ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2023 17:05
* ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ στην απεργιακή στη Λάρισα ο Στέλιος Τσικριτσής, ως δήμαρχος Τυρνάβου όμως πια. Την επομένη, αρχηγός στο συλλαλητήριο με τα τρακτέρ στον Τύρναβο. (Α, θα μπλέξει το καθεστώς μ’ αυτόν τον ανήσυχο νεαρό). Ζ. * ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ στην απεργιακή στη Λάρισα ο Στέλιος Τσικριτσής, ως δήμαρχος Τυρνάβου όμως πια. Την επομένη, αρχηγός στο συλλαλητήριο με τα τρακτέρ στον Τύρναβο. (Α, θα μπλέξει το καθεστώς μ’ αυτόν τον ανήσυχο νεαρό). Ζ.

Γλυκός
* ΕΒΑΛΕ κρύο από χθες. Για την ακρίβεια, άρχισε να βάζει, οι θερμοκρασίες είναι ανεκτές ακόμη, για χειμώνα. Ίσως και να βρέξει αύριο. Πάντως, δείχνει ένας γλυκός χειμώνας, προς το παρόν.

***
* ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ η Λαρισαία Π.Σ. καθώς έρχεται ο χειμώνας, όσο και να έχει αργήσει.
- Ρούτερ και φούτερ να έχουμε παιδιά μέσα στο σπίτι, κι όλα καλά θα πάνε...
Ζ.
Αντί στη Λαπωνία
* ΚΑΙΡΟΣ που είναι, γίνονται προσπάθειες να εγκαθιδρυθεί εορταστικό κλίμα στη Λάρισα.
- Σήμερα βγήκα για τρέξιμο. Τρέχω από φούρνο σε φούρνο και δοκιμάζω μελομακάρονα.
***
* - ΤΟΣΑ χρόνια ο Άι Βασίλης με τρέλανε στα πορτοκάλια. Μετά κατάλαβα ότι του έστελνα γράμμα, πού νομίζετε… Στη Λακωνία.
***
* - ΘΕΛΩ να χωρίσω, αλλά δεν ξέρω πώς να του το πω.
- Πες του ότι τον ψάχνει ο Άι Βασίλης γιατί του λείπει ένας τάρανδος.
Ζ.
Χαμόγελα
* ΜΥΡΙΣΕ Χριστούγεννα επιτέλους. Λουκουμάδες στην κεντρική, ζεστές σοκολάτες στους πεζόδρομους, στολίδια στις βιτρίνες, φωτισμένοι οι δρόμοι. Αν ήταν λίγο καλύτερα και τα οικονομικά, τότε θα μπορούσε ο κόσμος να χαμογελάει περισσότερο.
Κ.Γ.
Κάντες καλά
* ΠΟΛΥ σκληρές οι νεαρές Λαρισαίες.
- Ο άλλος, 18 χρονών, μου την πέφτει. Τι να σε κάνω αγόρι μου, να σε μεγαλώσω;
***
* - ΜΕ είπε Μαρία στον ύπνο του.
- Κι εσύ, βρε Ελένη, τι του είπες όταν ξύπνησε;
- Δεν ξύπνησε.
***
* - ΤΙ να παντρευτώ καλέ… Εδώ θεωρώ τεράστια δέσμευση το ημιμόνιμο μανικιούρ.
Ζ.
Καλά σαράντα
* ΠΙΣΤΗ στη λογική συμπίεσης του κόστους η Κυβέρνηση, «τσιατσιαλίζει» το Δημοτικό Ωδείο. Στην ίδια λογική, με άλλο νομοσχέδιο, αυτό για τους οργανισμούς απεξάρτησης, «ψιλοκόβει σε κιμά» μεταξύ των υπολοίπων και το ΚΕΘΕΑ, την Κοινότητα «Έξοδος» της Λάρισας. Κι όπως εξηγεί μέσω της εφημερίδας ο συντονιστής του προγράμματος Σωτ. Μπουντής, «δεν ξέρουμε αν θα γιορτάσουμε τα 40 χρόνια λειτουργίας ή θα «κάνουμε τα 40»…». (Αυτό το κυβερνητικό «σαραντατακατό» ανυποχώρητο).
Ζ.
Σε εγρήγορση
* «ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ τη δύσκολη κατάσταση που έχει επέλθει στη ζωή των κατοίκων των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης μετά την πρόσφατη θεομηνία, καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες, όπως και εκείνους και της Λάρισας, συνοικίες Ιπποκράτη, Αλκαζάρ κ.λπ.» αναφέρει ο προϊστάμενος ΚΕΠ Σπ. Δεμίρης, με αφορμή χθεσινό σχόλιο για τη λειτουργία της υπηρεσίας του. «…από την πρώτη ημέρα, μετακομίζοντας προσωρινά στο πρώην Δημαρχείο Γιάννουλης, μη χάνοντας ούτε μέρα εργασίας, καταφέραμε άμεσα, με διευρυμένο ωράριο, να είμαστε στην πρώτη γραμμή εκείνη τη δύσκολη περίοδο με εξυπηρέτηση εκτός από τα καθήκοντα ΚΕΠ και σε επείγοντα ζητήματα που προέκυψαν από την καταστροφή, όπως ενημέρωση πληγέντων, καταγραφή προβλημάτων, βοήθεια σε αιτήσεις αρωγής».
***
* ΚΑΙ προσθέτει: Με άμεσες πράγματι πρωτοβουλίες καταφέραμε να ενημερώσουμε τον κόσμο για το πού βρισκόμαστε, αλλά δυστυχώς παραμένουμε σε ένα σημείο που δεν είναι εύκολα προσβάσιμο από όλους τους κατοίκους, εφόσον το πρώην Δημαρχείο βρίσκεται στην άκρη της Γιάννουλης. Πράγματι, αναμένουμε τη μετεγκατάστασή μας σε ένα κεντρικό σημείο για να εξυπηρετήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους κατοίκους της περιοχής ή διερχόμενους οδηγούς από την οδό Κοζάνης. Αναμένουμε και είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα είναι από τις προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής. Για την εξυπηρέτηση των πολιτών που είναι για όλους μας προτεραιότητα.
Ζ.
Κρύο
* ΜΑ δεν είναι μόνο τα χρώματα, τα αρώματα και οι ήχοι χριστουγεννιάτικοι πλέον. Είναι και οι θερμοκρασίες. Από χθες άρχισε να πέφτει ο υδράργυρος, αλλά η απόφαση για να ανοίξει το αέριο θα πρέπει να παρθεί μετά από πολλή σκέψη. Δεν είναι καιρός για ηρωικές ενέργειες.
Κ.Γ.
Επικίνδυνο
* ΕΙΝΑΙ σοφός πια ο Μ.Ι. Και με την εμπειρία του συστήνει.
- Σε μια εποχή που κυνηγούν τις μάγισσες, δεν κυκλοφοράς με σκουπόξυλο…
Ζ.
Προσάρτηση
* «Ο Πλαταμών, η Σκοτίνα και η Πούρλια προσαρτώνται εις τον Νομό μας», ο τίτλος δημοσιεύματος της εφημερίδας «Κήρυξ», τον Νοέμβριο του 1937, το οποίο συνεισφέρει ο φωτοθηκάριος Γ. Γρ. Μια παλιά, πολύ παλιά και τόσο πονεμένη ιστορία.
Εν συνεχεία του υπ’ αριθμ. … εγγράφου μας επί του ζητήματος όπερ… περί της συμπτύξεως των Κοινοτήτων Πόρων και Σκοτίνας εις μίαν την του Πλαταμώνος και της αποσπάσεως αυτών από του Νομού Θεσσαλονίκης και της Επαρχίας Πιερρίας και της υπαγωγής των διοικητικώς εις τον Νομόν Λαρίσης, παρακαλούμεν αποστείλητε δ’ άμα τα σχετικά ψηφίσματα των οικείων Κοινοτικών Συμβουλίων.
Ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω της Κυβερνήσεως Κ. Μπουρμπούλης (Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα και για τη Λάρισα και για την παραλιακή περιοχή, αν δεν χανόταν η υπόθεση ξανά στον δρόμο…).
Ζ.
Εντός εξαμήνου
* ΚΑΙ αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά ξεκινά το καυτό εξάμηνο ως τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Όχι τόσο για την Κυβέρνηση που δείχνει να πάει καβάλα, αφού οι υπόλοιποι τσαλαβουτούν στις λάσπες τους, αλλά καυτό κυρίως για τα κόμματα της κεντροαριστεράς. Καθώς ο πολιτικός χάρτης που θα σχηματιστεί τον Ιούνιο, θα δρομολογήσει τους πολιτικούς συσχετισμούς της τριετίας που θα ακολουθήσει ως τις επόμενες εθνικές εκλογές. Για τον συγκεκριμένο ευρύτερο χώρο οι ευρωεκλογές θα είναι η μητέρα των μαχών.
***
* ΜΕΤΑ τη θορυβώδη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, στόχος του Στέφανου Κασσελάκη είναι να δείξει ότι η νέα πολιτική δύναμη δεν του αφαιρεί πολύτιμες ποσοστιαίες μονάδες κι άρα τη δεύτερη θέση.
Στη Νέα Αριστερά, που είδαν την πρώτη δημοσκόπηση να τους προσγειώνει στα επίπεδα του 3%, μάλλον δεν απογοητεύονται. Καθότι πρόκειται για κόμμα που δεν έχει καν ιδρυθεί ακόμη. Στόχος τους, λέγεται, όχι απλώς ένα αξιοπρεπές ποσοστό στις δημοσκοπήσεις, της τάξης του 5 ή 6%, αλλά σε βάθος χρόνου να ξεπεράσουν το κόμμα Κασσελάκη και να κατοχυρωθούν ως το αυθεντικό κόμμα της κυβερνώσας Αριστεράς. Μόνο που χρόνος δεν υπάρχει σε αφθονία.
***
* ΑΥΤΟΙ οι νέοι συσχετισμοί αριστερά του, απασχολούν και το ΠΑΣΟΚ. Αν το κόμμα Χαρίτση εμφανίσει δυναμική, θα πετάξει το πουλάκι, καθώς όχι μόνο θα ανακοπούν οι διαρροές απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μπορεί να προκύψει συγκοινωνούν δοχείο εις βάρος του Ν. Ανδρουλάκη κι ο στόχος του για 16-17% και ασημένιο μετάλλιο να κάνει φτερά. Παραμένουν ανήσυχοι στη Χαριλάου Τρικούπη, ύπνος δεν τους πιάνει κι αυτούς. (Το ερώτημα, βέβαια, είναι αν υπάρχει οποιαδήποτε ανησυχία για όλα αυτά στον λαό, το πόσοι μπορεί να ασχολούνται, έστω να παρακολουθούν).
Ζ.
Σταγόνα
* ΚΙ όμως, το ημερολόγιο είχε ξεκινήσει να μετράει τις ημέρες του Δεκέμβρη. Μετρούσε ο συμπολίτης πόσες ημέρες είχε νερό το υπόγειό του. Εκείνο μπήκε στις αρχές του Σεπτέμβρη και χρειάστηκε να περάσουν τρεις σχεδόν μήνες για να το βγάλει μέχρι τελευταία σταγόνα. Μα σίγουρα αυτή η μυρωδιά δεν θα φύγει εύκολα. Πόσο μάλλον η σκέψη από αυτόν τον εφιάλτη.
Κ.Γ.
Νίκη
* ΜΠΗΚΕ ή δεν μπήκε; Όπως και να ‘χει, τώρα το ματς έληξε. Η ΑΕΛ πήρε άλλη μια νίκη και το αν πέρασε η μπάλα τη γραμμή απλά… πέρασε στην ιστορία. Γι’ αυτό έπρεπε να υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη. Και όχι μέσω Youtube, αλλά κανονικά, μέσω της κρατικής τηλεόρασης. Για να μπορεί ο κόσμος σε πόλεις και χωριά να απολαμβάνει λίγο ποδόσφαιρο. Έτσι, όμως, αποκομμένο τηλεοπτικά υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο.
Κ.Γ.
Αποτυχίες
* ΕΙΧΑΝ τα θέματά τους οι Λαρισαίοι φοιτητές.
- Γιατί κόλλησες το έμπλαστρο στο ΑΤΜ;
- Γιατί μου είπε ο φαρμακοποιός να το βάλω εκεί που πονάω.
***
* - ΚΥΡΙΕ, σας έπεσε το πορτοφόλι.
- Ευχαριστώ πολύ. Ούτως ή άλλως δεν είχε λεφτά μέσα.
- Το ξέρω.
***
* - ΞΕΝΥΧΤΗΣΑ χθες διαβάζοντας το «Πώς να σας πάρει ο ύπνος».
Ζ.
Η τρέχουσα
* ΕΒΔΟΜΑΔΑ Ερντογάν και φορολογικού νομοσχεδίου η τρέχουσα. Θα έχει ψωμί. Μακάρι και ουσία.
Μεθαύριο Πέμπτη φτάνει στην Αθήνα ο Τούρκος Πρόεδρος, έξι χρόνια μετά από την επεισοδιακή επίσκεψή του το 2017, όταν επί Κυβέρνησης Τσίπρα θέλησε να βάλει όσο πιο επιτακτικά γινόταν τις δικές του αξιώσεις. Τώρα το κλίμα είναι πολύ καλύτερο, αλλά με τον συγκεκριμένο γείτονα ποτέ κανείς δεν ξέρει.
***
* ΑΠΟ αύριο Τετάρτη θα συζητιέται στη Βουλή το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει και την οριζόντια φορολόγηση των επαγγελματιών. Παραπλεύρως, αναμένεται με ενδιαφέρον η παρθενική εμφάνιση της Νέας Αριστεράς στη Βουλή με τον Αλ. Χαρίτση στο τιμόνι.
Η Κυβέρνηση θα στριμωχτεί πανταχόθεν με το φορολογικό. Ωστόσο, αυτόν τον ίδιο μήνα, τον Δεκέμβρη, ανοίγει και το σακούλι της με τη νέα στήριξη των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και με τις αυξήσεις σε μισθούς Δημοσίου και συντάξεις ή την εφάπαξ ενίσχυση των εχόντων προσωπική διαφορά, μα και τον κλασικό πλέον μποναμά για τους ευάλωτους. Όλα αυτά και με δεδομένη την κατάλληλη επικοινωνιακή διαχείριση αναμένεται να της δώσουν πόντους. (Εκτός κι αν λόγω της ακρίβειας χάσουν και τ’ αυγά και τα πασχάλια).
Ζ.
Εκ γενετής
* ΓΙΑ τα επίπεδα άγχους μιλούσε ο Λαρισαίος επιστήμονας στη συντροφιά του.
Οδηγείς στον δρόμο και βλέπεις μια όμορφη κοπέλα να κάνει ωτοστόπ. Την παίρνεις στο αμάξι σου και μετά από μερικά λεπτά αυτή λιποθυμάει. Αυτό είναι άγχος πρώτου επιπέδου.
* * *
* ΤΗΝ πηγαίνεις στο νοσοκομείο όπου διαπιστώνουν ότι η κοπέλα είναι έγκυος και δέχεσαι συγχαρητήρια. Που θα γίνεις μπαμπάς. Εσύ λες ότι δεν είναι δικό σου, αλλά η κοπέλα επιμένει ότι είναι. Αυτό είναι άγχος δευτέρου επιπέδου. Αλλά πάλι αντιμετωπίζεται.
* * *
* ΖΗΤΑΣ τεστ DNA για να αποδείξεις ότι το παιδί δεν είναι δικό σου. Μετά το τεστ οι γιατροί σου λένε ότι ναι δεν είναι. Και ούτε θα μπορούσε να είναι γιατί είσαι στείρος εκ γενετής. Αυτό είναι άγχος τρίτου επιπέδου.
* * *
* ΥΠΑΡΧΕΙ μια ανακούφιση, αλλά το άγχος μεγαλώνει. Πηγαίνοντας σπίτι σου σκέφτεσαι τη γυναίκα σου. Και τα τρία παιδιά σας. Ε, αυτό είναι το απόλυτο άγχος.
Ζ.
Οι έξυπνοι άντρες
* ΣΕ εμπλοκές οι νεαρές Λαρισαίες, αδιέξοδα στα προσωπικά τους.
- Τι να πρωτοθαυμάσω παλικάρι μου σε σένα… Την ομορφιά σου, την κορμοστασιά σου, τη βέρα σου;
* * *
* - ΣΚΛΗΡΟΣ κι αμείλικτος ξεφυσάει τον καπνό απ’ το ηλεκτρονικό τσιγάρο του και μυρίζει όλος ο τόπος βανίλια, μάνγκο, πεπόνι.
* * *
* - ΜΟΥ είπαν ότι οι έξυπνοι άντρες γίνονται καλοί σύζυγοι.
- Ψέματα σου είπαν, οι έξυπνοι άντρες δεν παντρεύονται.
Ζ.
Η έξοδος
* - ΕΧΑΣΑ και τη Σαββατιάτικη έξοδο αυτή την εβδομάδα…
Αιφνιδίασε χθες τη φίλη της, η Λαρισαία, αυτή δεν συνήθιζε να παραπονιέται, δεν θεωρούνταν απαιτητική.
- Πήγα καλέ, σούπερ μάρκετ την Παρασκευή…
Ζ.
Η Σίσυ
* ΔΙΑΡΚΩΣ εμπλουτιζόμενο το Ελληνολαρισαϊκό λεξικό.
- Μυκήνες είναι αρχαία πόλη της Αργολίδας και στη Λάρισα όταν δείχνεις με ποιες κοπέλες κάνεις παρέα.
* * *
* - ΤΙ μωρό είσι συ;
- Για ποια Σίσυ λες;
* * *
* - ΜΟΥΣΙΚΟ συγκρότημα είναι το «Deep the Funky». Στη Λάρισα, όμως, λέγεται για κάποιον που έχει πολύ καιρό να εμφανιστεί.
Ζ.

Συνταξιοδοτήθηκε
* ΜΕΤΑ από 41 χρόνια ευδόκιμης υπηρεσίας, συνταξιοδοτήθηκε ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας Παναγιώτης Καλφούντζος. Ο… Σαρακατσάνος διετέλεσε 13 χρόνια διευθυντής (3 χρόνια ως τμηματάρχης) σε μία νευραλγική για τη θεσσαλική οικονομία υπηρεσία, εξυπηρετώντας τον αγροτοκτηνοτροφικό πληθυσμό της περιοχής σε εύκολες και δύσκολες εποχές. Έκτισε μία ειλικρινή σχέση με το κοινό, καθότι ο ίδιος άνθρωπος της υπαίθρου και γνώστης της αγροτιάς γνώριζε από πρώτο χέρι τα προβλήματα. Οι συνάδελφοί του, με τους οποίους διατηρούσε άριστη σχέση, τον αποχαιρέτησαν με συγκίνηση και του ευχήθηκαν τα καλύτερα.

 

-----------------

ZOGRAF.jpg

* ΑΠΟ τη Λάρισα, ήταν όμως σαν να βρισκόταν εκεί ο Βασ. Ζωγράφος, στην εκδήλωση της Αθήνας για το νέο κόμμα της Αριστεράς. Παρακολουθούσε live απ’ το τηλέφωνο και καμάρωνε τον νέο Αλέξη, τον Χαρίτση.
Ζ.

 

 

PISINA1.jpg

* ΝΤΟΥΣ χωρίς τηλέφωνο, αποκεφαλισμένα τα σπιράλ μπάνιου στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας. Να περιμένουν, άραγε, να τα αντικαταστήσει η νέα Δημοτική Αρχή; Και τη μούχλα επίσης, να φέρει χλωρίνη ο Μαμάκος; Δεν είναι σχέδιο στα πλακάκια, διάστικτα επειδή μένουν ακαθάριστα. Κι όσοι χρησιμοποιούν τα μπάνια δηλαδή, χέρια δεν έχουν να καθαρίσουν;
Ζ.

PISINA2.jpg

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass