ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2023 17:00
 * ΠΕΡΑΣΕ κι ένας ανόητος που είπε τσιμέντο να γίνει... Ζ. * ΠΕΡΑΣΕ κι ένας ανόητος που είπε τσιμέντο να γίνει... Ζ.

Πάλι τα ίδια
* ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, κι άντε πάλι απ’ την αρχή. Όχι μικρό καλοκαιράκι,

γαϊδουροκαλόκαιρο ή τι άλλο. Καλοκαίρι κανονικό, ελληνικό, καλοκαίρι Λαρίσης με τα απανωτά τα σαραντάρια του και με τα όλα του. Και τέλειωσαν κι οι άδειες...
Ζ.Μεριμνούν
* ΥΠΑΡΧΟΥΝ όμως και οι προνοητικοί τύποι στη Λάρισα.
- Δεν πάω διακοπές, για να μη στενοχωριέμαι μετά όταν τελειώσουν.
* * *
* - ΕΙΠΑ να πληρώσω όλους τους λογαριασμούς και να μαζέψω και το νοίκι για τον Σεπτέμβριο για να είμαι άνετος και χωρίς άγχος στις διακοπές. Και τα κατάφερα. Απλά δεν θα πάω διακοπές.
* * *
* - ΥΠΕΡΟΧΕΣ οι φετινές διακοπές μας. Άξιζε τελικά το νεφρό.
Ζ.

Με τσιπάκι;
* ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ πιστών στα αστυνομικά τμήματα, να βγάλουν νέες ταυτότητες, ναι αυτές τις καταραμένες παλιότερα χωρίς αναγραφή του θρησκεύματος, ώστε να αποφύγουν τις τρισκατάρατες ψηφιακές που έρχονται, αυτές με το ‘’χάραγμα’’, για την ακρίβεια να πάρουν παράταση μερικών ετών με τις τωρινές. Και φτάνουν να λένε ψέματα, εκ προθέσεως και προμελετημένα, χριστιανοί άνθρωποι ότι έχουν χάσει την ταυτότητά τους και τέτοια. Το υπογράφουν κιόλας...
* * *
* ΚΙ ο Μ.Ι. ρωτάει, ήρεμα-ήρεμα.
- Εμείς που έχουμε εμβολιαστεί, χρειάζεται να βγάλουμε και καινούργια ταυτότητα ή επαρκούν τα τσιπάκια που έχουμε απ΄ τα εμβόλια;
* * *
* Ο Γ.Φ. ο πασοκτζής είναι όμως θυμωμένος, με την κυβέρνηση τα βάζει βασικά.
-Τώρα τρέχουν να προλάβουν να βγάλουν μέσα στον Αύγουστο τις τότε κακές αστυνομικές ταυτότητες του σατανά του Σημίτη, που τις κυνηγούσαν τότε στις πλατείες Εκκλησία και ΝΔ, για να τις ρίξουν στην πυρά συνοδευόμενοι μάλιστα απ’ τα ιερά λάβαρα της Ορθοδοξίας. Τώρα έγιναν καλές και άγιες αυτές οι πρώην δαιμονισμένες ταυτότητες του σιωνιστή μασόνου του Σημίτη;
Ζ.


Κάνε λίγο
* ΕΙΧΑΝ να πουν και τα πολιτικά τους στη συντροφιά των Λαρισαίων.
- Η βενζίνη στο αυτοκίνητο έγινε σαν τη μάρκα που ρίχνεις στα συγκρουόμενα. Βάζεις 20 ευρώ και σου λέει ο βενζινάς, φίλε θα κάνεις για δέκα λεπτά.
* * *
* - ΕΓΩ πάλι λέω ότι πάλι έφυγε για τριήμερο ο πρωθυπουργός.
-Εμένα δεν με πειράζει που πάει διακοπές, με πειράζει που μετά γυρίζει πίσω.
Ζ.

Πόλη ποίημα
* ΣΤΙΣ εκλογές κι ο Σαρανταπορίτης Δ. Ντ. Με Ποιητική Παράταξη φυσικά:
Ποιητική θα ήθελα παράταξη να ιδρύσω,
να είμαι υποψήφιος σ’ αυτές τις εκλογές,
ποιήματα υπόσχομαι πως θα δημιουργήσω,
με λάβαρα να έρθετε και με ζητωκραυγές.Θα υλοποιήσω όσα πω και με το παραπάνω,
εσείς θα σχολιάζετε, θ’ ασκείτε κριτική,
την πόλη σκέτο ποίημα, να δείτε, θα την κάνω,
μην τρώτε το κουτόχορτο που δίνουν μερικοί.Σε προεκλογικά προγράμματα, θέτω την φαντασία,
σαν άλλους διεκδικητές που μπαίνουν στα κοινά
κι είναι η μόνη διαφορά που έχει σημασία,
πως κρύβει η φαντασία μου λόγια αληθινά (Και ποιος να του αρνηθεί ψήφο...)
Ζ.

Συνέταιροι
* - ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ δεν ήμουν τόσο κατηγορηματικός. Αλλά πλέον δεν αντιστέκομαι στην παρόρμησή μου να πω κατάμουτρα τη γνώμη μου στον ταβερνιάρη, στον ξενοδόχο, στον ομπρελά ή στον καφετζή, ο οποίος, ελέω καλοκαιριού, πιστεύει ότι έχουμε βγάλει τα λεφτά μου παρέα και συνεπώς δικαιούται να κάνει βούτες στην τσέπη μου. (Αντιδρά ο Δ. Ε. απέναντι στη συμπεριφορά μερικών, όχι όλων βέβαια).
* * *
* ΚΑΙ εξηγείται: Καλά, καλά, συνεχίστε έτσι εσείς οι έμποροι των διακοπών μας και θα τα ξανακουβεντιάσουμε σε δυο χρόνια. Στηριχθείτε εσείς στη βεβαιότητα ότι εγώ θα αποταμιεύω έξι μηνών περίσσευμα, αν υπάρχει, για να σας το ακουμπάω μέσα σε μια βδομάδα διακοπών, επειδή αυτοχριστήκατε συνέταιροι στο εισόδημά μου λόγω καλοκαιριού. Λάθος κύριοι. Οπως τώρα εγώ λέω τη σαλάτα σαλατίτσα, με 14 ευρώ η άτιμη η χωριάτικη, του χρόνου και εσείς θα πείτε τον πελάτη πελατάκι.
Ζ.

Ο ντετέκτιβ
* ΕΙΧΑΝ τα ζητηματάκια τους στην τριγωνοπλατειακή παρέα.
-Τον τελευταίο καιρό με ταλαιπωρούν κάτι πονίδια στα κόκαλα, βρε σεις, ένας συχνός πονοκέφαλος και μια αδιαθεσία, τι μπορεί να είναι...
- Ότι γεννήθηκες τη δεκαετία του ΄60.
* * *
* - ΕΝΑΣ παλιός συμμαθητής μου, ο Κωστάκης, έγινε ντετέκτιβ. Ποιος... Ο Κωστάκης, που τρεις συνεχόμενες φορές ακολούθησε τον Επιτάφιο και τις τρεις φορές τον έχασε.
* * *
* - ΤΟ πρόστιμο για την παράβασή σου, κύριε, είναι 120 ευρώ, συν τρεις πόντοι.
-Πόντοι; Τι είν’ αυτό; Τι θα κάνω με τους πόντους κύριε αστυνόμε;
-Άμα μαζέψεις 17 θα πάρεις ποδήλατο.
* * *
* - ΑΛΗΘΕΙΑ βρε παιδιά, πόσα χρόνια ζει ο γάιδαρος;
-Γιατί, δεν αισθάνεσαι καλά;
Ζ.

Καθόλου γκαντέμης
* «ΟΣΟΙ και όσες στα κοινωνικά δίκτυα, και όχι μόνο σ’ αυτά, αποκαλούσαν τον πρωθυπουργό «γκαντέμη», καλό θα ήταν να το ξανασκεφτούν...». Είναι στην ‘’Εφ. Συν.’’, που κάνουν αυτοκριτική: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πραγματικότητα υπήρξε ο πιο ευνοημένος από τις περιστάσεις πρωθυπουργός στα χρόνια ύστερα από την ντε φάκτο ελληνική χρεοκοπία του 2009-2010...
Οι απανωτές κρίσεις που δοκίμασαν τη διεθνή οικονομία, κορονοϊός, πόλεμος στην Ουκρανία, υψηλός πληθωρισμός, με έναν μη αναμενόμενο τρόπο, λειτούργησαν με εντυπωσιακά ευνοϊκό τρόπο για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Του προσφέρθηκαν τρία χρόνια δημοσιονομικής «ευελιξίας» με δεκάδες δισ. ευρώ επιδοτήσεις, ήταν ένα πολιτικό «μπόνους» που δεν τολμούσαν καν να φανταστούν οι προκάτοχοί του...
* * *
* ΔΙΟΤΙ: Η κυβέρνηση ήταν οτιδήποτε άλλο εκτός από «γκαντέμικη» ακόμη κι όταν χτύπησε την κοινωνία ο υψηλός πληθωρισμός: τα δημόσια ταμεία γέμισαν με πληθωριστικά υπερέσοδα και ο θηριώδης αποπληθωριστής του ΑΕΠ απογείωσε το ονομαστικό ΑΕΠ και μείωσε θεαματικά το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του. Τα υψηλά ελλείμματα μειώθηκαν χωρίς δραστικές περικοπές δαπανών.
* * *
* ΟΜΩΣ: Τώρα όμως τα «μπόνους» τελειώνουν και η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να γίνει δυσάρεστη όχι μόνο στον τομέα των δικαιωμάτων, των εργασιακών, κοινωνικών και πολιτικών, αλλά και στον τομέα του εισοδήματος για τη μεγάλη πλειονότητα. Παρ’ όλο που η πολιτική της θα «επιδοτηθεί» για το υπόλοιπο του 2023 ίσως και για ένα τμήμα του 2024 από τον πληθωρισμό, η λιτότητα θα αρχίσει να δείχνει τα «δόντια» της. Κι αυτή τη φορά, «ευελιξία» δεν θα υπάρξει...Είναι η μεγάλη αλλαγή που έρχεται στην οικονομικο-πολιτική συγκυρία. Και μάλιστα σε συνθήκες που πυκνώνουν τα σημάδια μιας νέας διεθνούς οικονομικής κρίσης. Με τα κοινωνικά και πολιτικά της αποτελέσματα ν’ αρχίσουν να γίνονται φανερά σε λίγους μήνες.
Ζ.

Πρώτο ραντεβού
* ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ θέματα συζητούσαν οι άνδρες Λαρισαίοι. Περί γυναικών δηλαδή.
- Αν με χάσετε για καμιά εβδομάδα, έλεγε ο άλλος, βρήκα φιλενάδα.
Τώρα αν με χάσετε παραπάνω, το έμαθε η γυναίκα μου.
* * *
* - ΑΝ θέλετε συμβουλές για το πρώτο ραντεβού εδώ ακριβώς είστε, μιλάει η πείρα. Για το δεύτερο μη με ρωτάτε, δεν μου έχει τύχει ακόμα.
* * *
* - ΔΕΝ μπορώ να βρω γυναίκα...
- Δεν υπάρχει δεν μπορώ ρε φίλε, υπάρχει δεν σε θέλουν.
* * *
* - ΜΕ κλώτσησε χθες η γυναίκα μου στον ύπνο της. Της λέω, ξύπνα βλέπεις όνειρο, δεν κοιμάμαι, μου είπε εκείνη.
Ζ.

Δεν κρένουν
* ΕΚΤΟΣ λειτουργίας, για τις δημοτικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ στον Τύρναβο. Όπου και υψηλό σχετικά ποσοστό διαθέτει αλλά και δήμαρχο δικό του είχε, μόλις τέσσερα χρόνια πριν. Τώρα τίποτα ντιπ...
Η προσπάθεια του επικεφαλής της δημοτικής τους παράταξης, του Χρ. Τσιόπα, ναυάγησε, ψηφοδέλτιο δεν γίνεται. Και τώρα; Θα πάει άραγε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ή ορισμένοι εξ αυτής στον συνδυασμό του γιατρού Αμάρι Σάμερ που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ; Στέλνοντάς τον έτσι σίγουρα στον β΄ γύρο...
* * *
* Ή θα γίνει κάτι παρόμοιο με την παράταξη του ΚΚΕ; Το οποίο όμως δεν τους θέλει τους συριζαίους, επ΄ ουδενί να φανεί έστω στοιχειώδης συνεργασία, απεταξάμην τους πολιτικούς σατανάδες. Εκτός κι αν ο Στέλιος Τσικριτσής το τραβήξει και πιέσει ή εφαρμόσει κάποιο τρυκ, καθώς όλοι καταλαβαίνουν ότι με κάποια φτερούγα του ΣΥΡΙΖΑ μαζί του θα περάσει στον β΄ γύρο, οπότε τότε η πόρτα του Δημαρχείου θα είναι ανοιχτή μπροστά του. (Τη μάχη θα κρίνει η στάση των συριζαίων, θα κρίνουν όμως αυτοί; Καθόλου δεν μιλούν).
* * *
* ΚΙ ενώ αυτοί συνεχίζουν να συζητούν και να ψιλοκοσκινίζουν, ο δήμαρχος Γιαν. Κόκουρας, το μεθοδεύει συστηματικά και μπορεί να χτυπήσει 43% την πρώτη Κυριακή και να επανεκλεγεί αυτομάτως. Αν και είναι δύσκολο να συμβεί με τέσσερις συνδυασμούς, είναι κι εκείνος της Βαρβάρας Ζαχαρακούλη στην αφετηρία.
Ζ.

Σίγουρα Γερμανός
* Ο Αθηναίος είχε ταξιδέψει στη Θεσσαλία με την άδειά του, κάτι στράβωσε και μια μέρα τράκαρε το αυτοκίνητό του με κάποιον άλλο στο χωριό. Υλικές ζημιές μονάχα, ευτυχώς. Επιστρέφοντας στην πρωτεύουσα διηγιόταν στην παρέα του το συμβάν.
- Και; Κάνατε δήλωση, φιλική;
- Όχι μωρέ, θα τα βρούμε με λεφτά όταν ξαναγυρίσω.
- Θα κράτησες τον αριθμό του αυτοκινήτου του για σιγουριά, ε;
- Όχι μωρέ, θα τον βρω. Σάμπως πόσους Γερμανούς έχει στο χωριό...
- Α, Γερμανός ήταν; Μιλούσε γερμανικά, ε;
-Ναι, άνοιξε το παράθυρο, έβγαλε το κεφάλι και μου φώναξε ‘’Ασφλάγοσααάν...’’
Ζ.

Τι τον θέλουν;
* ΑΦΟΥ δεν κατάφερε να φτιάξει συνδυασμό στον Δήμο Λαρισαίων, για τις εκλογές του Οκτωβρίου, και ενώ ο κόσμος τον είχε στείλει σπίτι του στις προηγούμενες εκλογές, όλο το καλοκαίρι παρακαλούσε για να μπει στον συνδυασμό του Απόστολου Καλογιάννη.
Το φλερτ δεν ευοδώθηκε και η επόμενη πόρτα που χτύπησε είναι αυτή του Θανάση Μαμάκου.
Προφανώς, αν ο τελευταίος εκφράζει πράγματι το νέο και μία σύγχρονη αντίληψη για την πολιτική, θα τον αγνοήσει εξίσου.
Σε διαφορετική περίπτωση όλα όσα υποστηρίζει περί ανανέωσης, θα αποτελούν κούφια λόγια...

Δυσοσμία
* ΑΚΟΜΗ περιμένουν στα Μεσάγγαλα τον δήμαρχο Τεμπών Γιώργο Μανώλη να ανταποκριθεί στο αίτημα των κατοίκων των Μεσαγγάλων να λύσει το πρόβλημα της δυσοσμίας που αντιμετωπίζουν τις τελευταίες εβδομάδες παραθεριστές της περιοχής.
Το πρόβλημα είναι γνωστό από τον προηγούμενο μήνα, όταν κάτοικοι παραπονέθηκαν για δυσοσμία σε τυφλό χαντάκι με νερό που δεν έχει διέξοδο στη θάλασσα.
Μετά από τις καταγγελίες των κατοίκων ειδική επιτροπή στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι των υγειονομικών υπηρεσιών έκανε αυτοψία και διαπίστωσε τη δυσοσμία, την οποία όμως δεν συνέδεσε με λύματα που οι καταγγέλλοντες θεωρούσαν ότι έπεσαν.
Μετά και τις διαπιστώσεις της ειδικής επιτροπής ενημερώθηκε ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα απευθυνθεί σε ειδική εταιρεία για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της δυσοσμίας, που θεωρείται ιδιαίτερα δυσάρεστο για τους παραθεριστές.
Ο χρόνος περνά, οι παραθεριστές αναμένουν λύση την οποία δεν βλέπουν χωρίς να κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους, καθώς το καλοκαίρι βρίσκεται προς το τέλος του...

Canadair 515
* ΠΡΙΝ την αντιπυρική του 2027, ίσως και του 2026, θα έρθουν στην Ελλάδα τα νέα Canadair 515 με τρομακτικές, λέει, δυνατότητες που θα αναβαθμίσουν σημαντικά τις δυνατότητες πυρόσβεσης που έχει η χώρα.
Το νέο Canadair DHC-515 είναι το πλέον άρτιο αεροσκάφος που μπορεί να ανταποκριθεί στις μεγάλες φωτιές που φέρνει η κλιματική αλλαγή, καθώς μπορεί να κάνει πολλαπλές ρίψεις, διαδοχικά και με μεγάλη ταχύτητα, κάτι που σημαίνει πιο γρήγορη καταστολή της πυρκαγιάς.
Ευχάριστο σίγουρα, αλλά αυτό σημαίνει ότι για μια 3ετία/4ετία η χώρα θα είναι απροστάτευτη.
Λύσεις και μέτρα χρειάζονται χθες ...η Ελλάδα καίγεται τα τελευταία 30 χρόνια.
Ν.Π.

Υποδιευθυντές
* ΦΩΤΙΕΣ άναψε η δημοσιοποίηση του σχεδίου της Υπουργικής Απόφασης που προβλέπει η επιλογή των υποδιευθυντών στις σχολικές μονάδες να γίνεται αποκλειστικά από τον Διευθυντή χωρίς τη γνώμη των Συλλόγων Διδασκόντων, αλλά με αποκλειστικά πρόταση του Διευθυντή Σχολείου και την τυπική απόφαση από τα Τοπικά Συμβούλια.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας κ. Δημήτρης Παπαποστόλου σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το χαρακτήρισε μέγα λάθος που θα διχάσει. «Με ποια κριτήρια θα προτείνουν; Άλλος τον φίλο, άλλος τον συγγενή.
Ας μην ξεχνάμε και την αύξηση του επιδόματος θέσης κατά 30%», έγραψε χαρακτηριστικά. Πάντως, η εκπαιδευτική κοινότητα διχάστηκε ήδη, άλλοι μιλούν για αυταρχική απόφαση, άλλοι βρίσκουν σωστό ο Διευθυντής να επιλέγει τον στενό του συνεργάτη. Πάλι προβλήματα...
Ν.Π.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass