Και οι δύο εναντίον...

Δημοσίευση: 18 Απρ 2013 3:28 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:40
e-mail επικοινωνίας: tsant@eleftheria.gr
* ΚΙ ενώ βρίσκεται κυριολεκτικά προ των πυλών ο ορισμός νέων διοικήσεων στα νοσοκομεία, στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας συνεχίζουν να λαμβάνουν σοβαρές αποφάσεις. Και ορθώς πράττουν, η διοίκηση οφείλει να έχει συνέχεια, δεν ασκείται με διαλείμματα.
Εκεί που προκύπτει ερώτημα είναι το πώς προέκυψε να ληφθεί αμφιλεγόμενη (με τον κλασικό ορισμό του όρου) απόφαση για ιδιαιτέρως λεπτό ζήτημα, με πλειοψηφία 4-3. Σε ένα συμβούλιο όπου προφανώς δεν υφίσταται η έννοια της αντιπολίτευσης, τα μέλη από την κυβέρνηση ορίζονται. Οριακή πλειοψηφία με τους δύο αναπληρωτές διοικητές (καθηγητής Γ. Νταλέκος και Κ. Καραμπάτσας) να μειοψηφούν απέναντι στην πρόταση του διοικητή (Ηλ. Σκυλλάκου).
Ποιο ήταν το λεπτό θέμα; Το πού θα κατατεθούν τα αποθεματικά του νοσοκομείου, ποια τράπεζα θα προτιμηθεί. Τελικά δεν επιλέχθηκε εκείνη που είχε προσφέρει στον σχετικό διαγωνισμό το υψηλότερο επιτόκιο, συνεκτιμήθηκαν και άλλα στοιχεία. Η διαφορά προσφερομένων επιτοκίων 0.8%, διόλου αμελητέα σε ποσά πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Κάποιο λόγο θα είχε η πλειοψηφία, η οποία συγκροτήθηκε με τη θετική ψήφο των δύο εξωνοσοκομειακών στελεχών του ΠΑΣΟΚ που είχαν οριστεί από την τότε κυβέρνηση στη διοίκηση του Πανεπιστημιακού.
Η συζήτηση άναψε φυσικά στα στέκια της Λάρισας. Οπότε αναμένεται η δημοσίευση της απόφασης στο «Διαύγεια» για να φανεί από τα πρακτικά το σκεπτικό της κάθε πλευράς. Αν και μάλλον θα προηγηθούν διά του Τύπου εξηγήσεις.
Ζ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass