ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2022 18:00
* ME χαμόγελο αντιμετωπίζει το μέλλον ο Χρ. Καπετάνος, σε αντίθεση με τους συνταξιούχους. Με αφορμή το χθεσινό τους συλλαλητήριο, ο Λαρισαίος δικηγόρος τα είπε με τον πρόεδρο Στ. Τσούτσα, τονίζοντας ευθαρσώς «ότι έγιναν μεν σημαντικά βήματα, πρέπει όμως να καταργηθεί η άδικη προσωπική διαφορά του νόμου Κατρούγκαλου». (Από την κυβέρνηση της ΝΔ εννοείται). Ζ. * ME χαμόγελο αντιμετωπίζει το μέλλον ο Χρ. Καπετάνος, σε αντίθεση με τους συνταξιούχους. Με αφορμή το χθεσινό τους συλλαλητήριο, ο Λαρισαίος δικηγόρος τα είπε με τον πρόεδρο Στ. Τσούτσα, τονίζοντας ευθαρσώς «ότι έγιναν μεν σημαντικά βήματα, πρέπει όμως να καταργηθεί η άδικη προσωπική διαφορά του νόμου Κατρούγκαλου». (Από την κυβέρνηση της ΝΔ εννοείται). Ζ.

Ευτυχώς
* ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΙ εν τη ρύμη του λόγου τους: …ευτυχώς διατηρούνται οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.


Ευτυχώωως… Κι αυτοί μέσα στο κλίμα της κοινωνίας, η οποία ειδικά φέτος δεν ενοχλείται απλώς, τρομάζει από το επερχόμενο κρύο. Σάμπως αυτοί δεν πληρώνουν λογαριασμούς;
***
* ΜΕ τέτοιες θερμοκρασίες πάντως στα μέσα Οκτωβρίου, ας ρίξει και καμιά βροχούλα, που λένε ότι έρχεται, δεν βλάφτει…
Ζ.

 

Θα βοηθήσει
* ΜΙΑ νέα ρηξικέλευθη πρωτοβουλία: Παγκόσμιο Κίνημα για τη Χειμερία Νάρκη στο ανθρώπινο είδος.
Κοιμόμαστε Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022 και ξυπνάμε Δευτέρα 1 Μαΐου 2023. Εξοικονομούμε ενέργεια. Εξοικονομούμε τρόφιμα. Καταργούμε τα χειμωνιάτικα ρούχα. Ξυπνάμε ανανεωμένοι. Ξυπνάμε πιο αδύνατοι. Βοηθάμε το περιβάλλον. Γλιτώνουμε από ιώσεις, συνάχια, γρίπες, μύξες, κρυοπαγήματα, γλίστρες, ξεχιόνισμα, χειμερινά λάστιχα και έξι μήνες κρεβατομουρμούρα.
Τρίτη 1 Νοεμβρίου όλοι για ύπνο. Και καλό καλοκαίρι. (Πώς αλλιώς να βγει τούτος ο χειμώνας…).
Ζ.

 

Τρέμ(χ)ουν
* «ΤΙΣ κινητοποιήσεις των αγροτών τρέχει να προλάβει το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς γνωρίζει πολύ καλά ότι εάν η κατάσταση ξεφύγει στα μπλόκα, πολύ δύσκολα στη συνέχεια θα μπορέσει να μαζευτεί», είναι το συμπέρασμα της χθεσινής ανάλυσης της Π. Ν. εξ Αθηνών. Είχε φτάσει ήδη το μήνυμα του αγροτικού κόσμου, των Τυρναβιτών εν προκειμένω, πριν ακόμη μαρσάρουν.
***
* «ΜΕ δεδομένο, μάλιστα, ότι από σήμερα οι αγρότες στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση του κόστους παραγωγής, αλλά «και την απουσία μέτρων που θα μπορέσουν να περιορίσουν τις επιπτώσεις της κρίσης και θα στηρίξουν τον πρωτογενή τομέα», ο Κυριάκος Μητσοτάκης πηγαίνει αυθημερόν στην Πέλλα και την Έδεσσα». (Μετά δηλαδή θα πάει και στη Λέσβο και τη Μυτιλήνη;)
***
* «ΠΡΙΝ φτάσει, όμως, θα αντιμετωπίσει τα πρώτα μπλόκα, τα οποία θα στηθούν, όπως λένε οι εκπρόσωποι των αγροτών, σε κομβικά σημεία της περιοχής. Οι κινητοποιήσεις των αγροτών έχουν θορυβήσει το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς, όπως λένε κυβερνητικά στελέχη, μια τέτοια εξέλιξη θα περιέπλεκε ακόμα περισσότερο το θέμα της ακρίβειας και της επάρκειας των προϊόντων στο σούπερ μάρκετ». (Έχει γούστο να φορτώσουν την ακρίβεια στους αγρότες…).
Ζ.

 

Βάσει του νόμου
* ΑΝΑΜΕΣΑ σε όλα τα υπόλοιπα των τελευταίων ημερών, για την Εκπαίδευση, να και κάτι που δεν ήταν σωστό και πρέπει να αποκατασταθεί. Καταρχάς, η Βάσω Ζιάκα είναι αναπληρώτρια διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κι έχει σημασία αυτό, αναπληρώτρια. Είναι επίσης διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, θέση που κατέκτησε αξιοκρατικά καθώς είχε τα περισσότερα μόρια στη διαδικασία επιλογής.
Δεν τοποθετήθηκε λοιπόν δια της μεθόδου της «φυτεύσεως» στην Περιφερειακή Διεύθυνση, δεν ήταν καμιά τυχαία. Βάσει του νόμου, η υπουργός έπρεπε να επιλέξει αναπληρωτή περιφερειακό διευθυντή από τους 8 διευθυντές Εκπαίδευσης των νομών της Θεσσαλίας. Και η Ν. Κεραμέως επέλεξε εξ αυτών τη Β. Ζιάκα, ως αρχαιότερη στην υπηρεσία και πλέον έμπειρη.
***
* ΑΞΙΖΕΙ επίσης να σημειωθεί ότι ναι μεν η Κατερίνα Καραγιώργου έχει τα περισσότερα μόρια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, όμως κι η Βάσω Ζιάκα έχει τα περισσότερα στη Δευτεροβάθμια. (Μεταξύ τους πάντως «γλυκό δεν το τρώνε», οι δυο τους. Ούτε καφέ πίνουν).
Ζ.

 

Επικίνδυνο σπορ
* ΤΗ σκληρότητα των γυναικών τους διαπιστώνουν Λαρισαίοι σύζυγοι.
- Και στην τελική τι θέλουν οι γυναίκες; Έναν άντρα που να ξέρει τι θέλουν όταν δεν ξέρουν κι αυτές οι ίδιες.
***
* - ΚΑΝΕΤΕ κάποιο επικίνδυνο σπορ;
- Τι να σας πω γιατρέ… Καμιά φορά διαφωνώ με τη γυναίκα μου.
***
* - ΑΦΙΕΡΩΣΑ στη γυναίκα μου το τραγούδι «Θα ζήσω ελεύθερο πουλί» κι εκείνη μου ανταπέδωσε με το «Η ζωή εδώ τελειώνει, σβήνει το καντήλι σου…».
Ζ.

 

Παντού, σε όλα
* ΗΤΑΝ να μην τον πειράξουν με τα έργα αποκατάστασης μετά τον Ιανό και την προστασία από μελλοντική πλημμύρα, σαν να του πάτησαν τον κάλο κι ο Κ. Αγοραστός αντέδρασε. Τα έργα λοιπόν συνεχίζονται, αλλά πύκνωσαν οι ανακοινώσεις της Περιφέρειας σχετικά μ’ αυτά. Καθαρίζονται λοιπόν Ενιπέας, Ταμπάκος κι οι παραφυάδες αυτών. Καθαρίζεται ο Γκοσμπασανιώτης στον κάμπο του Δήμου Κιλελέρ, καθαρίζονται και τα ρέματα στις περιοχές Ροδιάς και Αργυροπουλίου, συν επιπρόσθετα αντιπλημμυρικά στη ζώνη της Κάρλας. Κι όλα αυτά σε τρεις μέρες μέσα, οι ανακοινώσεις δηλαδή. Επικοινωνούν εντατικά το έργο τους. (Μόνο μην πάρουν φόρα τα συνεργεία και βγουν να καθαρίσουν και την Ποταμιά της Αγιάς).
Ζ.

 

Απεταξάμην
* ΕΙΝΑΙ αντιληπτοί οι λόγοι για τους οποίους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε εξαρχής να ανακοινώσει τη διαγραφή από τη ΝΔ του 53χρονου που (σ.σ. μεταξύ πολλών άλλων) κατηγορείται για τον βιασμό της 12χρονης. Αλλά πολιτικά να είναι άραγε ορθό, να κατηγορηθεί παράλληλα και η ΝΔ για τη δράση του;
Δεν είναι η πρώτη φορά όπου …μεγαλοσταυρίτες παραπέμπονται για κακουργήματα και για εγκληματικές πράξεις που διαπράττουν σε βάρος παιδιών, κάτω από την ομπρέλα του κοινωνικού επιπέδου τους, των γνωριμιών με τους πολιτικούς κλπ.
Ούτε είναι η πρώτη φορά που ο πολιτικός κόσμος τρέχει αλλά δεν μπορεί πλέον να …εξαφανίσει φωτογραφίες με ανθρώπους που παραπέμπονται στη δικαιοσύνη.
Υπάρχουν σοβαροί, σοβαρότατοι λόγοι να ασκηθεί πολιτική κριτική στο έργο της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά για την απάνθρωπη δράση μελών της, μάλλον όχι. Επειδή ο 53χρονος κουβαλούσε την εικόνα του Αγίου στην περιφορά, επειδή κρατούσε τον σταυρό, θα κατηγορηθεί η Ιερά Σύνοδος;
Ούτε η ΝΔ δικαιούται να κάνει μικροπολιτική, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για το πλημμέλημα και τα ισόβια. Δεν είναι θέμα προς πολιτική εκμετάλλευση…
Β.Κ.

 

Κι αυτό το Island
* ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «Αμφισβητούμε την ελληνική κυριαρχία και στο Love Island», ενημερώνει ο Κ. Μ. δείχνοντας ότι η Ελλάδα διαθέτει και το υπερόπλο της σάτιρας: Μεγάλος φαν των ελληνικών ριάλιτι ο Τούρκος Πρόεδρος.
«Με ποια συνθήκη δόθηκε το Love Island στην Ελλάδα, να μας τη δείξουνε να τη μάθουμε κι εμείς. Το αν θα τη σεβαστούμε είναι άλλο. Όχι ότι το θέλουμε κιόλας το νησί, παραείναι χαμηλό το επίπεδο. Έτσι για να ‘χουμε να λέμε. Κάθομαι τα βράδια και το χαζεύω λίγο. Στην αρχή δεν είχα καταλάβει πώς παίζεται, σιγά σιγά όμως και καθώς περνούσε ο καιρός, πάλι δεν κατάλαβα πώς παίζεται, αλλά σταμάτησε και να με νοιάζει. Φασώνονται και ξεκατινιάζονται, τι παραπάνω να ζητήσει κανείς από ριάλιτι; Εγώ προσωπικά τίποτα. Και τα αγωνίσματα που μ’ άρεσαν παλιά σε κάτι Survivor, τα βαρέθηκα. Όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος γίνεται πιο απλός. (Τέτοια να γράφει για τον Πρόεδρο, να τον καλέσει καμιά νύχτα η Εισαγγελία της Άγκυρας).
Ζ.

 

Πάλι δίαιτες
* ΠΡΟΧΘΕΣ Δευτέρα, άρα πάλι η εναρκτήρια ημέρα.
- Ξεκίνησα τη δίαιτα των υποκοριστικών, τρώω τα πάντα, όσες φορές θέλω και μετά απλά λέω έφαγα ένα γλυκάκι ...πιτογυράκι ...παγωτάκι, για να έχουν λιγότερες θερμίδες.
***
* - ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑ έναν μήνα δίαιτα κι έχω χάσει πέντε κιλά. Μάλλον θα είναι από τα σάλια που μου φεύγουν όταν βλέπω μπροστά μου τα φαγητά.
***
* - ΕΧΩ ξεκινήσει δίαιτα κι έχω πάρει ήδη δύο κιλά. Είναι φανερό, το σώμα μου επαναστατεί.
Ζ.

 

Μαλλιώτο…
* ΕΙΧΑΜΕ καιρό να μάθουμε νέα του, αλλά από τα λεγόμενά του μάλλον δεν έπρεπε να …ανησυχήσουμε που «χάθηκε» από το πολιτικό στερέωμα ο άλλοτε υπουργός Οικονομικών και νυν πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Ο οποίος σε συνέντευξή του χαρακτηρίζει «κακομαθημένη» τη γερμανική κοινωνία και προτρέπει τους πολίτες «απλά να φορέσουν ένα πουλόβερ – ή και ένα δεύτερο πουλόβερ». Όπως και να είναι έτοιμοι (σ.σ. με σπίρτα, κεριά και φακούς) για ενδεχόμενες διακοπές ρεύματος.
Σκληροί παραμένουν οι νεοφιλελεύθεροι υπέρμαχοι του ακραίου καπιταλισμού. Σκληροί απέναντι στους πολίτες εννοείται. Αλλά μετά τα όσα είπε ο γνωστός μας από τα μνημόνια, το ερώτημα είναι, τι να μας ετοιμάζουν άραγε…
Β.Κ.

 

Διαβάζοντας
* «ΓΙΑ εμάς, η λογοτεχνία είναι μια σοβαρή υπόθεση και το αποδεικνύουμε με πράξεις», λέει ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας, προσκαλώντας στο Λογοτεχνικό Καφενείο, που ξεκινά από αύριο Πέμπτη στις 7, με τακτικές συναντήσεις στην προσφάτως εγκαινιασθείσα Λογοτεχνική Γωνία, εκεί κέντρο-απόκεντρο Γαληνού και Φαρμακίδου.
***
* ΙΔΙΑ ημέρα και ώρα, κάθε βδομάδα, μια ανοιχτή, άτυπη συνάντηση Λαρισαίων συγγραφέων, ποιητών, αλλά και φίλων της λογοτεχνίας. Με στόχο λένε να δημιουργηθεί ένας χώρος συζήτησης για τη συγγραφή και τις εκδόσεις, αλλά και παράλληλα να εκλαϊκεύσει τη λογοτεχνία.
Ταυτόχρονα να δώσει χώρο και βοήθειες σε νέες φωνές της περιοχής. Συντονιστές εκεί ο Θάνος Γώγος-Θράκα, ο Αντώνης Ψάλτης κι ο Λάμπρος Αναγνωστόπουλος.
Κι όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να πάει για καφέ κι αν θέλει να συμμετάσχει, είτε διαβάζοντας έργο του, είτε προτείνοντας θέμα για συζήτηση, είτε με νέες ιδέες για το πρόγραμμα των συναντήσεων και των εκδηλώσεων. (Δύσκολο αλλά ενδιαφέρον. Και σίγουρα πρωτοποριακό).
Ζ.

 

Φύση…
* ΠΩΣ εντυπωσιάζεται ο επισκέπτης βλέποντας σκιουράκια να σκαρφαλώνουν στα δέντρα και να κυνηγιούνται στο χορτάρι στα πάρκα της Ουάσινγκτον, ε, τηρουμένων των αναλογιών, όμορφη εικόνα και τα σκαντζοχοιράκια στο Πάρκο των Χρωμάτων στη Λάρισα, στο Χατζηχαλάρ. Ο Γ. Ζ. δημοσιοποίησε σχετική φωτογραφία. (Μετά τους σκαντζόχοιρους να φέρει ο δήμαρχος και χελώνες).
Ζ.

 

Φώτα
* ΠΟΙΑ οικονομία; Ο δημοτικός φωτισμός στη Γιάννουλη λειτουργούσε κανονικά χθες, κατά τη διάρκεια της ημέρας και παρά τις επανειλημμένες ενημερώσεις προς τον Δήμο Λαρισαίων, τα φώτα παρέμεναν αναμμένα για ώρες.Η αμαρτωλή
* ΕΙΧΕ πάει για εξομολόγηση η Λαρισαία.
- Πάτερ αμάρτησα, έχω απατήσει τον άντρα μου.
- Καλά τέκνο μου. Κάνε τον γύρο του ναού όσες φορές τον απάτησες και θα συγχωρεθεί η αμαρτία σου.
- Εντάξει πάτερ, πάω να πάρω το ποδήλατο.
Ζ.

 

MAMAKOS-CIU.jpg

* ΕΝΩΜΕΝΗ η δημοτική παράταξη «Λάρισα Μπροστά» μετά την εκλογή Μαμάκου, σε κεντρικό καφέ της πόλης. Παρότι κάποιος θα μετρήσει 13 συμβούλους, όσες δηλαδή ψήφους έλαβε ο νέος επικεφαλής, είναι βέβαιο ότι, στα αυτοδιοικητικά του καθήκοντα, θα έχει τη στήριξη όλων. Το επιβεβαιώνει άλλωστε και η παρουσία του Μάριου Ξηρομερίτη, δίπλα του…

 

ASKLHPIOY-CIU.jpg

* ΩΡΑΙΟΣ δρόμος έγινε η Ασκληπιού, ήπιας κυκλοφορίας και μέσα στο πράσινο. Διερχόμενοι και παρόδιοι μετρούν τις μέρες μέχρι να μαζέψει τα κλαδιά το φορτηγό του Δήμου.
Ζ.

 

DENTRO-CIU.jpg

* ΘΑ έχουν υπολογίσει το κέντρο βάρος του οι ειδικοί της υπηρεσίας Πρασίνου. Γι’ αυτό και το αφήνουν έτσι εκεί στο Αλκαζάρ, δεν είναι ότι δοκιμάζουν την τόλμη όσων περνούν από κάτω του.
Ζ.

 

IX-CIU.jpg

* ΣΑΝ πας στον πηγαιμό για το Κέντρο, στην οδό Παπαναστασίου μην βιαστείς. Και να ήθελε δηλαδή κάποιος, δεν μπορεί να βιαστεί. Αριστερά… προσωρινά σταθμευμένοι όλοι όσοι θέλουν να αγοράσουν κάτι, να ταχυδρομήσουν κλπ, ενώ οι φορτοεκφορτώσεις, γίνονται όλες τις ώρες. Όποιος βιάζεται, όπως προχθές, γίνονται και ατυχήματα. Μικροατυχήματα βέβαια, αλλά μπελαλίδικα και δαπανηρά.
Επειδή ως οδηγοί παραβιάζουμε τους κανόνες και, καταχρώμεθα καταστάσεις, ας τοποθετήσει ξανά κορίνες ο Δήμος. Στα πλευρικά της οδού ή όπου πρέπει (σ.σ. ξέρουν καλύτερα οι ειδικοί), γιατί στο μέσον της οδού απαγορεύεται. Να πληρώνουμε τροχονόμους για κάθε ΙΧ δεν γίνεται…

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass