ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Χ.Α. Π. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ

«Εικόνα διαλύσεως παρουσιάζει η Αβερώφειος Σχολή στη Λάρισα»

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2016 8:18

 

Ερώτηση στη Βουλή για την κατάσταση της Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής της Λάρισας κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Στην ερώτηση αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:

«Η πρώτη γεωπονική – γεωργική σχολή της χώρας, η Αβερώφειος στη Λάρισα, συμπληρώνει 105 έτη λειτουργίας εγκαταλελειμμένη όμως από την πολιτεία. Η σχολή αυτή, κόσμημα της πολιτισμικής εθνικής κληρονομιάς, αναπόσπαστο μέρος της τοπικής ιστορίας, ενώ υπάγεται στο υπουργείο Ανάπτυξης, αυτό επιδεικνύει πλήρη αδιαφορία, με αποτέλεσμα οι φοιτητές και καθηγητές να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να την κρατήσουν πρωτίστως ανοικτή και λειτουργική. Η φθορά του χρόνου, η ανυπαρξία τεχνικών υποδομών και η έλλειψη του κατάλληλου εκπαιδευτικού προσωπικού συνιστούν ανασταλτικούς παράγοντες για τη συνέχιση της λειτουργίας της ιστορικής σχολής. Πολλά κτίρια της σχολής έχουν εγκαταλειφθεί λόγω σημαντικής επικινδυνότητας, ενώ στα υπόλοιπα στα οποία διεξάγονται μαθήματα ελλοχεύει ο κίνδυνος ατυχημάτων λόγω στατικών προβλημάτων.

Ένα άλλο ζήτημα το οποίο χρήζει ιδιαίτερης προσοχής είναι το ενδεχόμενο η σχολή να υπαχθεί στο Υπουργείο Παιδείας. Σίγουρα μια τέτοια ενέργεια υπονομεύει την ιστορική σημασία της Αβερώφειου Σχολής, καθώς αυτή υπάγεται εξ’ αρχής στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αποτελεί εμβληματική εκπαιδευτική κοινότητα της δικαιοδοσίας του, ενώ αποτελεί κληροδότημα ειδικού σκοπού. Σε αντίθετη περίπτωση καταστρατηγούνται οι όροι του κληροδοτήματος.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Πώς είναι δυνατόν να εξευρεθούν οι απαραίτητοι χρηματικοί πόροι προκειμένου να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη και άρτια λειτουργία της ιστορικής Αβερώφειου Σχολής τόσο σε επίπεδο κτιριακών και υλικοτεχνικών υποδομών όσο και εκπαιδευτικού προσωπικού;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass