ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 27 Νοε 2023 17:00
Λιγοστεύουν οι αντιστασιακοί, έκανε και κρύο χθες... Λιγοστεύουν οι αντιστασιακοί, έκανε και κρύο χθες...

Black is black

* ΟΠΩΣ ήταν αναμενόμενο στην καταναλωτική Ελλάδα που ζούμε, μετά την black Friday, είχαμε black Saturday και χτες, που τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά, black Sunday. Ήδη βαδίζουμε στην black Monday και γενικώς βαδίζουμε προς black Χριστούγεννα, αφού λόγω κλιματικής αλλαγής τα «λευκά» (white) Χριστούγεννα (Christmas) είναι μάλλον όνειρο (dream) απατηλό. End of the story.

Black economy

* ΤΙΠΟΤΕ το περίεργο. Και τίποτε πιο μπανάλ από την εκάστοτε δημοσιογραφική διαπίστωση πως στην Ελλάδα ο κόσμος από την μια δεν έχει λεφτά για ξόδεμα κι από την άλλη να βγαίνει από τα μεγάλα μαγαζιά γεμάτος χαμόγελα και φορτωμένος με τσάντες.
Όχι, δεν είναι η black Friday. It s’ the black ...economy stupid !
Κι από «μαύρα» στην Ελλάδα...

This is Africa

* ΓΙ’ αυτό, πού πας ρε Μητσοτάκη να χτυπήσεις (λέμε τώρα...) τη φοροδιαφυγή των ελευθέρων επαγγελματιών; Το σκέφτηκες καλά ...μαύρε μου; Βρε συ, το μαύρο χρήμα είναι ...τρόπος ζωής και λειτουργίας στο Ελλάντα, κι άμα πας να το ...ξασπρίσεις, ψόφησες και συ και όλοι μας.
Σου τα ’χε πει κάποτε και ο Χάρρυ Κλυνν. Πως η Ελλάδα είναι η βορειότερη χώρα της Αφρικής (Μαύρης Ηπείρου). Τι το ψάχνεις λοιπόν;

Ανωμαλία

* ΚΑΤΑ τα λοιπά ...κρύο. Πολύ κρύο, απότομο, καλοριφέρ και ...μαύρες (black) σκέψεις για το κόστος θέρμανσης.
Μωρέ ...κλιματική αλλαγή και πάλι κλιματική αλλαγή. Ζέστη και Άγιος ο θεός μιλάμεεεε. Που τάχα μου σας αρέσει κι ο χειμώνας... Τέρμα!
Ο χειμώνας είναι ανωμαλία της φύσης. Η κλιματική αλλαγή, η ...αποκατάσταση της ισορροπίας. Άντε πια...

Παρέμβαση από Ιερώνυμο

* ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ από τον Μητροπολίτη Λάρισας κ.κ. Ιερώνυμο και μάλιστα σημαντική είχαμε την περασμένη Πέμπτη, σε χαιρετισμό που απεύθυνε στη διάρκεια εκδήλωσης του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.
Ο δέσποτας, αναφερόμενος στο μέλλον της Θεσσαλίας μετά τις τελευταίες καταστροφές ευχήθηκε να κοιτάξουμε όλοι μπροστά και να μην εμπλακεί η περιοχή σε ατέλειωτες δικαστικές διαμάχες και αναζητήσεις ευθυνών.
Σωστή ως επισήμανση βέβαια όμως το θέμα είναι ποιος είναι ο αποδέκτης των προτροπών του.
Ποιος ξέρει, ίσως αποφασίσει να το πει ο ίδιος με πιο επίσημο τρόπο.

Τι ώρα

* ΚΑΤ’ αρχάς μάθαμε πως υπάρχει και βουλευτής Φλωρίνης ονόματι ... Πέτυ Πέρκα – (όνομα που παραπέμπει περισσότερο σε λαϊκή τραγουδίστρια).
Την έκανε απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ παρέα με τον Τσακ Καλώτο (όπως λέμε Τσακ Νόρις) και ο ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας της ζητά την έδρα ...πίσω. Τι ώρα ακριβώς και πού θέλετε να γίνει παράδοση σύντροφοι; Και πώς την θέλετε, με delivery;
Αλήθεια, τι θέλουν να μας πουν όσοι εκφράζουν ανάλογες απαιτήσεις; Ότι η έδρα στη Βουλή είναι ...λειτούργημα κι όχι επάγγελμα; Άραγε οι ίδιοι θα έτρεχαν να την παραδώσουν και να βγουν εθελοντικά στην ...ανεργία;

Αλέξης ο Α’

* ΡΩΤΑΝΕ και ξαναρωτάνε μερικοί αφελείς (ή μήπως ...πονηροί εν τέλει;) με ποιον θα πάει ο ...Τσίπρας.
Θέλει και ρώτημα; Όταν θα έρθουν οι επόμενες εκλογές θα πάει μ’ αυτόν που θα του εξασφαλίσει ξανά τη βουλευτική του έδρα (και τη ζωάρα)! Αστεία θα λέμε τώρα;

Αλέξης ο Β’

* ΕΠΕΙΔΗ πολλοί λένε πολλά, να σας πούμε πρακτικά τι βλέπουμε εμείς να γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ και την ευρύτερη Αριστερά το επόμενο χρονικό διάστημα.
Βασικά πρόσωπα που θα αντιπαρατίθενται θα είναι ο Κασσελάκης από τη μια και ο ...Χαρίτσης από την άλλη. Ο Χαρίτσης (Αλέξης κι αυτός!) είναι πιο «νορμάλ», πιο πολιτικό και άρα πιο αποδεκτό πρόσωπο από τον «Στεφ» και λογικά θα επικρατήσει επικοινωνιακά, ειδικά αν τον «παίξουν» τα ΜΜΕ και οι ιδιοκτήτες τους.
Μπορεί ίσως και να αναδειχτεί στον νέο ηγέτη της Αριστεράς, αφού ούτε οι τρελο-Βαρουφάκηδες τραβάνε, ούτε το ΚΚΕ μπορεί να παίξει κάποιο άλλο ρόλο από αυτόν του ...Μουσείου που είναι σήμερα. Χαρίτσης λοιπόν. Υπό την προϋπόθεση ότι ...δεν θα τον υπονομεύσουν από μέσα Τσακαλώτοι, Αχτσιογλαίοι, Τζανακοπουλαίοι και λοιπές ...διασπαστικές δυνάμεις.

Ο μικρός Ολλανδός

* ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ για πρωθυπουργό ψήφισαν οι Ολλανδοί και μερικοί λένε πως το ίδιο θα συνέβαινε και στην Ελλάδα αν υπήρχε ένας σοβαρός ακροδεξιός ηγέτης. Δύσκολο. Η Ελλάδα δεν έχει τόσο μεγάλη πίεση από μετανάστες όσο οι δυτικοευρωπαϊκές κοινωνίες όπου γίνεται χαμός.
Η Ελλάδα υποδέχεται μεν πολλούς μετανάστες, αλλά οι περισσότεροι δεν παραμένουν εδώ. Στη Δύση καταλήγουν και στον Βορρά, με τα παχυλά ...επιδόματα. Εξ’ ού και η αντίδραση των βορείων (Ολλανδοί, Σουηδοί, Δουβλινέζοι κ.λπ. κ.λπ.).

Λάου λάου

* ΛΙΒΑΔΕΙΑ-ΑΕΛ σήμερα με ...άγνωστο τον αριθμό των (νεαρών κυρίως) φιλάθλων που θα μετακινηθούν στη Βοιωτία μετά τα κόλπα του Κομπότη να μετακινήσει το ματσάκι σε εργάσιμη ημέρα. Πάντως, μια φιλική συμβουλή από ...έμπειρο φίλαθλο είναι πως σ’ αυτήν τη φάση δεν χρειάζονται τσαμπουκάδες και ζοριλίκια. Ήπια και αθόρυβα η ομάδα έφτασε να διεκδικεί άνοδο. Την ... πάπια λοιπόν άπαντες. Χαμηλά η μπάλα γιατί πολύ δεν θέλουν να μας την στήσουν και να μας «χαμηλώσουν» με καμπάνες και αφαιρέσεις βαθμών λόγω ...επεισοδίων.

Άγχος

* ΤΑΔΕ έφη Αντώνιος Σαμαράς:
«Κακή ιδέα η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα. Δεν έχει νόημα να παριστάνουμε πως συζητάμε με τους Τούρκους...».
Προφανώς καλύτερη ιδέα είναι να είμαστε σε διαρκή ...ένταση. Με υπερπτήσεις στο Αιγαίο, αντιπαράταξη πολεμικών πλοίων στο Καστελόριζο, γενική επιφυλακή για μήνες, στο στράτευμα και τα τοιαύτα.
Αλλά όταν μιλάς από ...άγχος να δείξεις ότι ακόμη υπάρχεις πολιτικά, τι άλλο θα πεις...

Κι άλλη πλατφόρμα

* ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Παιδείας πρόκειται να θέσει σύντομα σε λειτουργία πλατφόρμα ανωνύμων καταγγελιών μαθητών για περιστατικά μπούλινγκ στο σχολείο.
Και ήδη οι διευθυντές των σχολείων με ...τρόμο αναλογίζονται ότι από δω και στο εξής το βασικό τους έργο θα είναι να ...διερευνούν ανώνυμες καταγγελίες για υπαρκτά και ανύπαρκτα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού και να συντάσσουν διαρκώς απαντητικές αναφορές. Άλλη μια επιλογή που γίνεται για λόγους πολιτικού οφέλους και δήθεν εκσυγχρονιστικού ζήλου και η οποία θα αποδειχθεί κι αυτή λάθος.
Θα αφήσουν καμιά φορά τα σχολεία ήσυχα να ρυθμίσουν τα του οίκου τους;

Πένθος

* ΣΤΑ Τρίκαλα ξεκίνησαν ήδη τα Χριστούγεννα και όλος αυτός ο πανζουρλισμός γύρω από τον (χρυσοφόρο) «Μύλο των Ξωτικών».
Στον Βόλο ο Μπέος έχει κλείσει Πέγκυ Ζήνα και ρίχνει ρεκλκάμα στα μεγάλα κανάλια με μότο «Ο Βόλος μας μαγεύει».
Στη Λάρισα ...«κλειστόν». Λόγω (μετεκλογικού) πένθους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass