ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 11 Ιαν 2024 17:21
* ΜΑΖΙ με τους στενούς του συνεργάτες Δημήτρη Μπαρτζιάλη και τον Λαρισαίο Κυριάκο Γιαννούλη εμφανίστηκε στην ενημέρωση των αγροτών στο μπλόκο Πλατυκάμπου, ο καθηγητής Νίκος Δαναλάτος. Μαζί με τον διακεκριμένο γεωλόγο Αλέξανδρο Μπέλεση απάντησαν αναλυτικά σε όλα τα ερωτήματα που έθεσαν οι πλημμυρόπληκτοι παραγωγοί για την κατασκευή της σήραγγας διοχέτευσης των νερών από την Κάρλα στο Αιγαίο. Γ.Ρ. * ΜΑΖΙ με τους στενούς του συνεργάτες Δημήτρη Μπαρτζιάλη και τον Λαρισαίο Κυριάκο Γιαννούλη εμφανίστηκε στην ενημέρωση των αγροτών στο μπλόκο Πλατυκάμπου, ο καθηγητής Νίκος Δαναλάτος. Μαζί με τον διακεκριμένο γεωλόγο Αλέξανδρο Μπέλεση απάντησαν αναλυτικά σε όλα τα ερωτήματα που έθεσαν οι πλημμυρόπληκτοι παραγωγοί για την κατασκευή της σήραγγας διοχέτευσης των νερών από την Κάρλα στο Αιγαίο. Γ.Ρ.

Επιστημονικά
* «ΝΕΑ έρευνα ειδικών για την πτώση της θερμοκρασίας και την αύξηση της λίμπιντο». Και χρειάζονται πενήντα επιστημονικές σελίδες γι’ αυτό που έλεγαν από παλιά με τέσσερις μόνο λέξεις: Κρύο, καιρός για δύο.
Ζ.


Εχει Κόβιτς
* ΟΛΟΣ ο κόσμος άρρωστος αυτό τον καιρό, με τα κρύα θα πληθύνουν κιόλας. Με κορονοϊό, με γρίπη ή ιώσεις, μικροί και μεγάλοι. Ανάλογες και οι συζητήσεις.
- Έχω και τον άλλον να λέει τον Covid, Κόβιτς, λες και είναι δεξιό μπακ της Παρτιζάν.
***
* - ΑΓΧΟΣ και απώλεια ύπνου λέει τα νέα συμπτώματα του κορονοϊού. Εν τω μεταξύ αυτά τα έχει πολύς κόσμος έτσι κι αλλιώς.
Ζ.
Στη φτήνια
* ΚΑΘΩΣ και ξεκίνησαν κι οι εκπτώσεις, ο Λαρισαίος μπερδεύτηκε.
- Χαζεύω τις βιτρίνες, βλέπω σακάκι 10 ευρώ παντελόνι 6 ευρώ λέω ευκαιρία. Μπαίνω μέσα. Καθαριστήριο.
Ζ.
Πόσο μάλλον...
* ΕΝΑΣ γάμος, των ομοφύλων, αλλά πόσα διαζύγια; Στη ΝΔ…
Σε μια γρήγορη ακτινογραφία διαπιστώνεται ότι το 2015, το σύμφωνο συμβίωσης, που είχε φέρει για ψήφιση ο Αλ. Τσίπρας, στη Βουλή το καταψήφισαν 29 βουλευτές της ΝΔ, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι και τώρα στο Κοινοβούλιο. Πόσο μάλλον τώρα, τον γάμο κιόλας… Σ’ αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι Λαρισαίοι Μ. Χαρακόπουλος και Χρ. Κέλλας, οι οποίοι ήδη έχουν εκφράσει και τώρα την αντίθεσή τους, άλλους βουλευτές δεν είχε τότε η ΝΔ στον νομό.
Σημειωτέον ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης τότε είχε ψηφίσει «Ναι», μαζί με άλλους 18 νεοδημοκράτες, ενώ 27 επέλεξαν τον δρόμο στρίβειν δια του αρραβώνος, απείχαν, δεν μπόρεσαν να πάνε στην ψηφοφορία. Ανάμεσά τους ο Αντ. Σαμαράς, αλλά κι ο Άδωνις κ. α.
Ζ.
Υπερακοντίζει
* ΤΟΝ τελευταίο καιρό, όπως έλεγαν χθες σε παρέα Λαρισαίων, ο Μ. Χαρακόπουλος δεν διστάζει να διατυπώνει δημοσίως τις διαφωνίες του με την κυβέρνηση, σε επίμαχα θέματα. Π.χ. στα ελληνοτουρκικά, στο σχέδιο για τον γάμο ομοφύλων τώρα κοκ.
- Δείχνει να υπερακοντίζει τον Χρ. Κέλλα, παρότι αυτός θεωρείται πιο δεξιός…
- Ναι αλλά ο Κέλλας ελπίζει να γίνει υφυπουργός, συγκρατείται, πρέπει να δείχνει καλή συμπεριφορά.
Ζ.
Τέλη Γενάρη;
* ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ εξ Αθηνών από τον Γ. Σ.: Ως προς την άτυπη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο, είχε πέσει η ιδέα από τον ίδιο τον κ. Κασσελάκη κατά την πρόσφατη παραμονή του στην Κωνσταντινούπολη, να συγκληθεί αυτή στον Βόλο, με τον ανάλογο συμβολισμό ύστερα από την πρόσφατη καταστροφή στη Θεσσαλία κι ενόψει του πρώτου αναπτυξιακού συνεδρίου που θα λάβει χώρα στη Λάρισα στα τέλη του μήνα. Ωστόσο αυτή η ιδέα δεν προχώρησε και για να μην φανεί πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης οπισθοχωρεί μπροστά στην κριτική που του ασκήθηκε και γι’ αυτή την επιλογή εντός κι εκτός του κόμματος. (Άρα, σε δυο βδομάδες το πρώτο από τα 13 αναπτυξιακά προσυνέδρια του ΣΥΡΙΖΑ; Εν Λαρίση…)
Ζ.
Σούπερ πλάκα
* ΠΟΛΥ σκληρές οι νεαρές Λαρισαίες.
- Μου ζήτησε να χωρίσουμε…
- Και τι θα κάνεις;
- Του ετοιμάζω μια πλάκα φανταστική.
- Δηλαδή;
- Άσπρη, μαρμάρινη με χρυσά γράμματα.
***
* - ΔΕΝ είναι το ίδιο από τότε που με παράτησες και έφυγες…
- Αλήθεια;
- Ναι, είναι πολύ καλύτερα.
***
* - ΑΣΕ φιλενάδα, ένα μήνα τον κυνηγάω και δεν έχει γίνει τίποτα…
- Να του κάνεις μήνυση για σεξουαλική παρεμπόδιση.
Ζ.
Από παλιά
* - ΤΟΣΑ χρόνια, πολλοί Έλληνες πήγαν στην Τουρκία για μπάσκετ και ποδόσφαιρο, προπονητές και παίκτες, ακόμη και από Λάρισα κάποιοι…
Έκαναν την ανάλυσή τους στη συντροφιά των Λαρισαίων φιλάθλων.
-Τώρα ενοχλούν οι Τούρκοι προπονητές στον Παναθηναϊκό;
- Το απαγορεύει μήπως η συνθήκη της Λοζάνης;
Ζ.
Από το 1989
* ΟΧΙ τίποτ’ άλλο, επειδή είχε διατυπωθεί παλιότερα η φιλοδοξία-όνειρο να γίνει η Ελλάδα η Δανία του Νότου. Ο αρχειοφύλαξ Ε. Ρ. ανασύρει δημοσίευμα της εφημερίδα ηλικίας σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών, από το μακρινό 1989, με την ανάλογη φωτογραφία κιόλας, δύο καλοντυμένοι μουσάτοι δίπλα-δίπλα: Στην Κοπεγχάγη ένδεκα ασυνήθιστοι γάμοι προκάλεσαν μεγάλο θόρυβο γιατί ήταν γάμοι μεταξύ …ανδρών. Οι γάμοι χαιρετίστηκαν με ενθουσιασμό από ομοφυλόφιλους που είχαν συγκεντρωθεί στο δημαρχείο και αποδοκιμάστηκαν έντονα από χριστιανικές οργανώσεις που διοργάνωσαν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας. Η Δανία είναι η πρώτη χώρα που αναγνωρίζει σε ζευγάρια ομοφυλοφίλων όλα τα νόμιμα δικαιώματα των κανονικών ζευγαριών που συνάπτουν γάμο. (Να, το βρώμικο ’89, θα έλεγε ο πασοκτζής.)
Ζ.
Τώρα τους καλεί
* ΜΕΧΡΙ τώρα συνηθιζόταν βουλευτές και άλλοι παράγοντες να επισκέπτονται τον δεσπότη για ευλογία αλλά και για να δείξουν, κυρίως προεκλογικά, την καλή σχέση που έχουν με την Εκκλησία. Τώρα είναι ο μητροπολίτης που καλεί βουλευτές στο Επισκοπείο, να συζητήσουν ενόψει του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ακολουθούν οι σχετικές δηλώσεις. Είναι μάλλον που η Εκκλησία δεν παρεμβαίνει στο νομοθετικό έργο.
***
* ΠΡΟΣ το παρόν, οι προσκλήσεις απευθύνονται στους βουλευτές της ΝΔ, όπου και υφίστανται οι διαφοροποιήσεις από το κυβερνητικό σχέδιο και όπου επιδιώκεται να δημιουργηθεί ρήγμα αποτρεπτικό των προθέσεων Μητσοτάκη. Πολύ πιθανόν πάντως να ακολουθήσουν προσκλήσεις και βουλευτών και των αντιπολιτευόμενων κομμάτων, Β. Κόκκαλης και Ε. Λιακούλη. Ο Γ. Λαμπρούλης δεν πρόκειται να κληθεί άλλωστε δεν θα πήγαινε κιόλας. Θα έχει ωστόσο ενδιαφέρον αν προσκληθούν στη Μητρόπολη και οι «αλεξιπτωτιστές» μη Λαρισαίοι βουλευτές της ούλτρα δεξιάς, της «Νίκης» και των «Σπαρτιατών». Αν και γι’ αυτούς δεν τίθεται θέμα να μην καταψηφίσουν, είναι σιγουράκια.
Ζ.
Αντρες με χιούμορ
* ΕΙΧΑΝ καταλήξει σε συμπεράσματα οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Μην πιστεύετε κάποια γυναίκα που λέει ότι αγαπάει τα παιδιά της περισσότερο απ’ τον άντρα της. Διότι τα παιδιά της αν χρειαστεί μπορεί να τα αφήσει στη γειτόνισσα.
***
* - ΣΤΙΣ γυναίκες αρέσουν οι άντρες με χιούμορ. Μέχρι να τους παντρευτούν. Μετά αρχίζουν τα «Θα σοβαρευτείς ποτέ επιτέλους κοτζάμ άντρας...»
***
* - ΑΝ μια γυναίκα δε ζηλεύει:
A. Σε έχει γραμμένο
Β. Το Α
Ζ.
Προσλήψεις
* ΤΟ ΥΠΕΣ ενέκρινε την κατανομή και πλήρωση 853 θέσεων Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (Π.Φ.Α.) κατ’ ανώτατο όριο, με σκοπό την αντιμετώπιση των αναγκών των ΟΤΑ Α’ Βαθμού και των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ αυτών, που θα υλοποιήσουν Προγράμματα και Εκδηλώσεις Άθλησης για Όλους, περιόδου 2023-24. Οι πτυχιούχοι φυσικής αγωγής επιλέγονται βάσει του Οργανωτικού Πλαισίου και υπογράφουν σύμβαση εργασίας με το φορέα υλοποίησης του προγράμματος, με διάρκεια έως 8 μήνες. Σημειώνεται ακόμη, πως οι 10 εξ αυτών αφορούν προσλήψεις στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Τυρνάβου.
Επισήμανση
* ΚΑΛΑ εγκαινίασε πριν τις γιορτές το 24ο Δημοτικό Σχολείο στην Τούμπα η πρώην δημοτική αρχή, αλλά δεν φρόντισε να ασφαλτοστρώσει τον δρόμο μπροστά από το σχολείο, με αποτέλεσμα τώρα που βρέχει οι μαθητές να πατούν μέσα στα λασπόνερα για να εισέλθουν- εξέλθουν του σχολικού συγκροτήματος. Ας φροντίσει τουλάχιστον η νέα δημοτική αρχή να τσιμεντοστρώσει (εάν δεν μπορεί να ασφαλτοστρώσει) τον δρόμο, κάνοντας τη ζωή μαθητών και γονιών πιο εύκολη.
Γ.Ρ.
Για το Πανεπιστήμιο
* ΣΗΜΕΡΑ Πέμπτη 12 το μεσημέρι και στη Λάρισα και παντού στη χώρα, σε όλες τις πόλεις, πολλές δεκάδες φοιτητικών συλλόγων καλούν σε γενικό ξεσηκωμό, υπερασπιζόμενοι τον δημόσιο χαρακτήρα του Πανεπιστημίου.
- Όπως και προ εικοσαετίας, θυμάται η Κ. Α. Και τότε και τώρα, προτεραιότητα είναι η υπεράσπιση του δημόσιου πανεπιστημίου... Όχι για τη διατήρησή του ως έχει αλλά για την αναβάθμισή του. Εκεί σπουδάσαμε κι εκεί θα στέλναμε τα παιδιά μας να σπουδάσουν. Να μπει τέλος στη σκόπιμη απαξίωσή του με στόχο την ιδιωτική κερδοσκοπία. Για την ελεύθερη παραγωγή γνώσης, με επιστημονικά κριτήρια και κοινωνική χρησιμότητα. (Όλο κάτι τέτοια λένε αυτοί οι αριστεροί.)
***
* - ΛΟΓΙΚΑ στα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα εγγραφούν οι μαθητές, που δεν θα καταφέρουν να εισαχθούν στα δημόσια πανεπιστήμια. Εφόσον έχουν την οικονομική δυνατότητα, σημειώνει ο Δ. Π. , δεξιός υπεράνω υποψίας. Όταν περνάω στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο, δεν υπάρχει λόγος να πάω σε ιδιωτικό για να πληρώσω. Προσωπικά δεν είμαι κατά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, όμως όλα πρέπει να γίνονται με κανόνες και όχι ασύδοτα. (Ας ξεκινήσουν και μετά ξέρουν αυτοί από αντικανόνες.)
***
* ΤΑ ιδιωτικά θα είναι κλάσεις ανώτερα από τα κρατικά σε όλους τους τομείς και θα γίνουν περιζήτητα, όπως και τα ιδιωτικά νοσοκομεία, διαφωνεί ο απόστρατος Α. Γ. , επίσης δεξιός. Και έπρεπε να νομοθετηθούν από χρόνια όπως στο εξωτερικό, θα καταργήσουν την παραπαιδεία και θα αναβαθμίσουν την εκπαίδευση. (Θα βγουν άραγε οι φροντιστηριάρχες κατά των επίδοξων πανεπιστημιαρχών; Αλήθεια, ιδιωτικές σχολές αντίστοιχες της Ικάρων και της Ευελπίδων θα επιτραπεί να δημιουργηθούν; Δεν θα είναι πολύ καλύτερες κι αυτές;)
Ζ.
Εξ Αμπελώνος
* ΜΕΧΡΙ πριν δέκα μέρες ήταν δήμαρχος Ζωγράφου. Δεν επανεξελέγη τον Οκτώβριο. Και χθες έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Βασίλης Θώδας, σε ηλικία μόλις 56 ετών. Αδερφός του απόστρατου Γιώργου Θώδα, αντιπροέδρου της γαλάζιας Νομαρχιακής, Αμπελωνίτες από μάνα κι από πατέρα. Συγκλονισμένοι συγγενείς και φίλοι σε Ζωγράφου, Λάρισα και Αμπελώνα. Είχε μπει το πρωί στο νοσοκομείο με καρδιολογικό πρόβλημα και δεν τα κατάφερε. Κρίμα στον άνθρωπο...
Ζ.
Ατέλειες
* ΤΑ έργα για την ανάπλαση των οδών Βενιζέλου, Αμαλίας και 31ης Αυγούστου ολοκληρώθηκαν ακριβώς πριν από ένα χρόνο, αναφέρει ο γνωστός Λαρισαίος M. M. Όμως κάτι δεν είχαν υπολογίσει σωστά και χρειάστηκε να σκάψουν μετά και πάλι το πεζοδρόμιο στη γωνία Ογλ και 31 Αυγούστου. Από τότε, εδώ και παραπάνω από 8 μήνες ίσως, τα μπάζα βρίσκονται ακόμη εκεί. Και το πεζοδρόμιο παραμένει χωρίς πλάκες. Δεν ξέρω εάν είναι αρμοδιότητα του Δήμου ή της ΔΕΗ, αυτό που ξέρω όμως είναι ότι η συγκεκριμένη εικόνα στο κέντρο της πόλης δεν είναι ό, τι καλύτερο.
***
* ΕΠΙΣΗΣ, συμπληρώνει, στο ίδιο ύψος, στο κέντρο του δρόμου, ένα ημικύκλιο 2 τ.μ. περίπου, παραμένει για ένα χρόνο μόνο με τα κράσπεδα, χωρίς πλάκες ή λουλούδια, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται ως κάδος απορριμμάτων. Επιπλέον, πολύ άσχημη εικόνα παρουσιάζουν και οι ζαρντινιέρες στο πεζοδρόμιο, στη βόρεια πλευρά της πλατείας «Μπλάνα», οι οποίες τοποθετήθηκαν πριν το καλοκαίρι, παραμένουν χωρίς λουλούδια και δυστυχώς χρησιμοποιούνται και αυτές ως κάδοι απορριμμάτων. Η γνώμη όλων όσοι χρησιμοποιούν το πεζοδρόμιο αυτό, είναι ότι οι ζαρντινιέρες μάλλον πρέπει να αφαιρεθούν, αφού και υπερμεγέθεις είναι για το πλάτος του πεζοδρομίου και αμφιβόλου αισθητικής. Μήπως είναι καλό να επανεξετάσει, η νέα δημοτική αρχή, το αν θα πρέπει να παραμείνουν ή όχι; (Ευγενικά ρωτάει…)
Ζ.
Τον βοήθησε
* - ΤΟΝ βλέπεις αυτόν τον καλοντυμένο κύριο; λέει η μια χορεύτρια-τραγουδίστρια στη φίλη της.
- Μα ναι, τον ξέρω. Είναι ο κύριος Τάδε. Είναι εκατομμυριούχος.
- Βέβαια, εκατομμυριούχος είναι. Εγώ τον έκανα.
- Τι μου λες…
- Μα, ναι. Πρώτα ήταν δισεκατομμυριούχος.
Ζ.

 

-----------

POROLITHOI2.jpg* ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ο Δήμος καλαθάκια απορριμμάτων από πωρόλιθο κατά μήκος της Βενιζέλου ώστε να ταιριάζουν με τη συνολική αισθητική του Αρχαίου Θεάτρου. Αντίστοιχα τοποθετήθηκαν και ορισμένα παγκάκια από πωρόλιθο στο πάρκο του Αλκαζάρ. Κι ύστερα ήρθαν οι βάνδαλοι. Λες και δεν είναι ΑΕΛ όλοι στη Λάρισα. Πήγε η Υπηρεσία Καθαριότητας για αποκατάσταση και προσπαθούσαν να δουν πώς θα τα καθαρίσουν, είναι πορώδες το υλικό και υπάρχει πρόβλημα με τις μουντζούρες.      
Ζ.

 

TSIOPLOS.jpg* ΣΤΗΝ Καρδίτσα σήμερα το κυβερνητικό κλιμάκιο με διευρυμένη συμμετοχή αιρετών αναμένεται να ορίσει τον Θεσσαλό συντονιστή, αυτόν που θα αναλάβει την ευθύνη υλοποίησης του κυβερνητικού έργου για την αποκατάσταση των ζημιών. Που προκλήθηκαν στη Θεσσαλία τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τότε που η Πολιτική Προστασία, η Πυροσβεστική και οι Ένοπλες Δυνάμεις στη συνέχεια, ανέλαβαν δράση. Θα θυμόσαστε πως ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει τότε την ίδρυση Συντονιστικού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με επικεφαλής εκείνο το διάστημα, τον διοικητή της 1ης Στρατιάς, αντιστράτηγο Ιωάν. Τσιόπλο.
Η συνδρομή των Ε.Δ. είναι γνωστή σε όλους. Από τον Λαρισαίο υπαξιωματικό που ξάπλωσε στις λάσπες για να περάσει πάνω του η ηλικιωμένη στα χωριά της Καρδίτσας, τον απεγκλωβισμό πλημμυροπαθών με βάρκες, μέχρι και τις γέφυρες Μπέλεϊ που έστησε ο Στρατός Ξηράς, σε χρόνο ρεκόρ και αποκατάσταθηκαν συγκοινωνίες όπως στον Βόλο για παράδειγμα. Για πολλοστή φορά αποδείχθηκε πως ο Στρατός είναι για τα δύσκολα...

 

 

POLAKHS.jpg* ΤΥΧΕΡΟΣ για τη φετινή χρονιά στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης. Κέρδισε το φλουρί στην πρωτοχρονιάτικη πίτα, που κόπηκε πριν τη χθεσινή συνεδρίαση του προεδρείου, με τον ίδιο να δείχνει με ικανοποίηση το κερδισμένο φλουρί και να εύχεται με αγωνιστική διάθεση «Καλή χρονιά με νίκες και ανατροπή!»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass