ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2023 17:01
* ΜΕΧΡΙ και όρθιους είχε στη Γιάννουλη για την ομιλία του Χρ. Κέλλα, ο κόσμος γέμισε ασφυκτικά το μαγαζί, ακόμη κι ο δρόμος έκλεισε απ’ έξω, έλεγαν εντυπωσιασμένοι συνεργάτες του. «Σήμερα η Γιάννουλη έστειλε μήνυμα νίκης για την 21η Μαΐου. Ο Νομός Λάρισας και η χώρα το βράδυ των εκλογών θα ειναι μπλε», ανέφερε συγκινημένος ο βουλευτής, «σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη που δείχνετε στο πρόσωπό μου, μαζί συνεχίζουμε...». * ΜΕΧΡΙ και όρθιους είχε στη Γιάννουλη για την ομιλία του Χρ. Κέλλα, ο κόσμος γέμισε ασφυκτικά το μαγαζί, ακόμη κι ο δρόμος έκλεισε απ’ έξω, έλεγαν εντυπωσιασμένοι συνεργάτες του. «Σήμερα η Γιάννουλη έστειλε μήνυμα νίκης για την 21η Μαΐου. Ο Νομός Λάρισας και η χώρα το βράδυ των εκλογών θα ειναι μπλε», ανέφερε συγκινημένος ο βουλευτής, «σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη που δείχνετε στο πρόσωπό μου, μαζί συνεχίζουμε...».

Μά(ρτ)ιος


* - ΚΑΙ ο Μάρτιος καλά κρατεί...
Αναμνήσεις απ’ τους τροπικούς για τους ενοχλημένους από τον μέχρι χθες φθινοπωρινό καιρό. Πάει όμως, πέρασαν αυτά τώρα.
- Ωραίος καιρός αρκεί να είσαι χωράφι.
- Ωραίος καιρός αν είσαι σαλιγκάρι....
- Νομίζω παιδιά ότι ο Μάιος θέλει να μείνει για λίγο μόνος να σκεφτεί...
Ζ.

Ἐναμίλλως ἤνθουν
* ὙΠΕΡΕΒΗΣΑΝ ἤδη τὴν στενὴν πάροδον καὶ ἐξῆλθον εἰς τοὺς χλοεροὺς διανθεῖς κάμπους.
Ο Κ.Π. μνημονεύει Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη: Μεθυστικὸν ἄρωμα ἀνήρχετο ἀπὸ τῶν ἀπειραρίθμων ἀνθῶν, οἱ φράκται τῶν ἀμπέλων ἔθαλλον μὲ ἀγραμπελιά, καὶ μ᾽ αἰγοκλήματα καὶ μὲ ἀκανθώδεις θάμνους, τινὲς τῶν ἀγρῶν ἐφαίνοντο αἱμάσσοντες εἰς τὰς πρώτας ἀκτῖνας τοῦ ἡλίου ἀπὸ χιλίας μυριάδας παπαρούνας.
***
* ΣΕ μια γλώσσα που για πολλούς πλέον χρειάζεται διερμηνέας: Ἐναμίλλως ἤνθουν τὸ χαμαίμηλον καὶ ἡ καυκαλήθρα καὶ ἡ μολοχάνθη, τὰ ἀστεράκια καὶ τὰ κιτρινούλια ἐπρόβαλλον δειλῶς τὰς ἀσθενεῖς κεφαλάς των ἐν μέσῳ τῆς ὑπερκόμπου ἀφθονίας τῶν κατερύθρων μηκώνων σημειούντων τὴν ὑπεραιμίαν τοῦ ἔαρος.
Ἀνώ νυμάτινα ἀνθύλλια, χόρτα σταχυοειδῆ, σπαράγγια ἀκανθωτὰ καὶ βεργιὰ καὶ ἄλλα ἀνεμειγνύοντο ἐν μέσῳ τοῦ ἀπείρου πλούτου τῆς Χλωρίδος.
Ἦτο ἡ Πρωτομαγιὰ ἡ θεσπεσία, ἦτο ἡ ἄνοιξις ἐν πληθώρᾳ ζωῆς, ἑτοίμην ὰ παραδώσῃ τὸ σκῆπτρον εἰς τὸ δρεπανοφόρον θέρος. (Που να εύρεις όμως τώρα κάμπους χλοεροὺς διανθεῖς...).
Ζ.

Χωρίς πρόσβαση
* Η ημερήσια διάταξη στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΣΕ είχε ως δεύτερο θέμα την έγκριση εκτέλεσης του έργου «Κατασκευή διαδρόμου πρόσβασης προς τις στοές διαφυγής της σήραγγας Τεμπών». Ναι, πρόσβαση στις σήραγγες διαφυγής στα Τέμπη δεν υπήρχε. Παρά και την πυρκαγιά εντός της σήραγγας το 2015. Τώρα, με τους 57 νεκρούς λίγο πριν τη σήραγγα, συγκινήθηκε ο ΟΣΕ να το συζητήσει.
Ζ.

Εναλλακτικά
* ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Αθλητική Διαφήμιση:
Όπως εκτιμά ο Θ.Κ., το ορίτζιναλ ντιμπέιτ αρχηγών θα ήταν με Μαρινάκη, Αλαφούζο, Μελισσανίδη, Σαββίδη, ντιμπέιτ 4Χ4, τόσοι κι οι δημοσιογράφοι, ήτοι Μένιος, Καρπετόπουλος, Παπαθεοδώρου και γιατί όχι Γιώργος Μίνος. Με συντονιστή τον Μπέο. (Τι θα πει έχει ο δήμαρχος του Βόλου, όπως επιβεβαιώθηκε και χθες, στενή σχέση με τον Μητσοτάκη, αυτό δεν τον αποκλείει).
***
* ΑΝ και χθες έπεσε κι άλλη ιδέα για σούπερ ντιμπέιτ: Με Κωνσταντοπούλου, Άδωνι, Κασιδιάρη, Κανέλλη, Λεβέντη και συντονιστή τον Χίο. (Να παίξει διακαναλικά να γουστάρει ο κόσμος...).
Ζ.

Ετοιμόγεννη
* ΕΝΝΙΑ μήνες μετά, μετά κι απ’ όσα αποκαλύφθηκαν και στο ντιμπέιτ για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, τώρα πια ακόμη κι ο Μητσοτάκης το λέει σκάνδαλο, τώρα λοιπόν, στους εννιά μήνες απάνω, είναι να γεννήσει η κάλπη, που ούτως ή άλλως είναι γκαστρωμένη.
Ζ.

Βουνό με βουνό
* ΠΕΡΝΟΥΝ τα χρόνια, έχει συνταξιοδοτηθεί παλιότερα η διευθύνουσα τη Νοσηλευτική Υπηρεσία του Πανεπιστημιακού Μαρία Σπύρου, με πρωτοβουλία της διαδόχου της, την οποία και ευχαρίστησε, της Κων. Ζησοπούλου, βουνό με βουνό δεν σμίγει, ΝΔ η πρώτη, ΠΑΣΟΚ η δεύτερη. Δεν απομένει παρά το σμίξιμο άλλων δύο βουνών, του Κ. Λαρίση-ΠΑΣΟΚ και του Γ. Φωτόπουλου-ΝΔ, οι οποίοι εναλλάσσονταν επί κάνα δυο δεκαετίες στη θέση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό, αιώνιοι αντίπαλοι.
Ζ.

Ζυγισμένες;
* ΔΕΝ έκανε γκάφα ο Πρωθυπουργός, λένε τώρα οι αναλυτές, συμβουλεύτηκε τις σημειώσεις του πριν απαντήσει στη Ράνια Τζίμα, όταν εκείνη τον ρώτησε στο ντιμπέιτ για τις υποκλοπές. Και εκτιμούν πως όσα είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης για τη «σκιά στην κυβέρνησή μας», για «τις εξηγήσεις που δόθηκαν» και «δεν ήταν επαρκείς» και για «το σκάνδαλο» που αναγνώρισε αναδρομικά, ήταν φράσεις ζυγισμένες μία προς μία. Προαποφασισμένες.
Εκτιμάται ότι «ήταν ουσιαστικά το δικό του mea culpa προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος λίγο πριν είχε ζητήσει «να μπουν οι υπεύθυνοι του παρακράτους στη φυλακή». Το «deal» φαίνεται ότι μπορεί να είναι αυτό, χωρίς να έχει κλείσει». (Κι η Ιφιγένεια για να πνεύσει ούριος άνεμος, μετεκλογικής συνεργασίας εν προκειμένω, ήταν πάντα συγγενής του άρχοντα).
Ζ.

Κάνε τάμα
* ΔΙΑΛΟΓΟΙ διαμειφθέντες προσφάτως εν Λαρίση.
- Αστέρι μου θα πάμε διακοπές φέτος;
- Φεγγάρι μου, χλωμό.
***
* - ΓΙΑΤΡΕ μου, πίνω, καπνίζω και τρώω πολύ. Τι να κάνω για να ζήσω περισσότερο;
- Τάμα.
***
* - ΝΑ σε δω να παντρεύεσαι κι ας πεθάνω...
-Α βρε γιαγιά... Χίλια χρόνια θα ζήσεις...
Ζ.

Χουριάτκην
* ΕΚΑΝΕ σκληρή αντιπολίτευση η Κ.Λ., ορίτζιναλ χουριάτκην.
- Φάι τ’ς τα σ’κώτια, βγάν’ τις τ’ άντιρα, πάρ’ τις μι τα παλούκια κι τ’ς φουρτουτήρις ίσαμι να πατήσ’ν ι μαύρου χιόν’ι. Ριξ’ τις ξύλου μι τ’ μηχανή, να τ’ς σακατέειψς τα τσιαούλια τ’ς, να φυβγ’νι τα δόντια τ’ς, να φτύσ’νι του γάλα τ’ς μάναης τ’ς. Ριξ’ τις ξύλου ν’ αργάσ’ του τουμάρ’ τ’ς. Εεεε... Μας ιέφαγαν τη μπψ’χη, οι παλιουκιαρατάδις...
Ζ.

Ορθογραφικές;
* ΡΑΓΔΑΙΕΣ είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, μετά την είδηση ότι οι ηγεσίες του ΚΚΕ μ-λ και του Μ-Λ ΚΚΕ βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για την επανένωση των δύο κομμάτων, πληροφορεί το Βατράχι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του. Τόσο ο γενικός γραμματέας και ταυτόχρονα κανονικός γραμματέας του ΚΚΕ μ-λ, όσο και του Μ-Λ ΚΚΕ έβαλαν στην άκρη τις διαφορές τους και κάθισαν χθες το βράδυ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σε τοπικό μεζεδοπωλείο. «Μετά από χρόνια ορθογραφικής αντιπαράθεσης βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία» δήλωσε πηγή κοντά στα δύο κόμματα. «Κατάλαβαν ότι έπρεπε να βάλουν στην άκρη τις διαφορές τους και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να οδηγήσουν τη χώρα στον σοσιαλισμό. Άλλωστε κανείς δεν θυμάται πια γιατί είναι τσακωμένοι».
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το κόμμα κατά πάσα πιθανότητα θα ονομαστεί μ-ΚΚΕ-λ ή λ-ΚΚΕ-μ, εφόσον δεν τσακωθούν για το νέο όνομα. Η είδηση, μάλιστα, φέρεται να έχει θορυβήσει το κανονικό ΚΚΕ, καθώς η ένωση ΚΚΕ μ-λ και Μ-Λ ΚΚΕ υπολογίζεται ότι μπορεί να αφαιρέσει έως και 0,000001% από τα ποσοστά του Περισσού, απειλώντας το παραδοσιακό 5,5% του κόμματος στις εκλογές.
Ζ.

Σκεπτόμενοι
* ΚΕΦΑΤΟΙ Θεσσαλοί φοιτητές, εμβαθύνουν επί ποικίλων θεμάτων.
- Η Αναγέννηση δεν έφτασε ποτέ σε ολόκληρη την Ελλάδα, μόνο μέχρι την Καρδίτσα πήγε. (ΑΣΑ αρά, ΑΣΑ...).
***
* - ΟΤΑΝ με παίρνουν τηλέφωνο με απόκρυψη το σηκώνω και λέω «Κλείσε, θα σε πάρω εγώ σε λίγο».
***
* - ΠΩΣ διατηρούμε λέει ένα μαγειρικό σκεύος σαν καινούργιο; Απλά δεν μαγειρεύουμε...
Ζ.

Διμέτωπος
* ΚΑΙ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ και κατά ΝΔ, διμέτωπος από το ΠΑΣΟΚ σ’ αυτές τις εκλογές, όπως άλλωστε κάνει και το ΚΚΕ τόσα χρόνια, προσπαθώντας να αντέξει στις μυλόπετρες του δικομματισμού, από τότε που η μία εξ αυτών ήταν το ΠΑΣΟΚ. Το οποίο τώρα ήρθε ο καιρός και τραβάει τα ίδια, συμπιεζόμενο κι αυτό από το δίλημμα Τσίπρας ή Μητσοτάκης. Και ναι μεν το ΚΚΕ το ανάχωμα το χρειάζεται εκλογικά μόνο προς τον ΣΥΡΙΖΑ, προς τα εκεί φοβάται διαρροές, το ΠΑΣΟΚ όμως κινδυνεύει αμφιπλεύρως, πρέπει να φράξει κι από δω κι από κει.
***
* ΟΣΟ διά τον Διμέτωπο, ο πρώτος διδάξας ήταν ο Γ. Παπανδρέου, τη δεκαετία του1960, ο «διμέτωπος αγών», που εφάρμοσε με την Ένωση Κέντρου κατά της αριστεράς. Τακτική που δεν ήταν και τόσο καλή ιδέα για την πορεία της χώρας, όπως φάνηκε άλλωστε τότε πολύ σύντομα.
Ζ.

Δραστήριος
* ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΗΣ απ’ το Μουζάκι ο Νίκος Καρδούλας, ως γιος παπά μεγάλωσε στα Μύρα και τη Μάνδρα, από το Γ’ Αρρένων Λάρισας πέρασε στην Ευελπίδων το ‘78, τριάντα χρόνια στον Στρατό ως αξιωματικός Πυροβολικού και εν συνεχεία της Γεωγραφικής Υπηρεσίας, καθώς είχε σπουδάσει τοπογράφος μηχανικός στο ΕΜΠ με μεταπτυχιακό στην Αγγλία, μετά μια δεκαετία ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός, στέλεχος της ΝΔ, γραμματέας Οργανωτικού Θεσσαλίας και τομεάρχης της Νομαρχιακής Τρικάλων κ.λπ., κ.λπ., με εκτεταμένη αρθρογραφία και παρουσία στα ΜΜΕ σε πολιτικοκοινωνικά και επιστημονικά θέματα με ιδιαίτερη ενασχόληση στα δημοσκοπικά, τώρα υποψήφιος βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ.
Ζ.

Υπέρ των ζώων
* ΜΙΑ και μοναδική υποψήφια βουλευτής με το «Κίνημα 21» στον Ν. Λάρισας η Ελένη Μπαρμπαλιού. Η εκπαιδευτικός με ευαισθησίες δραστηριοποιείται ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της πανελλαδικής οργάνωσης προστασίας κακοποιημένων ζώων «Ελεύθερος», με έδρα τη Λάρισα και ως μέλος της πενταμελούς επιτροπής για τη διαχείριση αδέσποτων ζώων του Δήμου Κιλελέρ. Τώρα ανεβαίνει επίπεδο.
Ζ.

Ατύχησε
* ΣΤΗΝ Κιβωτό του Νώε, τα ζώα τη δεύτερη βδομάδα δεν κρατιούνται και αρχίζουν να ζευγαρώνουν. Η Κιβωτός τρίζει επικίνδυνα, ο Νώε ανησυχεί και παίρνει δραστικά μέτρα. Το κάθε αρσενικό ζώο παίρνει μια κάρτα στην οποία αναγράφεται το όνομα της συζύγου και η ημέρα που επιτρέπεται να ζευγαρώσουν. Πάει μετά από λίγες μέρες ο πίθηκος στη γυναίκα του.
- Ετοιμάσου γιατί την επόμενη Τρίτη θα υποφέρεις βάναυσα.
Η θηλυκιά ντροπιάζεται γιατί το σκηνικό συνέβη μπροστά σε πολλά ζώα.
***
* ΤΗΝ επομένη, ο πίθηκος ξανασκάει μύτη και μπροστά σε άλλα ζώα την προειδοποιεί ξανά.
- Ετοιμάσου, την επόμενη Τρίτη θα υποφέρεις βάναυσα.
Η πιθικίνα ενοχλείται πάρα πολύ, πάει στον Νώε και παραπονιέται. Καλεί ο Νώε τον πίθηκο και του ζητάει εξηγήσεις.
- Γιατί ρε ανόητε δεν κρατιέσαι και ντροπιάζεις τη γυναίκα σου μπροστά σε όλους;
- Δεν είναι ότι δεν κρατιέμαι. Να την προετοιμάσω θέλω. Την Τρίτη θα υποφέρει γιατί έχασα την κάρτα μου και τη βρήκε ο ελέφαντας, που έχει και τη δική του.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass