ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 21 Απρ 2023 17:00
* ΟΡΘΟΣ και αποφασιστικός ο Κ. Αγοραστός, έχει να δώσει οδηγίες και στη βουλευτή Λίτσα Λιακούλη και στον δήμαρχο Απ. Καλογιάννη. Ζ. * ΟΡΘΟΣ και αποφασιστικός ο Κ. Αγοραστός, έχει να δώσει οδηγίες και στη βουλευτή Λίτσα Λιακούλη και στον δήμαρχο Απ. Καλογιάννη. Ζ.

Πάλι αρνιά;
* ΟΒΕΛΙΑΣ τέλος, ζήτω το ψητό αρνί. Ναι, διότι καταφθάνει το τριήμερο

της Πρωτομαγιάς η οποία πέφτει Δευτέρα και ήδη δρομολογούνται σχέδια Λαρισαίων για εξοχές και ψητά φυσικά.
* * *
* Ο δε Τ.Ζ. είχε ακόμη εκκρεμότητες.
- Ο μόνος τρόπος να σταματήσω να τρώω τσουρέκια, είναι να τα φάω όλα να ξεμπερδέψω...
Ζ.

Ήρθαν οι Έλληνες
* ΟΡΓΑΝΩΣΕ σε πορεία ετών η Ευρώπη τους θεσμούς της, ανάμεσά τους και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Κι ύστερα ήρθαν οι Έλληνες...
Μόλις 21 οι Έλληνες μεταξύ των 705 ευρωβουλευτών. Κι ένας στους τέσσερις εξ αυτών βρίσκεται αυτήν την περίοδο σε δικαστική περιπέτεια στις Βρυξέλλες, δεν είναι καθόλου μικρό το ποσοστό.
Η κάθε περίπτωση είναι βέβαια πολύ διαφορετική, ωστόσο εκτός από την άρση ασυλίας που ζητήθηκε από τη βελγική αστυνομία για τον Αλ. Γεωργούλη του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει σε εξέλιξη η τρανταχτή η υπόθεση της Εύας Καϊλή του ΠΑΣΟΚ για την εμπλοκή της στο Qatargate. Ενώ δύο φορές ζητήθηκε και υπερψηφίστηκε η άρση ασυλίας του νεοναζί καταδικασμένου χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού.
Επιπλέον η ευρωπαϊκή εισαγγελία έχει ζητήσει την άρση της ασυλίας και δύο ευρωβουλευτών της ΝΔ, της Μαρίας Σπυράκη, που ελέγχεται για απάτες εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ και του Γιώργου Κύρτσου για μεγάλα χρέη προς το Δημόσιο.
(Σημειωτέο ότι η περιπέτεια Ο Αστερίξ και οι Βέλγοι, ήταν η μοναδική της σειράς των θρυλικών κόμικς όπου ο Γαλάτης ήρωας δεν κατάφερε να τα βγάλει πέρα. Και περιμένουν ότι θα τα καταφέρουν με τους Βέλγους οι Έλληνες ευρωβουλευτές;).
Ζ.

Μόνο τρεις
* - ΟΣΑ σενάρια και να ακούγονται, όσα σχέδια να εκπονούνται επί χάρτου και παρασκηνιακώς, οι υποψήφιοι δήμαρχοι στη Λάρισα θα είναι φέτος μόνο τρεις...
Απολύτως βέβαιος εμφανιζόταν ο Λαρισαίος.
- Είναι κακό βέβαια για τη Δημοκρατία, όμως ο Μάκης Βορίδης ήταν που νομοθέτησε την εκλογή δημάρχου με 43% από την πρώτη Κυριακή...
Και προέβλεπε ότι στην κάλπη της Λάρισας στις 8 Οκτωβρίου θα υπάρξει μετωπική και θα εκλεγεί δήμαρχος, εκείνη την ημέρα, είτε ο Απ. Καλογιάννης ξανά είτε ο Θαν. Μαμάκος. Θα υπάρχει και ο υποψήφιος του ΚΚΕ και μέχρις εκεί. Άλλος δεν χωρεί.
Ζ.

Ο ωραίος
* ΛΙΓΑ λόγια για το ωραίο γειτονόπουλο.... Ενδιαφέρουσα η μαρτυρία του γνωστού Λαρισαίου Φ.Σ. : Άρεσε ιδιαίτερα στις γυναίκες. Γνωστοί και φίλοι τον ζηλεύαμε. Αξέχαστη μου έμεινε μία σκηνή, 10 με 15 κορίτσια και γυναίκες να περιμένουν, με αγωνιώδη προσμονή να βγει από το σπίτι του να του δώσουν ραβασάκια με το τηλέφωνό τους. Μήπως η αποδοχή αυτή άθελά του, έφερε «την αρρενωπή» έπαρση και την αλαζονεία;
Όταν μπήκε στην Ευρωβουλή είπαμε όλοι, αναβαθμίστηκε σε εραστή της Νότιας Ευρώπης. Η Ελληνίδα όμως κυρία, που επέτυχε μακροχρόνια σχέση μαζί του και εγκαταλείφτηκε, με τον τρόπο που διερευνάται, (κλεμμένος από άλλη), δεν άκουσε ποτέ τον Χαρούλη να τραγουδάει:
Με διαβατάρικα πουλιά έρωτες να μην πιάνεις
Γιατί είναι διαβατάρικα και γρήγορα τα χάνεις;
Το γειτονόπουλο θα πληρώσει τώρα άσχημα στο Βέλγιο, αλλά κι αυτός δεν κατάλαβε, με την τόση πείρα, ότι τις γυναίκες δεν τις μαθαίνουμε ποτέ, αλλά τις αγαπάμε;
* * *
* ΚΑΙ συμπληρώνει: Τον γνώρισα πολύ καλά ως νεαρό αθλητή πάλης και οι αθλητές πάλης δεν σηκώνουν ποτέ το χέρι, ιδιαίτερα σε γυναίκα, και ως φοιτητή στο Μετσόβιο.
Συμφωνώ ωστόσο με κάθε άποψη γιατί όπως έλεγε ο Αριστοτέλης «ενδέχεται κι άλλως έχειν».
Ζ.

Οίκαδε
* ΜΙΑ νομική εμπλοκή, που όμως δεν εξελίχθηκε δικαστικώς, είχε ο Αλέξης Γεωργούλης πέρυσι. Με τους συγχωριανούς του στην Ανατολή, τον παπα-Ρίζο Κομήτσα και τον παλιό βιβλιοπώλη που έχει εξελιχθεί σε διανοούμενο, τον Στέλιο Τσιανίκα, στους οποίους ο ευρωβουλευτής είχε στείλει εξώδικο εγκαλώντας τους για δυσφήμιση. Θυμωμένοι εκείνοι, στα νύχια πατούσαν περιμένοντας τη συνέχεια, που όμως δεν υπήρξε.
(Και το παλιό σπίτι της οικογένειας Γεωργούλη στην πλατεία της Σελίτσιανης εξακολουθεί να παραμένει ερείπιο και επικίνδυνο για τον κόσμο).
Ζ.

Αποφασιστικότητα
* ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΝΤΕΣ μετ’ ευτελείας, χθες στην παρέα τους οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Μην γκρεμίζετε την ουτοπία. Πού θα βρουν στέγη τα όνειρά μας;
* * *
* - Έχει διαφορά το «Μπορεί να γίνει, αλλά είναι δύσκολο», με το «Είναι δύσκολο βέβαια, αλλά θα γίνει». Πολύ μεγάλη. Χρειάζεται προσπάθεια, αποφασιστικότητα, αισιοδοξία.
* * *
* - ΤΑ έχω δει όλα, Τα έχω κάνει όλα, Δεν θυμάμαι τίποτα.
Ζ.

Πάλι τα ίδια
* ΟΠΩΣ πριν 4 χρόνια, τότε που είχε προκύψει καθίζηση στην φρεσκοφτιαγμένη οδό Μανδηλαρά, ήταν και προεκλογική περίοδος κι είχε γίνει χαμός από την αντιπολιτευόμενη παράταξη Καραλαριώτου.
Διορθώθηκε τότε η μεγάλη λακκούβα στον καινούργιο δρόμο. Ο οποίος και τώρα δηλαδή δεν θεωρείται ότι έχει παλιώσει.
Προέκυψε όμως και νέα παραμόρφωση του οδοστρώματος, πάλι τα ίδια πενήντα μέτρα πιο πέρα, πριν το φανάρι της Παπαναστασίου.
Ζ.

Κρύο - Ζέστη
* ΑΠΟΤΟΜΑ τους ξεκίνησε τους αρμόδιους προχθές στα Φάρσαλα, ο δήμαρχος Τεμπών, κατά τον χαιρετισμό του στην αγροτική εκδήλωση των πεπραγμένων της Κυβέρνησης.
«Δεν ξέρω, αν είναι ώρα να πω τώρα τα παράπονά μου ή να τα πω αργότερα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Μανώλης και σταμάτησε -προφανώς για τις αποζημιώσεις de minimis στους αμυγδαλοπαραγωγούς- για να μαλακώσει στη συνέχεια λέγοντας ότι δόθηκαν πρωτοφανείς αποζημιώσεις το 2021 από την Κυβέρνηση.
Γ.Γ.

Στο Λεξικό
* ΝΕΑ λήμματα στο Ελληνολαρισαϊκό Λεξικό.
- Κατράμι είναι το πολύ μαύρο χρώμα κι αυτός που λεν οι θειές στη Λάρισα όταν τις ρωτούν τι κάνουν στο μπάνιο.
- Πολυκράτης ήταν αρχαίος τύραννος της Σάμου και αυτό που λέει ο Λαρισαίος όταν μια ταινία ξεπερνά το δίωρο.
- Στολίσναγια είναι μάρκα βότκας και αυτό που λέει ο Λαρισαίος στη γυναίκα του, τη Νάγια, όταν πρόκειται να βγουν το βράδυ.
Ζ.

Αδελφές
* ΑΜΑΝ βρε τέτοιο λάθος χθες... Η Άσπα Σουλούκου ήταν παλιότερα δημοτική σύμβουλος στη Λάρισα κι όχι η αδελφή της η Λίνα, η πρώην διευθύντρια του Ολυμπιακού και τώρα της Ρόμα, που είναι και η μεγαλύτερη κόρη του Σωτήρη Σουλούκου, ο οποίος τις καμαρώνει και τις δύο, δικηγορίνες που σταδιοδρομούν στην Αθήνα, τώρα η μεγάλη και στη Ρώμη.
Ζ.

Μια ώρα
* ΤΑ είχαν ελαφρώς μπερδέψει οι νεαρές Λαρισαίες.
- Το πήρα απόφαση, θα καπνίζω μόνο μετά το σεξ.
- Α, αποφάσισες να το κόψεις δηλαδή.
* * *
* - ΕΜΑΘΑ ότι η θηλυκή νυφίτσα πεθαίνει αν δεν κάνει καθόλου σεξ επί έναν χρόνο. Κι άρχισα να αναρωτιέμαι πώς ζουν ακόμη μερικές-μερικές...
* * *
* - ΚΑΝΕΙ καθόλου προκαταρτικά ο άντρας σου πριν το σεξ;
- Ναι βέβαια, τουλάχιστον μια ώρα.
- Αλήθεια; Και τι κάνει δηλαδή;
- Παρακαλάει.
Ζ.

Οι «Να μπουν»
* ΥΠΑΡΧΟΥΝ και οι λεγόμενοι αξιοποιήσιμοι ή οι διαθέσιμοι προς αξιοποίηση, άξιοι ως υποψήφιοι βουλευτές στα ψηφοδέλτια των τριών μεγαλύτερων κομμάτων, των κομμάτων εξουσίας γενικότερα τα οποία προσβλέπουν να κυβερνήσουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Πράγμα που επιθυμούν διακαώς και οι προαναφερθέντες υποψήφιοι, σ’ αυτό ποντάρουν, να βρεθεί το κόμμα στην κυβέρνηση, διότι να εκλεγούν οι ίδιοι το ξέρουν πως δεν θα γίνει, μέχρι εκεί τους φτάνει.
* * *
* - ΤΙ βάζει και παιδεύεται και ξοδεύεται αφού οι πιθανότητες να βγει είναι λιγότερες και από καμία...
- Να μπει όμως;
Μία εκ των περιπτώσεων εξεταζόταν στη συντροφιά των Λαρισαίων. Άμα το κόμμα γίνει κυβέρνηση ή συνέταιρος σε κυβέρνηση, τότε θα διεκδικήσει μια θέση. Από Λάρισα τους βάζουν στον αγροτικό τομέα, σε ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΑ, ΕΛΓΟ. Κι αν δεν είναι βεληνεκούς διοικητή, με μισθό, που πρέπει να είσαι πρώην βουλευτής για να σε βάλουν εκεί, τότε καλή είναι και μια απλή θέση μέλους διοίκησης, για δωρεάν ταξιδάκια για συνεδριάσεις και συνέδρια, μια κάποια αντιμισθία και μια ψευδαίσθηση εξουσίας, εξυπηρετήσεις φίλων και φίλων των φίλων.
* * *
* - ΕΙΠΕΣ ξοδεύεται; Α μπα, αυτοί που πάνε να μπουν όχι να βγουν, ούτε καφεδάκι δεν κερνούν, όχι να κάνουν κι άλλα προεκλογικά έξοδα, φαίνονται εδώ και πέρα...
- Ναι, ναι, κάνουν και διαφήμιση απ’ το ίντερνετ. Ανεβάζουν δωρεάν στο facebook.
* * *
* OI πλέον περίβλεπτες θέσεις είναι στον υγειονομικό τομέα, διοικητές νοσοκομείων και άλλων φορέων. Με γενναίο μισθό, εξουσία και ποικίλα οφέλη. Εκεί, άμα τρουπώσεις... Όπως φάνηκε και όλα αυτά τα χρόνια, τον καλό διοικητή δεν τον αλλάζεις. Αλλάζει αυτός. Αλλάζει κόμμα. Ή έστω πολιτικό μέντορα.
Ζ.

Τα ίδια...
* ΑΚΟΜΑ μια δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους της Νέας Σμύρνης αφού ομάδα ανηλίκων προχώρησε σε βανδαλισμούς κυρίως αυτοκινήτων.
Ο Κ.Τ. διαμαρτύρεται για προχθές το βράδυ: «Ειδοποιήθηκε και η Αστυνομία η οποία είχε άμεση ανταπόκριση. Επίσης η μουσική για ακόμα μια νύχτα ήταν στη διαπασών, όπως και κάθε βράδυ από τη Μ. Πέμπτη... Φυσικά και αισθανόμαστε κάτοικοι δεύτερης κατηγορίας με τις καταστάσεις που καλούμαστε να ζήσουμε ειδικά μόλις πέσει το σκοτάδι». (Γενικότερα, είναι πολύ σπουδαία υπόθεση στη ζωή το ποιόν έχεις γείτονα).
Ζ.

Κυνηγούσε
* - ΜΑ είναι δυνατόν να κυνηγάς τους περαστικούς με ποδήλατο;
Σιωπηλός φυσικά ο σκύλος στις παρατηρήσεις του αφεντικού του.
- Μα το είπε και η γειτόνισσα...
Ανέκφραστος ο σκύλος, συνέχισε ο Λαρισαίος να τον μαλώνει. Κι ήρθε ο μικρός του γιος για υπεράσπιση.
- Καλά βρε μπαμπά, τι λέει κι αυτή... Έχει ο σκύλος μας ποδήλατο;
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass