμοι κατά περιφερειών

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2014 10:35 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:26

* Η φτώχεια φέρνει ως γνωστόν γκρίνια.

Αυτό ισχύει όχι μόνο μεταξύ κυβέρνησης – αυτοδιοικητικών αλλά και μεταξύ των αιρετών, ιδίως μεταξύ δημάρχων και περιφερειαρχών.

Πολύ περισσότερο που οι αρμοδιότητές τους σε πολλούς τομείς δεν είναι ευδιάκριτες, ενώ οι δήμαρχοι ζητούν επίμονα να ανοίξει «γραμμή» απευθείας χρηματοδότησής τους από το ΕΣΠΑ, χωρίς δηλαδή να εμπλέκονται οι περιφερειάρχες που το χειρίζονται συνολικά.

* * *

* Η σκληρή αντιπαράθεση των τελευταίων 24ωρων μεταξύ του προέδρου των περιφερειαρχών, περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού και του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη είναι μεν πρωτοφανής όσον αφορά την έντασή της αλλά και ενδεικτική του τι συμβαίνει γενικότερα.

* * *

* Η πρώτη βολή εκτοξεύθηκε από τον Γ. Καμίνη, ο οποίος μαζί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και άλλους δημάρχους, στο κείμενο θέσεων που εξέδωσαν ενόψει της νέας θητείας των δημάρχων και των εκλογών στην ΚΕΔΕ επισήμαναν:

«Κανένας δεν πρόκειται να μας χαρίσει τίποτα. Οι εποχές που το υπουργείο Εσωτερικών και οι περιφέρειες μοίραζαν εκατομμύρια στους «εκλεκτούς» τους, μόνιμους και ευκαιριακούς, έχουν παρέλθει οριστικά».

* * *

* ΓΙΑ «κινήσεις (σ.σ. των δημάρχων) που θα μπορούσαν να τους προσάψουν τον χαρακτηρισμό επαναστάτες του γλυκού νερού» έκανε λόγο στη – σκληρή – απάντησή του ο Ι. Σγουρός.

«Όσοι ψάχνουν δικαιολογίες, κατηγορώντας άλλους, ας κοιταχθούν στον καθρέπτη. Οι αιρετές περιφέρειες έχουν επάξια κατακτήσει τη θέση πως είναι και θα είναι ο φυσικός φορέας διαχείρισης του ΕΣΠΑ σε περιφερειακό επίπεδο», πρόσθεσε με νόημα.

* * *

* ΕΙΧΕ και υστερόγραφο ο πρόεδρος των περιφερειαρχών: «Επιτιθέμενοι οι κ.κ. δήμαρχοι στις αιρετές περιφέρειες που πάσχισαν σε όλη τη διάρκεια της πρώτης θητείας τους να τους συμπαρασταθούν και να τους ενισχύσουν με τους πόρους του ΕΣΠΑ κινδυνεύουν να συμπεριλάβουν τον εαυτό τους στο χαρακτηρισμό βλαχοδήμαρχοι που αποδόθηκε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για το οποίο δεν είδαμε καμία απάντηση μέχρι τώρα όπως άλλωστε και σε άλλα θέματα».

* * *

* «Ο καβγάς μπορεί να είναι μια δόκιμη τακτική για όποιον αναζητεί πάση θυσία δημοσιότητα, όχι όμως για εκείνους που εργάζονται, γνωρίζοντας ότι μόνον η συνεργασία αποφέρει καρπούς, τους οποίους, τελικά, δρέπουμε όλοι», ανταπάντησε ο Γ. Καμίνης.

* * *

* ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ, πάντως, του κλίματος που υπάρχει στους δημάρχους είναι ότι ο γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ, (επανεκλεγείς) δήμαρχος Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ μίλησε για την ύπαρξη «λόμπι» το οποίο όχι μόνο «αντιτάσσεται στη δημιουργία μίας αυτοτελούς γραμμής χρηματοδότησης των δήμων από το ΕΣΠΑ» αλλά ζητά την «αυστηροποίηση των όρων παροχής των κονδυλίων του» προς τους ΟΤΑ.

ΜΑΚ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass