ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2022 18:00
* ΣΕ φουλ προεκλογικούς ρυθμούς ο Χρ. Καπετάνος, με επισκέψεις και περιοδείες, σε συνεχή προσωπική επαφή με τον κόσμο. Εφαρμόζοντας την κλασική συνταγή για την είσοδο στη Βουλή. Ζ. * ΣΕ φουλ προεκλογικούς ρυθμούς ο Χρ. Καπετάνος, με επισκέψεις και περιοδείες, σε συνεχή προσωπική επαφή με τον κόσμο. Εφαρμόζοντας την κλασική συνταγή για την είσοδο στη Βουλή. Ζ.

Ωραία...
* ΤΟ είχαν προβλέψει προ εβδομάδος, τώρα το επιβεβαιώνουν

οι μετεωρολόγοι. Πως το πιθανότερο είναι να γιορταστεί η 28η με 28 βαθμούς. Οι ζεστές ημέρες της τρέχουσας εβδομάδας ήρθαν κανονικά, που να λυσσάξει ο Πούτιν κι οι εταιρείες αερίου μαζί, ενώ την επόμενη αναμένονται λέει ακόμη πιο ζεστές. Απ’ την παραμονή του Αγίου Δημητρίου, δεν αποκλείονται λένε ακόμη και 30άρια.
***
* ΕΝ τω μεταξύ, κατά πώς λέει κι ο Λαρισαίος γου. τσου., ο γνωστός ζωγράφος Οκτώβρης, δημιουργεί και φέτος εκπληκτικά έργα. (Αρκεί να βγει κάποιος λίγο έξω απ’ τα τσιμέντα, για να τα δει, να πιάσει καμιά όχθη ποταμού ή καμιά ραχούλα).
Ζ.

Πριν το Πάσχα
* ΟΛΟ και πιο συχνά συζητούνται πλέον οι πιθανές ημερομηνίες για τη διεξαγωγή των εκλογών του 2023. Και το «Θεωρείο» της «Καθημερινής», που διαθέτει προσβάσεις στα ανώτερα κλιμάκια, συνεισφέρει στη σεναριολογία: ...η κυρίαρχη άποψη στο Μαξίμου είναι πως ο ιδανικότερος χρόνος για τη διεξαγωγή των εκλογών είναι είτε στις 26 Μαρτίου είτε το αργότερο στις 2 ή στις 9 Απριλίου.
Σε κάθε περίπτωση, πριν από την Κυριακή του Πάσχα, ώστε εάν χρειαστεί, που είναι το πιθανότερο σενάριο, «δεύτερος γύρος», οι επόμενες να διεξαχθούν αρχές Μαΐου.
(Να μην έχουν αρχίσει και οι Πανελλήνιες στα σχολεία, δηλαδή. Το Πάσχα είναι την Κυριακή 16 Απριλίου).
Ζ.
Η 14χρονη
* ΚΙ άλλοτε συνέβαιναν παρόμοια αποτρόπαια. Υπήρχε όμως διαφορά στην παρουσίαση. Ταπεινό μονόστηλο μεν το δημοσίευμα που ανακάλυψε ο αρχειοφύλαξ της εφημερίδας Ε. Ρ. πλην όμως με πλήρες το ονοματεπώνυμο του θύματος και όχι του εγκληματία. Είναι το σωτήριον έτος 1955: Τηλεγραφούν εξ Αλεξανδρουπόλεως ότι εις κλινικήν της Ορεστειάδος η μαθήτρια Χρυσούλα (ακολουθεί το πατρώνυμο και το επώνυμο, κανονικά), ετών 14, έτεκε άρρεν εκ κλεψιγαμίας. Πρόκειται περί ασελγείας παιδίσκης παραπλανηθείσης υπό δράστου, του οποίου το όνομα δεν δύναται να αναγραφή. Η κοινωνία της Ορεστειάδος είναι ανάστατος. (Ανάστατος μην και αποκαλυφθεί το όνομα;)
Ζ.

Προχωρημένες
* ΤΟ φιλοσοφούσαν οι Λαρισαίες. Να η Εφ. Κ. φερειπείν.
- Τι είναι η ουτοπία;
- Κάτι που όταν το πλησιάζεις ένα βήμα απομακρύνεται δύο, όταν το πλησιάζεις δύο, απομακρύνεται τέσσερα.
- Και τότε, τι νόημα έχει;
- Σε κάνει να προχωράς.
***
* Και η κ.Π.
- Μόνος δεν κοιμάται κανείς, ο καθένας κάτι παίρνει αγκαλιά τη νύχτα. Άλλος τον εγωισμό, άλλος την αξιοπρέπεια, άλλος τα λάθη, ο τυχερός την αγάπη.
Ζ.

Αισιοδοξία
* Μ’ ΑΥΤΟΥΣ τους παίχτες, ακόμα και μ’ αυτούς τους παίχτες, που βασικά συγκροτούν ρόστερ Β’ Εθνικής, με τον κόσμο της, με το γήπεδο, η ΑΕΛ δείχνει να είναι ομάδα Α’ Εθνικής. Αυτό ήταν το αισιόδοξο συμπέρασμα των Λαρισαίων φιλάθλων από το χθεσινό πρώτο επίσημο ματς στο Αλκαζάρ. Φάνηκε ότι μπορεί να πετύχει τον στόχο της, πως είναι θέμα χρόνου. Και μακάρι.
Ζ.

Μπετονιέρα
* ΣΤΗ συντροφιά των μεσήλικων Λαρισαίων είχαν τα δικά τους θέματα.
- Πάω για εξετάσεις και μου βρίσκουν πέτρα στα νεφρά, άμμο στα ούρα, πολύ ασβέστιο. Εγώ δεν είμαι άνθρωπος, μπετονιέρα είμαι...
***
* - Η σωστή διατροφή, η μεσογειακή συστήνει χόρτα του βουνού. Τρώμε λοιπόν προβατίνα. Διότι εκείνη τα έχει φάει όλα αυτά τα χόρτα.
***
* ΜΟΥ λέει το εικοσάχρονο.
- Τέλειο το τατουάζ στην πλάτη. Τι είναι, πλανήτες;
- Βεντούζες κοπελιά, βεντούζες.
Ζ.

Ευτυχώς...
* ΕΧΟΥΝ πάρει αέρα οι ΑΕΚτσήδες φέτος, ο συγκεκριμένος Λαρισαίος είχε και χιούμορ.
- Ευτυχώς που αυτό το παιδί ο Παπασταθόπουλος, όταν γύρισε στην Ελλάδα, προτίμησε τον Ολυμπιακό. Ο Θεός μας λυπήθηκε...
- Κι ο Μανωλάς το ίδιο, κι ο Μανωλάς... (Συμπλήρωσε ο διπλανός του).
Ζ.

Δεν αλλάζουν
* ΣΤΟ επίσημο πρόγραμμα του Δήμου για την Απελευθέρωση της Λάρισας αναφέρεται για τη διέλευση της πομπής, μεταξύ άλλων και η «...οδός Σκυλοσόφου». Η πινακίδα οδός Διονυσίου Φιλοσόφου βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια στον δρόμο. Δεν θα την πρόσεξε η δημοτική υπηρεσία που είναι για τις πανηγύρεις και τις εορτές.
Ζ.

Με «γραμμή»;
* ΠΡΟΕΚΥΨΕ μια δυσαρέσκεια στη γαλάζια παράταξη του Ντ. Γιαννακόπουλου στον Ιατρικό Σύλλογο. Που δύο μέρες πριν τις εκλογές ο υπαρχηγός Μιχάλης Μέρας, πρακτικά «έδωσε γραμμή» για τη σταυροδοσία, η οποία και επιβεβαιώθηκε στην κάλπη. Σε δημόσια ιντερνετική παρέμβασή του ο εν αναμονή πρόεδρος, που θα περιμένει πάλι την επόμενη φορά, προέβαλλε «τον μπροστάρη Πρόεδρό μας Ντίνο Γιαννακόπουλο, που η δράση του σε όλα τα επίπεδα ήταν απίστευτη...», αλλά και «τον ακούραστο Γεν. Γραμματέα Βασίλη Πινακά και παράλληλα αντιπεριφερειάρχη, με την κορυφαία πρότασή του...». Επίσης «την κορυφαία επιστήμονα, αντιπρόεδρό μας Ρένα Μακρή, η οποία...», καθώς και «το πολύπλευρο έργο των 2 μελών μας Αθηνάς Γόμπου και Γιάννη Νταβέλη στις ιδιωτικές κλινικές, που...», μα και εν τέλει «και των υπόλοιπων συναδέλφων του Δ.Σ. Ζ. Νταϊλιάνα, Αθ. Σαρατζιώτη, Ε. Τζιαστούδη, αλλά και εμού του ιδίου...». Σαν προχρονολογημένη επιταγή πληρωμής σταυρών έμοιαζε.
***
* ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ μια αναταραχή μεταξύ των υπολοίπων που έβαλαν υποψηφιότητα με την παράταξη. Ορισμένοι ένιωσαν λιγάκι κορόιδα, σαν νεροκουβαλητές. Τελικά η «γραμμή» πέρασε, μόνο ο νεοκλεγείς Αρ. Καρτσαφλέκης κατάφερε να τη σπάσει. Και μόνο ο Γιαν. Νταβέλης δεν εκλέχθηκε.
Ζ.

Ιδανικό ζευγάρι
* ΠΕΡΙ σχέσεων η κουβεντούλα στη νεανική παρέα των Λαρισαίων.
- Τι σου αρέσει περισσότερο, το κρασί ή οι γυναίκες;
- Εξαρτάται από το έτος.
***
* - Ο Αδάμ και η Εύα ήταν το ιδανικό ζευγάρι. Αυτός δεν την άκουσε ποτέ να λέει για όλους τους άντρες που θα μπορούσε να είχε παντρευτεί στη θέση του κι εκείνη δεν τον άκουσε ποτέ να λέει πόσο καλά μαγείρευε η μάνα του.
***
* - ΓΙΑΤΙ καλέ τα έφτιαξες με αυτόν τον βλάκα τον ηλεκτρολόγο;
- Ε, νιώθω μια ασφάλεια μαζί του.
Ζ.

Νέα ηγεσία
* ΝΕΟΣ επικεφαλής και νέα γραμματεία στη Θεματική Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα. Ανατροπές με τη φιλοδοξία να αφήσουν πίσω την εσωστρέφεια που κάλπασε το προηγούμενο διάστημα με την ανάφλεξη προσωπικών φιλοδοξιών. Κατά πάσα πιθανότητα της προσπάθειας θα ηγηθεί ο Παναγιώτης Καλογιάννης, ο εκ Χάλκης γεωπόνος.
Ζ.

Σ.Ε.Μ.Ε.Δ.Α.Κ.Ι.
* ΣΤΟ νοσοκομείο με βαριά συμπτώματα πουντιάσματος διακομίστηκε χθες ένας 25χρονος, ο οποίος σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες βγήκε χθες από το σπίτι χωρίς να φορέσει ζακέτα, πληροφορεί το Βατράχι. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο νεαρός φέρεται να εγκατέλειψε χθες το απόγευμα το πατρικό του προκειμένου να συναντηθεί με φίλους, ξεχνώντας όμως να πάρει μαζί του κάτι πιο βαρύ, με αποτέλεσμα λίγες ώρες αργότερα να συμβεί το μοιραίο.
Τραγική φιγούρα στην υπόθεση η μητέρα του 25χρονου, η οποία μίλησε στους δημοσιογράφους έξω από το νοσοκομείο όπου ο νεαρός νοσηλεύεται σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση. «Δεν ήταν από κείνα τα παιδιά που φεύγουν χωρίς ζακέτα. Πάντα έριχνε κάτι πάνω του, ένα ψιλό πουλοβεράκι, ένα αντιανεμικό, ακόμα και χωρίς να του το θυμίσω. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε...».
Ανακοίνωση αναφορικά με το περιστατικό εξέδωσε και ο Σύλλογος Ελληνίδων Μανάδων σε Εγρήγορση και Διαρκή Αντίσταση Κατά των Ιώσεων (Σ.Ε.Μ.Ε.Δ.Α.Κ.Ι.), στην οποία αναφέρει: «Όπως όλοι γνωρίζουμε, αυτές τις μέρες λόγω της εναλλαγής του καιρού θερίζουν τα κρυολογήματα, σέρνονται πολλές ιώσεις, το πούντιασμα καραδοκεί και η ζακέτα είναι η πρώτη γραμμή άμυνας».
Ζ.

Υπερκατά
* ΠΡΟ διετίας όλες οι παρατάξεις στη Διδασκαλική Ομοσπονδία είχαν αποφασίσει αποχή από την ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη αιρετών του κλάδου στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Είχε προκύψει ένα ηχηρό χαστούκι για την υπουργό, με το 95% της αποχής, η οποία όμως δεν έβαλε και τα κλάματα. Τοποθέτησε διορισμένους στα Συμβούλια. Τώρα που σε δεκαπέντε μέρες ξαναέχει εκλογές για τα Υπηρεσιακά, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, οι τρεις παρατάξεις, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΑΚΕ, η ΔΗ.ΣΥ. και το Αυτόνομο Δίκτυο, αποφάσισαν και στη ΔΟΕ μα και στην ΟΛΜΕ να συμμετάσχουν. Και καθώς αποτελούν πλειοψηφία στις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, αυτές καλούν δασκάλους και καθηγητές να πάνε στις κάλπες. Σε όλη τη χώρα. (Σε όλη;)
***
* Η Λάρισα όμως, ως άλλο Γαλατικό χωριό, αντιστέκεται. Στην επιδρομή των συμβιβασμένων ηγεσιών, εννοείται. Έτσι, μαζί με τις Παρεμβάσεις και το ΠΑΜΕ, συμπράττει στη Λάρισα και το Αυτόνομο Δίκτυο, δημιουργείται πλειοψηφία 5-4 και ο «Κ. Κούμας» καλεί σε αποχή από τις εκλογές για τα Υπηρεσιακά.
Ναι, το «Δίκτυο» από τα κεντρικά καλεί σε «συμμετοχή σε όλη τη χώρα», το λένε επί λέξει στην ανακοίνωσή τους, έχουν βάλει φυσικά και υποψηφίους και το «Δίκτυο» στη Λάρισα, ο Δημήτρης Τζιόλης και η Δέσποινα Κωστή είναι οι συνδικαλιστές του στη διοίκηση του Συλλόγου, αγωνίζεται υπέρ της αποχής. Από Αθήνα οι συριζαίοι σαλπίζουν επίθεση, οι Λαρισαίοι οι σύντροφοί τους διατάζουν υποχώρηση. (Η ήττα είναι βεβαία...)
Ζ.

Δεν προλάβαιναν
* ΔΥΟ Λαρισαίοι, μόνιμοι θαμώνες στο καζίνο, έχουν χάσει πολλά λεφτά στη ρουλέτα, οπότε πιάνουν την κουβεντούλα να παρηγορηθούν και από θέμα σε θέμα...
- Πόσες φορές κάνεις έρωτα με τη γυναίκα σου την εβδομάδα;
- Έξι. Εσύ;
- Εγώ επτά. Έξι και επτά μας κάνει δεκατρία. Δεν παίζουμε το δεκατρία να ρεφάρουμε;
Παίζουν λοιπόν στο 13 όσα τους είχαν απομείνει, αλλά η μπίλια κάθεται στο 0.
- Ρε συ; Άμα λέγαμε την αλήθεια, θα ‘χαμε κερδίσει τώρα;
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass