ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 31 Ιουλ 2023 17:00
...Και να επιστρατευθώ για Αττική, θέλω καθαρό τον κάμπο, εντάξει; ...Και να επιστρατευθώ για Αττική, θέλω καθαρό τον κάμπο, εντάξει;

Ελπίδα

* ΑΠΟ τη μια ο Ιούνιος με τα κρύα και τις εκλογές, από την άλλη ο Ιούλιος με τους καύσωνες και τις πυρκαγιές, δεν μας άφησαν να χαρούμε καλοκαίρι φέτος.
Ο Αύγουστος «χρωστά» να είναι ένας καλός μήνας, ας το ελπίσουμε τουλάχιστον, τίποτε άλλο δεν απομένει σε εποχές που ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται πόσο μικρός είναι απέναντι στη φύση και τις αλλαγές της.

Το μέτρησαν;

* ΜΠΟΡΕΙ στον Δήμο Λαρισαίων μεταξύ των παρατάξεων να σημειώνονται προεκλογικές κόντρες γύρω από το AEL FC ARENA που φιλοδοξεί να παίξει η ΑΕΛ, ωστόσο ένα είναι φανερό: Ότι η ΑΕΛ... δεν είναι αυτή που ήταν.
Η ομάδα σ’ αυτήν τη φάση δεν συγκινεί τον κόσμο που συγκινούσε κάποτε. Πολλοί σοβαροί άνθρωποι δεν ασχολούνται καν και το έδειξαν και οι ... (άδειες) κερκίδες του «Αλκαζάρ» και ο (μικρός) αριθμός εισιτηρίων διαρκείας. Κατά συνέπεια, το... προσδοκώμενο όφελος δεν είναι αυτό που πιθανόν να νομίζουν αυτήν την περίοδο.
Μη σας πω ότι μπορεί και να κοστίσει κιόλας, καθώς πολύς κόσμος, ειδικά στις συνοικίες της πόλης, νιώθει ότι δεν έτυχε ποτέ ανάλογης με την ΑΕΛ... προσοχής και ενδιαφέροντος ...

Διακοπές... τέλος

* ΤΟ ΘΕΜΑ δεν είναι ότι... «φαγώθηκε» ο Μηταράκης. Το θέμα είναι ότι την... «πατάνε» κι όλοι οι υπόλοιποι υπουργοί και λοιπός κυβερνητικός ... πληθυσμός.
Ποιος υπουργός, υφυπουργός, γραμματέας, σύμβουλος και παρασύμβουλος να τολμήσει υπ’ αυτές τις συνθήκες να πάει διακοπές ή να χορέψει ... ζεϊμπεκιές α λα Πατούλη;
Εδώ ο Αγοραστός που πάει κάθε χρόνο Σαμαρίνα και χορεύει τον παραδοσιακό χορό «Τσιάτσιο» λογικά... θα το σκέφτεται.

Πατούλης
* ΠΑΝΤΩΣ, το θέμα με τον Πατούλη έλαβε από χθες διαστάσεις και προφανώς δεν φταίει ένα απλό ζεϊμπέκικο. Αφορμή έψαχνε ο Μητσοτάκης να καθαρίσει ένα ακόμα στέλεχος που θεωρούσε «βαρίδιο» για τη ΝΔ, που «μια ζωή στα δύσκολα δεν έβαζε πλάτη», όπως σχολίαζαν πηγές του Μαξίμου. Οπότε, ζεϊμπέκικο εσύ, καρσιλαμά εμείς. Στη θέση του πάει ο... πάντα φιλότιμος Χαρδαλιάς, άνθρωπος ειδικών αποστολών και πάντα δημοφιλής. Τι θα κάνει τώρα ο Πατούλης; Από τις αποφάσεις του θα καταλάβουμε πολλά.
(Αχ και να ήμουν από μια γωνιά, πάντως, να έβλεπα αυτές τις ώρες την πρώην... Πατούλαινα! Όχι ζεϊμπεκιές, όχι... καρσιλαμά... Τσάμικους θα χορεύει η γυναίκα!).

Ακρίβεια
* ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ με τον Πατούλη κι όχι με δύο άλλες ειδήσεις που μας ακουμπάνε κυριολεκτικά. Δεύτερη ακριβότερη χώρα -πανευρωπαϊκά- στα καύσιμα η Ελλάδα και μεγάλη ακρίβεια στα φρούτα. Ναι, στα φρούτα.
Αυτές είναι... ζεϊμπεκιές κ. Πρωθυπουργέ. Κατά τα λοιπά, ψηφίστηκαν αυξήσεις μισθών. Που θα πέσουν σε ένα... τρύπιο καλάθι.

Ερασιτεχνισμοί
* ΜΑ καλά, αναρωτιέστε ακόμη τι έφταιξε για την Αγχίαλο; Ελάτε τώρα... Ποιος δεν πήγε στρατό και ποιος δεν ξέρει ότι πολλά από τα στρατόπεδά μας μπάζουν από παντού και γενικώς τα μέτρα ασφαλείας είναι σε πολλές περιπτώσεις σχεδόν... ερασιτεχνικά; Εδώ κάποτε μπήκαν μέσα στις αποθήκες πυρομαχικών στο Συκούριο δυο-τρία «αλάνια» της 17 Νοέμβρη, σήκωσαν όλμους, μπαζούκας, βλήματα και δεν πήρε χαμπάρι κανείς, η φωτιά θα σταματούσε; Γενικώς μη σοβαρή, έως... επικίνδυνη χώρα. Α, ρε Μητσοτάκη, από πού να το πιάσεις και πού να τ’ αφήσεις...

Κλωτσιές
* Μ’ ΑΥΤΑ και μ’ αυτά, όλο και περισσότερος κόσμος... αγανακτεί και λέει πως όλοι αυτοί οι ερασιτέχνες που λέγαμε πιο πάνω είναι -κατά τη λαϊκή έκφραση- «για κλωτσιές».
Και ποιος είναι αποδεδειγμένα... ειδικός στις κλωτσιές;
Ποιος άλλος από τον... Κασιδιάρη; Και είναι πολλοί αυτοί που πλέον φοβούνται ότι ο έγκλειστος των Φυλακών Δομοκού θα βάλει τον άσο (1) μπροστά στον Δήμο Αθηναίων, έτσι και καταφέρει και κατέβει. Μη σου πω και το διπλό (2) στα ποσοστά του... Και τότε να δεις γλέντια...

Στέγη φοιτητών
* ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ποτέ τα βάσανα του πατέρα; Πάνω που χαίρεσαι για την εισαγωγή του παιδιού σε ΑΕΙ, πέφτεις στη βάσανο της αναζήτησης μιας τρύπας, άλλοι Ζωγράφου και Κάτω Πατήσια, άλλοι Σαράντα Εκκλησιές και Παπάφη, για την οποία σου ζητούν «τον... Άδη και τα κόκκαλα», κατά την έκφραση της εποχής. Και δεν είναι μακριά η ώρα που θα γίνει κι εδώ της... Κύπρου.
Η Μεγαλόνησος, ως γνωστόν, δέχθηκε απότομα χιλιάδες ξένων φοιτητών, αδυνατώντας να τους στεγάσει. Έτσι, εταιρείες σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια έχτισαν εκατοντάδες φοιτητικές εστίες πολυτελείας, φυλασσόμενες και με καθημερινή καθαριότητα, με κόστος από 500 έως 800 ευρώ και με πληρωμένα τα πάντα (ρεύμα, νερό κ.λπ.).
Ειδικά άμα ιδρυθούν Ιδιωτικά Πανεπιστήμια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα σχέδια αυτά θα προχωρήσουν ακόμα πιο γρήγορα, λένε αυτοί που ασχολούνται.

Δηλώσεις
* «ΝΑΙ, θα μπορούσα να αναλάβω Πρωθυπουργός», δήλωσε χθες ο συμπαθής, κατά τα άλλα, υποψήφιος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ευκλείδης Τασκαλώτος.
Κοίτα, Ευκλείδη, κι εγώ βασικά ο... Μπραντ Πιτ ήθελα να ‘μαι...

Πτώση
* ΛΙΓΟΙ το πρόσεξαν, με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων για τα ΑΕΙ. Η Φιλοσοφική Σχολή, η πλέον περιζήτητη κάποτε σχολή της θεωρητικής κατεύθυνσης, έπεσε στα... 9.500 μόρια!
Απο την πιο πάνω Σχολή -θεωρητικώς τουλάχιστον- θα αποφοιτήσουν εκείνοι που σε μερικά χρόνια θα διδάξουν στους νεότερους Έλληνες... Ελληνικά. Ή μάλλον... κάτι σαν Ελληνικά.
Αν, στο μεταξύ, η τεχνητή νοημοσύνη δεν έχει προλάβει να αναλάβει και αυτήν τη δουλειά.

 

Πενήντα γκρι ιστορίες και μια μαύρη για τον δήμαρχο

Διαβάζοντας τη σημερινή συνέντευξη του κ. Καλογιάννη στην εφημερίδα «Ελευθερία» -γράφει το μηνυματάκι του Ηρακλή Γερογιώκα- μπορεί κάποιος να πάρει ποιοτικά μαθήματα δημιουργικής ασάφειας και απόλυτης αοριστολογίας. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πάρει όμως μαθήματα οικονομικής διαχείρισης δημοσίου χρήματος. Στη συνέντευξή του αναφέρει ότι τα χρέη της ΓΗΠΕΔΟ Α.Ε. προς τη ΔΕΥΑΛ θα διευθετηθούν μέσω όλων των «νόμιμων διαδικασιών».  Δηλαδή ενώ συμφωνεί να δώσει 2.000.000€ στη ΓΗΠΕΔΟ Α.Ε ΔΕΝ απαιτεί πρώτα την εξόφληση του χρέους των 400.000€ σαν μέρος της συμφωνίας, αλλά δεσμεύεται ότι θα τα ζητήσει στα δικαστήρια!!! Τι είδους συναλλαγή είναι αυτή κ. Καλογιάννη; ρωτά ο γαλάζιος διεθνολόγος και υποψήφιος με τον Θανάση Μαμάκο.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass