ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 03 Απρ 2024 17:11
* ΜΗΠΩΣ είναι η «ατραξιόν» της περιοχής στην είσοδο του λιμανιού στον Αγιόκαμπο; Ή μήπως αυτός που εγκατέλειψε το καΐκι σε αυτήν την περίοπτη θέση, θέλει να στείλει ένα μήνυμα για τον αργό θάνατο της αλιείας; * ΜΗΠΩΣ είναι η «ατραξιόν» της περιοχής στην είσοδο του λιμανιού στον Αγιόκαμπο; Ή μήπως αυτός που εγκατέλειψε το καΐκι σε αυτήν την περίοπτη θέση, θέλει να στείλει ένα μήνυμα για τον αργό θάνατο της αλιείας;

Συν 1 ώρα
* ΚΑΙ με την αλλαγή της ώρας, ακόμα καλύτερα, μεγάλωσε πολύ η μέρα, αίσθηση καλοκαιριού.

Με την παλιά ξημέρωνε νωρίτερα ο κόσμος κοιμόταν όμως ακόμα, ενώ τώρα είναι αργά και ξυπνάει αλλά και το απόγευμα πλαταίνει πολύ πια, αργεί να νυχτώσει. Γι’ αυτό και αλλάζει και η ώρα άλλωστε.
* * *
* Εμφανίστηκε κι ο άλλος καμαρωτός στην παρέα.
- Προχθές, ρε μάγκες, έκανα 1 ώρα και 5 λεπτά σεξ, μιλάμε τα έδωσα όλα.
- Μπράβο ρε μεγάλε, μπράβο σου.
- Βοήθησε βέβαια λίγο και η αλλαγή της ώρας.
Στη γαλέρα
* - ΓΙΑΤΙ να μη δουλεύουν 70 χρονών λέει η άλλη, κοτζάμ υπουργός...
Στην παρέα των νεαρών Λαρισαίων είχαν μπει στις οικονομικές σελίδες.
- Αυτοί νομίζουν ότι όλοι κάνουμε τη δουλειά τη δικιά τους, που κάθονται και χρυσοπληρώνονται.
* * *
* - ΠΑΝΤΩΣ να το ξέρετε... Δεν είναι ‘’κενές θέσεις εργασίας’’ στον Τουρισμό, είναι άδεια καθίσματα στους πάγκους της γαλέρας.
* * *
* - ΜΑΣ έκαναν αύξηση του κατώτατου μισθού...
-Να προσέχεις παιδί μου, μη σε χαλάσει το χρήμα.
* * *
* - ΕΥΤΥΧΩΣ που αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός στα 830 ευρώ και τώρα μπορείς να νοικιάσεις άνετα σπίτι με 800 ευρώ.
Οι Ολλανδοί
* «ΜΙΑ παρωδία διαβούλευσης, που για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας γίνεται στα αγγλικά, επί μιας εξαιρετικά κακογραμμένης έκθεσης που αντιβαίνει στοιχειώδεις κανόνες επιστημονικής δημοσίευσης.»
Πριν τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας είχαν αντιδράσει 5 περιβαλλοντικές οργανώσεις, αυτές οι σταθερά κατά των έργων Αχελώου, συνεισφέρουν όμως στη διαβούλευση και με απόψεις σε άλλα θέματα.
Και ενίστανται και σχετικά με την επιλογή της εταιρείας των Ολλανδών. Οι οποίοι είναι που έγραψαν τις πλάκες του Μωυσέως για το μέλλον της Θεσσαλίας.
* * *
* ΤΗΣ εταιρείας που είχε επιλέξει εν ριπή οφθαλμού η κυβέρνηση μετά την καταστροφή, χωρίς κάποια διαδικασία αλλά και χωρίς να μαθευτεί η αμοιβή της.
Τι λένε οι οικολογικές οργανώσεις; Ότι από πουθενά δεν προκύπτει αιτιολόγηση της επιλογής της συγκεκριμένης εταιρείας, στην οποία ανατέθηκε το τιτάνιο έργο του σχεδιασμού της κλιματικής θωράκισης της αγροτικής πρωτεύουσας της Ελλάδας.
Σημειώνεται πως η εμπορική εταιρεία ‘’Handelsvereniging Amsterdam-HVA’’ (μτφ Εμπορική Εταιρεία του Άμστερνταμ), ιστορικά εξειδικεύεται στην εκμετάλλευση μεγάλων γεωργικών εκτάσεων σε πρώην ολλανδικές αποικίες και στο εμπόριο των προϊόντων τους.
Ως εκ τούτου, η ίδια η επιλογή της εταιρείας προκαλεί ερωτηματικά σχετικά με την επιστημονική επάρκεια και την απαραίτητη εξειδίκευση στα κρίσιμα ζητήματα της θωράκισης από πλημμύρες και από τις κλιματικές καταστροφές που τείνουν δυστυχώς να γίνουν νέα κανονικότητα.
(Με τις υγείες μας...)
* * *
* ΟΣΟ για το ότι η μελέτη δόθηκε για διαβούλευση στα αγγλικά, χωρίς μετάφραση, ο Λαρισαίος είχε λαμπρή ιδέα.
- Να τς γραψν κι θκοι μας στα Λαρσινα. Κι αμα βρείτι ακρια, να μι τρυπήις τ μύτ’...
Μετατόπιση
* -ΤΗΝ έκαναν την γκάφα πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ, γνωμάτευε ο Λαρισαίος. Με την Έλενα Ακρίτα τώρα...
- Λες και δεν ξέρουν ότι τους περιμένουν στη γωνία και πως θα τους αρπάξουν, με την επικοινωνιακή υπεροπλία που διαθέτουν...
- Σωστά... Κι από Μητσοτάκης vs Μαρινάκης, με τη σέντρα που έγινε στη μικρή περιοχή, τώρα όλη η συζήτηση μετατοπίστηκε στο Μαρέβα εναντίον Ακρίτα.
Καλή δουλειά
* ΘΑ πρέπει να είναι καλή δουλειά ο διοικητής νοσοκομείου. Πάνω από 1.100 υπέβαλλαν αίτηση για τις 170 θέσεις, θα είναι και οι απερχόμενοι των νοσοκομείων της Λάρισας ανάμεσά τους κι άλλοι Λαρισαίοι, γαλάζιοι εννοείται. Το γιατί μόνο νεοδημοκράτες θα φανεί...
Οι υποψήφιοι υπέστησαν και εξετάσεις γραπτές μέσω ΑΣΕΠ. Θα αξιολογηθούν τώρα και τα τυπικά προσόντα των ενδιαφερομένων ώστε να φτιαχτεί η λίστα μορίων με τους επικρατέστερους. Αξιοκρατία, επιτέλους... Ωπ, λίγο κράτει. Διότι προβλέπεται να ακολουθήσει και συνέντευξη από επιτροπή του υπουργού, που η βαθμολογία της θα είναι και το καθοριστικό στοιχείο για την επιλογή. (Οι πάντες το ‘πιασαν το υπονοούμενο).
Θέμα χρόνου
* ΟΧΙ και τόσο κεφάτες οι νεαρές Λαρισαίες.
- Μου λέει η γιαγιά μου «Εσένα περιμένω να παντρευτείς για να πεθάνω...» Να το ξέρετε, θα μας θάψει όλους.
* * *
* - ΠΟΣΟ είστε μαζί;
- Οχτώ χρόνια.
- Τον αγαπάς πολύ;
- Βαριέμαι να εκπαιδεύω άλλον.
* * *
* - Ο άλλος με γουστάρει λέει από το 2010 και μου το είπε χθες. Τουλάχιστον με πρόλαβε ζωντανή.
Οι χήρες...
* ΕΔΩ και πέντε χρόνια, από το 2019, επιβλήθηκε η περικοπή των συντάξεων χηρείας κατά 50% μετά την 3ετία, αρχής γενομένης από τον Μάιο του 2016 που τέθηκε σε ισχύ ο γνωστός και σαν νόμος Κατρούγκαλου, αναφέρει ο ειδικός Χ. Μ. Αλλά οι περικοπές δεν εφαρμόστηκαν σε όλες τις περιπτώσεις.
Παρά μόνο το δημόσιο και τον ΟΓΑ. (Με τις χήρες στρατιωτικών θα πρέπει να έχει λυθεί μάλλον το θέμα, δεν φωνάζει πια ο Απ. Παπαπαρίσης, πρωτομάχος του αγώνα τους.)
* * *
* ΕΤΣΙ, εδώ και πέντε χρόνια πολλοί δικαιούχοι, κυρίως γυναίκες, λαμβάνουν σύνταξη στο 70% του άμεσα ασφαλισμένου θανόντος, ενώ με βάση το γράμμα του νόμου έπρεπε να λαμβάνουν το ήμισυ, ήτοι το 35% σε περίπτωση απασχόλησης ή λήψης και σύνταξης εξ ιδίου δικαιώματος.
Με αποτέλεσμα, οι εν λόγω να χρεώνονται ποσά τα οποία θα κληθούν να επιστρέψουν όταν ο ΕΦΚΑ δεήσει να εφαρμόσει το νόμο. Ή, αν αποδημήσουν εις Κύριον, να αφήσουν χρέη στους οικείους τους και υποθηκευμένη τυχόν περιουσία.
Ο Α. Γεωργιάδης, εξήντλησε την αποτελεσματικότητά του παραδεχόμενος ότι είναι «το πιο δυσεπίλυτο πρόβλημα που αντιμετώπισε στο υπουργείο Εργασίας» και απήλθε στο Υγείας, προς καθιέρωση των επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία.
...και οι αγρότες
* ΚΛΑΙΝ λοιπόν οι χήρες, κλαίνε όμως κι οι αγρότες. Προς κλαυσίγελος δείχνει πάντως, αφού συμβαίνουν απίστευτα πράγματα.
Με τον Κ.Μ. να συνεχίζει:
Οι συνταξιούχοι του αγροτικού τομέα που εξήλθαν στο 67ο έτος της ηλικίας τους την περίοδο 2019-20, λαμβάνουν μικρότερη σύνταξη από τους εντελώς ανασφάλιστους, κι εκείνοι πάλι στο 67ο έτος. Ναι, τι τον ήθελαν τον ΟΓΑ...
Όχι ότι για τους συνταξιούχους των επόμενων ετών αυξήθηκαν σημαντικά οι αποδοχές των αγροτών, αλλά οι γεννηθέντες το 1952 που συνταξιοδοτήθηκαν το 2019 με 33 χρόνια ασφάλισης ΟΓΑ, από το 1988 ως το 2019, έλαβαν σύνταξη 359 ευρώ (σήμερα 398), έναντι 360 (399 σήμερα) των ανασφάλιστων οι οποίοι δεν κατέβαλαν καθόλου εισφορές... (Καλά πήγε κι αυτό.)
Οι σχεδόν 300
* ΧΘΕΣ επρόκειτο να ανακοινωθούν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ για ευρωβουλευτική υποψηφιότητα.
Ανάμεσά τους εντοπίζονται κι άλλοι σελέμπριτι. Να, ο Δημήτρης Πανόπουλος, ο οποίος συμμετέχει στην εκπομπή «Καλύτερα Δε Γίνεται» με τη Ναταλία Γερμανού και ο Δημήτρης Παπανώτας που βρίσκεται εξαρχής στο πλευρό της Σταματίνας Τσιμτσιλή στο «Happy Day». Να έχουν να επιλέξουν οι συριζαίοι που θα ψηφίσουν στις εσωκομματικές προκριματικές στις 14 Απριλίου.
Σε ψηφοφορία που θα γίνει τόσο με κάλπες όσο και ηλεκτρονικά μέσω του «iSyriza», στην οποία θα μπορούν να λάβουν μέρος εκτός των μελών και φίλοι του κόμματος. Θα έχει άραγε δίευρο, ως τέλος συμμετοχής αυτή τη φορά; Και πώς θα πληρώνουν; με ebanking;
* * *
* ΣΤΗΝ ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, φιλοδοξούν να περιλαμβάνει 200 πρόσωπα, ο τελικός κατάλογος των υποψηφίων στην εσωκομματική διαδικασία, η αρχική λίστα περιελάμβανε 151. Ήταν 700 που υπέβαλλαν αίτηση, έγινε το ξεσκαρτάρισμα.
Ο αρχικός σχεδιασμός που ήταν για 300 υποψηφιότητες δεν φαίνεται να ευοδώνεται, θα ήταν πολλά τα σκάρτα που εντοπίστηκαν κι έτσι δεν προκύπτουν ‘’οι 300 του Κασσελάκη’’.
Οι υποψήφιοι επιλέγουν την Περιφέρεια στην οποία επιθυμούν να εκτεθούν στις προκριματικές, ήδη ανακοινώθηκαν 8 στη Θεσσαλία. Τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος θα κληθούν να ψηφίσουν υποψηφίους που προέρχονται μόνο από τις δικές τους περιφέρειες, λέει. Αν και η ακριβής διαδικασία δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, άλλωστε απομένουν δέκα ολόκληρες μέρες...
Εμπειρίες
* ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΑΝ εμπειρίες στη Λαρισαϊκή φοιτητοπαρέα.
- Κάθομαι κοιτάω το ταβάνι και σκέφτομαι. Αν δεν σιδερώσω τα ρούχα, σύντομα θα το ακουμπήσουν.
* * *
* - ΣΟΥ πέρασαν τα νεύρα από χθες;
- Ναι καλέ, σήμερα έχω άλλα.
* * *
* - ΚΑΘΑΡΙΖΑ δυο μέρες το σπίτι επειδή θα ερχόταν η μάνα μου. Κι όταν ήρθε μου λέει, ούτε να καθαρίσεις δεν προλαβαίνεις με τόσες ώρες που δουλεύεις παιδάκι μου, δεν πειράζει θα στα κάνω εγώ.
Μία απ’ τα ίδια;
* ΕΦΤΑ μήνες από τον «Daniel», τα προβλήματα των πλημμυροπαθών λιμνάζουν κυριολεκτικά, ενώ παραμένουν οι εκκρεμότητες με τις αποζημιώσεις και την αποκατάσταση, πόσο μάλλον την προστασία από ανάλογα φαινόμενα.
Από σήμερα θα βρίσκεται ξανά στη Λάρισα ο Δημ. Κουτσούμπας, ο οποίος θα επισκεφθεί αύριο την παρακάρλια ζώνη, αλλά και τη σεισμόπληκτη περιοχή του Τυρνάβου.
Ο γεν. γραμματέας του ΚΚΕ κάνει τη διασύνδεση δείχνοντας το μέλλον των πρόσφατων κυβερνητικών υποσχέσεων, είναι απλό να τις συγκρίνει κάποιος με τις λίγο παλιότερες.
* * *
* ΠΕΡΑΣΑΝ τρία χρόνια και κάτι από τον σεισμό. Κι όπως τόνισε ο Γ. Λαμπρούλης μόλις προχθές, σε συζήτηση νέας επίκαιρης ερώτησής του στη Βουλή, «οι κάτοικοι της περιοχής διαπιστώνουν πως οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για χτίσιμο νέων σπιτιών και αποκατάσταση των ζημιών ήταν λόγια του αέρα», υπογράμμισε ο Γ. Λαμπρούλης. Ο αρμόδιος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ο πολύτιμος για τον Βόλο όπου και εκλέγεται, Χρήστος Τριαντόπουλος, αφού καυχήθηκε, λέει το ΚΚΕ, για τα νέα εργαλεία αποκατάστασης, παραδέχθηκε στη συζήτηση πως υπάρχει πρόβλημα, το οποίο απέδωσε σε ελλείψεις και λάθη στους φακέλους. Ως προς τις ανατιμήσεις στα οικοδομικά υλικά, που προσγειώνουν ανώμαλα τις εξαγγελθείσες αποζημιώσεις, απέφυγε τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις.«Δεν είναι ζωή στο κοντέινερ», του απάντησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, τονίζοντας πως πρέπει να αναλάβει το κράτος τις ευθύνες του.
Καθυστέρηση
* - ΚΑΛΗΜΕΡΑ, φέρατε τελικά προφυλακτικά;
Η νεαρή Λαρισαία χθες στο φαρμακείο.
- Μάλιστα. Μόλις τα παραλάβαμε.
- Καλά, δώστε μου τώρα ένα τεστ εγκυμοσύνης.
Νεκροταφείο
* ΔΕΝ βλέπονται από σκουπίδια τα σκαλιά που οδηγούν στο υπόγειο του ιερού ναού Αναστάσεως του Λαζάρου, στο Νέο Κοιμητήριο Λάρισας, σημειώνει πολίτης, και σχολιάζει ότι αυτό μαρτυρά αδιαφορία για την καθαριότητα του χώρου.
Παράλληλα απορεί γιατί η υπηρεσία που είναι αρμόδια για την καθαριότητα του Νεκροταφείου, δεν καθαρίζει από τα χόρτα τους διαδρόμους περιμετρικά των τάφων που παρατηρείται να μην επισκέπτονται συχνά οι συγγενείς των νεκρών.
«Ο καθαρισμός των διαδρόμων είναι δουλειά των συγγενών των νεκρών;» ρωτά και προσθέτει «δηλαδή, τους τάφους που δεν επισκέπτονται για να φροντίσουν οι συγγενείς των νεκρών, τους «πνίγουν» τα χόρτα; Ασε που υπάρχουν και ασυνείδητοι που τους βεβηλώνουν πετώντας πάνω σε αυτούς τα σκουπίδιά τους!».
Λ.Κ.
Ψωμί και κρεμμύδι
* «ΠΑΛΙΑ τρώγαμε ψωμί και κρεμμύδι και ήμασταν ευτυχισμένοι και γελούσαμε και δεν μας έπνιγαν οι έννοιες, για το πώς θα πληρώσουμε τους λογαριασμούς μας, γιατί μπορούσαμε να ανταποκριθούμε με τα λίγα που είχαμε. Σήμερα με τα λίγα που έχουμε, και ας τρώμε ψωμί με κρεμμύδι, μας αρρωσταίνουν οι έννοιες, καθώς δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε σε τόση ακρίβεια.
Ήρθε ο λογαριασμός της ΔΕΗ 150 ευρώ (το δίμηνο), και είμαι μια γυναίκα, που μένω μόνη σε έναν χώρο με ένα δωμάτιο και μία κουζίνα.
Εχασα το χαμόγελό μου...» υποστηρίζει ηλικιωμένη.
Στη θέση της είναι ουκ ολίγοι συνταξιούχοι, άνεργοι, χαμηλόμισθοι...
Λ.Κ.
Καλώδιο
* ΑΠΟ τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, φαίνεται ότι δεν αποκαταστάθηκαν ακόμη οι καταστροφές που υπέστησαν οι υποδομές του ΟΤΕ.
Κάτοικος της συνοικίας της Τούμπας, καταγγέλλει ότι καλώδιο του ΟΤΕ, στην οδό Πιπινοπούλου με Στρατίκη, κοντεύει να φτάσει στο έδαφος, καθώς έγειρε η κολώνα που το στηρίζει, από τις ημέρες που εκδηλώθηκε το ακραίο φαινόμενο «Ντάνιελ».
Αναφέρει μάλιστα, πως το έχει επισημάνει πολλές φορές στον ΟΤΕ, αλλά μέχρι σήμερα δεν αποκαταστάθηκε η ζημιά.
Ελλείψεις προσωπικού και στον ΟΤΕ;
Λ.Κ.

 

----------

 

KANTINA.jpg

*Ο Τάκης ταΐζει και τη Ζωή, στο Κιλελέρ.

 

PARKING1.jpg

PARKING2.jpg

* ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ και στάθμευση, μια συνήθεια που γίνεται λατρεία. Ενδεικτικά απλώς, ο Π.Κ. επισημαίνει: Το αυτοκίνητο της δημοτικής αστυνομίας, ναι, στην Παναγούλη, πάνω στο πεζοδρόμιο μπροστά στη ράμπα. Και τον άνετο οδηγάρα που αποκλείει ολόκληρο το πεζοδρόμιο στην 28ης Οκτωβρίου και ετοιμάζεται να εισβάλει στο σουπερμάρκετ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass