ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2023 17:05
Απ’ τον δάσκαλο, αεί διδασκόμενες… Απ’ τον δάσκαλο, αεί διδασκόμενες…

Κόσμος πάει...


* ΕΝΑΣ ...«χαμόιςςς» γενικώς εν Λαρίση. Κόσμος πάει κι έρχεται. Υπουργοί (Χατζηδάκης) και μεγαλοστελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (Τζανακόπουλος, Μπίστης) έρχονται για ομιλίες, βουλευτές περιοδεύουν ανά τας οδούς και τας ...πίτας συλλόγων, υποψήφιοι δημαρχαίοι ανακοινώνουν υποψηφιότητες... Πολύ κουραστική περίοδος, τι να λέμε; Και αναμένεται κι ο Μητσοτάκης κατά τις 23-24 Φεβρουαρίου... Δραματικές ώρες.

Άλλα ήθη
* ΕΧΟΥΝ αλλάξει όμως οι καιροί και τα προεκλογικά ήθη. Τόσο ο Μητσοτάκης όσο και ο Τσίπρας επισκέπτονται πόλεις, βλέπουν κόσμο από κοντά, βλέπουν φορείς, κάνουν δηλώσεις, βγάζουν σέλφις με νέους ψηφοφόρους, πάνε στα καφέ όπου έχουν χαριτωμένους διαλόγους, με την κάμερα έτοιμη να τους καταγράψει. Αυτή είναι πια η σύγχρονη επικοινωνιακή προσέγγιση. Ούτε κατά διάνοια πια να διοργανώσει κανείς κεντρικές ομιλίες σε ...πλατείες με μεταφερόμενους οπαδούς – ποιος μπαίνει σήμερα σε λεωφορείο και να τον τρέχουν σαν πρόβατο; Ούτε φυσικά πλαστικά σημαιάκια στον αέρα, ούτε φέιγ βολάν κι άλλα ...τέτοια αρχαία αντικείμενα. Βασική επικοινωνιακή πλατφόρμα είναι πια το κινητό σε μια Ελλάδα που όλη μέρα ...σερφάρει και πληκτρολογεί όπου σταθεί κι όπου βρεθεί.

Δένδιας
* ΓΙΑ Λάρισα ξεκίνησε, στην Αντιόχεια τελικά βρέθηκε να περιοδεύει με τον Τσαβούσογλου ο Δένδιας... Κατανοητό απολύτως.
Πάντως ο Δένδιας δεν πάει τυχαία σ’ όλη την Ελλάδα (πρόσφατα στον Βόλο). Όπως μου εξήγησε ...μύστης των νεοδημοκρατικών πραγμάτων, «ο Δένδιας έχει πέραση στους λεγόμενους «καραμπινάτους» δεξιούς και τους μαζεύει ξανά στο μαντρί. Ενώ ο Κυριάκος...».
- Τι ο Κυριάκος; Δεν είναι ο Κυριάκος δεξιός;
- Κοίτα... Άλλο ο Δένδιας ο Νικόλας κι άλλο ο ...Καρανικόλας.
(Πωωωω ρε φίκε πρόκααααα).

Βαλεντίνος
* ΔΕΝΔΙΑΣ - Τσαβούσογλου λοιπόν πιασμένοι χέρι-χέρι. Αγκαλίτσες, γλυκές ματιές και ανταλλαγή φιλοφρονήσεων...
Και μετά μου λες ότι ο Άγιος ...Βαλεντίνος δεν είναι θαυματουργός!

Συγκερασμός
* ΚΟΝΤΑ - κοντά πέφτουν φέτος Βαλεντίνος και Τσικνοπέμπτη. Οπότε «στης ακρίβειας τον καιρό» απαιτούνται ...έξυπνες λύσεις:
- Μωρό μου, αντί για λουλούδια και καρδούλες, μήπως να σου πάρω κάνα δυο κιλά παϊδάκια;

«Ανοίγματα»
* ΚΑΤΑ πώς βλέπω, η γραμμή Μητσοτάκη για ...ανοίγματα στο ΠΑΣΟΚ ...φοριέται πολύ τελευταία. Κάπως έτσι ...σχολιάστηκε η ενδυματολογική επιλογή της -πάντα κομψής- βουλευτίνας, Στέλλας Μπίζιου, να εμφανιστεί στην κοπή πίτας της ΝΔ Λάρισας με ...καταπράσινο φόρεμα που έκλεψε τις εντυπώσεις...
Να δούμε τώρα και τη Λίτσα Λιακούλη με κανένα ...γαλάζιο, να το πιάσουμε το ...υπονοούμενο...

Τσικνοπέμπτη
* ΠΩΣ και πώς περιμένουν όλοι στη Λάρισα την Τσικνοπέμπτη. Να ψήσουν, να φάνε κρέας μέχρι σκασμού, να πιουν τον άμπακα και να γλεντήσουν με όργανα στον δρόμο (λες και όλες τις άλλες μέρες τη βγάζουν με νερό, πικροράδικα, νηστεία και προσευχή...).

Μαμάκος (1)
* ΜΗΝΥΜΑΤΑ δεξιά κι αριστερά έστειλε η επιτυχημένη συγκέντρωση του Θανάση Μαμάκου στο «Διβάνη» για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του. Ο κ. Μαμάκος είναι τυχερός, καθώς αυτό το διάστημα τα διάφορα «μαντριά» και οι «οπλαρχηγοί» της τοπικής ΝΔ βρίσκονται σε φάση ανακωχής και ο υποψήφιος δεν θα έχει τα προβλήματα που είχε η Ρένα ή ο Τζανακούλης. Κι όχι μόνο δεν θα έχει «αντάρτικο» ψηφοδέλτιο, αλλά αναμένεται να συσπειρώσει κοντά του κι άλλες -πέραν της ΝΔ- δυνάμεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Κοντολογίς, εναντίον του Καλογιάννη ο Μαμάκος θα πάει -όπως λένε οι προπονητές- χωρίς προβλήματα ...τραυματισμών και με πλήρη σύνθεση.

Μαμάκος (2)
* ΧΩΡΙΑ, βέβαια, που αν η ΝΔ έχει κερδίσει τις εθνικές εκλογές και έχει καταφέρει να σχηματίσει Κυβέρνηση, ο Μαμάκος θα βάλει στον «κουβά» του και τα ...«απόνερα» της νίκης, της ευφορίας και του καλού κλίματος μεταξύ των νεοδημοκρατών και όχι μόνο. Χώρια που -λόγω καταγωγής- αναμένεται να υπερτερήσει σε μερικά μεγάλα εκλογικά «λιβάδια» ψήφων, όπως η Γιάννουλη και η Φαλάνη... Γενικώς, μια υποψηφιότητα με προοπτικές (όπως και με αδυναμίες βέβαια, τις οποίες θα πρέπει να θεραπεύσει...).
Διόλου τυχαία που, την επομένη, με μια επικοινωνιακή αντεπίθεση, ο δήμαρχος κ. Καλογιάννης πήρε σβάρνα συνοικίες και χωριά (για να θυμίσει τα έργα ύψους 55 εκατ. ευρώ που εκτελεί η ΔΕΥΑΛ).

Ζητείται
* Η ΝΔ έχει (μόνιμο) υποψήφιο περιφερειάρχη στη Θεσσαλία τον Αγοραστό. Ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε, σκέτος «πονοκέφαλος».
Το πρόβλημα το είχαν εντοπίσει από καιρό. Πέρυσι το καλοκαίρι, όπως έμαθα πρόσφατα, όταν είχε έρθει ο Νίκος Βούτσης για ομιλία, αφού διαπίστωσε τη γύμνια σε υποψήφιους, τους προέτρεψε να βρουν από τότε «έναν σοβαρό άνθρωπο, ας μην είναι και δικός μας» και να κοιτάξουν όλοι μαζί να τον στηρίξουν... Προφανώς αυτός ο «σοβαρός άνθρωπος» ακόμη αναζητείται... Μεταξύ μας, ποιος να τρέξει σε τέτοιους καιρούς; Μόνο για ...βενζίνες ξέρεις τι μπάτζετ χρειάζεσαι; Ούτε με Μικρή Αγγελία στην «Ελευθερία» δεν βρίσκεις.

Ξενερουά
* ΔΕΝ παρακολουθούμε και πολύ τα ποδοσφαιρικά παρασκήνια της Β’ Εθνικής όπου παίζει η ΑΕΛ, αλλά βέβαιο είναι ότι όλες αυτές οι αναβολές, οι απεργίες και οι διαμάχες παρασκηνίου έχουν ...ξενερώσει απίστευτα τον κόσμο της ομάδας. Σχεδόν κανείς δεν ασχολείται. Οι περισσότεροι δεν ξέρουν πια πότε παίζει η ομάδα κι ούτε και τραβάνε και κανένα ιδιαίτερο ζόρι γι’ αυτό... Κρίμα.

Επίθεση;
* ΣΑΝ πολλά ...αγνώστου ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα δεν καταρρίπτουν τελευταία οι Αμερικάνοι; Και μάλιστα ...τσιμουδιά! Κι επειδή, δεν γίνεται να τα φορτώνουμε όλα στους ...Κινέζους, μήπως αδέρφια μάς την έχουν πέσει οι εξωγήινοι και δεν πήραμε καν είδηση; Εκεί να δεις πώς αλλάζει η ιστορία του πλανήτη μια για πάντα.
Σοβαρολογώντας: Η υπόθεση διεθνώς αξιολογείται ως πολύ σοβαρή. Διόλου τυχαία που «παίζει» μεταξύ των πρώτων θεμάτων στα μεγαλύτερα ΜΜΕ του πλανήτη.

Δράματα
* ΦΟΒΟΙ για νέο μεταναστευτικό ρεύμα από τη Συρία γεννά η κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά τον σεισμό.
Εδώ που τα λέμε, ποιος φυσιολογικός άνθρωπος θα έμενε σε έναν τόπο που τον έχει κάνει ρημαδιό ο πόλεμος, που ...μπαινοβγαίνουν τα στρατεύματα του Ερντογάν και που ισοπεδώθηκε και από 7,8 Ρίχτερ; Τρέχοντας θα έφευγες και συ...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass