Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2023 17:43
*Ε ρε και σας περιλάβει με τη μαγκούρα ο Νίκος Κατσαρός.  «Αφήστε τα γέλια και τα σήματα νίκης. Μπαίνουμε στην τελική ευθεία» σα να λέει με το βλέμμα του ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής. Κάτι ξέρει παραπάνω… Δουλειά τώρα.  Κ.Γ. *Ε ρε και σας περιλάβει με τη μαγκούρα ο Νίκος Κατσαρός. «Αφήστε τα γέλια και τα σήματα νίκης. Μπαίνουμε στην τελική ευθεία» σα να λέει με το βλέμμα του ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής. Κάτι ξέρει παραπάνω… Δουλειά τώρα. Κ.Γ.

Δροσούλα
* ΜΕ δροσούλα έκανε ποδαρικό ο Σεπτέμβριος. Συννεφιασμένη η Λάρισα χθες και με θερμοκρασία ιδανική που οι προβλέψεις λένε ότι και τις επόμενες ημέρες πάνω κάτω η ίδια θα είναι. Το Σαββατοκύριακο ίσως λιγάκι πιο ζεστό, χωρίς όμως ο υδράργυρος να σκαρφαλώνει πάνω από τους 35 βαθμούς Κελσίου. Σε κάθε περίπτωση, μια ανάσα δροσιάς τη χρειαζόμασταν...
Ν.Π.

Είναι παντού
* ΚΑΘΕ σπίτι έχει και τον υποψήφιό του. Εκατοντάδες οι υποψήφιοι στη Λάρισα που κατεβαίνουν για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Όπου σταθείς ακούς «Καλή επιτυχία!». Σχολίαζε χθες ο Λαρισαίος ότι, σε όποιον και να ευχηθείς πλέον, κατά πάσα πιθανότητα «Ευχαριστώ» θα σου απαντήσει. Έτσι είναι, οι υποψήφιοι είναι παντού.
Ν.Π.

Τέμπη
* ΚΛΕΙΣΤΗ θα είναι για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, η Κοιλάδα των Τεμπών, όμως πρόλαβε και μερίμνησε ο Δήμος Αγιάς, καθώς εξασφάλισε εξαίρεση της καταβολής διοδίων στους πλευρικούς σταθμούς του Ευαγγελισμού, από τους κατοίκους και τους εργαζόμενους των τοπικών κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Ευρυμενών, στη διάρκεια των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Κάτι είναι κι αυτό. Τέτοιες εποχές μετράει και το τελευταίο ευρώ.
Κ.Γ.

Λήξη
* ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ημέρα χθες για το Πρόγραμμα Κατασκήνωση στην Πόλη και τα προαύλια των σχολείων που φιλοξενήθηκαν οι μικροί κατασκηνωτές πλημμύρισαν από γέλια και χαρούμενες φωνούλες.
Τα παιδιά απόλαυσαν την τελευταία τους ημέρα στην Κατασκήνωση με παιχνίδια, χορό, μουσική, θέατρο και κατασκευές.
Μια βδομάδα βέβαια θα μείνουν «σιωπηλά» τα προαύλια των σχολείων, καθώς στις 11 Σεπτεμβρίου χτυπά το κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς.
Για τους εκπαιδευτικούς χτύπησε ήδη, αφού από χθες βρίσκονται στα σχολεία για να οργανώσουν τη δουλειά της νέας χρονιάς.Ν.Π.

98 εκατοστά
* ΣΧΕΔΟΝ ένα μέτρο, για την ακρίβεια στα 98 εκατοστά, θα φτάνει το μήκος των ψηφοδελτίων για τις εκλογές στον Δήμο Λάρισας. Αυτό γιατί θα πρέπει να χωρέσει όλα τα ονόματα. Αν θελήσει κάποιος ψηφοφόρος να το ανοίξει θα πάθει... τενοντίτιδα. Ενώ θα απαιτήσει τεχνική για να καταφέρει να το διπλώσει ο ψηφοφόρος και να το χωρέσει στον φάκελο.
Τα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών που περίσσευαν, βόλευαν για τις σημειώσεις σε δηλωτή και κολτσίνα. Αυτά των δημοτικών απαιτούν δεύτερο τραπέζι, δίπλα από το καρέ...
Β.Κ.

Εως 109
* ΜΟΝΟ στον Δήμο Λάρισας, απαιτούνται 14 διαφορετικά ψηφοδέλτια, όσα και οι κοινότητες, με διαφορετικούς υποψήφιους για κάθε κοινότητα, ενώ κοινός θα είναι ο «κορμός» του ψηφοδελτίου που θα αφορά στο, ας το πούμε «κεντρικό», Δημοτικό Συμβούλιο.
Οι 43 έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας χωρίζονται στους τρεις πρώην Δήμους και κατανέμονται σε 39 έδρες στη Λάρισα, 3 στη Γιάννουλη και 1 στην Κοιλάδα. Με μέγιστο αριθμό υποψηφίων (σ.σ. στο Δημοτικό Συμβούλιο) έως 98 στη Λάρισα, έως 8 στη Γιάννουλη και έως 3 στην Κοιλάδα. Με τον συνολικό μέγιστο αριθμό υποψηφίων να ανέρχεται στους 109. Για τον μέγιστο αριθμό υποψηφίων στις 11μελείς κοινότητες της Λάρισας, δεν θα σας... μπερδέψουμε κι άλλο.
Πότε να διαβάσει ο ψηφοφόρος το ψηφοδέλτιο, πότε να βάλει σταυρούς προτίμησης, άντε να το διπλώσει πέντε - έξι φορές, πάει η ημέρα...
Β.Κ.

Διαδρομή
* ΤΟ παλίμψηστο της Λάρισας και την αέναη κατοίκησή της θα βιώνουν όσοι θα κινούνται στο μέλλον στη διαδρομή με το όνομα «Διαχρονικοί Βηματισμοί». Τη διαδρομή δηλαδή που θα περιέρχεται όλα τα σημεία ενδιαφέροντος της Ιστορίας της Λάρισας αναδεικνύοντας τη διαχρονική ζωή και σημασία της. Το έργο της δημιουργίας της διαδρομής μέσα από τη διασύνδεση των αρχαιολογικών και πολιτιστικών σημείων ενδιαφέροντος στην πόλη υπέγραψε προχθές ο Δήμαρχος με τον εκπρόσωπο της ανάδοχου εταιρείας, έργο που θα κάνει διευκολύνει την επίσκεψη στους ανασκαμμένους και ορατούς αρχαιολογικούς χώρους, στα σωζόμενα κτιριακά κατάλοιπα των διαφόρων εποχών καθώς επίσης και σε σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος.
* * *
* ΔΕΚΑΕΞΙ είναι τα σημεία ενδιαφέροντος που συνθέτουν τη διαδρομή και είναι τα εξής: Γενί Τζαμί στην ανατολική άκρη της πλατείας Μπλάνα, στη συμβολή των οδών Αμαλίας και 31ης Αυγούστου-παλαιοχριστιανικά Λουτρά και Ιουστιάνειο τείχος επί της πλατείας Μπλάνα-Μπαϊρακλί Τζαμί επί της οδού Παπαφλέσσα-Οθωμανικό Λουτρό επί της οδού Βενιζέλου και Φιλελλήνων-Αρχαίο Θέατρο Α’ επί της οδού Βενιζέλου-Ρωμαϊκή Δεξαμενή στο εσωτερικό οικοδομικού τετραγώνου μεταξύ των οδών Ηφαίστου, Μανωλάκη και Απόλλωνος-Αρχαίο Θέατρο Β’ επί των οδών Εργατικής Πρωτομαγιάς και Ταγματάρχου Βελισσαρίου-Παλαιοχριστιανική Βασιλική Αγ. Αχιλλίου στον λόφο του Φρουρίου-Παλαιοχριστιανικά Λουτρά στον λόφο του Φρουρίου-Μπεζεστένι στον λόφο του Φρουρίου-Βυζαντινός Ναός και Ταφές στον λόφο του Φρουρίου-Αφιερωματική Στήλη επί της οδού Δήμητρας-Ρωμαϊκός Δρόμος και Ιουστινιάνειο προτείχισμα επί της οδού Νίκης-Ιουστινιάνειο τείχος στη συμβολή των οδών Αλ. Παπαναστασίου και Κύπρου-Μουσείο πόλης (κτίριο Μουσών) επί της οδού Παλαιστίνης-Μύλος του Παππά επί της οδού Γεωργιάδου.
ΘΑ.

Αγορά
* ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ και οι εκπτώσεις και ήδη η αγορά είναι έτοιμη για τη φθινοπωρινή-χειμερινή σεζόν. Παπούτσια, φόρμες και σχολικά στο επίκεντρο. Τις κάλτσες όλοι περιμένουν να τις αγοράσουν στο παζάρι. Έθιμο βλέπεις. Πάντως η πόλη έχει επιστρέψει κανονικά... τα σχολεία περιμένουν όλοι για να πουν και επίσημα ότι τελείωσε το καλοκαίρι.
Ν.Π.

Προξενιό
* ΕΝΑΝ λόγο παραπάνω θα έχουν φέτος οι Λαρισαίοι για να παρακολουθούν το κανάλι Αλφα στην τηλεόραση. Ο λόγος είναι η νέα σειρά «Το προξενιό της Ιουλίας» που όπως διαφημίζεται «συνομιλεί» με την ελληνική παράδοση, με φόντο την ελληνική επαρχία και συγκεκριμένα τη Λάρισα στην εκπνοή της δεκαετίας του ‘50. Στο επίκεντρο βρίσκεται μια γυναίκα που η μοίρα της ορίζεται από άλλους, χωρίς η ίδια να φαίνεται ότι έχει λόγο στη ζωή της. Η σειρά είναι εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιώργου Πολίτη. Σποράκι και θέση στον καναπέ λοιπόν.
Κ.Γ.

Πανεπιστημιακή μπίρα
* ΤΟ Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μάς εκπλήσσει πάντα ευχάριστα. Αυτήν τη φορά ξεχωρίζει διότι παρήγαγε τη δική του μπίρα...Για την παραγωγή της αξιοποιήθηκαν γηγενείς ποικιλίες λυκίσκου και μάλιστα σύντομα θα την παρουσιάσει κιόλας.
Για την ακρίβεια, την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, στο αμφιθέατρο του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα με θέμα «Μοριακή ταυτοποίηση και αξιοποίηση αυτόχθονων ποικιλιών λυκίσκου για την παραγωγή υψηλής ποιότητας ζύθων με ονομασία προέλευσης» και εκεί θα παρουσιαστεί και το συγκεκριμένο προϊόν. Κεντρικός στόχος του έργου πάντως είναι η παραγωγή ποιοτικών ζύθων υψηλής προστιθέμενης αξίας με ελληνικά αρώματα και γεύση, για την τόνωση του κλάδου, αλλά και την ενίσχυση των εξαγωγών.
Δεν είναι τυχαίο που το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας βρίσκεται ψηλά στη λίστα των καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως... Πρωτοπόρο πάντα!

Παράπονα
* ΕΥΤΥΧΩΣ ακόμη δεν επιτίθενται στους ανθρώπους, όμως το πρόβλημα των δεκάδων αδέσποτων σκυλιών έχει εξελιχθεί σε μάστιγα για την περιοχή της Γλαύκης. Μαζί με το πλίνθινο ετοιμόρροπο κτίσμα απέναντι στην παιδική χαρά αποτελούν δύο τεράστια προβλήματα που αναζητούν επειγόντως λύσεις, με τους κατοίκους να μη βλέπουν, όχι μόνο κινητικότητα, αλλά κυρίως προθέσεις για να βρεθούν και να δρομολογηθούν.
* * *
* ΝΕΕΣ γκρίνιες εκεί στα Μεσάγγαλα. Έκοψαν, λένε οι κάτοικοι, τα δέντρα οι υπηρεσίες του Δήμου και άφησαν τα κλαδιά στοιβιασμένα. Ένα αποτσίγαρο να πετάξει κάποιος περαστικός θα γίνει παρανάλωμα του πυρός ολόκληρη η περιοχή. Λίγη προσοχή χρειάζεται...

Καινούργιο...
* ΜΕ τον υποψήφιο για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, το πολιτικό ρεπορτάζ απέκτησε οντότητα αυτές τις ημέρες. Εκεί που ήταν πεθαμένο, ... καμένο για την ακρίβεια από την αφωνία με τις δασικές πυρκαγιές, να το λοιπόν το ρεπορτάζ.
Σπουδές, βιογραφικό, προτιμήσεις δώστου και πάρτου. Αν κάνει και καμιά ανάρτηση κάποιος ακραίος ή ομοφοβικός κατά προτίμηση, ακόμα καλύτερα. Βλέπετε 15 ημέρες καίει η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη, στη Δαδιά.
Έβαλε «και ο θεός σημάδι», θα κάνει λέει χειμώνα καιρό παντού, μόνο στον Έβρο δεν θα βρέξει. Άρα έχουμε ημέρες ακόμη να μάθουμε πράγματα, όχι και τόσο... αμιγώς πολιτικά για τον κ. Κασσελάκη...
Β.Κ.

Τουρνουά
* ΩΡΑΙΑ ιδέα η επαναφορά του τουρνουά «Κουκουλίτσιος - Μουσιάρης» στη Λάρισα με τη συμμετοχή πολλών ομάδων της πόλης, αλλά και του Δαμασιακού. Ξυπνούν μνήμες μ’ αυτόν τον τρόπο για όλη την παλιά σειρά του ποδοσφαίρου της περιοχής. Είναι ωραίο πράγμα να μαθαίνουν και οι νεότεροι για εκείνα τα ταλέντα που χάθηκαν τόσο πρόωρα και τόσο άδικα. Που αν ζούσαν η ΑΕΛ θα είχε άλλα τόσα τρόπαια στην τροπαιοθήκη της.
Κ.Γ.

Βελεστίνο
* ΣΤΗΝ πλατεία του Μεσοχωρίου, εκεί στην Ελασσόνα, συνέβη ένα πολύ ιδιαίτερο περιστατικό. Ένας ηλικιωμένος κύριος σταμάτησε με το αυτοκίνητό του ψάχνοντας πληροφορίες για να προμηθευτεί υλικό που προστατεύουν στα ξηραντήρια τα καπνά. Νάιλον δηλαδή και στηρίγματα. «Τι καπνά έχετε;» τον ρωτάνε στο χωριό οι ντόπιοι.
«Δεν έχω καπνά» απαντάει εκείνος «Πρόβατα έχω. Από το Βελεστίνο έρχομαι και ψάχνω έναν τρόπο για να προστατεύσω από τον χειμώνα που έρχεται όσα μου έμειναν ζωντανά μετά τη φωτιά».
Άναυδοι οι ντόπιοι τον εφοδίασαν αμέσως με πληροφορίες για να τον βοηθήσουν.
«Ξέρουμε εμείς από καταστροφές» είπαν και του χτύπησαν την πλάτη.
Εκείνος από φωτιές, εκείνοι από σεισμό. «Καμένοι» όλοι...
Κ.Γ.

ZARKATZIA.jpg

Η γυμνάστρια και οι μαθητές της! Από τα σχολικά γήπεδα η Γιάννα Ζαρκατζιά, υποψήφια στην Περιφέρεια με τον Κώστα Αγοραστό, ξαναβρίσκει στον προεκλογικό στίβο αυτήν τη φορά τους μαθητές της, Αχιλλέα Κέλλα και Κωνσταντίνο Καλόγηρο, υποψήφιους στον Δήμο με τον Θανάση Μαμάκο.

 

ARKOYDA.jpg

* ΦΟΒΟΙ ότι κυκλοφορεί αρκούδα στην περιοχή του Πυργετού εκφράζονται από κάτοικο της περιοχής που διατηρεί κάποιες κυψέλες. Όπως ανέφερε χθες στην «Ε» ο Δ.Τ. (τα στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας) όταν πήγε στα μελίσσια του τα βρήκε κατεστραμμένα και άλλοι τρεις κάτοικοι της περιοχής του ανέφεραν ότι τους συνέβη το ίδιο. Επικοινώνησε με την Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Άγρια Ζωή και τη Φύση «Καλλιστώ», όπως και με το Δασαρχείο για να το αναφέρει, ανησυχεί όμως, καθώς δεν μπορεί να μαζέψει τα κομμάτια που έπεσαν, όπως λέει, κοντά στο ρέμα υπό τον φόβο μιας νέας επίθεσης. Λογικά κάποιος θα πρέπει να το δει, αν κυκλοφορεί μια αρκούδα στην περιοχή, αν μη τι άλλο, είναι ζήτημα…
Ν.Π.

VHMATA.jpg

*ΕΙΝΑΙ αυτό που λένε ‘’Δέκα βήματα στην άμμο’’. Δέκα τέλεια βήματα, προς την ομορφιά.
Ζ.

 

SKITSO-AGRIOGOYROYNA_TH_ZARZONIS.jpg

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass