ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΑΣ. ΚΟΚΚΑΛΗ ΜΕ ΤΕΥΤΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

Εξόφληση παραγωγών, ανασυγκρότηση ΕΒΖ

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2016 7:45

Με εκπροσώπους τευτλοπαραγωγών των νομών Ημαθίας, Θεσσαλονίκης και Πέλλας συναντήθηκε στα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Βουλή, ο βουλευτής Λάρισας Βασίλης Κόκκαλης.

Οι τευτλοπαραγωγοί ενημέρωσαν τον κ. Κόκκαλη για τον κίνδυνο βιωσιμότητας που αντιμετωπίζει η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης καθώς επίσης και η συνέχιση της τευτλοκαλλιέργειας με την οποία ασχολούνται 8.000 παραγωγοί.

Ζήτησαν τη στήριξη των ΑΝ.ΕΛ. προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η εξόφληση οφειλόμενων τους ύψους 8 εκατ. ευρώ από την τράπεζα Πειραιώς ώστε να έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να παράγουν και πρόσθεσαν ότι στα ανταλλάγματα που τίθενται στο τραπέζι για το κούρεμα του δανείου που έχει λάβει η ΕΒΖ δεν θα πρέπει να περιληφθούν τα περιουσιακά στοιχεία (εργοστάσια Σερβίας), τα οποία επί σειρά χρόνων στηρίζουν οικονομικά τη βιομηχανία. Παράλληλα τόνισαν ότι η ΕΒΖ έχει τη δυνατότητα να είναι ενεργή και κερδοφόρα και να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο η τευτλοκαλλιέργεια.

Από την πλευρά του ο κ. Κόκκαλης εξέφρασε τη στήριξή του προκειμένου να δοθεί άμεση λύση στην εξόφληση των παραγωγών και στο σχέδιο ανασυγκρότησης της ΕΒΖ. Δεν παρέλειψε ωστόσο να αναφερθεί και στις τεράστιες ευθύνες που βαρύνουν τις προηγούμενες διοικήσεις της εταιρίας οποίες έθεσαν σε κίνδυνο το μέλλον της τευτλοκαλλιέργειας και κατέληξε ότι η στήριξη της ζαχαρουργίας συμβάλλει στην ενίσχυση της εθνικής οικονομίας και των Ελλήνων τευτλοπαραγωγών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass