ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2023 17:00
* ΕΙΝΑΙ πιθανόν να είναι υποψήφιος δήμαρχος υποστηριζόμενος από τη ΝΔ ο Θαν. Μαμάκος. Πιθανόν επίσης να συνεργαστεί μαζί του και ο εκ του ΠΑΣΟΚ ορμώμενος Παν. Γούλας, απίθανο να κατέβει αυτήν τη φορά χωριστά μόνος του, ο εκλογικός νόμος δρα απαγορευτικά. Ζ. * ΕΙΝΑΙ πιθανόν να είναι υποψήφιος δήμαρχος υποστηριζόμενος από τη ΝΔ ο Θαν. Μαμάκος. Πιθανόν επίσης να συνεργαστεί μαζί του και ο εκ του ΠΑΣΟΚ ορμώμενος Παν. Γούλας, απίθανο να κατέβει αυτήν τη φορά χωριστά μόνος του, ο εκλογικός νόμος δρα απαγορευτικά. Ζ.

Εκκωφαντική
* ΠΑΛΙ λιακάδα χθες, εκκωφαντική λόγω του κοινωνικού θορύβου

που λαμβάνει χώρα για τον παράταιρο καιρό, κανονικά ήταν εκθαμβωτική. Αλλά και ζεστούλα απ’ το πρωί, μα ούτε και τη νύχτα έκανε κρύο, από νωρίς για καφέ στα τραπεζάκια έξω οι Λαρισαίοι, δεν θα χειμωνιάσει ποτέ φέτο.
Ζ.

Όταν μιλούν τα τρακτέρ
* ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ κινείται η ΝΔ, είναι κι οι εκλογές μπροστά, πολύ κοντά.
Ο Γ. Γεωργαντάς φτάνει στον Τύρναβο, να μιλήσει σε εκδήλωση του κόμματος, την παραπάνω Κυριακή. Αυτήν την Κυριακή, μεθαύριο, μιλούν τα τρακτέρ των αγροτών του Τυρνάβου. Αναλόγως κι απ’ το τι θα πουν, θα πράξει κι ο υπουργός Γεωργίας σε δεκαπέντε μέρες.
* * *
* ΥΠΑΡΧΕΙ και η προαναγγελία του Χρ. Κέλλα που συναντήθηκε μαζί του. Ο υπουργός λοιπόν είπε στον βουλευτή ότι, όπως με τα μήλα της Αγιάς, θα υπάρξει ανάλογη ενίσχυση για τα ροδάκινα, τις αμέσως επόμενες ημέρες κιόλας, λογικά την παραμονή του αγροτικού συλλαλητηρίου, όπως έγινε και με εκείνο της Αγιάς. Θα ακολουθήσουν, πρόσθεσε, ενισχύσεις για αχλάδια και σταφύλια, όλοι άλλωστε επλήγησαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Και θα μείνουν απ’ έξω οι κατεστραμμένοι φέτος καστανοπαραγωγοί; Ό-χιιι, υπάρχει και για τα κάστανα ενίσχυση. (Εν αναμονή και ‘’ούτω ψηφίσωμεν’’...).
Ζ.
Λίγοι και πολλοί
* ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ οι βασιλικοί στη χώρα κι όλο και λιγοστεύουν, καθώς περνούν τα χρόνια.
Γι’ αυτό άλλωστε και δεν είχε κάνει κόμμα υποστηρικτών του ο αποθανών τέως, μα ούτε κι οι απόγονοί του θα κάνουν.
Προτιμούν διακριτική παρουσία μέσω παραγόντων υφισταμένων κομμάτων, της ΝΔ βασικά δηλαδή.
* * *
* ΑΥΤΑ με τους σκληρούς βασιλικούς. Διότι όπως έλεγε Λαρισαίος φιλελεύθερος νεοδημοκράτης «οι μισοί ψηφοφόροι του κόμματος είναι φιλικά διακείμενοι προς τη Βασιλεία...».
Γι’ αυτό και τόσο επιφυλακτικοί οι βουλευτές και άλλοι γαλάζιοι παράγοντες. (Φιλικά διακείμενοι εκ παραδόσεως, άλλωστε και μόνο που επικρίνουν τους βασιλιάδες οι κομμουνισταί αρκεί για να λειτουργήσουν τα αντανακλαστικά τους).
Ζ.

Φαβορί της ΝΔ
* ΦΑΝΗΚΕ το ρεύμα του Θαν. Μαμάκου, από τον κόσμο που συνέρρευσε στο ‘’Σέρλοκ’’ όπου κερνούσε το βράδυ της γιορτής του.
Κι έχει και το πλεονέκτημα να τον προσφωνούν ‘’δήμαρχε’’ ο αρχηγός της γαλάζιας αντιπολίτευσης, καθώς είχε θητεύσει για ένα διάστημα στο αξίωμα ως δήμαρχος ΓιαννουλοΦαλάνης, τότε κι ο τίτλος του έμεινε.
* * *
* ΑΓΝΩΣΤΟ το πόση τύχη μπορεί να έχει στις επόμενες δημοτικές εκλογές, πάντως θεωρείται φαβορί να είναι ο υποψήφιος δήμαρχος της ΝΔ για τη Λάρισα. Αρχηγός της γαλάζιας παράταξης, επικεφαλής της αντιπολίτευσης και μάλιστα δίχως να έχει χάσει τις εκλογές, έχει και το χρονικό περιθώριο να οργανώσει και την καμπάνια του και το ψηφοδέλτιό του. Όποια άλλη κίνηση, κινδυνεύει να χαρακτηριστεί διασπαστική.
* * *
* Η ΝΔ δεν πρόκειται να εμπλακεί σε τριβές πριν, θα ασχοληθεί με χρίσματα αφού λήξει η ιστορία των βουλευτικών εκλογών.
Και εφόσον κερδίσει τελικά, διότι αλλιώς θα έχει άλλα να ασχολείται, θα ψάχνει για αρχηγό και τέτοια.
Από Ιούνιο-Ιούλιο και μετά λοιπόν, οι υποψήφιοι δήμαρχοι.
Και πού να προλάβουν τότε οι φουκαράδες, να ετοιμαστούν μέσα στο κατακαλόκαιρο, για τις εκλογές του Οκτωβρίου. (Ενώ ο Θαν. Μαμάκος θα είναι πανέτοιμος).
Ζ.

Πονοκέφαλος
* ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ Λαρισαίοι σε ποικίλες μικροπεριπέτειες.
- Τι κοιτάς πρώτα όταν περνάει μια γυναικάρα από μπροστά σου;
- Αν με κοιτάει η δικιά μου.
* * *
* - ΑΦΗΝΩ όλη μου την περιουσία στη γειτόνισσα, η οποία ποτέ δεν είχε ημικρανίες. Στη γυναίκα μου αφήνω ντεπόν.
* * *
* - ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ να ακούω φωνές που μου έλεγαν τι να κάνω.
- Μπράβο βρε φίλε, πήρες χάπια;
- Όχι, διαζύγιο.
Ζ.
Σούζυ τρως
* ΤΗ σχέση μεταξύ του να μην τρως τον άμπακο και την επιτυχία μιας δίαιτας φαίνεται να επιβεβαιώνει η επιστήμη, μετά τις νέες αποκαλύψεις ερευνητικής ομάδας της Βρετανίας. Την εντυπωσιακή είδηση μεταδίδει το Βατράχι.
Έρευνα του Πανεπιστημίου του Eatingham της Αγγλίας φαίνεται να επιβεβαιώνει τις υποψίες των επιστημόνων, συνδέοντας τη μη απώλεια βάρους σε άτομα που δηλώνουν ότι κάνουν δίαιτα, αλλά στην πραγματικότητα τρώνε τον άμπακο, τον περίδρομο, το καταπέτασμα και τον αγλέορα.
* * *
* «ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΜΕ ότι υπάρχει μεγάλη σχέση μεταξύ του να τρως τον άμπακο και να μην πετυχαίνει η δίαιτα», λέει η Βρετανίδα επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Dr Suzy Tross. «Σε εννιά από τους δέκα ανθρώπους που εξετάσαμε, το μπούκωμα, το χλαπάκιασμα και το ντερλίκωμα, μας έδειξε ότι δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Ο δέκατος ήταν από εκείνους που τρώνε ό,τι θέλουν χωρίς να παχαίνουν. Κανείς δεν τον συμπαθούσε αυτόν», προσθέτει.
Σύμφωνα με την έρευνα, το να πίνεις κοακόλα λάιτ μετά από τέσσερα πιτόγυρα επίσης δεν βοηθάει σε τίποτα, όπως επίσης το να φας τρεις πίτσες επειδή θα ξεκινήσεις δίαιτα από Δευτέρα ή το να πιστεύεις ότι είναι γυμναστική να πηγαίνεις τρέχοντας στο σουβλατζίδικο.
Ζ.

Προχωρημένο
* ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ χωρίς να με ρωτήσουν
με βάλαν με τη βία
να βαφτιστώ.
Mε γράψαν στα χαρτιά
προτού μ’ αφήσουν
τη γνώμη μου
για μένα να τους πω.
Mου βάλανε
στο χέρι στυλογράφο
και μου ‘παν “δήλωσέ τα
όλα αυτά”.
Oβάλ το πρόσωπό μου
και υπογράφω
μαλλιά και μάτια
πάντα καστανά.
(Από το γνωστό τραγούδι ‘’Ταυτότητα’’, στίχοι Δημ. Ιατρόπουλος, γραμμένο για τον Γιώργο Μαρίνο, τον Σόουμαν).
* * *
* ΑΝ μη τι άλλο, πολύ προχωρημένο για την εποχή του, για το 1980 που παρουσιάστηκε, πριν σχεδόν μισό αιώνα. Με υπονοούμενα βέβαια, πλην όμως απολύτως σαφή.
Θα πρέπει οπωσδήποτε
να κάνω
τουλάχιστον
και κάνα δυο παιδιά.
Αλλιώς συνέχεια
μέχρι να πεθάνω
θα λένε πως δεν
έζησα σωστά.
Δε θέλω την ταυτότητα
που λέει
“επώνυμο, ηλικία,
ηθοποιός”.
Το πρόβλημα
που ίσως να με καίει
κανένας δεν το ξέρει
δυστυχώς.
Ζ.

Και οι υποψήφιοι
* ΣΕ όλες τις εκδηλώσεις στη Λάρισα, και όχι μόνο στις πολιτιστικές, τους χορούς και τις πίτες δηλαδή, μα και σε όλες τις άλλες, τις επιστημονικές, τις κουλτουρέ κ.λπ., παντού παρόντες πλέον και καμιά δεκαριά υποψήφιοι βουλευτές, πυκνώνουν τα ακροατήρια. Διότι πρέπει να προστεθούν κι αυτοί που θα είναι υποψήφιοι σύμβουλοι και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Φθινοπώρου. Πολυκοσμία.
* * *
* ΕΠ’ ΕΥΚΑΙΡΙΑ κι ένα ερώτημα, ειδικά για τις χοροεσπερίδες: Πληρώνουν άραγε την κάρτα εισόδου όλοι αυτοί;
Μάλλον όχι, να τιμήσουν τον σύλλογο πηγαίνουν άλλωστε. Εκτός απ’ το να ψηφοθηρήσουν, που είναι και το βασικό κίνητρο. Αν πλήρωναν, αν έδιναν και στη λαχειοφόρο, θα ήταν πάρα πολλά τα έξοδα, δεν βγαίνουν...
(Άλλωστε δεν τρώνε απ’ το προβλεπόμενο μενού, δεν γίνεται να φάνε και να πιουν. Αφού Παρασκευές και Σάββατα το βράδυ δεν πηγαίνουν σε μία μόνο χοροεσπερίδα).
Ζ.

Τα νούμερα
* ΚΑΘΟΝΤΑΝ που κάθονταν, το φιλοσοφούσαν κιόλας οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Κάποιες φορές παιδιά, αφήνω τον δρόμο να αποφασίσει πού θέλει να πάω.
* * *
* - «ΔΕΝ μπορείς να ζεις σε παραμύθι, αν δεν έχεις το κουράγιο να πας στο δάσος». Με εκτίμηση Ο Κακός Λύκος.
* * *
* - ΙΣΩΣ η μόνη μαθηματική πράξη που αξίζει να ξέρεις καλά, είναι το να αφαιρείς κάτι νούμερα από τη ζωή σου.
Ζ.

Διπλή πράκτορας
* Η Τσάρλι, μία επίδοξη ηθοποιός από την Αγγλία, περνάει ανέμελη τις διακοπές της στη Μύκονο, κατά τη δεκαετία του ‘80, όταν συναντά έναν γοητευτικό μυστηριώδη άνδρα. Έτσι, ξαφνικά, η νεαρή Αγγλίδα θα βρεθεί μπλεγμένη στην αδυσώπητη δίνη της τρομοκρατίας, να ερμηνεύει τον ρόλο της ζωής της ως διπλή πράκτορας στο επικίνδυνο θέατρο της πραγματικότητας.
«Η Μικρή Τυμπανίστρια», μυθιστόρημα γραμμένο σαράντα χρόνια πριν, αλλά με τόση φρεσκάδα. Μια συναρπαστική ιστορία δοσμένη με απίστευτη δεξιοτεχνία. Άλλωστε πρόκειται για τον Τζον Λε Καρρέ, ο σπουδαίος συγγραφέας, ο οποίος χρησιμοποιεί τον κόσμο των κατασκόπων για να εξερευνήσει τις σκοτεινές πλευρές της ανθρώπινης φύσης.
* * *
* ΠΩΣ καταφέρνει και τα συνδυάζει όλα... Διαχρονικά: Η Ζαν Ντ’ Αρκ μπορεί να ήταν γυναίκα, μα κατάφερε να ξυπνήσει την ταξική συνείδηση των Γάλλων χωρικών και τους ξεσήκωσε να πολεμήσουν τους ιμπεριαλιστές δυνάστες τους, τους Εγγλέζους.
Ήταν μία αληθινή επαναστάτρια, που άναψε τη φλόγα της λευτεριάς για τους καταπιεσμένους και υπόδουλους λαούς όλου του κόσμου, πήρε στα χέρια της σκλάβους και τους έκανε ήρωες. Για τους Εγγλέζους αποικιοκράτες η γυναίκα αυτή ήταν μία εγκληματίας. Εγκληματίας ήταν και ο Τζορτζ Ουάσιγκτον και ο Μαχάτμα Γκάντι και ο Ρομπέν των Δασών.
Το ίδιο εγκληματίες είναι και οι άγνωστοι στρατιώτες που μάχονται για την απελευθέρωση της Ιρλανδίας.
Ζ.
Ενδεχομένως
* ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΟ όσο και δραστήριο στέλεχος του κόμματος ο Ηρακλής Γερογιώκας, σε επίπεδο πέρα από το τοπικό της Λάρισας όπου ζει και εργάζεται. Στην κεντρική επιτροπή της ΝΔ πιο πριν, στο τμήμα διεθνών υποθέσεων του κόμματος μετά, ο φροντιστής ξένων γλωσσών έχει καταγράψει αξιόλογη διαδρομή.
Φίλοι του αναρωτιούνται μήπως ήρθε ο καιρός να δοκιμάσει και στο ανοιχτό γήπεδο της πολιτικής; Όχι, όχι στις επικείμενες βουλευτικές, στις εκλογές για την Περιφέρεια όμως;
(Αν και δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του).
Ζ.

Με λεωφορείο
* ΔΥΟ Λαρισαίοι φίλοι συζητούν για την έξοδό τους το περασμένο βράδυ, διηγείται ο Ν.Γ.
- Ρε φίλε, περάσαμε πολύ ωραία χθες και η παρέα ήταν πολύ καλή... Να τους ξαναμαζέψουμε όλους κανένα βράδυ να ξαναπάμε για ποτάκι.
- Ναι, καλά ήταν, απλά νομίζω ότι είχες πιει λίγο παραπάνω κι όταν έφυγες δεν σε πήρα χαμπάρι και μετά ανησυχούσα επειδή έφυγες μεθυσμένος...
- Έλα ρε, γιατί ανησύχησες; Ακριβώς επειδή είχα πιει πολύ αποφάσισα να κάνω κάτι που δεν είχα ξανακάνει ποτέ. Πήρα λεωφορείο.
- Μπράβο, δεν στο είχα...
- Κι όμως... Έφτασα στο σπίτι σώος και αβλαβής και χωρίς κανένα ατύχημα, κάτι που με άφησε έκπληκτο βέβαια, γιατί δεν είχα ξαναοδηγήσει λεωφορείο.
 Επίσης, δεν θυμάμαι από πού το πήρα...
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass