ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2024 17:11
* ΑΦΟΥ του είπαν ό,τι κι όπως έπρεπε του πρωθυπουργού, ε, μετά, τον άφησαν να τους συμβουλέψει, οι πρόεδροι του Συνεταιρισμού Ενιπέα Φαρσάλων Θαν. Καραΐσκος και Οινοποιητικού Τυρνάβου Χρήστος Τσιτσιρίγκος. * ΑΦΟΥ του είπαν ό,τι κι όπως έπρεπε του πρωθυπουργού, ε, μετά, τον άφησαν να τους συμβουλέψει, οι πρόεδροι του Συνεταιρισμού Ενιπέα Φαρσάλων Θαν. Καραΐσκος και Οινοποιητικού Τυρνάβου Χρήστος Τσιτσιρίγκος.

Και καλή Σαρακοστή

* ΠΕΡΑΣΑΝ και οι «τρελές Αποκριές», ξεκίνησε με το καλό η Σαρακοστή. Ξέδωσε ο κόσμος, πήγε σε εκδηλώσεις, χόρεψε γύρω από φωτιές και – κυρίως- έκανε κοντινές αποδράσεις για να χαρεί την Καθαρά Δευτέρα με λαγάνα, φασολάδες και χαρταετούς (κοσμοπλημμύρα χτες στα παράλια, στέναξε ο Πλαταμώνας).

Στο μεταξύ σε όλο και περισσότερες πόλεις και χωριά, όπως είδαμε στα τηλεοπτικά ρεπορτάζ, προσπαθούν να καθιερώσουν «Καρναβάλι». Γεγονός που αποτυπώνει μια διάθεση του κόσμου να ξεφύγει και να ξεχαστεί κάπως από τα καθημερινά του προβλήματα. Που είναι, βέβαια, πολλά.
Βίβα Λάρισα
* ΟΤΙ στον Τύρναβο θα γινόταν το έλα να δεις, το περιμέναμε. Η πόλη παραμένει πάντα η βασίλισσα του τοπικού Καρναβαλιού. Όμως, εύσημα δικαιούνται φέτος και η Λάρισα. Ο Δήμος δια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού δούλεψε πολύ, ενεργοποίησε ένα σωρό Πολιτιστικούς Συλλόγους της πόλης και πέτυχαν να οργανώσουν πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Η κοσμοσυρροή δε που παρατηρήθηκε σ’ αυτές, ήταν η απόδειξη πως ο κόσμος εκτίμησε όλη αυτή την προσπάθεια.
Στροφή
* ΤΥΡΝΑΒΟΣ... Κάτι έγινε φέτος. Κάποια στροφή στο Καρναβάλι, προς το παραδοσιακότερο. Το Καρναβάλι πιο σατιρικό, πιο ελληνικό. Γιατί τα τελευταία χρόνια είχε καταλήξει εντελώς ...βραζιλιάνικο, δηλαδή πολυχρωμία και λάτιν θέαμα, αλλά χωρίς σενάριο. Μακάρι να το συνεχίσουν.
Ιδιαίτερα μάς άρεσε άρμα απ’ το Καρατζόλι, που παρίστανε τους ...ΠΑΣΟΚους στα χρόνια του Αντρέα. Τα μέλη του άρματος φορούσαν πράσινες στολές με τον ήλιο και μοίραζαν παντού ...πεντοχίλιαρα! Ωραίοι καιροί μπρε...
Καλή δουλειά
* ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ και στην πλατεία Ταχυδρομείου έχει φωτιά. Γύρω κόσμος χορεύει, πίνει, ξεφαντώνει. Τα μεσάνυχτα που αποχωρούν η πλατεία είναι σε πλήρη ακαταστασία και τίγκα στο σκουπίδι.
Την άλλη μέρα, Κυριακή πρωί στις 9, τα συνεργεία του Δήμου είχαν «γλείψει» στην κυριολεξία την πλατεία, δουλεύοντας απ’ τα ξημερώματα. Να το ξαναπούμε;
Ο Δήμος Λάρισας άρχισε και πάλι να λειτουργεί!
Και στο Πράσινο
* ΚΑΙ δεν είναι μόνο η καθαριότητα. Είναι και η υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων που φέτος έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Πάρα πολλά μεγάλα δένδρα σ’ όλη την πόλη κλαδεύτηκαν μετά από χρόνια εγκατάλειψης. Επίσης έχουν γίνει εκτεταμένες κοπές χόρτων. Και όλα αυτά εγκαίρως, όχι κατά τον ...Μάη που συνήθως τα θυμόντουσαν.
Κακά τα ψέματα. Ο Μαμάκος και η ομάδα του κάνουν δουλειά! Και φυσικά δεν το βλέπουμε μόνο εμείς, αλλά όλη η πόλη.
Του ασχέτου
* ΕΛΛΕΙΨΕΙ σοβαρών ειδήσεων το ρεπορτάζ του τριημέρου κινήθηκε γύρω από τον «φαντάρο» Κασσελάκη (το φαντάρος σε πολλά εισαγωγικά βέβαια).
Πριν καταταγεί, ο Στέφανος εδήλωσε πως «το στράτευμα πρέπει ν’ αλλάξει» για να επιβεβαιώσει τον κανόνα ότι στην Ελλάδα οι πιο άσχετοι άνθρωποι μιλούν ως ...ειδικοί για τα πιο άσχετα πράγματα.
Κι όμως, μπορεί κάποτε πρόσωπα σαν τον κ. Κασσελάκη να λαμβάνουν αποφάσεις για την εθνική μας άμυνα!
Σακατιλίκι
* ΤΟ βίντεο δεν ήταν αποκριάτικο. Ήταν πάντως στο κλίμα των ...ημερών. Ο Αλέξης Κούγιας (πρόεδρος του ΠΑΣ Κορίνθου αυτήν την περίοδο) επιτίθεται οργίλος σε παράγοντες του Παναργειακού με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς. Που αν τους γράφαμε θα μας μάζευε ο εισαγγελέας... Οι Λαρισαίοι το έχουμε δει το έργο.
Τι σακατιλίκι κι αυτό! Να είσαι ο κορυφαίος δικηγόρος της χώρας, με χρήμα, δόξα, γυναίκες, γιοτ, βίλες παντού, και να κάθεσαι να «πλακώνεσαι» στα γηπεδάκια της επαρχίας με τους πιο ασήμαντους ποδοσφαιροπαράγοντες...
Μυστήριο πράμα ο άνθρωπος!
Διλήμματα
* ΟΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ επιμένουν πως η Θεσσαλία πρέπει να περιορίσει την καλλιέργεια βαμβακιού. Πρόκειται για μια άποψη ψυχρή, τεχνοκρατική. Ο περιφερειάρχης Κουρέτας πάλι, και λοιποί Θεσσαλοί, καταλαβαίνουν ότι ορισμένα θέματα δεν αντιμετωπίζονται τεχνοκρατικά και μόνο. Κι εδώ που τα λέμε, το θέμα βαμβάκι είναι πάρα πολύ σύνθετο. Αφορά χιλιάδες οικογένειες, αφορά χιλιάδες επιχειρήσεις, αφορά τον πυρήνα της θεσσαλικής οικονομίας.
Ποιος έχει δίκαιο; Κανένας δεν μπορεί να το πει. Παρά μονάχα το μέλλον. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια μελλοντική ερημοποίηση της Θεσσαλίας, αλλά ούτε και το αντίθετο. Τι βασανιστικά ερωτήματα που θέτει η ζωή! Τουλάχιστον οι αποφάσεις να παρθούν με συναίνεση ώστε να μην αποτελούν μελλοντικά πηγή διχασμού.
Θέμα ηγεσίας;
* ΔΕΝ θέλει και πολύ μυαλό να καταλάβει κανείς γιατί ο Κασσελάκης παίρνει κεφάλι στην κούρσα του με το ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.
Ό,τι κι αν λέει ή κάνει, ο Κασσελάκης «γράφει» επικοινωνιακά έναντι του Ανδρουλάκη που εμφανίζεται άχρωμος κι άγευστος, άρα ...ανύπαρκτος. Και αν αυτό το τέλμα στο ΠΑΣΟΚ επιβεβαιωθεί και στις ευρωεκλογές, τότε, όλη αυτή η μουρμούρα στο στρατόπεδο των πρασίνων κάπου θα ξεσπάσει. Μέχρι και θέμα ηγεσίας μπορεί να τεθεί.
Αποχωρήσεις
* ΠΟΙΑ Κέιτ Μίντλετον ρε φίλε... Πήρες χαμπάρι ότι μέσα στην τούρλα των γιορτινών αυτών ημερών ανακοίνωσε την αποχώρησή της κοτζάμ ...Λαίδη Άντζελα (Δημητρίου); Αυτές είναι απώλειες, τι δεν καταλαβαίνεις;
Εν των μεταξύ στην Αγγλία και την Ευρώπη, όλο και περισσότεροι γράφουν πια ανοιχτά πως η Κέιτ πάσχει από ψυχική νόσο κι όχι από κάτι παθολογικό. Άρχισαν και κάτι ...ψου ψου περί απιστιών του πρίγκιπα Ουίλιαμ (να χτύπησε το γονίδιο της ...Νταϊάνα λες;), οπότε ...άστα –βράστα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass