Πολιτική σταθερά

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2014 12:55 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:27

 

*ΚΕΡΔΟΣ αναμφιβόλως για τον Κώστα Αγοραστό η εκλογή του στην προεδρία της Ένωσης Περιφερειαρχών. Όφελος όμως και για τη Θεσσαλία. Και για τη Λάρισα. Δεν χρειάζεται να εξηγηθεί το γιατί.

Επικράτησε με την υποστήριξη της ΝΔ, κάθε αποτέλεσμα θα ήταν έκπληξη, για να την εξασφαλίσει όμως δεν ήταν καθόλου απλό. Πέρασε από συμπληγάδες προσωπικών φιλοδοξιών άλλων περιφερειαρχών, γλίτωσε από τη χάρυβδη του έντονου κομματικού παρασκηνίου, βρήκε άκρη με τους λαιστρυγόνες του πασοκικού χώρου. Το ΠΑΣΟΚ κατέβηκε αυτόνομο, δεν συνεργάστηκε με τη ΝΔ, ευνοώντας όμως έτσι την εκλογή Αγοραστού. Γι’ αυτό άλλωστε κι ο προκάτοχός του Γιάννης Σγουρός εκλέχθηκε αντιπρόεδρος . Όχι επειδή είναι έμπειρος, για να βοηθάει τον διάδοχό του. Ανταπόδοση θα ήταν. (Και τώρα δηλαδή θα είναι πρόεδρος-αντιπρόεδρος, κάτι σαν Σαμαράς –Βενιζέλος;)

* * *

*ΟΥΤΩΣ εχόντων των πραγμάτων, ο ΣΥΡΙΖΑ υποχώρησε. Δεν έριξε στη μάχη, αντίπαλο του Λαρισαίου, τη Ρένα Δούρου. Προφυλάσσοντάς την από το στραπάτσο της διαφαινόμενη ήττας.

Κυριαρχία Αγοραστού τελικά και εσωκομματικά. Αφού εξέλεξε στο εννεαμελές Δ. Σ. της ΕΝΠΕ και τον στενό του συνεργάτη Χρήστο Μιχαλάκη, αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων. Άλλωστε θα χρειαστεί ένα άξιο δεξί χέρι κι εκεί...

* * *

*ΙΣΧΥΡΟΣ πια απέναντι σε υπουργούς ο Κ. Αγοραστός. Ακόμη και στη σχέση με τον πρωθυπουργό. Παρότι ο Α. Σαμαράς ήταν που τον στήριξε. Ακόμη πιο ισχυρός φυσικά σε όποιον τυχόν άλλο μελλοντικό πρωθυπουργό. Προς όφελος της αυτοδιοίκησης και ιδιαιτέρως της Θεσσαλίας εννοείται.

Το είπε άλλωστε, με τακτ, αμέσως μετά την εκλογή του ο Θεσσαλός περιφερειάρχης. Πως η ΕΝ. ΠΕ. μελλοντικά «θα είναι ίσως η μόνη σταθερά στο πολιτικό σύστημα». Οι πάντες το κατάλαβαν. Ο καθένας ψυχανεμίζεται πόσα θ΄ αλλάξουν μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Εκτός από τον Κ. Αγοραστό που θα είναι πρόεδρος και περιφερειάρχης. Ακλόνητος.

Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass