ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 29 Νοε 2023 17:05
* ΧΑΜΟΓΕΛΑ μεν για τον υπουργό, από τους νεοδημοκράτες στη Λάρισα, αλλά και ταυτόχρονα δεν περνάς κυρ Αυγενάκη, δεν περνάς, δεν περνάς... Ζ. * ΧΑΜΟΓΕΛΑ μεν για τον υπουργό, από τους νεοδημοκράτες στη Λάρισα, αλλά και ταυτόχρονα δεν περνάς κυρ Αυγενάκη, δεν περνάς, δεν περνάς... Ζ.

Ερχονται
* - ΑΡΓΕΙ φέτος ο χειμώνας, διαπίστωνε ο Λαρισαίος. Ο οποίος στήριζε τις ελπίδες του στο απίθανο.
- Λογικά θα τον φέρουν αυτά τα καλύτερα που έρχονται καθώς θα φτάνουν.
Ζ.

 

Μηχανάκι δικηγόρου
* ΣΑΡΚΑΣΤΙΚΑ σχολίαζαν τα τρέχοντα στη συντροφιά των Λαρισαίων.
- Χθες είχαν πορεία οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι παντρεμένοι επαγγελματίες αύριο.
***
* - ΕΚΤΟΣ από τη φτωχοποίηση της κοινωνίας, μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ηλιθιοποίησή της.
***
* - ΗΡΘΑ για την αγγελία...
- Μάλιστα, προσόντα;
- Ποινικολόγος, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω.
- Μηχανάκι δικό σου;
Ζ.

 

Παραδοσιακά
* ΣΤΙΣ «παραδοσιακά πολύ καλές σχέσεις της Μ. Βρετανίας με την Ελλάδα» αναφέρονταν όλα τα ρεπορτάζ σχετικά με την απρέπεια του Άγγλου εις βάρος του Έλληνα πρωθυπουργού. Διατύπωνε ενστάσεις, όμως, ο Λαρισαίος.
- Πολύ σωστά, από τα Δεκεμβριανά, πριν 80 χρόνια, πολύ καλές σχέσεις...
- Και με την υπόθεση της Κύπρου, επίσης παραδοσιακά και πριν 70 και πριν 50 χρόνια...
Ζ.


Για τα Μάρμαρα
* Η συνάντηση Μητσοτάκη-Σούνακ είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη στις 12:45 στην Downing Street. Ο Πρωθυπουργός επρόκειτο να θέσει και το πάγιο αίτημα της Ελλάδας για επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, στο οποίο, άλλωστε, είχε αναφερθεί και σε συνέντευξή του στο BBC. Τη συνάντηση ακύρωσε στο παρά πέντε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ.
Μέχρι εδώ όλα γνωστά. Ωστόσο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες από το «Κουλούρι», λίγο πριν την ακύρωση της συνάντησης, προηγήθηκε συνομιλία των δύο ηγετών, με τον Βρετανό να ζητάει από τον κ. Μητσοτάκη την ανταλλαγή των μαρμάρων με το τρόπαιο του Euro, το οποίο επιθυμεί διακαώς εδώ και δεκαετίες η Αγγλία. Όταν η χώρα μας αρνήθηκε, ο κ. Σούνακ ακύρωσε ενοχλημένος τη συνάντηση.
***
* ΝΑ δανείσει η Ελλάδα στη Μεγάλη Βρετανία τον Προκόπη Παυλόπουλο ως αντάλλαγμα για την επιστροφή των Μαρμάρων, ώστε να ξεπεραστεί το αδιέξοδο μεταξύ των δύο χωρών προτείνουν Έλληνες ειδικοί, όπως έγινε γνωστό σήμερα. Είναι μια άλλη διάσταση που αναδεικνύει το «Βατράχι». Σε επιστολή της, επιτροπή που απαρτίζεται από αρχαιολόγους και ανθρώπους της τέχνης επισημαίνει ότι από την τεράστια συλλογή αγαλμάτων που διαθέτει η Ελλάδα, θα μπορούσε να δανείσει στη Μεγάλη Βρετανία τον πρώην Πρόεδρο για έξι μήνες τον χρόνο ή και όλον τον χρόνο, ως αντάλλαγμα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. «Η ικανότητα του κ. Παυλόπουλου να παραμένει ανέκφραστος και ακίνητος επί πολλές ώρες τον καθιστά ιδανική επιλογή για το Βρετανικό Μουσείο» λέει ο αρχαιολόγος Κώστας Καρυάτης.
Ζ.

 

Παραλλήλως
* ΓΙΑ το μετά την Black Friday στην Ελλάδα, αναρωτιέται η Λαρισαία Π.Σ.
- Αν κι η Αμερική ετοιμάζεται αντιστοίχως για γουρουνοχαρά...
***
* Ο διπλανός της πάντως, ένοιωθε την ανάγκη να διευκρινίσει.
- Κι όμως, η Black Friday εφαρμόζεται στην Ελλάδα εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Απλώς τη λέμε Χωρίς Απόδειξη.
Ζ.

 

Ολοι μαζί τους
* Η απεργιακή συγκέντρωση των νοσοκομειακών γιατρών έχει προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη, στις 12 μ., στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας. Η αναβάθμιση του ΕΣΥ, το βασικό τους αίτημα, οπότε κι όλοι οι υπόλοιποι μαζί τους πρέπει. (Αύριο Πέμπτη, οι Λαρισαίοι γιατροί, που θα συνεχίσουν να απεργούν, αναχωρούν με λεωφορεία για το πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα γίνει στο Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα).
Ζ.

 

Πού ζει;
* ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1 εκατομμυρίου ευρώ, λέει, σε πολυεθνική καφέ για κερδοσκοπία, συγκεκριμένα στην εταιρεία «JACOBS». Κι ο Τρικαλινός υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας πανηγυρίζει: «Η μάχη προς όφελος των ελληνικών νοικοκυριών συνεχίζεται. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κερδοσκοπεί αθέμιτα εις βάρος του Έλληνα πολίτη... Η Ελληνική Κυβέρνηση είναι η μόνη στην Ευρώπη που διαθέτει και εφαρμόζει νόμο κατά της αθέμιτης κερδοφορίας. Η διαρκής παρουσία των ελεγκτικών μηχανισμών του Υπουργείου Ανάπτυξης στην αγορά εξασφαλίζει την τήρηση της νομιμότητας, τον υγιή ανταγωνισμό και -όπως αποδεικνύεται στην πράξη- μειώνει τις τιμές στα ράφια». («Αυτό το τελικό συμπέρασμα απογειώνει τον Υπουργό», έλεγε ο Λαρισαίος. «Τον στέλνει σε άλλον πλανήτη. Ζώντας εκεί, φυσικό να μην αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει…»).
Ζ.

 

Ντιπ χωριό...
* - ΟΤΑΝ μου λείπει το χωριό μου, βγαίνω Σάββατο Γλυφάδα, είπε ο Καζακλαριώτης της πρωτεύουσας. Κι εξήγησε.
- Η Γλυφάδα είναι πολύ ωραία και έχει και αρκετό ωραίο κόσμο. Αυτό που μου θυμίζει χωριό τα Σαββατοκύριακα περισσότερο είναι η επίδειξη του πλούτου αρκετών λεφτάδων φτωχόγυφτων με σηκωμένη μύτη. Ντιπ χωριατοπαρτσακλά…
Ζ.

 

Περαστικά της
* ΕΙΧΑΝ καταλήξει σε συμπεράσματα οι έμπειρες Λαρισαίες.
- Πωλείται σύζυγος, ελάχιστα χρησιμοποιημένος, κομπλέ, με καναπέ, τηλεκοντρόλ και τηλεόραση.
***
* - Ο άλλος, λέει, 60 χρονών μηνύει την 26χρονη σύντροφό του γιατί του έφαγε την περιουσία. Τι να του έτρωγε δηλαδή, τα νιάτα;
***
* - ΠΑΩ στο φαρμακείο, έχει πυρετό ο άντρας μου.
- Αχ καλέ, περαστικά σου… Τι τραβάς κι εσύ…
Ζ.

 

Συμμετέχει
* ΔΙΕΡΡΕΥΣΕ ότι έχει συγκροτηθεί στην Αθήνα ομάδα εργασίας, think tank που λένε και στο χωριό, για να προετοιμάσει τη σύγκλιση στον χώρο της ευρύτερης κεντροαριστεράς. Τη βελτίωση των σχέσεων ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών, και κατόπιν όπου βγει… Στην ομάδα συμμετέχει, λέει, και γνωστός Λαρισαίος. Πασοκζής «αποεξανέκαθεν», ο οποίος, όμως, διατηρούσε καλές σχέσεις και με τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ από τότε που αυτός δεν είχε ισχυροποιηθεί ακόμη, άλλωστε είχε συμβάλει καίρια στην επιτυχία τοπικών συμπράξεων στο παρελθόν.
Ζ.

 

Συρρικνώνουν
* ΟΠΩΣ διατείνεται σε κάθε ευκαιρία ο Πρωθυπουργός, η Κυβέρνηση προχωράει σε μεταρρυθμίσεις, οι οποίες πάνε φυσικά αντάμα με υποχωρήσεις, όταν τα πράγματα ζορίζουν, όπως με το φορολογικό. Μεταξύ των μεταρρυθμίσεων και η ψηφισθείσα διάλυση των δημοτικών οργανισμών, που εν Λαρίση αντιστοιχεί στην κατάργηση της αυτοτέλειας της Πινακοθήκης, του Ωδείου, του Λαογραφικού κ.λπ. Εξέλιξη που θα υποβαθμίσει σημαντικά τη λειτουργία τους, οι πάντες συμφωνούν σ’ αυτό, οι πάντες. Εκ τούτου και οι αντιδράσεις.
***
* - ΚΑΙ γιατί το κάνει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη; Δεν το αντιλαμβάνεται;
- Φυσικά. Απλώς πρυτανεύει η μεταρρυθμιστική της τακτική. Οικονομία να κάνουμε, να κάνουμε οικονομία.
Συρρικνώνοντας υπηρεσίες, μειώνοντας προσωπικό διοίκησης και λειτουργικά κόστη. Έτσι, όμως, μαραγκιάζει και το προσφερόμενο έργο, όμως αυτό ουδόλως τους νοιάζει. (Κεραμιδαρέως πάλι η εντεταλμένη για το εγχείρημα Ν. Κεραμέως).
Ζ.

 

Τα 500ευρα
* ΠΛΟΥΣΙΟΙ σε λόγια στην παρέα των Λαρισαίων, γιατί από λεφτά…
- Τα χρήματα λέει δεν φέρνουν την ευτυχία…
- Στη στερούν, όμως; Δεν στη στερούν…
***
* - ΘΕΛΕΤΕ και εσείς μια δεσμίδα 500ευρα για να φτιάξει η ψυχολογία σας ή μόνο εγώ είμαι τόσο πολύ κενός συναισθηματικά;
***
* - ΘΑ πυροβολούσες τον φίλο σου στο πόδι για 1 εκατομμύριο ευρώ;
- Όπλο να φέρω εγώ;
- Δεξί ή αριστερό;
- Στο ένα ή και στα δύο;
Ζ.

 

Φακίρης στη Δύση
* «ΤΟ απίστευτο ταξίδι του φακίρη που παγιδεύτηκε σε μια ντουλάπα ΙΚΕΑ». Τίτλος μυθιστορήματος είναι αυτό, ο πρωτότυπος στα γαλλικά έχει τέσσερις-πέντε λέξεις παραπάνω, το οποίο γράφτηκε από τον Ρομέν Πουερτολάς, την ίδια περίπου περίοδο που κυκλοφόρησε το βιβλίο του Σουηδού Γιούνας Γιούνασον «Ο εκατοντάχρονος που πήδηξε από το παράθυρο και εξαφανίστηκε». Ανάλογο στόρι, παρόμοιο χιούμορ, εντελώς διαφορετική πλοκή, με ήρωα έναν 38χρονο αυτή τη φορά, έναν Ινδό μικροαπατεώνα που χρησιμοποιεί τα ταχυδακτυλουργικά του κόλπα όχι μόνο για να διασκεδάζει το κοινό του, αλλά και να επιβιώνει στην καθημερινότητά του. Ο οποίος μπλέκει κατά το πρώτο του ταξίδι στο Παρίσι και με απίθανους τρόπους μετακινείται σε πεντέξι ευρωπαϊκές πόλεις, χωρίς να μπορέσει να δει καμία όμως, μπερδεύεται με την ευρωπαϊκή κουλτούρα και τις συνήθειες στις «ωραίες χώρες», όπως τις λένε παράνομοι μετανάστες που συναντά στον δρόμο του, ο ίδιος είναι νόμιμος μεταναστευτικά, όμως… Βιβλίο που παραπέμπει κάπως και στον θρυλικό «Παπαλάνγκι», που κυκλοφόρησε προ αιώνος. Ένα ιδιοφυές πορτρέτο της Ευρώπης του Σέγκεν που επιφυλάσσει καλύτερη μεταχείριση σε συναρμολογούμενες ντουλάπες απ’ ό,τι σε «αποσυναρμολογημένους» μετανάστες.
***
* ΠΑΡΟΤΙ αιχμηρό, το βιβλίο θα μπορούσαν να το απολαύσουν και οι Σουηδοί της ΙΚΕΑ. Όπου με την έναρξη ο Ινδός βρίσκεται σε υποκατάστημα αναζητώντας το «Sourottiri», το τελευταίο μοντέλο κρεβατιού με καρφιά για φακίρηδες.
Διάφορα μεγέθη προτείνονταν: Με διακόσια καρφιά, πανάκριβο και εξαιρετικά επικίνδυνο. Με πέντε χιλιάδες καρφιά, προσιτό και άνετο. Και με δεκαπέντε χιλιάδες καρφιά, φθηνό κι παραδόξως τρομερά άνετο.
- Μια ερώτηση μόνο, από περιέργεια. Πώς γίνεται το μοντέλο με τα δεκαπέντε χιλιάδες καρφιά να είναι τρεις φορές φθηνότερο απ’ αυτό με τα διακόσια, που εκτός των άλλων είναι και πολύ πιο επικίνδυνο;
- Όταν θα έχετε περάσει μια βδομάδα μπήγοντας τα δεκαπέντε χιλιάδες καρφιά στις δεκαπέντε χιλιάδες τρύπες της ξύλινης βάσης από αυθεντικό σουηδικό πεύκο, τότε καλέ μου κύριε, θα μετανιώνετε πικρά που δεν πήρατε το σαφώς πιο ακριβό, λιγότερο άνετο και πιο επικίνδυνο μοντέλο των διακοσίων καρφιών.
Ζ.

 

XARAKOP.jpg

* ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ επαφές είχε στη Σόφια ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, όπου είδε την πολιτική και θρησκευτική ηγεσία. Μεταξύ αυτών είχε συνάντηση και με τον πρώην πρωθυπουργό, Μπόικο Μπορίσοφ, που παραμένει βασικός παράγοντας της πολιτικής ζωής στη Βουλγαρία, ηγούμενος του βασικού κόμματος στην κυβέρνηση συνασπισμού. Στη συνάντηση, τον Λαρισαίο συνόδευε ο πρέσβης της Ελλάδας στη Σόφια Μάριος Λυμπερόπουλος, που του αποκάλυψε ότι είναι γαμπρός στη Λάρισα. Παντού Λαρισαίοι ή περίπου...
Ζ.

 

ARXAIO.jpg

* H αρχαιότερη εκδήλωση στο Αρχαίο Θέατρο, κατά τη σύγχρονη περίοδο διοργανώθηκε τον Ιούνιο του 1986, σχεδόν σαράντα χρόνια πριν. Θεατές κάθισαν στα μάρμαρα, στο σημείο του Θεάτρου όπου είχε κατεδαφιστεί η οικοδομή Γκαράνη, πριν γκρεμιστούν οι γύρω πολυκατοικίες κι αρχίσει η διαδικασία της αποκάλυψης. Ο αρχειοφύλαξ Ε.Ρ. εισφέρει με στοιχεία, δημοσίευμα δηλαδή της εφημερίδας την επόμενη ημέρα (φωτ.). Επρόκειτο, λοιπόν, για πρωτοβουλία της ΝΕΛΕ, με σεμινάριο θεατρικής παιδείας, που παρακολούθησαν καμιά πενηνταριά επιμορφωτές της από τους νομούς της Θεσσαλίας και της Στερεάς, όπου ο μουσικός Στέφανος Βασιλειάδης παρουσίασε τη «Μουσική στο θέατρο». Για την εκδήλωση, αλλά και για το μνημείο μίλησε με στοιχεία του αρχαιολόγου Θαν. Τζαφάλια η σύμβουλος Λαϊκής Επιμόρφωσης Ελένη Τζιόρτζιου, ναι η μετέπειτα διευθύντρια της Εφορίας, αυτή πρέπει να είχε και την ιδέα να μπουν οι σύγχρονοι Θεσσαλοί στο Αρχαίο Θέατρο.
Ζ.

 

DENTRO.jpg

* ΣΤΟΛΙΣΕ κι ο κυρ Γιάννης, ο Λαρισαίος χασάπης.
Ζ.

 

FILOUEOS.jpg

* ΛΑΜΠΡΗ και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, προχθές Δευτέρα, η υποδοχή του νέου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης (προσέτι δε και, όλως τιμητικώς, «Υπερτίμου και Εξάρχου πάσης Θετταλίας») κ.κ. Φιλοθέου (Θεοχάρη), του 46χρονου Στερεοελλαδίτη κληρικού (εκ Χαλκίδος) που ανέλαβε τα «ηνία» στη μεγάλη Μητρόπολη της συμπρωτεύουσας -και συμβολικά «συμβασιλεύουσας»- με τις ευχές όλων για καλή ποιμαντορία να τον συνοδεύουν.
Στην εκδήλωση που οργάνωσε η Κοσμητεία της Θεολογικής βρέθηκαν εκεί για να τον τιμήσουν και να του ευχηθούν, πολλοί φίλοι του, μεταξύ των οποίων (φωτ.) και το εκ Λαρίσης ζεύγος εκπαιδευτικών του Χάρη Ανδρεόπουλου (θεολόγου) και της Μαρίας Τσιάκα – Ανδρεοπούλου (νηπιαγωγού), που τους συνδέει με τον κ. Φιλόθεο πολύχρονη φιλία από την εποχή της (προ 20ετίας) χειροτονίας του εις πρεσβύτερο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass