ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2024 17:15
Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη  Σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση που είχε ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο Φανάρι. Οι δυο τους εξάλλου διατηρούν αγαστές σχέσεις από τον καιρό που ο Λαρισαίος ήταν υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ο κ. Κόκκαλης έδωσε κι ένα συμβολικό δώρο στον κ.κ. Βαρθολομαίο ένα ζευγάρι μανικετόκουμπα, ενώ η συζήτηση μεταξύ τους περιεστράφη γύρω από τις καταστροφές που έπληξαν τη Θεσσαλία τον περασμένο Σεπτέμβριο, με τον Πατριάρχη να εκφράζει τη συμπόνοια του και να εύχεται την τάχιστη δυνατή επιστροφή στην κανονικότητα… Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση που είχε ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο Φανάρι. Οι δυο τους εξάλλου διατηρούν αγαστές σχέσεις από τον καιρό που ο Λαρισαίος ήταν υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ο κ. Κόκκαλης έδωσε κι ένα συμβολικό δώρο στον κ.κ. Βαρθολομαίο ένα ζευγάρι μανικετόκουμπα, ενώ η συζήτηση μεταξύ τους περιεστράφη γύρω από τις καταστροφές που έπληξαν τη Θεσσαλία τον περασμένο Σεπτέμβριο, με τον Πατριάρχη να εκφράζει τη συμπόνοια του και να εύχεται την τάχιστη δυνατή επιστροφή στην κανονικότητα…

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

Επιστροφή
* ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στη ρουτίνα. Επόμενη στάση οι ...Απόκριες, οι οποίες αργούν φέτος καθώς το ορθόδοξο Πάσχα πέφτει Μάιο.

Οι μετεωρολόγοι ... εκπλήσσονται που στα μέσα Ιανουαρίου η θερμοκρασία θα ...πέσει στο φοβερό όριο των ...7 βαθμών Κελσίου (!) και μιλούν για ...επέλαση του χιονιά. Κάποτε τέτοιες θερμοκρασίες περιγράφονταν ως μια τυπική και ...ήπια χειμωνιάτικη μέρα. Κάποτε... Πάντως το έστρωσε για τα καλά χτες στα βλαχοχώρια του Ν. Γρεβενών, αν και είδηση είναι ότι μέχρι σήμερα τα ορεινά των Γρεβενών ήταν στεγνά, «ασκεπή».

Επάγγελμα
* ΤΩΡΑ που τέλειωσαν τα ...Χριστούγεννα, τώρα ο καιρός έγινε ... χριστουγεννιάτικος. Αλλά ας μην παραπονιόμαστε, οι ανοιξιάτικες μέρες που ζήσαμε μάς έδωσαν την ευκαιρία για ...διακοπές μέσα στους καφέδες και τα ...γλέντια.
Από σήμερα ανασυγκρότηση και ξεστόλισμα δένδρων. Να, ένα μοντέρνο επάγγελμα με λαμπρές προοπτικές: ξεστολιστής δένδρων!

Εκπτώσεις
* ΕΠΙΣΗΣ από σήμερα ξεκινούν εκπτώσεις, με δίμηνη διάρκεια.
Τα μαγαζιά στη Λάρισα δούλεψαν καλά στις γιορτές, οπότε οι έμποροι φοβούνται κάποια καταναλωτική κόπωση. Αλλά έτσι είναι πάντα οι εκπτώσεις. Με φόβους αλλά και ελπίδες. Και ο κόσμος όλο και κάνει τα κουμάντα του.
Στα σημαντικά των φετινών εκπτώσεων, η ανάγκη προστασίας με μάσκα λόγω του συνωστισμού στην αγορά. Αλλά ποιος ακούει;

Στο παρά 1’
* ΤΕΛΙΚΑ διεκπεραιώθηκε ομαλώς η τελετή των Θεοφανίων στη Λάρισα.
Κυριολεκτικά στο ...παρά 1’, τις τελευταίες μέρες δηλαδή, ο Δήμος πρόλαβε να καθαρίσει κάπως τις όχθες, να κόψει και να απομακρύνει τα κλαδιά ώστε η τελετή κατάδυσης του σταυρού να γίνει απρόσκοπτα, γιατί ως τότε το ποτάμι στο σημείο εκείνο ήταν απροσπέλαστο... Οι γνωστές ...«δυσλειτουργίες» στον Δήμο, που ελπίζουμε ότι με τους καινούργιους θα αρθούν.

Ποιους αφορά;
* ΠΡΩΤΟ θέμα στις συζητήσεις των Ελλήνων κατάντησε να είναι το ζήτημα του γάμου των ομοφυλόφιλων!
Αλήθεια, όμως, ποιους αφορά; Αφορά το 1% του πληθυσμού; Ούτε καν. Κι όμως, το κάναμε πρώτο θέμα στη χώρα επειδή τα ΜΜΕ το αναδεικνύουν και οι πολιτικοί – δυστυχώς- το συντηρούν. Έτσι, έστω και με σκωπτική διάθεση πολλές φορές, το συζητούν παντού οι πάντες. Αν ανάλογο ενδιαφέρον δείχναμε για το ...δημογραφικό – τη μεγαλύτερη δηλαδή απειλή για το έθνος μας- μπορεί και να βρίσκαμε καμιά λύση. Δυστυχώς σπάνια συζητάμε τα σοβαρά.

 Άνευ
* ΑΛΛΟΣ ένας ανασχηματισμός και η Λάρισα μένει χωρίς εκπρόσωπο στην Κυβέρνηση. Ασφαλώς και ο σχηματισμός μιας Κυβέρνησης δεν είναι υπόθεση γεωγραφικών ...κατανομών, αλλά σε κάθε περίπτωση οι Λαρισαίοι και οι Θεσσαλοί βουλευτές γενικότερα είναι ίσαμε δέκα κλάσεις ανώτεροι από τη ... Δόμνα Μιχαηλίδου για παράδειγμα, που ανέλαβε το Υπ. Εργασίας και η οποία -θυμηθείτε με- δεν βλέπω να ...μακροημερεύει.
Δυστυχώς, σήμερα, άλλα είναι τα ...προσόντα για υπουργοποίηση. Τα γνωστά ...

Για ... Μαϊάμι
* ΔΕΝ έχει μέλλον ο Κασσελάκης...
Όταν το σύμπαν ξεσηκώνεται εναντίον σου ακόμη και για το απλό ζήτημα του ...τόπου που θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτικής σου Ομάδα, τότε πώς να περάσεις τα πιο σοβαρά; Με δυο λόγια, ούτε ο Κασσελάκης έχει σχέση με αυτό που λέγεται ελληνική αριστερά, ούτε η αριστερά μαζί του. Τίποτε δυστυχώς γι’ αυτόν δεν κολλάει. Το μέλλον του είναι το ...Μαϊάμι, παρά η Κουμουνδούρου και μόνο εθελοτυφλών δεν το βλέπει.

Ναφθαλίνη
* ΜΟΝΟ το ΚΚΕ αντιδρά οριζοντίως και καθέτως στην απόφαση της Κυβέρνησης να επιτρέψει τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Γι’ αυτό και μόνο ο «Ριζοσπάστης» προβάλλει την κινητοποίηση της ερχόμενης Πέμπτης 11 Ιανουαρίου που ίσως καταλήξει και σε καταλήψεις σχολών. Πρακτικές που μυρίζουν ...ναφθαλίνη, ικανές ωστόσο να προκαλέσουν μια γενικότερη αναστάτωση στα Πανεπιστήμια μετά από αρκετά χρόνια νηνεμίας.
Όσον αφορά ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, η γνωστή τακτική του «ναι μεν, αλλά...». Δεν είναι ακριβώς ...αντίθετοι με τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, αλλά «διαφωνούν» με τον ...τρόπο που το κάνει η Κυβέρνηση και γι’ αυτό καταψηφίζουν. Τα παιδία παίζει και μπροστά τους ο Κυριάκος φαντάζει μέγας ... μεταρρυθμιστής.

Εκπαιδευτικά (1)
* ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ παράλογα.
Το 2024 η Λάρισα είναι υποψήφια να αποκτήσει Αθλητικό Γυμνάσιο το οποίο υπήρχε, αλλά καταργήθηκε το 2011.
Επίσης πρόπερσι προτάθηκε να αποκτήσει και Πρότυπο Γυμνάσιο, αλλά ... ατύχησε κι αυτό διότι στο μεταξύ ανακάλυψαν ότι δεν υπάρχει ...κτίριο. Μιλάμε για ...σχεδιασμούς δηλαδή, όχι αστεία.
Ελλάς. Η χώρα του ...«πάμε κι όπου βγει...».

Εκπαιδευτικά (2)
* ΣΤΟ μεταξύ στα εκπαιδευτικά πράγματα της Λάρισας υπάρχει ένα ακόμη σοβαρό θέμα που η Διεύθυνση Β’θμιας Εκπαίδευση και ο Δήμος δεν το αντιμετώπιζαν και το έβαζαν ...κάτω απ’ το ...χαλί.
Συγκεκριμένα με τη λειτουργία 1ου Γυμνασίου – Λυκείου ως Πειραματικών, τα παιδιά που «περίσσεψαν» μεταφέρθηκαν σε άλλα κεντρικά Γυμνάσια – Λύκεια. Αποτέλεσμα να «φουσκώσουν» και να γίνουν σχολεία – τέρατα των 450-500 παιδιών, όταν άλλα όμορα σχολεία υπολείπονται σε μαθητές.
Το πρόβλημα θα λυνόταν με μια καλύτερη χωροταξική κατανομή αλλά, είπαμε, όλα κάτω απ’ το χαλί. Ας ελπίσουμε ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα το δει με περισσότερη τόλμη και ρεαλισμό.

Πόσο πια;
* ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ είδηση στους καιρούς της ...«κορεκτίλας» (political correct). Το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου θεωρεί πλέον ότι οι παλιές ταινίες του Τζέημς Μποντ περιέχουν γλώσσα και εικόνες με ...προσβλητικό για τα σημερινά δεδομένα περιεχόμενο.
Το ενδεχόμενο όλες αυτές οι υπερβολικές απαγορεύσεις να οδηγήσουν τον κόσμο προς την αντίθετη κατεύθυνση το σκέφτηκαν; Το γεγονός ότι η εποχή ήθελε τον Τζέημς Μπόντ σκληρό και τις γυναίκες υποταγμένες ...«γατούλες» είναι άραγε λόγος να ...απολογούμαστε σήμερα; Έλεος πια με τις υποτιθέμενες «ευαισθησίες».

 

Λίγος σεβασμός

* ΕΝΑ ιδιότυπο μπούλινγκ δέχεται τις τελευταίες μέρες ο πρ. αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας από πολιτικούς και δημοσιογραφικούς παράγοντες που κινείται μεταξύ αγένειας και ειρωνείας, επειδή έκλεισε τη σελίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού στο facebook μέσω της οποίας ενημερώνονταν οι συμπολίτες για τις προσεχείς εκδηλώσεις.
Η εν λόγω σελίδα - προφίλ ήταν φτιαγμένη με το προσωπικό μέιλ του αντιδημάρχου, ενώ συμπεριλάμβανε και τα στοιχεία της προσωπικής χρεωστικής του κάρτας ώστε να πληρώνει από την... τσέπη του (!) την προώθηση των εκδηλώσεων και άλλα προσωπικά δεδομένα (ΑΦΜ, ΑΤ).  Η εν λόγω σελίδα είχε αναγγελτικό χαρακτήρα και ήταν φτιαγμένη με προσωπικά στοιχεία. Τελείωσαν οι εκδηλώσεις της Αντιδημαρχίας, τελείωσε η σελίδα. Ό,τι είχε η σελίδα μπορεί να βρεθεί στο διαδίκτυο.
Αντιθέτως, δόθηκαν κανονικά οι κωδικοί του καναλιού της Αντιδημαρχίας στο youtube, που έχει έναν χαρακτήρα αρχείου, καθώς εκεί έχουν αναρτηθεί συναυλίες των ορχηστρών του ΔΩΛ, παραστάσεις και άλλα δρώμενα και ό,τι περιλάμβανε το έργο μας “ο πολιτισμός δεν κατεβάζει ρολά” κατά την περίοδο της πανδημίας.
«Προς τι τόσος ντόρος και προσπάθεια δημιουργίας κακών εντυπώσεων;» ανέφεραν άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον Πάνο Σάπκα. «Δεν χρειάζεται ούτε ένα λεπτό για να φτιαχτεί μια νέα σελίδα με νέα στοιχεία, με τη νέα επωνυμία και τη νέα αισθητική που κομίζει η νέα δημοτική αρχή. Ταυτόχρονα, δε βλάπτει λίγος σεβασμός...»
ΘΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass