ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2023 17:00
* ΠΟΥ θα πάει αυτή η κατάσταση, αναρωτιέται ο Κ.Μ. Δεύτερο κρούσμα, λέει, επίθεσης σε φωτογράφο με όπλο, αυτήν τη φορά στο λούνα παρκ. Ζ. * ΠΟΥ θα πάει αυτή η κατάσταση, αναρωτιέται ο Κ.Μ. Δεύτερο κρούσμα, λέει, επίθεσης σε φωτογράφο με όπλο, αυτήν τη φορά στο λούνα παρκ. Ζ.

Για το επόμενο
* ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ οι Γιορτές, πέρασαν και τα Φώτα,

βουρ τώρα για τις Απόκριες. Να, ήδη ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το Τυρναβίτικο Καρναβάλι.
Η Ελλάδα ποτέ δεν χορταίνει, ούτε καν λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τα γλέντια τραβά, τραβά, τραβά...
Ζ.

Ο τελευταίος
* ΜΕΤΑ το θλιβερό συμβάν σχολίαζαν οι Λαρισαίοι.
- Μας έμεινε μόνο το ψωμί κι ελιά, χωρίς τον βασιλιά.
- Σε λίγο ούτε το ψωμί, έτσι όπως το πάνε...
* * *
* «ΣΕ ανθρώπινο επίπεδο εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του».
Ναι, από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Πολιτικά, όμως, του επιφύλαξαν «τα μελανότερα χρώματα».
* * *
* ΕΚΕΙΝΟΙ που μπήκαν σε μπελάδες με τον θάνατο του τέως ήταν οι νεοδημοκράτες, σε όλα τα επίπεδα. Και οι φιλελεύθεροι εξ αυτών, όχι μονάχα οι ακροδεξιοί και οι βασιλικοί των όποιων απολιθωμάτων.
Οι πρώτοι, ανησυχώντας προφανώς μη θιγούν οι δεύτεροι και χαθούν ψήφοι, οι εκλογές είναι κοντά.
* * *
* ΕΝΤΟΝΕΣ διαφωνίες και στην κομματική βάση, για το λαϊκό προσκύνημα, τις τιμές αρχηγού κράτους, τη δημοσία δαπάνη, με την οποία και έζησε δηλαδή ο Κωνσταντίνος, είναι και το Ίντερνετ που ευνοεί τους εμφυλίους.
«Ο τελευταίος βασιλιάς της Ελλάδας» ήταν το εφευρεθέν σχήμα, το οποίο κανείς δεν αμφισβητεί και που ο καθείς το ερμηνεύει όπως θέλει.
(Τα υπόλοιπα θα μπορούσαν να τα αφήσουν να τα αναλάβει ο Χρ. Ζαμπούνης της εθιμοτυπίας των γαλαζοαίματων).
Ζ.

Ανεξάρτητη...
* «Η γνωμοδότηση Ντογιάκου, όχι μόνο υλοποιεί, αλλά και ενισχύει περαιτέρω τον πρόσφατο αντιδραστικό νόμο της ΝΔ και συνολικά το «σκοτεινό» θεσμικό πλαίσιο των παρακολουθήσεων, κομμάτι του οποίου είναι βέβαια και η ΑΔΑΕ.
Άλλωστε το ΚΚΕ έχει πολύ πικρή πείρα για τον ρόλο της στη συγκάλυψη των υποθέσεων υποκλοπών σε βάρος του...».
Το ΚΚΕ τα ρίχνει και στις δύο πλευρές. Τι Ράμμος, τι Ντογιάκος...
* * *
* ΩΣΤΟΣΟ, υπογραμμίζει πως «αποκαλύπτεται πανηγυρικά τόσο ο ρόλος της δήθεν «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης, της οποίας η ηγεσία ορίζεται από την εκάστοτε Κυβέρνηση...».
Και ποιος να διαφωνήσει σ’ αυτό. Που κατά τα άλλα οι πάντες υπερθεματίζουν για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Κι ήταν και πολλοί άλλοι που φρόντισαν να υπενθυμίσουν πως «ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισ. Ντογιάκος διορίστηκε από την Κυβέρνηση στη θέση αυτή, αν και όγδοος στην επετηρίδα και μόλις έναν χρόνο πριν συνταξιοδοτηθεί, και έκτοτε με μια σειρά από αδιανόητες κινήσεις φροντίζει να επιβεβαιώνει το συμβόλαιο εμπιστοσύνης προς τον Πρωθυπουργό».
* * *
* ΠΙΟ γλαφυρός ο Σ. Μπ., σχολιάζοντας τη γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος «αντί να κάνει ελέγχους, τους εμποδίζει», απειλώντας την ΑΔΑΕ που αναζητά τα στοιχεία των παρακολουθήσεων:
Πολλοί στη ΝΔ μιλούσαν για «δώρο στον Τσίπρα», έγραψε και πως ο Εισαγγελέας «έβαλε ένα ακόμα αυτογκόλ για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη».
Ζ.

Στην απ’ έξω...
* ΚΕΝΤΡΟ Πληροφόρησης για την Κοιλάδα των Τεμπών, αυτήν τη μοναδικού κάλλους περιοχή, το οποίο θα φιλοξενηθεί στην περιοχή του Ομολίου, αξιοποιώντας την εγκατάσταση που είχε φτιαχτεί παλιά από τη Νομαρχία, χρηματοδοτεί τώρα η Περιφέρεια με 250.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ και δείχνει ορθή πρωτοβουλία, χρήσιμη για την περιοχή και τους επισκέπτες της.
Το παράδοξο; Το Κέντρο Πληροφόρησης για την Κοιλάδα των Τεμπών δημιουργείται και θα λειτουργεί από τον Δήμο Αγιάς, όπου ανήκει άλλωστε η περιοχή του Ομολίου.
Και όχι στον Δήμο Τεμπών, όπου ανήκει το αντικείμενο του Κέντρου Πληροφόρησης, η Κοιλάδα δηλαδή. Η γνωστή στρέβλωση στη χάραξη των ορίων των Δήμων, καθώς μετά το τέλος της Κοιλάδας, «άλλο κράτος» δεξιά του Πηνειού, κάποιος σοφός θα το σχεδίασε τότε.
Ζ.

Μάλλον...
* ΑΠΟ τη μια ξύπνιοι, από την άλλη αγαθοί Λαρισαίοι, με ανησυχίες όμως.
- Μωρό μου, θέλω να μου το λες όταν σου αρέσει στο σεξ.
- Βρε αγάπη μου, σκέφτομαι μήπως σε ενοχλώ στη δουλειά.
* * *
* - Ο Γκουσγκούνης έζησε πάνω από 90 χρόνια κι εσείς ψάχνετε το μυστικό της μακροζωίας στην κινόα, στο πλιγούρι και το μουρουνέλαιο.
* * *
* - ΗΡΘΕ κάποιος με ένα κουτί γλυκά στη γειτόνισσα και μετά από λίγο αυτή άρχισε να βογκάει. Μα τι γλυκά της έφερε; Χαλασμένα ήταν;
Ζ.

Κάθε χρόνο
* ΤΗΡΗΘΗΚΕ και φέτος το έθιμο, από το ΚΚΕ και τον βουλευτή του Γ. Λαμπρούλη. Πάλι εγκαίρως, πολύ πριν ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος.
Κλιμάκια στελεχών του κόμματος επισκέφθηκαν, όπως κάθε χρόνο μια φορά, όλες τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Λάρισας και συζήτησαν με τους διοικητές και με τους πυροσβέστες για τα προβλήματα των υπηρεσιών και των υπηρετούντων σ’ αυτές.
Σε μια οργανωμένη εξόρμηση πήγαν και στην κεντρική Πυροσβεστική στην οδό Ιωαννίνων και στον 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό στην 110 Π.Μ. και τον 3ο Πυροσβεστικό Σταθμό και μαζί και στην 8η ΕΜΑΚ, που εδρεύουν στη ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας. Τώρα θ’ αρχίσουν πάλι οι ερωτήσεις στη Βουλή. (Του χρόνου πάλι...).
Ζ.

Έλεγε αυτός...
* ΚΑΠΟΙΕΣ φορές οι νεότεροι πείραζαν τους γεροντότερους για τις ερωτικές τους επιδόσεις, αναφέρει στα «Μολοήματα» η σαρακατσανοϊστοσελίδα του Χ.Ξ. Έτσι και ένας ανιψιός άνοιξε παρόμοια κουβέντα με τον ηλικιωμένο μπάρμπα του:
- Τι γένεται μπάρμπα, φκιάνς τίποτα με τ’ γριά σ’;
- Παιδάκι μ’, τι να σ’ που, μια βολά του χ’μώνα μια το καλοκαίρ’ι.
- Έ, άνοιξ’ είναι τώρα, έρχεται και το καλοκαίρ’ ι.
Οπότε πετάζεται η γερόντισσα, που άκουγε μέχρι εκείνη τη στιγμή σιωπηλά την κουβέντα και λέει αναστενάζοντας.
- Όοοϊ, σαματ’ έκανε χ’μώνα φέτου, παιδάκι μ’; Για να καρτερού και καλοκαίρ’ι...
Ζ.

Από Φερ-
* ΔΕΝ ήταν απαραιτήτως ξανθές, σίγουρα καλής προαίρεσης όμως, οι Λαρισαίες που κουβέντιαζαν.
- Πάντως, τι να σας πω... Με το παλιό κινητό που δεν είχε τόσο καλή ανάλυση, ήμουν πιο όμορφη.
* * *
* - ΕΙΔΑ κάτι αίματα στον νεροχύτη.
- Ναι, κόπηκε το νερό.
* * *
* - ΟΤΑΝ ήμουνα μικρή, νόμιζα πως όποια την έλεγαν Τζένη είχε επίθετο που άρχιζε από Φερ.
Είχα μια συμμαθήτρια Τζένη Φερένη, ήταν και η Τζένη Φεράνιστον, η Τζένη Φερλόπεζ...
Ζ.
Χωριστά...
* ΕΚΛΟΓΕΣ σιμά-κοντά κι όλοι οι ενδιαφερόμενοι τρέχουν. Τα πολιτικά κόμματα, μα κι οι πολιτευόμενοι, αυτοί και για το κόμμα και για τον εαυτό τους.
Και να που προκύπτει το ασυνήθιστο. Διότι κατά κανόνα τα κεντρικά στελέχη των κομμάτων, υπουργοί, πρώην υπουργοί κ.λπ., επισκέπτονται τη Λάρισα προσκεκλημένοι είτε φορέων και οργανώσεων είτε των Νομαρχιακών Επιτροπών του κόμματός τους. Τώρα, όμως, να και προσωπικές προσκλήσεις.
Ο Κ. Σκανδαλίδης, πρώτης γραμμής όνομα και με ιστορία στο ΠΑΣΟΚ, προσκαλείται στη Λάρισα από τη Λίτσα Λιακούλη και θα μιλήσει σε εκδήλωση που οργανώνει στο «Φρούριο», όπου θα κοπεί λέει και η πίτα. Η δική της πίτα, του γραφείου της. Ενόψει βουλευτικών εκλογών.
* * *
* ΚΑΙ ναι μεν η Λαρισαία βουλευτής είναι γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, η οποία μετράει την τρέχουσα περίοδο μόλις 22 μέλη μαζί με την ίδια, που ‘ναι τα μεγαλεία του παρελθόντος με 160-170 πράσινους βουλευτές και τον Κ. Σκανδαλίδη στο τιμόνι του κόμματος ως γραμματέας του...
Αυτήν την περίοδο, πάντως, η Λίτσα Λιακούλη είναι πρωτίστως υποψήφια, τρέχει κι αυτή ανταγωνιζόμενη άλλους συντρόφους της υποψήφιους, καθώς οι εκλογές βρίσκονται μια ανάσα κοντά. Τρέχει για τον εαυτό της και για το κόμμα φυσικά, μέσω του κόμματος άλλωστε επιδιώκει να επανεκλεγεί. Τα κεντρικά στελέχη, όμως, που εκπροσωπούν το κόμμα συνολικά, μπορούν να δηλώνουν προτίμηση και να ενισχύουν έναν σύντροφό τους της επαρχίας; Εις βάρος προφανώς των υπόλοιπων υποψηφίων... Και μάλιστα παραμονές εκλογών; Φυσικά μπορούν, δεν απαγορεύεται, δεν είναι παράνομο. Πολιτικά, όμως; (Δηλαδή τώρα, αναρωτιόταν ο παλιός πασοκτζής, θα γίνονται άλλες εκδηλώσεις του κόμματος από τη Νομαρχιακή και το κόμμα κι άλλες από τη βουλευτή του κόμματος;).
Ζ.

Ενοποίηση
* ΠΟΛΥ σημαντική εξέλιξη, το δίχως άλλο, που εγκρίθηκε χρηματοδότηση 8 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για έργα ενοποίησης αρχαιολογικών χώρων και σημείων πολιτιστικού ενδιαφέροντος στον ευρύτερο κεντρικό τομέα της Λάρισας. Από τον Μύλο του Παππά, το Αρχαίο Θέατρο και το μικρό επίσης, το Β’ Αρχαίο Θέατρο, τα μνημεία στον Λόφο μέχρι και το κτίριο Μουσών στην Παλαιστίνης, όπου θα λειτουργήσει το Μουσείο Πόλης. Παρεμπιπτόντως, προσκολλώνται και παρεμβάσεις στο πάρκο Αλκαζάρ και στην περιοχή του μνημείου του Ιπποκράτη.
Ζ.

Ο σούπερμαν
* Ο Λαρισαίος επιστρέφει ξημερώματα στο σπίτι μεθυσμένος, διηγείται ο Π.Β., με τα παπούτσια στο χέρι, όμως, προσεκτικός, περπατάει στις μύτες των ποδιών του. Η γυναίκα του, όμως, είναι ξύπνια:
- Βρε καλώς τον σούπερμαν... Πού ήσουν;
- Να, με τα παιδιά από τη δουλειά είπαμε να πάμε για φαγητό.
- Μάλιστα κύριε σούπερμαν. Και μετά;
- Ε... Μετά να... Είπαμε να πάμε για ένα ποτό.
- Α έτσι... Και δε μου λες βρε σούπερμαν, τόσες ώρες με ένα ποτό πώς πέρασαν;
- Ήπιαμε κάνα δυο και μετά πήγαμε σε άλλο μαγαζί.
- Τι μου λες βρε σούπερμαν... Και σε άλλο μαγαζί;
- Ναι και μετά... Μα για στάσου βρε συ, γιατί με λες σούπερμαν;
- Γιατί μόνο ο σούπερμαν φοράει το βρακί του πάνω από το παντελόνι του.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass