ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2022 18:00
* ΕΙΝΑΙ αυτό που λένε ότι ο Αγοραστός βρίσκει εύκολα δίχτυα. Ζ. * ΕΙΝΑΙ αυτό που λένε ότι ο Αγοραστός βρίσκει εύκολα δίχτυα. Ζ.

Ποικιλία
* - ΩΡΑΙΟΣ μήνας ο Σεπτέμβριος, σχολίαζε χθες η Λαρισαία με βάση την καιρική

του συμπεριφορά.
- Το βράδυ είναι Νοέμβριος και το μεσημεράκι Ιούλιος.
Ζ.

Κάθε Σεπτέμβρη;
* «ΠΟΥ είσαι ρε μεγάλε;». Στο χάος της Νέας Υόρκης, να πετυχαίνεις το πατριωτάκι κι η κάμερα πίσω να γράφει τον αυθόρμητο διάλογο δύο λαϊκών ανθρώπων. Ο ένας έτυχε να είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, έτυχε-δεν έτυχε πάντως πέτυχε.
Κάθε Σεπτέμβρη είναι τυχερός ο Κυρ. Μητσοτάκης. Πέρυσι τέτοια εποχή είχε πετύχει στα χωράφια του Δαμασίου, τον ηλικιωμένο καβαλάρη επίσης μετανάστη απ’ την Αμερική, άλλη μια αυθόρμητη συνάντηση με μεγάλη επίσης επιτυχία.
Ζ.

Στο γυαλί
* ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ θέματα στη συζήτηση της παρέας των Λαρισαίων.
- Κάθισε η γυναίκα μου να δει τον «Σασμό», ήρθε και μια φίλη της, παρήγγειλαν και πίτσες, λες κι έχει τελικό Μουντιάλ.
***
* - ΕΛΛΗΝΑΣ είναι αυτός που είτε κανονίσει με παρέα να δει στην τηλεόραση τελικό Τσάμπιονς Λιγκ είτε την κηδεία της Ελισάβετ, θα παραγγείλει σουβλάκια και μπίρες.
***
* ΚΙ ο Κ.Δ. αναρωτιόταν για τη βασιλική οικογένεια που έβλεπε τόσες μέρες στο γυαλί.
- Τα διαμάντια ξέρουμε που τα βρήκαν. Τα παράσημα όμως από πού τα πήραν;
Ζ.

Για τη θέρμανση
* - ΑΣ επιστρέψουμε στην ελληνική πραγματικότητα, παρότρυνε ο προνοητικός τους υπόλοιπους.
- Βρήκατε πού θα τρυπήσετε τον τοίχο για να περάσει το μπουρί της σόμπας;
***
* - ΓΙΑ το επίδομα θέρμανσης ήρθα...
- Μάλιστα κύριε, ορίστε.
- Τι είναι αυτό;
- Κουβερτούλα. Ο επόμενος παρακαλώ.
Ζ.

Τριπλέτα φέτας
* ΑΥΡΙΟ Παρασκευή θα ξεκινήσει η Γιορτή Φέτας στην Ελασσόνα, όπου θα παραστεί και θα μιλήσει ο υπουργός Γεωργίας Γ. Γεωργαντάς. Κι όπου ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντίπαλο δέος και φωνή, φέρνει τον πρώην υπουργό του Στ. Αραχωβίτη. Επικοινωνεί όμως από τη Λάρισα ο Χρ. Αθανασιάδης, καλεί και την πρώην υφυπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου, λένε, τηλεφωνεί κι ο Α. Αγραφιώτης, παρών κι ο Στ. Τζουμάκας, ανώτερο στέλεχος του κόμματος. Ολόκληρη συστοιχία συριζαίων για τη φέτα, ένας όμως θα μιλήσει στη Γιορτή, ο πρώην υπουργός. (Δίνει λοιπόν βάρος ο ΣΥΡΙΖΑ στη φέτα; Ή στην εσωκομματική κόντρα και τις προσωπικές επιδιώξεις;).
Ζ.

Μα 51 ημερών;
- ΚΑΛΑ, τι γάλα είναι αυτό...
Αναρωτιόταν ο Λαρισαίος που, αφού είχαν τελειώσει τα υπόλοιπα στο ψυγείο, υποχρεώθηκε να το αγοράσει.
- Ελληνικής εταιρείας, πλήρες, υψηλής θερμικής επεξεργασίας, ομογενοποιημένο, με γεμάτη γεύση, για όλη την οικογένεια, διάβαζε στη συσκευασία.
Σαν καλό του φάνηκε. Κι ύστερα είδε: Ημερομηνία Παραγωγής 15 Αυγούστου, Ανάλωση έως 5 Οκτωβρίου, ναι του ιδίου έτους. Φρέσκο γάλα διάρκειας 51 ημερών. Και τιμή 2 ευρώ, για ένα λίτρο. (Καθόλου άσχημα. Για την εταιρεία).
***
* ΤΟ έλεγε στην παρέα, όπου θυμήθηκαν την παραίτηση του Μ. Χαρακόπουλου από το Υπουργείο Γεωργίας. Αιτία ήταν το ζήτημα της επιμήκυνσης του χρόνου ζωής του «φρέσκου γάλακτος», το οποίο είχε προκύψει το 2014 «πλέον ως πρόταση του ΟΟΣΑ σε έκθεση που συντάχθηκε μετά από παραγγελία του Υπ. Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη». Ο Λαρισαίος προσπαθούσε να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των κτηνοτρόφων και των καταναλωτών. Δεν τα κατάφερε. Οι εταιρείες είχαν κερδίσει ξανά.
Ζ.

Στάση
* ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ θέση για να τοποθετηθεί η στάση του αστικού λεωφορείου, αλλά δυστυχώς ακόμη να βρεθεί. Για την οδό Βόλου δίπλα στον κυκλικό κόμβο, με κατεύθυνση το κέντρο της πόλης, ο λόγος. Πριν τα έργα υπήρχε η στάση, μετά τα έργα εξαφανίστηκε. Και μπορεί το λεωφορείο να σταματάει για την επιβίβαση ή την αποβίβαση των επιβατών, όμως οι επιβάτες που περιμένουν το λεωφορείο είναι εκτεθειμένοι στον ήλιο το καλοκαίρι και στη βροχή τώρα που ήρθε το φθινόπωρο και έρχεται οσονούπω και ο χειμώνας. Αναγκαία η στάση, Δήμος και Μιχάλης Σακελλαρίου του Αστικού ΚΤΕΛ πρέπει να το φροντίσουν. Και μάλιστα σύντομα...

Με τα ωμέγα
* ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Με ρωτάνε ποιο είναι το μυστικό μου που έφτασα 100 χρονών, από τα 37 μου.
***
* «ΘΑ σε σκοτόσο όπου σε βρο» μου έγραψε ο άλλος. Τι να κάνω κι εγώ, πήγα και κρύφτηκα μαζί με τα ωμέγα να γλιτώσω.
***
* - ΓΥΝΑΙΚΑ που σκοτώνει κατσαρίδα μόνη της δεν έχει ανάγκη κανέναν.
Ζ.

Τον ξήλωσαν
* ΔΕΝ αντέδρασε τόσο έντονα όσο αναμενόταν η παράταξη του ΚΚΕ, που ξηλώθηκε ο πρόεδρός τους στον Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων. Η ΔΑΣ είχε 5 μέλη στα 11 του Δ.Σ. και στην κρίσιμη ψηφοφορία για καθαίρεση του προέδρου, δεν είναι από αυτά που συνηθίζονται στα συνδικάτα, εκεί λοιπόν ο Ζήσης Γκαραλιάκος βρέθηκε με μονάχα άλλους 2 από τους δικούς του στο πλευρό του. Εναντίον του στάθηκαν τα 6 μέλη όλων των υπόλοιπων παρατάξεων, αλλά και δύο συνδικαλίστριες που είχαν εκλεγεί με τη ΔΑΣ ως συνεργαζόμενες. Η μία προερχόμενη από τον ευρύτερο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ κι η άλλη εκ κεντροδεξιάς ορμώμενη. Άντε τώρα να δεχτούν ξανά από το ΚΚΕ ότι τα ανοίγματα και οι διευρύνσεις κάνουν καλό.
* **
* ΒΕΒΑΙΑ υπήρχε η κρίσιμη κατηγορία ότι ο Ζήσης Γκαραλιάκος δεν παρέδωσε ποτέ το ταμείο στον εκλεγέντα ταμία του Συλλόγου. Και πως διοικούσε χωρίς να πολυρωτάει τους υπόλοιπους. Ωστόσο αυτά δεν δικαιολογούν το γεγονός ότι η παράταξη δεν βγήκε στα κεραμίδια μετά το καίριο χτύπημα. Απλώς μια κλασική ανακοίνωση-καταγγελία εξέδωσε κι αυτό ήταν. Οπότε ίσως υπάρχει εσωτερικό πρόβλημα. Όχι στο ΚΚΕ, στη συνδικαλιστική παράταξη. Πράγμα που φάνηκε άλλωστε στην ψηφοφορίας του Δ.Σ.
Ζ.

Βλέπε, άκου...
* ΕΔΩ και μήνες δεν λειτουργεί ο φωτεινός πίνακας των δρομολογίων στην αίθουσα του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Λάρισας. Άγνωστο αν έπαψε να δουλεύει απογοητευμένος από τη μόνιμη ασυνέπεια στις αφίξεις και τις αναχωρήσεις των συρμών. Πάντως είναι πρόβλημα η έλλειψη πληροφοριών, πάει ο κόσμος διαρκώς στα γκισέ να ρωτήσει παρακάμπτοντας την ουρά για την έκδοση εισιτηρίων. Ούτε κι ο άλλος πίνακας λειτουργεί, έξω στην αποβάθρα. Προφανώς συμπαρίσταται στον συνάδελφό του. (Και κανένας δεν τους φτιάχνει).
***
* ΑΛΛΑ και ακουστικά, υφίσταται μονίμως πρόβλημα στην πληροφόρηση του επιβατικού κοινού. Τα μεγάφωνα του Σταθμού είτε δεν ακούγονται είτε ακούγονται τόσο βραχνά που δύσκολα καταλαβαίνει κάποιος όσα ανακοινώνονται. Και δεν είναι πρόβλημα ορθοφωνίας του σταθμάρχη που μιλάει στο μικρόφωνο. Η σύγκριση με τον ήχο των μεγαφώνων στον σταθμό της Αθήνας είναι καταλυτική.
* **
* ΚΙ ένα τρίτο, για το οποίο οφείλει να μεριμνήσει ο σταθμάρχης. Υπάρχει η πινακίδα που ενημερώνει ότι για να πάει κάποιος στη δεύτερη γραμμή, στην απέναντι αποβάθρα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την υπόγεια διάβαση. Έτσι κι αλλιώς υπάρχει φράχτης πια, δεν περνάς απ’ τις γραμμές όπως παλιότερα. Η πινακίδα όμως είναι μόνο στα ελληνικά. Κάθε ξένος τουρίστας κάθεται και κοιτάει σαν πρόβατο.
Ζ.

Σχέσεις κουζίνας
* ΖΕΥΓΑΡΙΑ της Λάρισας τα λένε στην κουζίνα τους.
- Θα σε χόρευα στο ταψί μωρέ, αλλά το έχω βάλει στο φούρνο με πατάτες.
***
* - ΤΙ έχει για φαγητό;
- Τίποτα.
- Μα και χθες δεν είχαμε τίποτα.
- Ε ναι, είχα μαγειρέψει για δυο μέρες.
***
* - ΒΑΖΕΙ η άλλη δικτυωτό καλσόν, γυναικάρα. Βάζω εγώ, ρολό κοτόπουλο.
Ζ.

Αυτοϋπονομευτική
* Ο ισχυρός είναι αυτός που επιβιώνει. Και ισχυρός είναι ο ικανός να προσαρμόζεται στις αλλαγές του περιβάλλοντός του. Αυτός είναι ο πυρήνας της δαρβινικής εξελικτικής θεωρίας και αυτός είναι ο πυρήνας της εξαιρετικά ατυχούς και άστοχης δήλωσης του υφυπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, ότι «όποιο νοικοκυριό δεν προσαρμόζεται, δυστυχώς πεθαίνει», σχολιάζει ο Ευ. Μπ. Η δήλωση είναι ατυχής και άστοχη τόσο πολιτικά όσο και επικοινωνιακά για το κυβερνών κόμμα, διότι είναι -καταρχάς- βαθιά αυτοϋπονομευτική του πολιτικού και θεσμικού ρόλου του ίδιου του Υπουργού ως μέλους της Κυβέρνησης, αλλά και γιατί συνιστά ένα επικοινωνιακό αυτογκόλ για το κόμμα της ΝΔ λίγους μήνες πριν την κάλπη.
* **
* ΓΙΑΤΙ αυτό; Διότι στην αντίληψη του Δαρβίνου οι νόμοι της ζούγκλας και της φύσης είναι μία σταθερά, την οποία οι οργανισμοί που συνθέτουν το ζωικό βασίλειο δεν μπορούν να ελέγξουν, κι επομένως η ικανότητα προσαρμογής του κάθε οργανισμού είναι αυτή που θα καθορίσει αν τελικά θα ζήσει ή θα πεθάνει. Αυτός ακριβώς, άλλωστε, είναι και ένας λόγος που ως ανθρώπινο είδος έχουμε πολιτικά οργανωμένες -και δημοκρατικές- κοινωνίες: για να λύσουμε, και έχουμε λύσει ως ανθρωπότητα σε μεγάλο βαθμό, τέτοια ζητήματα επιβίωσης. Επομένως, το να λέει ο έχων το πολιτικό και ηθικό βάρος της ορθής λήψης αποφάσεων στη διαχείριση των κρίσεων για τα νοικοκυριά ότι αυτά παραμένουν υπό καθεστώς απειλής, επί της ουσίας, υπονομεύει τον ίδιο του τον θεσμικό και κοινωνικοπολιτικά υπαρξιακό του ρόλο.
Ζ.

Και το ΚΑΕ
* ΣΤΙΣ εκλογές κατέρχεται λέει και νέο κόμμα, το Κίνημα Αλκοολικών Ελλάδας, με πλήθος φανατικών οπαδών. Ήδη έχει καταρτιστεί ο πυρήνας του ψηφοδελτίου, στο οποίο μετέχουν, μεταξύ άλλων, οι:
Γουόκερ Ιωάννης
Χέιγκ Ιωάννης
Ντάνιελς Ιάκωβος
Σίβας Ρέγγαλ
Φέιμους Γκράους
Σαρκ Αικατερίνη
Στολίτς Νάγια
Κουέρβος Ιωσήφ
Καπετάνιος Μόργκαν
Ζ.

Στο μπαρ
* ΗΤΑΝ ένας κοντός στον πάγκο του μπαρ και δίπλα του στεκόταν ένας άντρας θηρίο, ψηλός, βαρύς, γυμνασμένος. Και παραδίπλα ο Φ. Τ. που έβλεπε και διηγιόταν μετά.
- Κάνε πιο πέρα, σκουντάει ο κοντός το θηρίο.
Τον κοιτάει ο ψηλός στραβά.
- Τι είπες;
- Κάνε πιο πέρα ρε βλάκα. Που ρωτάς κιόλας...
- Ε; Σοβαρά; Τι είπες;
- Μα είσαι εντελώς βλάκας τελικά. Κάνε ρε πιο πέρα...
***
* ΑΓΡΙΕΥΕΙ ο θηρίος, του χώνει μια καλοζυγισμένη γροθιά στη μούρη. Πάρτον κάτω ο κοντός, ο μικροκαμωμένος, του έχουν σπάσει όλα τα δόντια.
Ανασηκώνεται στα τέσσερα, παίρνει μια ανάσα κι αρχίζει να μαζεύει προσεκτικά τα δόντια του απ’ το πάτωμα.
Σηκώνει πλαγίως το κεφάλι του.
- Αν λείψει κανένα, αλίμονό σου κακομοίρη μου... Την έχεις βάψει.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass