Παιχνίδι με τον χρόνο

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2014 11:40 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:54

 

* ΑΥΤΗ είναι η μία όψη του ζητήματος. Υπάρχει κι άλλη: στην ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας οι εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων της στην ΚΕΔΕ γίνονται την τελευταία ημέρα της προθεσμίας, δηλαδή στις 10 Οκτωβρίου.

Ως εκ τούτου οι υπηρεσίες της ΚΕΔΕ έχουν στη διάθεσή τους ελάχιστα 24ωρα να καταρτίσουν τη λίστα των συνέδρων, οι οποίοι ενημερώνονται με συστημένη επιστολή ώστε να πιστοποιείται πως έλαβαν την πρόσκληση.

Αν φυσικά υπάρξει ένσταση στις εκλογές της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, τότε τα χρονικά περιθώρια δεν είναι απλά περιορισμένα: είναι απαγορευτικά.

Ο νόμος όμως είναι νόμος: για να γίνει η συνέλευση της ΚΕΔΕ μετά τις 15 Οκτωβρίου χρειάζεται νομοθετική παρέμβαση.

* * *

* ΚΙ εδώ υπεισέρχεται η πολιτική διάσταση του θέματος: η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και ο επικεφαλής της δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης δεν θέλουν οι εκλογές να πάνε πιο πίσω από τις 15 Οκτωβρίου.

Κι αυτό επειδή εκτιμούν ότι ο χρόνος δουλεύει για το απέναντι στρατόπεδο όπου τα πράγματα είναι ακόμη ρευστά κι ως εκ τούτου ιδιαίτερα οι δήμαρχοι της κεντροαριστεράς θέλουν χρόνο για να καταλήξουν στο σχήμα με το οποίο θα κατεβούν στις εκλογές.

Λένε μάλιστα σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης επίτηδες όρισε τη 10η Οκτωβρίου ως την ημερομηνία διεξαγωγής της συνέλευσης της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας ακριβώς για να μετατεθούν οι εκλογές στην ΚΕΔΕ.

* * *

* ΤΟ θέμα συζητήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ και μετά από αντιπαράθεση μεταξύ των παρατάξεων, αποφασίστηκε τελικά να το χειριστεί ο κατά νόμον υπεύθυνος να συγκαλέσει τη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ, δηλαδή ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

ΜΑΚ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass