Με τους περιφερειάρχες

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2014 10:50 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:13

*ΠΡΟΣ Αθήνα πάλι ο Κώστας Αγοραστός, προετοιμαζόμενος για τη «μητέρα των μαχών». Την Κυριακή, μεθαύριο, η αναμέτρηση για την εκλογή προέδρου στην Ένωση Περιφερειαρχών. Βασική του αντίπαλος η Ρένα Δούρου. Αλλά και κάποιες νεοδημοκρατικές αρρυθμίες, προκαλούμενες από προσωπικές φιλοδοξίες.

Στη νέα διοίκηση, που θα αναδείξει και τον πρόεδρο, μετέχουν οι 13 περιφερειάρχες και 12 σύμβουλοι που θα εκλεγούν από το συνέδριο.

* * *

*Ο Λαρισαίος φαίνεται να διαθέτει τους 6 νεοδημοκράτες περιφερειάρχες συν 6 από όσους θα εκλεγούν. Ένας του λείπει για την πλειοψηφία.

Και κάπου εκεί αρχίζει το παιχνίδι του Π. Τατούλη. Ο Πελοποννήσιος έχει τους προσωπικούς του στόχους, θα ήθελε ο ίδιος να είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΝΠΕ. Κι αφού η εκλογή μπορεί να εξελιχθεί οριακά, δεν ξεκαθαρίζει δημοσίως τις προθέσεις του. Θα φτάσει άραγε μέχρι τη θετική ψήφο στην περιφερειάρχη Αττικής; Χλωμό...

* * *

*Ο Κ. Αγοραστός όμως δείχνει να έχει εφεδρείες. Καθότι ο ανεξάρτητος και εκλεγείς κόντρα στη ΝΔ, αλλά νεοδημοκράτης εκ γενετής Απ. Τζιτζικώστας, μάλλον κατεβαίνει αυτόνομα στην ΕΝΠΕ. Οπότε θα εκλέξει 1 σύμβουλο, συν ο ίδιος 2 ψήφοι στο νέο Δ. Σ. Τι θα πράξει όμως μετά, στο 25μελές; Το πιθανότερο να γείρει προς Αγοραστό.

Το ΠΑΣΟΚ έχει 2 περιφερειάρχες και θα εκλέξει και 2 συμβούλους. Έχει όμως και εσωτερικό πρόβλημα, παπανδρεϊκοί-βενιζελικοί. Θα ομονοήσουν; Θα συμμαχήσουν με τη Ρ. Δούρου; Άγνωστο ακόμη. Το ίδιο και η στάση που θα τηρήσει ο κεντροαριστερός περιφερειάρχης από την Κοζάνη.

* * *

*Ο ΣΥΡΙΖΑ με 2 περιφερειάρχες αναμένεται να εκλέξει μάλλον 3 συμβούλους. ΚΙ η Ρ. Δούρου θα πρέπει να καταφέρει να συσπειρώσει και όλους τους υπόλοιπους, ΠΑΣΟΚ Ι-ΠΑΣΟΚ ΙΙ- ανεξάρτητους κεντροδεξιούς, ανεξάρτητους κεντροαριστερούς, αντάρτες, φιλόδοξους, τους πάντες για να κερδίσει. Δεν δείχνει να είναι και το πιθανότερο σενάριο.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass