ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2023 16:41
* ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ αντιδημάρχων Λαρίσης, τέσσερα διαφορετικά και τα είδη φιλοδοξιών. Ζ. * ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ αντιδημάρχων Λαρίσης, τέσσερα διαφορετικά και τα είδη φιλοδοξιών. Ζ.

Με κοντομάνικο;
* ΚΑΛΑ θα κάνουν οι καρναβαλιστές να μεριμνήσουν για καλοκαιρινές στολές. Καρναβάλια με κοντομάνικο;


Κι όμως, αφού ο Κουτσοφλέβαρος τα φτιάχνει κάθε μέρα με 20άρες, θερμοκρασίες…
Ζ.

Προς Απόκριες
* ΣΤΟ κλίμα των ημερών οι Λαρισαίοι.
- Εδώ μέσα κάνω εγώ κουμάντο…
- Τι είπες, αγάπη μού;
- Να μωρέ ότι θα ντυθώ κομάντο τις Απόκριες.
***
* ΤΟΝ άλλο τον έπιασε το θεοδωρακικό του.
- Σώπα, όπου να ‘ναι, θα σημάνουν οι λαγάνεεες…
Ζ.

Ποιο δώρο
* - ΒΑΛΑΜΕ όλοι οι εργαζόμενοι από 5 ευρώ, έλεγε ο Λαρισαίος, να πάρουμε δώρο γι’ αυτόν που θα του πέσει το φλουρί της πίτας και το φλουρί έπεσε στην εταιρεία…
- Ζητήστε τα λεφτά σας πίσω, φιλαράκι, τι άλλο…
Ζ.

Αταίριαστο
* ΗΤΑΝ ευτραφής, επιεικής ο χαρακτηρισμός, ο διαμαρτυρόμενος διαδηλωτής χθες στη Λάρισα.
- Πεινάμε, πεινάμε…
Τον σταμάτησε με τρόπο κάποιος από δίπλα.
- Όχι βρε εσύ, δεν ταιριάζει. Με τέτοια κοιλιά θα λες αμάν μας γκάστρωσαν, όλο υποσχέσεις…
Ζ.

Pass, δεν πας
* - ΠΟΛΛΟΙ ισχυρίζονται με τουπέ ότι δεν ασχολούνται με την πολιτική και δεν σχολιάζουν πολιτικά, ενώ αίτηση για το κουπόνι τροφής -προκειμένου να πάρουν ενάμισι κιλό φέτα τον μήνα- σπεύδουν να κάνουν, επισημαίνει η Λαρισαία Π. Τσ. Από τις πολιτικές αποφάσεις και διεργασίες εξαρτώνται τα πάντα, όμως. Και το ενάμισι κιλό τυρί.
***
* Ο άλλος είχε μπουχτίσει με τα αλλεπάλληλα κουπόνια.
- Έτσι όπως το πάει η κυβέρνηση, στο τέλος θα δώσει και τον Pass Γιάννενα.
Ζ.

Α μπε μπα μπλομ
* ΜΕ προσβάσεις και γνώση του πράσινου χώρου o ‘’Κάλχας’’ σχολιάζει:
Κινούμενη άμμος όμως είναι και η στρατηγική του ΚΙΝΑΛ σε σχέση με τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες. Ξεκίνησε ο Ανδρουλάκης στο ότι θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, έφτασαν να μιλούν για 18%, «έκατσε» έτσι και μια δημοσκόπηση. Πήγε μετά στο «ούτε Μητσοτάκης ούτε Τσίπρας», το άφησε πίσω του και μίλησε για σύγκλιση στα προγράμματα και τώρα ξανά-θυμήθηκε το «ούτε Κυριάκος ούτε Αλέξης». Από το «δόξα τω Θεώ» στο «βόηθα Παναγιά».
***
* ΕΤΣΙ δεν παίζεις, όχι σκληρό ροκ, αλλά ούτε «α μπε μπα μπλομ».
Δεν ξέρω σε ποιο φεγγάρι είναι τώρα η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ σε σχέση με τις συνεργασίες, αλλά μου λένε -από πολύ έγκυρη πηγή, προερχόμενη από το σκληρό think tank του προέδρου- ότι δεν υπάρχει περίπτωση ο Ανδρουλάκης να συνεργαστεί με κυβέρνηση ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ.
Ζ.

Ο πατέρας
* ΕΙΝΑΙ γνωστό το πόσο καμαρώνει ο Νίκος Μπίζιος για την κόρη του, τη βουλευτή της ΝΔ. Και προβλέπει ότι στις επικείμενες εκλογές, η Στέλλα Μπίζιου θα πάει ακόμα καλύτερα. Και ξέρει από εκλογές ο γνωστός επιχειρηματίας, 28 χρόνια δημοτικός σύμβουλος έχει κάνει. Τώρα έχει κι άλλα στοιχεία να στηρίξει τη θετική του πρόβλεψη, όπως έλεγε χθες. «Προσφάτως της είπε ο Μητσοτάκης τράβα μπροστά, αυτό που κατάφερες και εκλέχθηκες χωρίς να είσαι γνωστή είναι πολύ σημαντικό, είσαι αγαπητή, αποδεκτή από τον κόσμο, δεν σε κατηγόρησε για τίποτα κανένας, μη φοβάσαι τίποτα…». (Και με την ευχή του πατέρα κιόλας…).
Ζ.

Προαναγγέλλει
* ΜΙΑ ρήση του παππού του θύμιζε ο αδερφέεε-Γ. Ακριβούλης. «Απ’ αυτό που φοβάνταν δεν γλίτωσε κανένας…». Και συμπλήρωνε: «Εγώ θα τον τελειώσω, τον μπάρμπα Θανάση…». Ως υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ μιλούσε. (Συντόμως, προαναγγέλλει, θα κάνει εκδήλωση στη Νίκαια. Πριν τις βουλευτικές).
Ζ.

Λογοπαίγνια
* ΕΠΑΙΖΑΝ πάλι με τις λέξεις οι νεαροί Λαρισαίοι.
Συνάντησα την τύχη μου. Και μου είπε ότι της λείπω.
***
* - ΘΕΛΩ να είμαι ο πρώτος σου μωρό μου…
- Έλα νωρίς αύριο.
***
* - ΓΙΑΤΙ έχει στραβώσει ο πύργος της Πίζας;
- Γιατί όλοι πήγαιναν στον πύργο του Άιφελ.
Ζ.

Δεν τα άφησε
* ΜΠΟΡΕΙ η προεκλογική καμπάνια να έχει φουντώσει για τα καλά, ο Χρ. Κέλλας όμως επιμένει και κοινοβουλευτικά. Σ’ αυτό που ξέρει καλά. Έτσι, τις προηγούμενες ημέρες, εκτός από επισκέψεις σε περιοχές της Λάρισας, επιδόθηκε παράλληλα και σε πλούσια δραστηριότητα στη Βουλή. Και τούτο ποιείν κακείνο μη αφιέναι. Μεταξύ άλλων, συναντήθηκε με τον υπουργό Μ. Βορίδη για τον διαγωνισμό της ΑΑΔΕ και την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μίλησε στη Βουλή για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στα παράλια του νομού, συγκάλεσε την Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας, όπου είναι πρόεδρος, με προσκεκλημένα στελέχη της Τροχαίας Λάρισας, τα είπε και με τον υπουργό Κ. Καραμανλή για τον δρόμο Λάρισας- Φαρσάλων και για το σχολείο της Φαλάνης. «Συνεχίζει να κάνει απλώς το αυτονόητο», λένε οι συνεργάτες του.
Ζ.

Τζάμπα νοίκι
* TΗΝ πληγή των αναξιοποίητων δημοσίων κτιρίων έξυσε κατά την πρόσφατη συνάντησή τους, ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Κ. Τζανακούλης, καθώς από το γραφείο του έδειξε στον Θ. Σκυλακάκη το γειτονικό εγκαταλειμμένο κτίριο του ΕΟΜΜΕΧ, στο τέρμα της οδού Σωκράτους.
Ένα μεγάλο κτίριο που αραχνιάζει, τη στιγμή που τρέχουν τα ενοίκια για την Αποκεντρωμένη. «Υπουργέ είναι κρίμα να πληρώνουμε ενοίκια όταν μπορούμε να ανακατασκευάσουμε αυτό το κτίριο και να μεταφερθούμε δίπλα», του έδειξε ο έμπειρος Λαρισαίος, με τον Θ. Σκυλακάκη να συμφωνεί και να δηλώνει πως θα το εξετάσει. (Βέβαια, λίγο πριν τις εκλογές όλα σταματούν…).

Μέσα στη λίμνη
* Η πιανίστα Έλενα Ξυδιά έπαιξε πιάνο στη μέση της λίμνης της Καστοριάς, δημιουργώντας μαζί με τον σκηνοθέτη Πασχάλη Μάντη ένα υπέροχο θέαμα. Το γεγονός έκανε πάταγο και έπαιξε χθες παντού: Η Έλενα Ξυδιά, γνωστή και ως η ιπτάμενη πιανίστα, καθώς το περασμένο καλοκαίρι έπαιξε πιάνο στον αέρα πάνω από την Κοιλάδα των Τεμπών, έδειξε για άλλη μια φορά τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο να προβάλει εξαιρετικά τη φυσική κληρονομιά της Ελλάδας.
Τώρα, σε ένα τέλεια σχεδιασμένο concept, σκηνοθετημένο και πάλι από τον Λαρισαίο Πασχάλη Μάντη, έφερε μια από τις πιο απρόσμενες εμφανίσεις που έχουν γίνει ποτέ σε λίμνη. Το πιάνο μεταφέρθηκε με ειδική πλωτή εξέδρα ως το μέσο της λίμνης, όπου πήγε και η πιανίστα με βάρκα. To event δημιουργήθηκε για την προώθηση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της Καστοριάς, σε συνεργασία με τον Δήμο.
Ζ.

Προτείνουν
* ΣΚΛΗΡΕΣ Λαρισαίες με άποψη και πρόταση.
- Επειδή σας αρέσουν οι γυναίκες με πιασίματα, να σας ενημερώσω ότι από χθες πιάστηκε η πλάτη κι ο αυχένας μου.
***
* - ΟΤΑΝ κάνετε σεξ να βάζετε τραγούδια από live συναυλίες. Θα σας χειροκροτούν κάθε 3-4 λεπτά.
***
* - ΤΡΕΙΣ μέρες πέρασαν κι ακόμα έχω το άρωμά σου στο κορμί μου.
- Κάνουμε και κάνα μπάνιο πότε-πότε, ε…
Ζ.

Σχολειόδρομος
* Ο πιο χαρούμενος δρόμος στη Λάρισα θα πρέπει να είναι τα πρωινά η Ιουστινιανού, που αναμορφώθηκε κιόλας κι έγινε πολύ φιλικός στους περιπατητές. Ένα βουητό από παιδικές φωνές σε όλο σχεδόν το μήκος του. Και τσιρίδες και γέλια και κυνηγητά. Είναι οι μικροί και οι μικρότεροι μαθητές στα διαλείμματά τους, στις ανοιξιάτικες λιακάδες. Στα προαύλια των σχολείων που στεγάζονται στην Ιουστινιανού. Και δεν είναι και λίγα, δύο Δημοτικά Σχολεία το 1ο και το 3ο δίπλα-δίπλα, επίσης το 5ο Γυμνάσιο και πιο πέρα το 5ο Λύκειο, αλλά και τρία Νηπιαγωγεία, 18ο και 38ο και 55ο. Εφτά είναι πολλά, συν τα Εσπερινά, Γυμνάσιο και Λύκειο, σε άλλα ωράρια όμως αυτά, εν συνόλω εννιά. (Ποιος άλλος δρόμος μπορεί να καμαρώνει για τόσα παιδιά…).
Ζ.

Τον τσέκαρε
* ΜΕΡΕΣ που είναι, ένα ζευγάρι Λαρισαίων είχε πρόσκληση για ένα πάρτι μεταμφιεσμένων.
Τη γυναίκα όμως την τελευταία στιγμή την έπιασε ένας φοβερός πονοκέφαλος, τι σπάνιο… Κι έτσι είπαν με τον άντρα της να πάει μόνος του. Σαν αφοσιωμένος σύζυγος που ήταν, διαμαρτυρήθηκε, αλλά εκείνη επέμεινε λέγοντας ότι θα έπαιρνε δύο ντεπόν και θα πήγαινε για ύπνο, δεν υπήρχε λόγος να χαλάσει τη διασκέδασή του. Έτσι, μεταμφιέστηκε εκείνος φορώντας μια στολή γορίλα που είχε πάρει κι έφυγε.
Η γυναίκα, αφού χαλάρωσε, συνήλθε σε καμιά ώρα, την έπιασαν και τα ντεπόν, οπότε καθώς ήταν ακόμα νωρίς, αποφάσισε να πάει στο πάρτι. Και μιας και θα ήταν μασκαρεμένη κι ο άντρας της δεν θα μπορούσε να τη αναγνωρίσει σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να παρακολουθήσει πώς συμπεριφέρεται όταν αυτή δεν είναι παρούσα.
***
* ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ, εντοπίζει τον σύζυγο-γορίλα να χαριεντίζεται με άλλες μασκαρεμένες, να κάνει τρέλες μαζί τους, να χορεύει, να τις χουφτώνει κι άλλα διάφορα. Τον πλησιάζει και έτσι όπως είναι μεταμφιεσμένη αρχίζει να χορεύει μαζί του και να του την πέφτει επίμονα. Σε λίγο, αυτός της προτείνει να πάει μαζί του στα πάνω δωμάτια και εκείνη ευχαρίστως τον ακολουθεί.
Βρέθηκαν σ’ ένα δωμάτιο και έτσι όπως ήταν μεταμφιεσμένοι προχώρησαν στα μη περαιτέρω, γλέντι όλο το βράδυ.
Πριν ξημερώσει όμως έφυγε εκείνη χωρίς να φανερωθεί. Έφτασε πρώτη στο σπίτι και τον περίμενε για ν’ ακούσει τι θα της έλεγε.
***
* ΚΑΠΟΙΑ στιγμή επέστρεψε σπίτι κι ο άντρας της.
- Πώς τα πέρασες κύριε γορίλα;
- Τα συνηθισμένα μωρέ… Μόνος, δεν είχα και τόσο όρεξη. Κλειστήκαμε σ’ ένα δωμάτιο με τα παιδιά και παίζαμε χαρτιά…
- Σοβαρά;
- Αφού ξέρεις ότι δεν περνάω καλά αν δεν είμαστε μαζί. Βαρέθηκα παίζοντας χαρτιά όλο το βράδυ…
- Άντε ρε συ…
- Όμως, κάτσε να σου πω τι συνέβη στον φίλο μου τον Γιώργο που του δάνεισα τη στολή του γορίλα…
Ζ.

 

DHMOT_KKE.JPG

* ΕΚΛΟΓΕΣ πλησιάζουν ξανά, προβληματισμένη η δημοτική ομάδα Λάρισας του ΚΚΕ. Θα καταφέρει να αντιστρέψει τη φθίνουσα πορεία των τελευταίων ετών; Ο υποψήφιος δήμαρχος το 2019 Π. Κρίκης, πλαισιωμένος από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Γ. Παπαδούλη και Γιαν. Παναγιώτου.
Ζ.

* ΕΞΙ μήνες πήγαινε στο γυμναστήριο, αποτέλεσμα κανένα, βάρος δεν έχασε καθόλου. Τηλεφώνησε ο άντρας της να διαμαρτυρηθεί. Κι εκείνοι του έστειλαν αυτήν τη φωτογραφία ως απάντηση.
Ζ.

* ΝΕΑ ιεραρχία στην αξιωματική αντιπολίτευση, παράταξη Μαμάκου πλέον, νέα σειρά επομένως και στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ζ.

NTAMITZANA.jpg

* ΑΓΝΩΣΤΗΣ ταυτότητας κατασκοπευτικό μπαλόνι πάνω από τον θεσσαλικό κάμπο. Γιαπωνέζικο, τύπου Ντα Μι Τζαν.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass