ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2023 17:00
* ΠΡΟΤΡΟΠΗ Λαρισαίου: Φροντίστε να εξοφλήσετε εγκαίρως τα τέλη κυκλοφορίας. Για να έχουμε ασφαλείς και καλοσυντηρημένους δρόμους. Ζ. * ΠΡΟΤΡΟΠΗ Λαρισαίου: Φροντίστε να εξοφλήσετε εγκαίρως τα τέλη κυκλοφορίας. Για να έχουμε ασφαλείς και καλοσυντηρημένους δρόμους. Ζ.

Χειμωνοκαλόκαιρο
* - ΝΑΙ, ναι, θα πάμε, φεύγουμε σε λίγο...
Ετοιμάζονταν για ταξιδάκι χθες το μεσημέρι η Λαρισαία και το συζητούσε με τη γειτόνισσα.
- Αχ τέλεια... Έχει και ωραίο καιρό...
- Και το Σαββατοκύριακο είπαν θα έχει 29 βαθμούς...
- Όχι καλέ και 29, Δεκέμβριος είναι, όχι Ιούνιος. Εγώ είδα που λένε για 22-23...
- Ε, Μάιος δηλαδή...
Ζ.

Τόσο νωρίς...
* - ΜΑ να μην έχω στολίσει εγώ ακόμη;
Αναστέναζε η Λαρισαία. Ούτε την ανάρτηση με τη σχετική φωτογραφία είχε κάνει φυσικά.
- Αχ, πώς τα κατάφερα έτσι φέτος, γιατί καθυστέρησα τόσο...
- Μα καλέ, μόλις μπήκε ο Δεκέμβρης, έχουμε δρόμο ακόμα για τα Χριστούγεννα. Τα μαγαζιά στολίζουν νωρίς, έχουν λόγο αυτοί. (Αμ δε... Και οι δήμαρχοι έχουν φωταγωγήσει, αλλά και τα περισσότερα σπίτια έχουν ήδη στήσει τα δέντρα τους).
Ζ.

Στη γαλέρα
* ΗΘΕΛΕ να τις κάνει να γελάσουν, μάλλον, τις κοπέλες στο σούπερ μάρκετ. Οπότε εκεί που πλήρωνε ο Λαρισαίος, ρώτησε μια πωλήτρια.
- Και άδεια για τις Γιορτές, πότε;
Χαχάνισαν ζωηρά και οι άλλες, που τον άκουσαν, τριγύρω.
- Άδεια; Δυο βδομάδες στις Γιορτές, να ξεκουραστούμε καλέ... (Και στην αίθουσα ακουγόταν χαρούμενη χριστουγεννιάτικη μουσική).
Ζ.

Παρηγοριά
* ΒΡΙΣΚΕΙΣ άκρη με τους γαύρους; Μετά τη συντριβή στη Γερμανία, βρέθηκε πάλι η λύση. «Ανίκητος μόνο ο ερυθρόλευκος λαός», λέει. Με ποιον παίζει; Με τον εαυτό του.
- Ο Ολυμπιακός κέρδισε μια ήττα με μεγάλο σκορ. Τιμή μας και καμάρι μας.
- Θα πάρουν τα ματσάκια την Κυριακή Νότιγχαμ και Ρίο Άβε και όλα καλά. (Έχει κι άλλες ομάδες να παρηγορηθεί ο πρόεδρος, κι ο στρατός του μαζί...).
Ζ.

Ο ίδιος είχε πει
* ΔΕΝ επρόκειτο για σενάρια, που διακινούσαν κάποιοι, ο ίδιος ο Απ. Καλογιάννης το είχε πει, ότι δεν θα είναι στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, παραιτείται και πως έκλεισε η θητεία του μετά την εκλογική ήττα.
Ποιος ξέρει τι άλλαξε και ανέκρουσε πρύμναν ο Δήμαρχος, δίνοντας παράταση στην παραμονή του στο Δημαρχείο, ως αντιπολίτευση πια. Είναι σίγουρα μεν αυτά που επικαλέστηκε, με την ανάγκη παρουσίας του στην ΚΕΔΕ και στον ΦΟΔΣΑ, πράγματα που τα ήξερε, όμως, κι όταν δήλωνε ότι δεν θα μείνει καθόλου στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο μετά την 1η Ιανουαρίου. Προφανώς προέκυψαν κι άλλα. Ίσως αναταραχή στη «Συμπαράταξη» στη διαμάχη των επιγόνων. Ίσως, είπε κάποιος κακεντρεχής, να μην πήγαινε καλά η υποψηφιότητα του εκλεκτού του για τη διαδοχή και να θέλησε να του δώσει χρόνο για να αλλάξει το κλίμα μέσα στην παράταξη. Αν και ο ίδιος δεν έχει δώσει δημοσίως δικαίωμα πως υποστηρίζει κάποιον εκ των δελφίνων.
Ζ.

Ωραία ονόματα
* ΕΔΙΝΑΝ λύσεις, ριζικές και αναπάντεχες, οι Λαρισαίες, στα προβλήματα των άλλων βέβαια...
- Φιλενάδα, ξέρεις ότι σε 5 λεπτά μπορείς να χάσεις 2 κιλά.
- Για πες, τι δίαιτα είναι αυτή, τι πρέπει να κάνω;
- Να ξεβαφτείς.
* * *
* - ΣΠΑΤΕ το κεφάλι σας να βρείτε τι ωραίο όνομα να δώσετε στα παιδιά σας, ενώ σε λίγα χρόνια θα τα φωνάζετε «Άσε λίγο το κινητό βρε κοπέλα μου» και «Σήκωσε το κεφάλι απ’ το τάμπλετ ρε χαμένε»...
* * *
* - ΜΩΡΕ, την τούρτα την έφαγα για να μη χαλάσει...
- Και δεν την έβαζες στο ψυγείο;
- Δεν το σκέφτηκα.
Ζ.

Πάλι έξω
* ΚΑΙΡΟΣ για καπνιστές ξανά. Στα τραπεζάκια έξω οι περισσότεροι θαμώνες των καφέ της Λάρισας. Μετά από ολιγοήμερο διάλειμμα στο εσωτερικό των μαγαζιών, όπου οδηγήθηκαν λόγω της κακοκαιρίας, οι θερμοκρασίες ανέβηκαν πάλι κι ο κόσμος βγήκε ξανά όπως οι μαθητές σε διάλειμμα.
* * *
* ΚΙ είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι καπνιστές, γι’ αυτό κάθονται έξω Δεκέμβρη μήνα; Όχι βέβαια. Απολαμβάνουν απλώς την άπλα του εξωτερικού χώρου. Επίσης, τη διέλευση και τις χαιρετούρες με τους διερχόμενους, αυτή την υπέροχη κατάσταση με τους τόσους γνωστούς που χαιρετά ο καθένας στο κέντρο της πόλης ή και δεν χαιρετά, αλλά τους βλέπει, όμως, να περνούν και τους ξέρει ως συγχωριανούς, στο μεγάλο χωριό. Και το σπουδαιότερο στοιχείο της απόλαυσης, η αίσθηση πως παρότι είναι Δεκέμβριος μπορείς να πίνεις καφέ έξω. Και χωρίς καν σόμπα από πάνω, το μεσημεράκι...
Ζ.

Όπως το ‘96
* ΟΛΑ γίνονται με αγώνες, έλεγε και ξαναέλεγε ο Ρίζος Μαρούδας προς τους αγρότες στον Πλατύκαμπο στην προσπάθειά του να τους ξεσηκώσει μετά τις καταστροφές που έχουν υποστεί. Τους υπενθύμισε την περίπτωση του 2016, αλλά τους μίλησε και για το μακρινό πλέον 1996, όμως κατάλαβε και ο ίδιος πως το κλίμα απέχει πολύ από εκείνη την εποχή.
Κ.Γ.

Κουμπί καπνιστή
* ΜΕ την ευκαιρία, οι περισσότεροι δεν καπνίζουν πια. Οι αντικαπνιστές είναι μεν αρκετοί, όσοι ίσως και οι καπνιστές, συγκριτικά πολύ λιγότεροι απ’ ό,τι πριν δυο τρεις δεκαετίες που το φουμάρισμα κυριαρχούσε, ο πιο πολύς κόσμος, όμως, δείχνει αδιάφορος. Δεν ήταν το τσιγάρο στο DNA του ανθρώπου, ώστε να δυσκολευτεί η κοινωνία να το ξεχάσει. Βοήθησαν και οι ενημερωτικές καμπάνιες, τα απαγορευτικά μέτρα επίσης.
* * *
* ΜΠΟΡΕΙ να διαμαρτύρονται ορισμένοι που δεν επιτρέπεται το κάπνισμα μέσα στα μαγαζιά, ωστόσο συμμορφώνονται πλέον, το θεωρούν δεδομένο. Ποιος θα μπορούσε να διανοηθεί σήμερα ότι ήταν κάποτε φυσιολογικό να καπνίζουν μέσα στα λεωφορεία; Όχι ένας και δυο θεριακλήδες, αλλά η πλειοψηφία των ενηλίκων επιβατών άναβε μόλις καθόταν. Και πόσο ζορίστηκαν τότε οι άνθρωποι για να εφαρμόσουν τη σχετική απαγόρευση όταν ίσχυσε...
* * *
* ΥΠΑΡΧΟΥΝ φυσικά και οι φανατικοί αντικαπνιστές, αποφασισμένοι να προστατεύσουν την υγεία των συνανθρώπων τους, εξεγείρονται αν ανάψει κάποιος στην άλλη άκρη του μαγαζιού, απειλούν ότι θα τηλεφωνήσουν στο 1142, ακαταμάχητο όπλο αυτό, ο καταστηματάρχης σηκώνει τα χέρια ψηλά. Και τα μάτια από απελπισία, όμως αυτή τη δυνατότητα καταγγελιών έκανε τον αντικαπνιστικό να κυριαρχήσει.
* * *
* ΚΑΙ βέβαια, υπάρχουν και οι αρειμάνιοι καπνιστές, κάποιοι ιδιαιτέρως απαιτητικοί.
- Φίλε, φέρνεις τασάκι ν’ ανάψουμε κι ένα, τώρα με τα τσίπουρα;
- Μα απαγορεύεται, έχει πρόστιμο...
- Εντάξει μωρέ, σιγά τώρα...
- Άκου, δεν σου λέω για το πενηντάρικο που θα κάνει η δικιά σου κλήση, αλλά για το πεντακοσάρικο που θα γράφει το πρόστιμο για το μαγαζί. Ποιος θα το πληρώσει αυτό...
- Εγώ βρε, εγώ το πληρώνω άμα χρειαστεί...
- Ωραία, ας πούμε ότι τώρα δεν μιλάει το ποτό... Δώσε μου εσύ, τώρα, τα πεντακόσια ευρώ, καλού κακού. Κι αν μεν έρθει ο έλεγχος, θα πληρώσω εγώ μ’ αυτά το πρόστιμο του μαγαζιού, κοίτα να έχεις κι εσύ ένα πενηντάρικο για το δικό σου. Κι αν δεν μας πιάσουν, σου δίνω το πεντακοσάρικο πίσω όταν φύγεις. Τι λες;
- Ε; Όχι, εντάξει... (Το είχε βρει το κουμπί, ήταν παλιός ο μαγαζάτορας).
Ζ.

Φίλοι καρδιακοί
* ΜΙΑΣ κάποιας ηλικίας οι Λαρισαίοι στη μικτή παρέα, έκαναν τις παραδοχές τους.
- Τώρα πια έχω περισσότερα ραντεβού με γιατρούς, παρά με άντρες.
* * *
* - ΕΧΑΣΑ, λοιπόν, την ψυχραιμία μου και βρήκα την υγεία μου.
* * *
* - ΦΙΛΟΥΣ καρδιακούς έχεις;
- Όχι μωρέ, ο ένας έχει ζάχαρο κι άλλος πέτρες στα νεφρά.
Ζ.

Μηχανολογικό
* ΤΡΕΙΣ συνεχόμενες ημέρες, προσπαθεί πολίτης, με κινητικά προβλήματα, να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με το Μηχανολογικό της Περιφέρειας Θεσσαλίας και όπως υποστήριξε στην «Ε», «δεν σηκώνει κανείς το τηλέφωνο».
Αγανακτισμένος, τονίζει, «λόγω των προβλημάτων μου δεν είναι εύκολο να μετακινηθώ και να πάω στο Μηχανολογικό, απ’ το οποίο θέλω απλά να μάθω κάποιες πληροφορίες, σχετικά με αναπηρικό όχημα. Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις; Λείπουν όλοι από την Υπηρεσία ή δεν απαντούν στα τηλέφωνα;».
Λ.Κ.

Έχει ξεφύγει
* ΦΕΥΓΟΥΝ από τον Κασσελάκη για να υπερασπιστούν τον Τσίπρα. Ο Τσίπρας πάει στον Κασσελάκη. Τι να κάνει κι η επιστήμη. Σηκώνει τα χέρια.
* * *
* Η κατάσταση έχει ξεφύγει στον ΣΥΡΙΖΑ. Η δημοσιογράφος του κομματικού ραδιοφώνου Ευγενία Λουπάκη σχολίασε χθες θετικά τη συνέντευξη της Ε. Αχτσιόγλου στον Ν. Χατζηνικολάου, προκαλώντας την αντίδραση του Ν. Μωραΐτη: «Να μην έχεις μία ως κόμμα κι όμως να πληρώνεις δημοσιογράφο για να προωθεί τους διασπαστές σου. Ο ορισμός της πολυφωνίας. Μπράβο «στο Κόκκινο»», ανέφερε σε ανάρτησή του. Και τότε παρενέβη συνάδελφός της στη συζήτηση και ζήτησε την απόλυση της Ευγενίας Λουπάκη, καθώς και όσων δημοσιογράφων «στο Κόκκινο» δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ: «Και είναι πολλοί. Και ήταν πολλοί και πριν τη διάσπαση, επί Αλέξη Τσίπρα. Γιατί ο σταθμός διεκδικούσε να είναι, πάντα, ραδιοσταθμός της Αριστεράς συνολικά». (Έχουν τα γένια, χτένια δεν φαίνεται να έχουν).
Ζ.

Οικονομολόγοι
* ΤΗΝ επόμενη Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, οι οικονομολόγοι στις κάλπες. Σε όλη τη χώρα και στη Λάρισα. Εκλέγουν τους εκπροσώπους τους στα όργανα του Οικονομικού Επιμελητηρίου, δηλαδή την πανελλαδική Συνέλευση των 200 Αντιπροσώπων και τις 7μελείς Τοπικές Διοικήσεις των Περιφερειακών Τμημάτων, μεταξύ αυτών και του Περιφερειακού της Θεσσαλίας. Οι υποψήφιοι πολλοί, οι παρατάξεις κάμποσες, διάφορα σχήματα, η προεκλογική εκστρατεία έχει κορυφωθεί.
Ζ.

Το μικρότερο
* ΠΑΕΙ για εξετάσεις στον ουρολόγο του, ο Λαρισαίος.
Στο ιατρείο του, λέει στον ιατρό.
- Γιατρέ, θέλω να μου υποσχεθείτε ότι δεν θα γελάσετε, τώρα που θα με εξετάσετε.
- Ξεχνάτε ότι είμαι επαγγελματίας; Στα 20 χρόνια που εξασκώ αυτό το επάγγελμα ποτέ μου δεν έχω γελάσει σε βάρος ασθενή...
- Καλά τότε...
Και βγάζει το παντελόνι του, αποκαλύπτοντας το μικρότερο μόριο που είχε δει ο γιατρός στη ζωή του. Είχε δεν είχε το μέγεθος μιας μπαταρίας του τηλεκοντρόλ.
* * *
* ΑΝΙΚΑΝΟΣ να ελέγξει τον εαυτό του, ο γιατρός αρχίζει να χαχανίζει και το χαχανητό του γρήγορα εξελίσσεται σε υστερικό γέλιο. Μετά από κάμποσα λεπτά καταφέρνει να σταματήσει και να ανασυγκροτηθεί.
- Σας ζητώ συγγνώμη... Αλήθεια. Δεν ξέρω τι με έπιασε... Στον λόγο της τιμής μου, ως γιατρού και τζέντλεμαν, σας υπόσχομαι ότι δεν θα ξανασυμβεί. Πείτε μου τώρα, τι πρόβλημα αντιμετωπίζετε;
- Έχει πρηστεί, γιατρέ.
Ζ.

Οι νυν και
οι επόμενοι
* ΚΟΣΜΟΣ και κοσμάκης στην πρώτη μεγάλη εκδήλωση του νέου περιφερειάρχη Θεσσαλίας. Γέμισε η -μικρή όπως αποδείχθηκε- αίθουσα στο ξενοδοχείο Imperial και θα ήταν ωραία αν ακουγόταν καθαρά όσοι τοποθετήθηκαν σε ένα τόσο σημαντικό θέμα. Ήταν η μικροφωνική; Ήταν τα ηχεία; Το αποτέλεσμα δυσκόλεψε τους θεατές που, όμως, όλοι έδειξαν κατανόηση και υπομονή.
* * *
* ΚΑΘΟΛΟΥ αγχωμένος ο Δημήτρης Κουρέτας. Έδειξε με το «καλημέρα» πως δεν θέλει να λέει πως τα ξέρει όλα και μάλιστα, έδωσε τον λόγο σε όλους όσοι ήθελαν να ρωτήσουν κάτι, καλώντας στο βήμα τους αρμόδιους για απαντήσεις.
* * *
* ΕΚΕΙ και ο νυν περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, ο νυν δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, εκεί και ο νέος δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος. Εκεί και ένας παλιός νομάρχης, ο Λουκάς Κατσαρός, του οποίου το όνομα το προηγούμενο διάστημα ακούστηκε αρκετά. Εκεί και δύο αντιπεριφερειάρχες. Από νωρίς ο Βασίλης Πινακάς και καθιστός, αλλά όρθιος ο Απόστολος Μπίλης.
Εκεί φυσικά και πολλοί δήμαρχοι από διάφορες πόλεις, μικρές και μεγάλες όλης της Θεσσαλίας. Νυν και επόμενοι, «πράσινοι» και «μπλε».
Εκεί και οι «κόκκινοι» αγροτοσυνδικαλιστές.
* * *
* ΤΟ διευκρίνισε ο Κουρέτας πως μετά από αυτήν την ενημέρωση θα ακολουθήσει μια νέα για την κτηνοτροφία και αφού γίνουν οι απαραίτητες διαβουλεύσεις, τότε θα γίνει το επόμενο βήμα για την υλοποίηση της τελικής πρότασης για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.
Κ.Γ.

 

MAMAK_KOURET__TSANTA.jpg

* ΟΠΟΥ ο νέος Περιφερειάρχης ζητά απ’ τον νέο Δήμαρχο να δώσει και σ’ εκείνον κάποιες λύσεις, απ’ αυτές που έχει στην τσάντα του.
Ζ.

 

MHXANH1.jpg

MHXANH2.jpg

* ΕΙΠΕ στη γυναίκα του ότι ανέκαθεν οι Βλάχοι τοποθετούσαν τα νέα μπιμπελό στο σαλόνι και τα παλαιότερα στη

ν κουζίνα, ο γνωστός Λαρισαίος Μ.Μ.Ε., τα συνεπακόλουθα γνωστά: κυνηγητό με τηγάνι και ύπνος το βράδυ στον καναπέ.
Ζ.

 

SAPKAS_MAVIDIS.jpg

* ΦΑΙΝΕΤΑΙ από τη γλώσσα του σώματος, συμφώνησαν οι αντιδήμαρχοι Π. Σάπκας και Δ. Μαβίδης, να πορευτούν μαζί και αριστερά ως αντιπολίτευση.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass