ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ

Ποιον να πιστέψουν, τον Τσίπρα των τρακτέρ ή των ΜΑΤ;

Θεοδωράκης: θέλει να αποπροσανατολίσει την κοινωνία* Λεβέντης : Ετσι φέρονται οι τύραννοι λίγο πριν καταρρεύσουν

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2016 1:09

ΑΘΗΝΑ

Με γραπτή ανακοίνωση απάντησε η ΝΔ στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στα όσα είπε στο υπουργικό συμβούλιο.

Από το γαλάζιο στρατόπεδο υποστηρίζουν πως ο πρωθυπουργός λέει τρία ψέματα στον ελληνικό λαό:

για την εξωτερική πολιτική

ότι δεν θέλει να κόψει συντάξεις

ότι πολεμά τη διαπλοκή

Η ΝΔ τον κατηγορεί πως την ώρα που και τις συντάξεις κόβει, και τις εισφορές αυξάνει και, τελικά, δεν λύνει το πρόβλημα. Για τα περί διαπλοκή η ΝΔ κατηγορεί τον πρωθυπουργό πως χτίζει σύστημα διαπλοκής κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Ο κ. Τσίπρας εγκλωβισμένος στα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε συνεχίζει την πολιτική της πόλωσης, του διχασμού και της εξαπάτησης.

Σήμερα είπε μία αλήθεια και πολλά ψέματα.

Αλήθεια είναι ότι έρχονται πολύ πιο δύσκολες μέρες. Και αυτό εξαιτίας, κυρίως, της ανεύθυνης και, τελικά, επικίνδυνης πολιτικής του.

Ψέμα είναι όσα είπε για την εξωτερική πολιτική. Δηλώνει ικανοποιημένος, ενώ τον αγνοούν. Μένει “έξω από το δωμάτιο”, ενώ την ίδια ώρα, “μέσα”, άλλοι συζητούν θέματα υψίστης σημασίας για τη χώρα μας.

Ψέμα είναι ότι δεν θέλει να κόψει συντάξεις. Την ώρα που και τις συντάξεις κόβει, και τις εισφορές αυξάνει και, τελικά, δεν λύνει το πρόβλημα.

Ψέμα είναι ότι πολεμά τη διαπλοκή. Την ώρα που αντισυνταγματικά αφαιρεί την αρμοδιότητα για τις άδειες από το ανεξάρτητο ΕΣΡ για να την αναθέσει στην κυβερνητική του πλειοψηφία.

Όμως, με αντισυνταγματικές αποφάσεις “κάτω από το τραπέζι”, δεν χτυπάς τη διαπλοκή. Ο κ. Τσίπρας χτίζει σύστημα διαπλοκής κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του.

Ας είναι πολύ προσεκτικός ο κ. Τσίπρας, όταν μιλά για θεσμική εκτροπή. Ο ίδιος συστηματικά υπονομεύει την ανεξαρτησία των θεσμών και οικοδομεί ένα κομματικό κράτος.

Κανείς πια δεν τον πιστεύει. Άλλωστε ποιον να πιστέψουν οι Έλληνες πολίτες; Τον Τσίπρα των τρακτέρ ή τον Τσίπρα των ΜΑΤ;»

ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

«Την ύστατη μάχη της για λογαριασμό της διαπλοκής δίνει η ΝΔ » αναφέρει σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Δίνει αυτή τη μάχη παριστάνοντας τον υπερασπιστή των αγροτικών συμφερόντων και υποκινώντας την αδιαλλαξία των πιο ακραίων στοιχείων.

Δίνει αυτή την μάχη παριστάνοντας τον φίλο της μεσαίας τάξης και των επαγγελματιών και κρύβοντας, όσο τουλάχιστον μπορεί, τον αληθινό θατσερικό της εαυτό.

Δίνει αυτή τη μάχη ελπίζοντας να αποβεί η μάχη της διαπραγμάτευσης εις βάρος της κυβέρνησης και ολόκληρου του ελληνικού λαού.

Στον πυρήνα αυτής της πολιτικής βρίσκεται η απεγνωσμένη προσπάθειά τους, να κρατηθεί όρθιο το αμαρτωλό καθεστώς της ανομίας και των διαπλεκόμενων συμφερόντων στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Είτε το θέλουν είτε όχι, το καθεστώς αυτό τελειώνει. Ο τόπος γυρίζει, επιτέλους, σελίδα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε! Με αυτή τη φράση χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Η δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα

«Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε! Ο πρωθυπουργός, κάτω από την παλλαϊκή κατακραυγή για τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησής του, επανέφερε το διάλογο-απάτη για να κάμψει τις αντιδράσεις του λαού.

Επανέφερε τη γνωστή άθλια λογική των υποκινούμενων αγώνων, προσπαθώντας μάλιστα να τους συνδέσει με τη νέα αναδιανομή του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, που κάνει η κυβέρνησή του, σε παλιά και νέα τζάκια.

Επιβεβαίωσε την υποταγή στους εκβιασμούς του κουαρτέτου για την αξιολόγηση και την εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου.

Επέλεξε να αντιπαρατεθεί με τον εύκολο αντίπαλο, τη ΝΔ και τα κόμματα, των οποίων συνεχίζει το έργο και που αγκαλιά ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, αγκαλιά στηρίζουν την ΕΕ, το ΔΝΤ, το κεφάλαιο, το σάπιο κράτος τους.

Απέναντι σε όλους αυτούς είναι οι αγωνιζόμενοι εργάτες, οι αγρότες, οι αυταπασχολούμενοι, οι επιστήμονες, οι νέοι και οι νέες, είναι το ΚΚΕ που στηρίζει το δίκιο τους».

Ο ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

«Ο κ. Τσίπρας σπέρνει σκιάχτρα σε όλη τη χώρα. Είναι προφανές ότι θέλει να αποπροσανατολίσει την κοινωνία» σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού.

Συμπλήρωσε ότι "εχθρός υπάρχει και είναι ο εαυτός του και οι υπουργοί του που γαντζωμένοι στις καρέκλες τους αυτό που κάνουν είναι να κινούν τα νήματα για μια οικονομία της καταστροφής. Από την άλλη μιλούν με τους Ευρωπαίους, κουνούν συγκαταβατικά το κεφάλι αλλά δεν αποφασίζουν τίποτα στο εσωτερικό. Δεν έχουν σχέδιο και σπρώχνουν τη χώρα σε μια νέα παρακμή".

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν οι εξελίξεις σε όλα τα τρέχοντα ανοικτά μέτωπα, μεταξύ των οποίων, το ασφαλιστικό, οι κινητοποιήσεις των αγροτών - όπου εκφράστηκε η άποψη ότι δεν θα πρέπει να κοπεί η χώρα στα δύο αλλά οι αγρότες έχουν δικαίωμα να διαδηλώσουν στην Αθήνα - καθώς και το ενδεχόμενο να προκύψουν πρόωρες εκλογές "εξ αιτίας των χειρισμών της κυβέρνησης".

Ο Β. ΛΕΒΕΝΤΗΣ

«Η ομιλία του κ. Τσίπρα στο Υπουργικό συμβούλιο δείχνει ότι τα περί συναίνεσης που ζητούσε ήταν λόγια του αέρα και ότι τώρα ο ίδιος ενώ είναι αντίθετή του όλη η κοινωνία, σχεδιάζει με αυταρχικό και αλαζονικό τρόπο να παραμείνει στην εξουσία», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων.

«Eτσι φέρονται οι τύραννοι λίγο πριν καταρρεύσουν».

Η ΔΗΜΑΡ

Την ομιλία του πρωθυπουργού σχολίασε και η Δημοκρατική Αριστερά, η οποία σημειώνει στο σχόλιό της:

«Έως τώρα γνωρίζαμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει πάρει διαζύγιο από την ελπίδα που επαγγελόταν προεκλογικά. Μετά τη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει πάρει οριστικά διαζύγιο και από την πραγματικότητα. Είναι αδιανόητο να μιλά η κυβέρνηση του κ Τσίπρα για λαϊκισμό.

Όσον αφορά για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, θεσμική εκτροπή είναι η μεταφορά των αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ και όχι η άρνηση συναίνεσης – συνενοχής στα κυβερνητικά σχέδια. Όσο για το περίφημο παράλληλο πρόγραμμα συνιστά εμπαιγμό για τους μη προνομιούχους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους άνεργους όταν μόνο από το ασφαλιστικό οι περικοπές που έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση ξεπερνούν σωρευτικά τα 2 δις ευρώ ενώ οι δανειστές ζητούν και πρόσθετα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που αγγίζουν τα 4 δις ευρώ για την επόμενη διετία.

Είναι χαρακτηριστικό δε ότι ενώ οι αγρότες περίμεναν να ακούσουν κάτι συγκεκριμένο, έστω μία πρόταση καινούρια που θα άρει το αδιέξοδο, δεν άκουσαν απολύτως τίποτα. Είναι φανερό ότι η αδιαλλαξία της κυβέρνησης συνεχίζεται».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass