Νέα με... επιδότηση

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2014 10:10 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:43

 

* ΚΑΛΑ νέα και για τη Θεσσαλία: Με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη, δίνεται η δυνατότητα σε τρεις περιφέρειες-τη Θεσσαλία, τη Δυτική Μακεδονία και την Αττική-να υπάρξει έως 60% επιδότηση, προκειμένου να μετατρέψουν από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο, τους καυστήρες θέρμανσης.

Η επιδότηση θα γίνει μέσω του ΕΣΠΑ και αναλογικά η Θεσσαλία θα πάρει 3 εκ. για τον σκοπό αυτό, η Δυτική Μακεδονία 2 εκ. και η Αττική 10 εκ.

Που σημαίνει, όπως υπολόγιζε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, ότι περί τα 9 χιλιάδες άτομα στη Θεσσαλία, θα τύχουν της εν λόγω επιδότησης, σύμφωνα με τα κριτήρια που θέτει το υπουργείο για τους δικαιούχους.

Βέβαια ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας έχει και έναν επιπλέον λόγο να είναι ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή διότι τη συγκεκριμένη πρόταση είχε καταθέσει εγγράφως προς το υπουργείο Περιβάλλοντος αλλά είχε θέσει και διά ζώσης στον υπουργό, σε συνάντηση που είχε μαζί του πρόσφατα.

Άλλωστε μόλις την περασμένη εβδομάδα έγινε σύσκεψη στην Αθήνα για το θέμα αντιμετώπισης της αιθαλομίχλης, όπου συμμετείχε και ο Κώστας Αγοραστός εκ μέρους της ΕΝΠΕ και μεταξύ άλλων είχε εκ νέου επαναλάβει και τη συγκεκριμένη πρόταση.

Προφανώς το υπουργείο τη θεώρησε καλή ιδέα εξ ου και τα καλά αποτελέσματα.

Μ.Η.Α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass