ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 05 Απρ 2024 16:30
* ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ και 23ης Οκτωβρίου, όπου γίνονται έργα. Η εσωτερική αυτή πόρτα μάλλον ήταν για πέταγμα, εκτιμά ο Α.Τ. που εντόπισε το σκηνικό. Αλλά ο εργολάβος είπε να την αξιοποιήσει, για σιγουριά. «Τίποτα δεν πάει χαμένο»... * ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ και 23ης Οκτωβρίου, όπου γίνονται έργα. Η εσωτερική αυτή πόρτα μάλλον ήταν για πέταγμα, εκτιμά ο Α.Τ. που εντόπισε το σκηνικό. Αλλά ο εργολάβος είπε να την αξιοποιήσει, για σιγουριά. «Τίποτα δεν πάει χαμένο»...

Εγκαθιδρύθηκε
* ΠΑΕΙ, εγκαθιδρύθηκε η άνοιξη, είναι οριστικό. Με τις χαμηλές θερμοκρασίες πάντα στα διψήφια πλέον, λίγο παραπάνω απ’ το συνήθη για την εποχή η μεσημεριανή ζέστη, καμιά συννεφιά πότε-πότε. Και πάμε ολοταχώς για το όψιμο φέτος Πάσχα.

Προετοιμασία
* ΕΙΧΕ κέφι και διάθεση από χθες ο νεαρός Λαρισαίος.
- Πάμε μωρή Παρασκευάρααα…
- Πέμπτη είναι ρε συ...
- Κάνω ζέσταμα για αύριο.

Ασυγχώρητο
* - ΤΙ σημαίνει ΕΔΕ;
- Ε Δεν Έφταιγε. (Φυσικά και δεν μπορούσαν να το χωνέψουν στη συντροφιά των Λαρισαίων).
***
* - ΜΗΠΩΣ, εν τέλει, θα πρέπει να προσληφθούν σεκιουριτάδες για να φυλάνε τα αστυνομικά τμήματα;
- Σωστά. Ιδιωτικοποίηση, γιατί όχι και στην Αστυνομία, δεν τους έχεις μήπως ικανούς να το σκεφτούν;
***
* - ΣΤΗΝ επόμενη φάση θα καλείς το ΕΚΑΒ και θα σου λένε «τα ασθενοφόρα δεν είναι ταξί, έλα μόνος σου».

Ευθύνες
* ΤΟ θέτει ευθέως ο Δ.Κ.: …αλλά ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν έχει την τσίπα να παραιτηθεί. Μόνο δηλώνει συντετριμμένος. Πραγματικά, δεν ενδιαφέρει διόλου αν κλαίει τα βράδια στον ύπνο του ο υπουργός από τη στενοχώρια του που δολοφονήθηκε το κορίτσι. Εν τω μεταξύ, βέβαια, καρατόμησε τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων, κι ας μην ήταν αυτός εκεί κατά τη διάρκεια του περιστατικού. Εντάξει, ο διοικητής πήρε την υπηρεσιακή ευθύνη, την πολιτική δεν θα την αναλάβει κανένας;
Καθυστέρηση
* ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ δικτύου στην περιοχή της Καραθάνου και καλά μπορεί να είναι καινούρια η Δημοτική Αρχή και ο Κ. Αργυρόπουλος να ανέλαβε στη ΔΕΥΑΛ τώρα, προ τριμήνου, όμως φτάνει καλοκαίρι. Είναι κι η περίοδος χάριτος που τελειώνει, εν πάση περιπτώσει, πότε με το καλό η ασφαλτόστρωση;

Εκπαιδευτικοί
* ΚΙ άλλοι τρεις στη Θεσσαλία, με τη δεύτερη φουρνιά των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για ευρωβουλευτική υποψηφιότητα, συνολικά πλέον γίνονται 11 στην περιφέρεια. Εγκαίρως θα ανακοινωθεί μέσω εγκυκλίου του κόμματος το πώς θα ψηφίσουν μέλη και φίλοι στις προκριματικές, πόσους σταυρούς, σε ποιες Περιφέρειες κ.λπ., την άλλη Κυριακή 14 Απριλίου.
***
* ΕΝΑΣ Λαρισαίος μεταξύ των τριών καινούριων, όλοι τους εκπαιδευτικοί, ο Παν. Δημητρίου, καθηγητής Αγγλικών, Κύπριος από την Αμμόχωστον, κατοικεί στην πόλη εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Ένας Τρικαλινός επίσης, ο Αθαν. Νταϊλιάνης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής. Κι ο 36χρονος μαθηματικός Γιώργος Μαρτίου, από τον Βόλο, που τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως μόνιμος στο εκπαιδευτικό σύστημα της Σουηδίας.

Οι λουκουμάδες
* ΤΑ φαγανά παιδιά της Λάρισας σε νέες περιπέτειες και προβληματισμούς.
- Σημασία δεν έχει το ταξίδι, αλλά πού θα σταματήσεις για φαγητό.
***
* - ΟΙ άλλοι θα βγουν το καλοκαίρι στην παραλία φέτες κι εγώ λουκουμάδες.
***
* - ΚΑΤΙ πρέπει να κάνω με το υπερβολικό μου βάρος, γιατρέ. Έχω δοκιμάσει τα πάντα.
- Σταμάτα, λοιπόν, να δοκιμάζεις τα πάντα.

Έτυχε
* ΣΤΟΝ Τύρναβο χθες ο Δημ. Κουτσούμπας, χθες βγήκε και η απόφαση του Εκλογοδικείου Λάρισας, που απέρριψε την ένσταση και ανακήρυξε οριστικά δήμαρχο τον Στ. Τσικριτσή. Ήταν κι αυτή μια εκκρεμότητα. Κι ο γεν. γραμματέας έφερε γούρι στον σύντροφό του.

Επίκειται
* ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ εξελίξεις θα φέρει η ανακοινωθείσα δίωξη του Αρείου Πάγου κατά των βουλευτών των «Σπαρτιατών», μεταξύ των οποίων και εναντίον του Κ. Φλώρου, που είχε εν τω μεταξύ ανεξαρτητοποιηθεί και ο οποίος είχε εκλεγεί, άγνωστος μεταξύ αγνώστων, στη Λάρισα, παρότι Θεσπιεύς, τουλάχιστον ταιριάζει στη συμμαχία Σπαρτιατών-Θεσπιέων στις Θερμοπύλες, με τη Λάρισα, πάντως, καμιά σχέση, τον διάλεξε το κόμμα ως υποψήφιο βουλευτή, το κόμμα που θεωρείται ότι καθοδηγούσε ο Ηλ. Κασιδιάρης και λόγω του εκλογικού συστήματος τελικά εκλέχθηκε.
***
* ΕΦΟΣΟΝ, λοιπόν, δρομολογηθεί έκπτωση των κατηγορουμένων «Σπαρτιατών» από το βουλευτικό αξίωμα, τότε την έδρα που θα κενωθεί στη Λάρισα, όπως έχει γραφεί από καιρό, το πιθανότερο είναι να την πάρει η ΝΔ. Κι έτσι η πρώτη επιλαχούσα, η Ρ. Καραλαριώτου, θα γίνει βουλευτής.

Εκπρόσωπος
* ΝΑΙ στη Λάρισα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης βρήκε τον νέο εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Υγείας και δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει την πρότασή του και μάλιστα δημόσια. Ο υπουργός εντυπωσιάστηκε με τον πειστικό λόγο, την απλότητα, αλλά και τον ενθουσιασμό του καθηγητή Χειρουργικής, Δημήτρη Ζαχαρούλη, που ανέλαβε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο να τον ενημερώσει για τα απογευματινά χειρουργεία, χαρακτηρίζοντάς τα «μεταρρύθμιση της λογικής», ώστε σηκώθηκε μπροστά στις κάμερες και ανέκραξε: «Μα πού ήσουν εσύ, στον ουρανό σε έψαχνα στη Λάρισα σε βρήκα».
Για να προσθέσει ότι θα τον κάνει εκπρόσωπο του Υπουργείου για να πείσει και τον κάθε δύσπιστο για τη μεταρρύθμιση. Έστω κι αν ο καθηγητής αρνήθηκε διακριτικά την πρόταση, που πάντως έγινε. Και αυτό έχει τη δική του αξία…
Δ.Κ.

Ασθενοφόρα
* ΟΔΗΓΕΙ ασθενοφόρο με 870.000 χιλιόμετρα, ανέφερε χθες εκπρόσωπος εργαζομένων από τη Φθιώτιδα στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στα Φάρσαλα για τα 39 χρόνια από την ίδρυση των Κέντρων Υγείας, αποτυπώνοντας τα καθημερινά προβλήματα που επικρατούν.
Ο ίδιος απευθυνόμενος προς τους συναδέλφους του ανέφερε: «Πείτε μου, ποιο αυτοκίνητο αντέχει τόσα χιλιόμετρα» και λέγοντας χαρακτηριστικά «Και κουβαλάμε κόσμο… θα γίνουμε τα επόμενα Τέμπη».
Γ.Γ.

Δώρα
* ΜΕ τη λήξη της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΓΝΛ ο Γρ. Βλαχάκης δώρισε από έναν στυλό, οι οποίοι με λογότυπα έφεραν τα ονόματά τους, στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, και στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα. Ο κ. Γεωργιάδης πριν το δεχθεί, έσπευσε να διευκρινίσει «αν το δώρο είναι αξίας κάτω των 200€, λόγω της σχετικής νομοθεσίας!».
***
* ΑΚΟΜΗ, ο Υπουργός αναφέρθηκε με πολύ καλά λόγια στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, σημειώνοντας ότι «αν και μαραθωνοδρόμος, η ταχύτητα που επιδεικνύει στη διεκπεραίωση σημαντικών υποθέσεων είναι αξιοθαύμαστη».
Μάλιστα, μετά την αναφορά αυτή, οι κ. Θεμιστοκλέους και Κουρέτας εθεάθησαν να συζητούνε για αρκετή ώρα, προφανώς για το κοινό τους χόμπι.
***
* ΠΡΙΝ την εκδήλωση στο αμφιθέατρο, ο υπουργός Υγείας ενημερώθηκε από τον διευθυντή του Αξονικού, Βαγγέλη Αλεξίου, για τις υπηρεσίες που προσφέρει το Τμήμα στους ασθενείς.
Γ.Ρ.

Πλουσιότεροι
* «ΟΙ πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι» και αυτή είναι μία αλήθεια, λέει, που επιβεβαιώνεται και φέτος, κρίνοντας από τη λίστα του Forbes με τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη για το 2024. Επιπλέον, υπάρχουν περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι από ποτέ, ενώ ταυτόχρονα είναι και πλουσιότεροι από ποτέ, καθώς οι περιουσίες τους συνολικά έχουν αυξηθεί κατά 2 τρισεκατομμύρια δολάρια από την προηγούμενη χρονιά. Νούμερα εξωφρενικά.
***
* ΚΙ όπως σημειώνει ο Α.Κ., που το έψαξε, από τη λίστα του Forbes δεν λείπουν οι Έλληνες επιχειρηματίες, πολλοί εκ των οποίων είδαν, επίσης, την περιουσία τους να «αυγατεύει» από πέρυσι. Στη σχετική λίστα βρίσκονται συνολικά 10 Έλληνες δισεκατομμυριούχοι, άνθρωποι που η περιουσία τους χρειάζεται τουλάχιστον 10 ψηφία για να μετρηθεί. Πρόκειται κυρίως για ιδιοκτήτες ναυτιλιακών, αλλά και εταιρειών ενέργειας, πετρελαίων, μεταλλευτικές κ.λπ. Κανένας τους άλλωστε δεν βάζει όλα τα αυγά του σε ένα καλάθι, πόσο μάλλον που είναι και χρυσά αυγά.

Νοιάζονται
* «ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την πρόθεση της κυβέρνησης για απόλυση 12 συναδέλφων μας που εργάζονται στην καθαριότητα του ΓΝΛ» σημειώνει σε ανακοίνωσή του και ο Σύλλογος Γιατρών ΕΣΥ του άλλου νοσοκομείου, του Πανεπιστημιακού. «Μετά τα υποκριτικά χειροκροτήματα οι μάσκες έπεσαν», θυμίζουν την εποχή του κορονοϊού. «Καλούμε τα σωματεία για άμεση στήριξη των εργαζομένων στο ΓΝΛ. Κανένας μόνος του», συμπληρώνουν. Εντυπωσιακή η έκφραση των γιατρών «των συναδέλφων μας», ναι κι ας πρόκειται για εργαζόμενους στην καθαριότητα. Αλληλεγγύη των γιατρών, που αντιλαμβάνονται ότι το νοσοκομείο τούς χρειάζεται όλους για να λειτουργήσει. (Οι διοικούντες είναι που σκέφτονται αλλιώς. Ε, δεν ξέρουν αυτοί καλύτερα;).

Συμπεράσματα
* ΕΚΑΝΑΝ τις αναλύσεις τους οι νεαροί Λαρισαίοι, είχαν καταλήξει και σε συμπεράσματα.
- Φασούλι το φασούλι δεν γίνονται περιουσίες, φασολάδα γίνεται.
***
* - ΝΑ βρεις μία να σε κάνει ευτυχισμένο μου λέει. Εν τω μεταξύ, οι μόνοι ευτυχισμένοι που βλέπω έξω είναι αυτοί που μόλις έχουν χωρίσει.
***
* - ΑΛΛΟΙ ανοίγουν το ψυγείο και μπερδεύουν το νερό με το τσίπουρο, είμαι κι εγώ που μπερδεύω το νερό με τα κεφτεδάκια.

Τα ίδια και τα ίδια
* ΕΙΣ ὑποβληθεῖσαν εἰς τὴν Νομαρχίαν Έκθεσιν περιλαμβάνεται πίναξ περιέχων τὰ ὀνόματα τῶν πλημμυροπαθών συμπολιτῶν τῶν τεσσάρων συνοικιών, Ταμπάκικα, Πέρα-Μαχαλά, Σάλια καὶ ᾿Αγίου Αθανασίου καὶ ἔναντι αὐτῶν τὸ ποσόν τῆς ζημίας ποὺ ὑπέστη ἕκαστος κατ’ ἐκτίμησιν τῆς ἐκ μηχανικών συγκροτηθείσης ἐπιτροπῆς.
Η Λάρισα κι η κατάρα της με τις πλημμύρες. Το δημοσίευμα, της εφημερίδας «Κήρυξ» από το 1940, εντόπισε ο φωτοθηκάριος Γ. Γρ.: Ἐκ τῆς μελέτης του πίνακος αὐτοῦ ἀντιλαμβάνεται κανείς ὅτι τὸ ποσὸν τῆς ζημίας που καθορίζεται δι’ ἕκαστον πλημμυροπαθῇ ἐὰν ληφθῇ ὡς βάσις διὰ τὴν χορήγησιν τοῦ δανείου πρὸς ἐπανόρθωσιν των γενομένων ζημιών δὲν θὰ ἐπαρκέσῃ ασφαλῶς ούτε διὰ τὰς κατ’ ελάχιστον μέρος επισκευάς. Είναι, λοιπόν, ἀνάγκη τὰ δάνεια να παρασχεθούν μεθ’ υπολογισμὸν τῆς ἀπαιτουμένης δι’ έκαστον δαπάνης καὶ μὲ βάσιν τὴν ἀξίαν τοῦ ἀκινήτου. Πάντως, ἐπὶ πάντων τούτων θα εισηγηθῇ καταλλήλως ή ἐν τῇ ἐκθέσει της η Νομαρχία πρὸς τὸ ἁρμόδιον Υπουργείον, τὴν ὁποίαν θα υποβάλῃ λίαν συντόμως. (Λογικά, τώρα πια θα είχαν πληρωθεί. Αν δεν μεσολαβούσε ο Πόλεμος).

Οι άδολοι
* ΜΕ αφορμή την επέτειο 50 χρόνων της ΝΔ, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Ηλίας Σουφλιάς χρησιμοποιεί συχνά το «άδολοι νεοδημοκράτες». Και το υποστηρίζει: «Άδολος» για μένα είναι όλοι αυτοί, ανεξαρτήτως κόμματος, που προτάσσουν τις ιδέες τους, αγωνίζονται για να τις διαδώσουν, εφαρμόσουν, καθιερώσουν, στα σαλόνια, στ’ αμφιθέατρα, στο πεζοδρόμιο, εργοστάσια, χωράφια, καφενεία, ως εκλογικοί αντιπρόσωποι, που σκοτώνονταν στις αφισοκολλήσεις, στα πηγαδάκια κ.λπ., οι οποίοι επέστρεφαν στη δουλειά τους ή στην κανονικότητα της ζωής τους, χωρίς να διεκδικήσουν τίποτε για τον εαυτό τους. Κι αυτοί είναι η πλειοψηφία, γνώρισα χιλιάδες τα προηγούμενα χρόνια. Είναι αυτοί που έκαναν όνειρα για καλύτερη κοινωνία και χώρα με βάση τις ιδέες τους. (Υπάρχουν, άραγε, πολλοί και σήμερα; Στην εποχή που θα τους χαρακτήριζαν δόλιους και κορόιδα…).

Τι περίμεναν…
* ΣΤΑ Καλάβρυτα προχθές ο πρωθυπουργός, επίσκεψη, δηλώσεις κ.λπ., ενόψει και ευρωεκλογών. Στα Καλάβρυτα εκδρομή και το 2ο Λύκειο Φαρσάλων, τα παιδιά συνάντησαν τον Κυρ. Μητσοτάκη, μίλησαν μαζί του, έβγαλαν φωτογραφίες. Στην επιστροφή, το λεωφορείο τους έμεινε με μηχανική βλάβη στη «Ρούμελη», καθυστέρησαν κάποιες ώρες. Ήταν να γίνει κι αυτό. Το λιγότερο ευτυχώς. Άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε πως έχει χάρισμα…
Απ’ το αποτέλεσμα
* ΕΝΑΣ ιερέας πεθαίνει και βρίσκεται στην είσοδο του Παραδείσου, διηγείται ο Ν.Γ. Μπροστά του στη σειρά ένας τύπος με μαύρο γυαλί, τζιν παντελόνι, φανταχτερό πουκάμισο και μυστήριο ύφος.
Έρχεται ο Άγιος Πέτρος και ρωτάει τον πρώτο.
- Ποιος είσαι, τέκνο μου, εσύ;
- Ο Μητσάρας να πούμε. Αλάνι, 40 χρόνια ταξί, πρώτος στην πιάτσα, βασικά.
- Έλα, τέκνο μου, λέει ο Άγιος Πέτρος. Πάρε αυτήν τη μεταξωτή ρόμπα με τα χρυσά κοσμήματα και πέρνα στη Βασιλεία των Ουρανών…
***
* Ο Μήτσος περνάει στον Παράδεισο και έρχεται η σειρά του ιερέα.
- Είμαι ο πατήρ Ιωσήφ, 40 χρόνια στην ενορία της Ιεράς Μητροπόλεως Άνω Παναγιάς.
- Πάρε, τέκνο μου, λέει ο Άγιος Πέτρος, αυτήν τη βαμβακερή ρόμπα και προχώρησε κι εσύ στη Βασιλεία των Ουρανών.
- Μα γιατί, απορεί μειλίχια ο σεμνός ιερωμένος. Γιατί μετάξια και χρυσάφια στον ταξιτζή και σε μένα ένα απλό βαμβακερό;
- Κοίταξε τέκνο μου, του λέει ο Άγιος Πέτρος. Εν προκειμένω μετράει το αποτέλεσμα. Όταν εσύ κήρυττες, το ποίμνιο ηρεμούσε έως και νανουριζόταν. Όταν οδηγούσε ο Μήτσος όμως, οι επιβάτες έκαναν την προσευχή τους.

 

-----

ETHNIKH.jpg* «ΚΑΙ τι θέλετε δηλαδή… Έχουμε δουλειά, δεν καθόμαστε…». Ναι, αλλά… Εργασίες στην Εθνική Τράπεζα και πλήρης αδιαφορία, όπως βολεύει. Κι άντε να περάσει ο άνθρωπος, εκεί στην οδό Κύπρου.

 

KOYTSOYMPAS.jpg* ΦΗΜΙΣΜΕΝΗ περιοχή για τη φιλοξενία του, ο Τύρναβος δεν άφησε τον Δημήτρη Κουτσούμπα να φύγει χωρίς δώρα, όπως προβλέπει (και) η εθιμοτυπία. Μια κασετίνα με τσίπουρο και κρασί του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού συνόδευσαν τρία βιβλία για την περιοχή που του έδωσε ο «σύντροφος» δήμαρχος Στέλιος Τσικριτσής.

 

GHPEDO.jpg* ΡΙΣΚΟ και ανευθυνότητα; Μιας και ο λόγος για το Κλειστό της Νεάπολης και τον πολύ επιτυχημένο τελικό βόλεϊ που οργάνωσε η Περιφέρεια, δημιουργήθηκαν κάμποσα ερωτήματα που μπορεί και να τα ψάξει και κάποιος εισαγγελέας.
Αφού το γήπεδο έχει άδεια για χωρητικότητα 1.800 ατόμων και είχε εκτός λειτουργίας κάποιες κερκίδες, για να περιοριστεί ο αριθμός των θεατών, τελικά πόσα άτομα μπήκαν μέσα; Και με ποιον τρόπο; Θα ισχυριστεί κάποιος ότι τηρήθηκε το όριο των 1.800; Καθώς φωτογραφίες και βίντεο δείχνουν τις κερκίδες ασφυκτικά γεμάτες. Ακόμη και εκείνες που υποτίθεται θα ήταν κλειστές για να μην καθίσει κανένας. Ακούστηκαν οι εκφωνητές να φωνάζουν από τα μεγάφωνα να μην κάθεται ο κόσμος στις σκάλες.
Τελικά υπήρχε κάποιο όριο ασφαλείας που τηρήθηκε; Έγιναν όλα όπως πρέπει, νόμιμα; Ο κόσμος θα ήταν ασφαλής σε περίπτωση που γινόταν κάτι και θα χρειαζόταν να βρει οδό διαφυγής; Ή θα έψαχναν πάλι τι έγινε και ποιος φταίει; Στη λογική «Μπείτε κι όπου βγει»… (Κάποιες απαντήσεις θα διαθέτει ο έχων την αρμοδιότητα αντιπεριφερειάρχης Σωτ. Σουλούκος…).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass