Ομολογιούχοι...

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2014 11:30 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:49

 

* ΜΠΟΡΕΙ το Συμβούλιο της Επικρατείας να έκρινε συνταγματικό το «κούρεμα» (PSI) των ομολόγων που έγινε τον περασμένο Μάρτιο, ωστόσο οι μικροομολογιούχοι του Ελληνικού Δημοσίου φέρονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη δικαστική τους μάχη. Την περασμένη Δευτέρα επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η συζήτηση της πρώτης αγωγής μικροομολογιούχου του Ελληνικού Δημοσίου κατά της Πειραιώς στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, ωστόσο, αναβλήθηκε για τον προσεχή Φεβρουάριο.

Το θέμα το παρακολουθούν στενά και Λαρισαίοι μικροομολογιούχοι καθώς αρκετοί εξ αυτών ( σε όλη τη χώρα υπολογίζονται στις 15.000) είδαν τις αποταμιεύσεις τους να εξανεμίζονται εν ριπή οφθαλμού. Πάντως για το ζήτημα έχει αναπτυχθεί τελευταίως μια κινητικότητα και σε πολιτικό επίπεδο με την Ντόρα Μπακογιάννη να πιέζει για «άρση» της αδικίας και τη ΔΗΜΑΡ να καταθέτει τροπολογία για την επανόρθωση της ζημιάς που υπέστησαν. Πάντως αυτό που έχει σημασία να λεχθεί είναι ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο, από τα γερμανικά και τα αυστριακά δικαστήρια, έχουν εκδοθεί πέντε αποφάσεις με τις οποίες δικαιώνονται κάτοχοι ομολόγων ελληνικού δημοσίου οι οποίοι διεκδικούσαν αποζημίωση από τις τράπεζες...

Γ.Ν.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass