Χρήματα κι εντυπώσεις

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2015 8:30

 

* ΜΠΟΡΕΙ οι δήμοι να είναι οι μεγάλοι χαμένοι από το νομοσχέδιο για τους βοσκότοπους αφού στο εξής τα τέλη χρήσης βοσκοτόπων θα εισπράττονται από τις περιφέρειες…

Κέρδισαν όμως τις εντυπώσεις στη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή αφού οι περισσότεροι βουλευτές που αναφέρθηκαν στο θέμα τάχθηκαν υπέρ των δήμων.

Εναντίον των δήμων τάχθηκε μόνο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης λέγοντας: «Στην πράξη, βέβαια, όλοι ξέρουμε ότι τα έσοδα αυτά (σ.σ. τέλη χρήσης βοσκοτόπων), πλην ελαχίστων περιπτώσεων ορισμένων δήμων, ουδέποτε διατέθηκαν για τον σκοπό που περιγραφόταν και οριζόταν νομοθετικά»

***

* ΑΝΤΙΘΕΤΑ, υπήρξε ομοβροντία τοποθετήσεων υπέρ των δήμων:

-Φωτεινή Αραμπατζή (ΝΔ): «Σε ό,τι αφορά, κ. υπουργέ, το γεγονός ότι φεύγουν από το παιχνίδι της είσπραξης των συγκεκριμένων πόρων οι δήμοι της χώρας και την ευθύνη έχει η περιφέρεια, νομίζω ότι θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν σας ότι τα χρήματα αυτά αποτελούσαν σημαντικούς πόρους -ιδιαίτερα των μικρών και περιφερειακών ορεινών δήμων- που στήριζαν την τοπική ανάπτυξη και την κτηνοτροφία».

***

* -ΚΑΤΕΡΙΝΑ Μάρκου (Ποτάμι): «Με το άρθρο 7 για την αποψίλωση των δήμων από έναν ακόμα πόρο διαφωνούμε. Δεν μας έχετε δώσει ούτε μία εξήγηση για την κίνηση αυτή, ενώ φέρατε τη διάταξη αιφνιδιαστικά και χωρίς δημόσια διαβούλευση».

***

* ΜΙΧΑΛΗΣ Τζελέπης (ΠΑΣΟΚ):

«Σχετικά με τα άρθρα 6 και 7, παράλληλα, για τα μισθώματα από δικαίωμα χρήσης βοσκής: Είναι ξεκάθαρη, κ. υπουργέ, η διαφωνία μας για τη μεταφορά του συγκεκριμένου ποσού στις περιφέρειες και αφαίρεση του συγκεκριμένου ποσού από τους δήμους. Οι καθ’ ύλην αρμόδιοι, οι οποίοι έχουν άμεση σχέση με τους βοσκοτόπους, που ξέρουν τις ελλείψεις που έχουν σε υποδομές, που συντηρούν την αγροτική οδοποιία, είναι οι δήμοι. Ποιος θα κάνει τις υποδομές στους βοσκοτόπους; Οι περιφέρειες; Με ποιες υπηρεσίες; Έχουν γνώση των ελλείψεων των βοσκοτόπων;

Ζητάμε, έστω και την τελευταία στιγμή, και αυτό να αλλάξει. Μην αφαιρείτε επιπλέον πόρους από τους δήμους, από την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, που είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος θεσμός για τις υποδομές στους βοσκοτόπους».

***

* ΠΙΟ αιχμηρός απ’ όλους ο Γιάννης Σαρίδης της Ένωσης Κεντρώων:

«Δεν θέλω να πιστέψω το σχόλιο συναδέλφου πως όλα αυτά είναι προϊόν συναλλαγής. Δίνουμε στους περιφερειάρχες παράταση -στους αποσπασμένους τους- και παίρνουμε από τους δήμους, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες της ΚΕΔΕ, χρήματα για να τους τα δώσουμε. Εκφράζουμε την έντονη διαφωνία μας στο άρθρο 6 του νομοσχεδίου, με το οποίο παραχωρείται η διαχείριση βοσκοτόπων στις περιφέρειες».

ΜΑΚ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass