Διαχείριση υπολοίπων

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2014 11:05 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:56

*ΚΟΥΚΙΑ μετρημένα στις σημερινές εκλογές της ΠΕΔ Θεσσαλίας. Από τους 125 εκλέκτορες, δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, μετά από διάφορες καραμπόλες και «διαρροές» αμφιπλεύρως και αφαιρουμένων των 4 του ΚΚΕ, φαίνεται ότι ο συσχετισμός κάθεται τελικά στο 61-60 υπέρ Γ. Κωτσού. Απόλυτη πλειοψηφία δεν φαίνεται να επιτυγχάνει, οπότε καθώς το εκλογικό σύστημα είναι σύνθετο, θα εκλεγούν 11 δήμαρχοι και 10 δημοτικοί σύμβουλοι στο 21μελές συμβούλιο που θα βγάλει μετά τον πρόεδρο, εξαιτίας αυτού γίνεται άγριο παιχνίδι με τα υπόλοιπα στην κατανομή των εδρών.

* * *

*ΓΙΑ δημάρχους μιλάμε, παλιές μανιές κάποιοι στα εκλογομαγειρέματα. Τις τελευταίες ημέρες, η αντικατασκοπεία δούλευε υπερωρίες στα δύο στρατόπεδα. Ορισμένοι έστυψαν το μυαλό τους, τα κομπιουτεράκια πήραν φωτιά. Και αίφνης προέκυψε τέταρτο ψηφοδέλτιο, τελευταία στιγμή. Διασπάστηκαν οι πασοκοσυριζαίοι; Μπα, για μεθόδευση δείχνει.

Δεν μπορεί να τα έχει χαλάσει ο Τυρναβίτης Ν. Μαλάκος με τον Φαρσαλινό Α. Καραχάλιο ή με τον Κ. Κολλάτο των Τεμπών. Ταυτόχρονα ο πρώην δήμαρχος Τυρνάβου δεν βρίσκεται στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τον αντίπαλό του Παν. Σαρχώση, είναι πιο κομψό χώρια.

* * *

*ΚΙ έτσι μπορεί η κάλπη να βγάλει νικητή τον Γ. Κωτσό και πρόεδρο τον Απ. Καλογιάννη. Να πάρει δηλαδή ο πρώτος 61 ψήφους ή και 62 ακόμη και να βγάλει 10 έδρες στο συμβούλιο. Κι απέναντι, τα δύο ψηφοδέλτια, με 60 ή και με 59 ψήφους να εκλέξουν 11, δηλαδή 9+2, μέσω καλύτερης διαχείρισης των υπολοίπων. (Η κάλπη όμως είναι συνήθως γκαστρωμένη. Και με τον εμβρυουλκό μπορεί να βγει το παιδί στραβό).

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass